Liverpool se bude stěhovat!

17.05.2002, 23:37
Aktuality
Vedení klubu FC Liverpool se dnes dohodlo, že postaví za 70 miliónů liber nový stadión. Ten by měl stát ve Stanley Parku nedaleko současného stadiónu na Anfield Road a Reds se na něj přestěhují v roce 2005.

Plán na výstavbu nového stadiónu se v hlavách šéfů Liverpoolu rodil už rok a půl, dnes se o jeho výstavbě konečně rozhodlo. Jinou možností byla přestavba současného stadiónu, zvýšení kapacity na plánovaných 55000 by ale kvůli okolní zástavbě nebylo možné a přestavba by až na tři roky výrazně snížila kapacitu stadiónu.

Nový stadión bude stát jen asi 270 metrů od současného, bude se jmenovat stejně (tedy Anfield Road) a pojme 55 tisíc sedících diváků. Z původního plánu, který počítal s kapacitou 70 tisíc dováků, nakonec sešlo z finančních důvodů. Jeho výstavba by tak totiž stála až 120 miliónů a Liverpoolu by nezbyly peníze na posilování kádru.

Na svém současném stadiónu hrají Reds už od roku 1892, kdy se z něj kvůli problémům s placením nájmu odstěhovali jejich městští rivalové - FC Everton.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
bruchy

2012 a hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele