Lippi se vrací do vlasti a chce nadále pracovat

26.02.2015, 21:56
Aktuality
Po konci působení v čínském Guangzhou Evergrande se Marcelo Lippi vrací do vlasti, kde si chce nejdříve odpočinout, následně se však chce vrátit do pracovního kolotoče. Zkušený stratég by rád vedl reprezentaci...

Italský trenér získal s čínským klubem třikrát za sebou ligový primát, loni dovedl Guangzhou i k triumfu v asijské Lize mistrů. Následně se přesunul do role sportovního ředitele.

Lippi při té příležitosti uvedl, že už se k trénování nevrátí, neboť se cítí příliš starý. Nyní však své stanovisko přehodnotil. "Chci se vrátit do Itálie, jsem unavený," prohlásil při svém odchodu Lippi. "Guangzhou bude moje poslední klubové angažmá, rád bych však ještě pokračoval na reprezentační úrovni," doplnil.

Nástupcem Lippiho se stal krajan Fabio Cannavaro, jenž pod vedením 66letého kormidelníka jako kapitán dovedl Itálii k titulu mistrů světa. Největších úspěchů dosáhl Lippi s Juventusem, se kterým hned pětkrát ovládl italskou nejvyšší soutěž a v roce 1996 i Champions League.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Tuxedo

Fotka po zapase so Slovenskom

Reagovat
hyper01

Důležitá informace

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Murtago

Domov pro seniory volá

Reagovat
El-Pistolero-68

Lippi ke Squadře a Conte do AC.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Do Parmy s nim

Reagovat
smazaný uživatel

Neshánějí trenéra ale lichváře.

Reagovat
smazaný uživatel

to by myslim taky zvladl

Reagovat
Posledni Kovboj

nick

Reagovat
smazaný uživatel

A já myslel, že mu už táhne tak na 80. Ten má ty bílý vlasy, tak od 40, ne?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele