Liverpool i nadále povede Kenny Dalglish

12.05.2011, 15:29
Aktuality
Kenny Dalglish bude i v příštích sezónách manažerem FC Liverpool. Velezkušený lodivod a někdejší hráč Reds, který převzal tým v lednu po odvolaném Royi Hodgsonovi, se dnes stejně jako kouč Steve Clarke dohodl s vedením klubu na tříletém kontraktu...

”Jsem samozřejmě potěšen, že jsem dostal tuto možnost,” řekl Dalglish pro oficiální stránky klubu. ”Když jsem se v lednu vrátil, tak nikdo nevěděl, co očekávat, takže to pro mě byla ideální příležitost dokázat, že stále mám co nabídnout,” dodal.

Kenneth Mathieson Dalglish působil na Anfield Road coby hráč od roku 1977 do konce kariéry v roce 1990, v letech 1985 až 1991 pak působil u celku z Merseyside coby trenér. Šedesátiletý Skot tak zažil osmnáctý a dosud poslední ligový triumf Liverpoolu, který se vztahuje k sezóně 1989/1990.

"Kenny je legenda Liverpoolu stejně jako úspěšný manažer. Od svého návratu ukázal výjimečné vůdcovství a schopnost vyždímat to nejlepší ze všech kolem klubu,” uvedl v prohlášení John Henry, od loňského podzimu nový vlastník tradičního anglického klubu.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (466)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele