Lipsko hledá trenéra, Tedesco po další porážce ztratil důvěru

07.09.2022, 10:31
Aktuality
Další hořkou pilulku včera museli spolknout fanoušci RB Lipsko. Německý celek zaspal úvod sezony a během několika dní schytal dva čtyřbrankové výprasky. Po tom od Šachtaru Doněck byl dnes dopoledne propuštěn trenér Domenico Tedesco...

Lipsko selhalo už v Superpokalu proti Bayernu Mnichov a reputaci si následně nevylepšilo v německé nejvyšší soutěži. Z prvních pěti zápasů dokázalo porazit jen Wolfsburg a už po debaklu 0:4 ve Frankfurtu se hodně hlasitě mluvilo o odvolání Tedesca, jemuž definitivně zlomil vaz úterní nezdar s ukrajinským celkem (1:4).

"Rozhodnutí pro nás bylo velmi složité," přiznal šéf klubu Oliver Mintzlaff.

"Domenico je vynikajícím trenérem a v budoucnosti určitě bude nadále velmi úspěšný. Nám se ale nepovedl start do sezony a z pěti zápasů jsme získali pět bodů, teď navíc přišla zklamání proti Frankfurtu a Šachtaru Doněck. Po těchto výsledcích jsme ztratili jistotu, že se nám povede vše okamžitě otočit," dodal.

Tedesco v minulosti vedl Schalke a Spartak Moskva a u kormidla Lipska stál od loňského prosince. Hlavním kandidátem na uvolněné místo má být někdejší kouč Salzburgu, Gladbachu a Dortmundu Marco Rose.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
Madio Sané

To bolo jasné hned na začiatku ze ten tam dlho nevydrzi… Absolutne tam nepasuje

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel?

Reagovat
IgorMičinec

Rose, viz. článek

Reagovat
Rich

Pokud Lipsko šáhne po Marcovi Rosemu, tak udělá dobře... V Gladbachu to byl skvělý trenér a kdyby u žluťáků nebyli tupci, tak tam by si sedl také... Hlavně ne Tuchel, na ten jeho ksicht není nikdo zvědavý...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tuchel až moc prehypovany byl

Reagovat
Slavia10

Rose bude pro ně vynikající, byl odvolán předčasně v BVB, v Lipsku to rozjede.

Reagovat
andrew96

A my se s Willim už v Kicktippu radovali.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Co ste tam mali? Schalke? Ci Bochum?

Reagovat
db18

Bochum.

Reagovat
esmuellert

Rose + Eberl?

Reagovat
db18

Rose bude mít teda skvělý start. Nejdřív BVB a pak Gladbášek, to je může hodit do další krize.

Reagovat
esmuellert

Lepší soupeře na začátek by si přát nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

Jar mal Teedesco dobrýú čo sa udialo cez leto?

Reagovat
stas87

Vcera hral vyborne Mudryk, mal tusim 1+2 a fakt zaujal, toho mal Rolfes kupit a nie Hlozka. Celkom skoda ze to nedopadlo, vraj sam Mudryk odmietol Brentford a do Bayeru chcel ale kluby sa nedohodli a Leverkusen tak zapaltil 13 mega za Hlozka, ten Mudryk by nestal o tolko viac.

Reagovat
db18

Bayer chtěl myslím oba dva, nebylo to buď a nebo... spíš kvůli tomu pak přišel CHO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele