Liverpool dokončil příchod italského útočníka Balotelliho

25.08.2014, 18:12
Aktuality
Mario Balotelli se dnes podle očekávání stal posilou Liverpoolu. Anglický vicemistr získal italského reprezentanta z AC Milán a podepsal s ním víceletý kontrakt. Přestupová částka zveřejněna nebyla, podle nepotvrzených informací ale čtyřiadvacetiletý útočník stál Reds dvacet milionů eur...

"Jsem velmi šťastný. Mluvili jsme o mém návratu a nyní jsem rád, že jsem tady. Liverpool je jedním z nejlepších anglických týmů a jeho fotbal je velice dobrý," pronesl Balotelli pro oficiální klubový web.

"Je to skvělý tým plný mladých hráčů a to je důvod, proč jsem přišel," doplnil hráč, který bude na Anfieldu nosit dres s číslem 45. Rodák z Palerma má za úkol nahradit jiného kontroverzního útočníka Luise Suáreze - ten gólově táhl mužstvo Brendana Rodgerse v uplynulých sezónách, po světovém šampionátu ale přestoupil za zhruba osmdesát milionů eur do Barcelony.

Balotelli se vrací do Premier League po pouhých sedmnácti měsících, kdy přestoupil z Manchesteru City do AC Milán. Za Citizens vstřelil během tří sezón třicet branek a získal s nimi anglický ligový titul, proti svému bývalému klubu ale nebude moct nastoupit dnes večer ve vzájemném utkání obou celků.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (1702)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele