LIVERPOOL POTVRDIL PŘÍCHOD VORONINA

26.02.2007, 15:19
Aktuality
Pokud Andrej Ševčenko zůstane v Chelsea, budou v Premier League od příští sezóny působit oba útočníci základní sestavy ukrajinské reprezentace. Liverpool totiž dnes oficiálně potvrdil příchod Andreje Voronina z Bayeru Leverkusen...

Liverpool byli se 27letým útočníkem v kontaktu již několik týdnů, první náznaky dohody o přestupu přišly minulý týden, dnes bylo vše potvrzeno. Voronin v létě opustí Leverkusen a připojí se k Liverpoolu, s nímž se dohodl na podmínkách čtyřleté smlouvy. Klub z Anfield Road tato transakce nebude stát ani libru, protože Voroninovi v červnu vyprší v Bay Areně kontrakt.

"Jsem v Německu již přes jedenáct let. Je čas pro novou výzvu a jinou zem," zdůvodnil Voronin své rozhodnutí zkusit štěstí v Liverpoolu.

Ukrajinský reprezentant do Německa přišel v roce 1995, kdy z rodné Oděsy přestoupil do Borussie Mönchengladbach. Po pěti letech se pak stěhoval do Mainzu, odkud v roce 2003 zamířil do 1. FC Köln. V Leverkusenu nyní kroutí již svou třetí sezónu, v níž se zatím šestkrát zapsal do listiny střelců. Za Bayer zatím Voronin nastoupil k 82 zápasům, v nich si na své konto připsal 28 branek.

Liverpool má v současné době čtyři kvalitní útočníky - Craiga Bellamyho, Dirka Kuyta, Petera Crouche a Robbieho Fowlera. Z hostování v Huelvě se navíc po sezóně vrátí Florent Sinama Pongolle a minimálně jeden z nich tak bude muset pryč. Nejreálněji se zatím jeví odchod klubové ikony a přece jenom již staršího Robbieho Fowlera.

Voronin je podle všeho teprve první letní vlaštovkou. Manažer Rafael Benitez by od nových majitelů Toma Hickse a George Gilletta měl dostat velké finanční prostředky na zisk nových posil a určitě se tak porozhlédne ještě po větších rybách, než jakou je Ukrajinec.

Autor: Tomáš Pavlík / www.uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
HOST*Arsenal04

Voronin bude dobra posila,je to silovej hrac tak do premiere league zapadne odost lepe nez Sheva...aly ty keci jak maj novy majitele a budou nakupovat naky velky ryby si myslim nejsou na miste...podle me ma liverpool vybornej kadr a mej by ho spis udrzet pri sobe a doplnit fakt minimalne...tim ze tam pritahnou naky velky hvezdy nebude podle me ono a vymsti se jim to...viz real....maj vynikajici mlady ne prilis znami hrace a tich je treba stavet....

Reagovat
Shevchenko

takova lama

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmyslný nákup pro Reds.

Reagovat
smazaný uživatel

hroznej hráč, na MS jsem při pohledu na něj trpěl

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu ho jako budou potřebovat?

Reagovat
smazaný uživatel

K ničemu. Místo toho, aby koupili kvalitního ostrostřelce z Anglie, si vyhlédnou průměrného útočníka z Leverkursenu. Vždyť on je i zadarmo drahý.

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok už půjde pryč, ani se nestihne pořádně rozkoukat. Berbatov je mnohem lepší a je to v Tottenhamu tak na hraně základu...

Reagovat
smazaný uživatel

Berbatov se mi hodně líbí. Vyspělý fotbalista, v PL se dokázal hned zaadaptovat.

Reagovat
Shevchenko

Berbatov je sqely, ale Voronin total vyfuck

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobrý, ale podle mě má ještě na víc, tak snad to potvrdí. Tottenham má celkově skvělý útok.

Reagovat
HOST*Arsenal04

Voronin je typ fotbalisty co se hodi do anglie...uvidite sami...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

typově ano, ale kvalitativně?!

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. Jako kdyby šel do průměrného klubu, tak nic neřeknu, ale do Liverpoolu?

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda....cekal bych ho spis v evertonu kdyz uz chce byt v tom liverpoolu

Reagovat
HOST*emanuel

berbatov je na hrane zakladu? to sem si nijak nepovšim pokud vim tak kdyz je zdravy tak hraje v dulezitejch zapasech vždy v základu

Reagovat
HOST*

no torres do liverpoolu nepojde :D ano verim ze man u ho uvita namiesto larsona aj ked henke je supr no ale ved viete..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tuším, že pujde do ManUFC..

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze do MU nepujde.....pac typove by se tam hodil a bylo by to dalsi posileni uhlavniho rivala

Reagovat
HOST*anonym

nevim co tam chce dělat..kvalitních útočníků je tam dost a ještě možná dojde Torres,takže nevim nevim Voronine...neprosadíš se tam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele