Ligue 1 speciál: Co přesně se stalo v Marseille?

12.08.2015, 22:48
Názory a komentáře
V novém seriálu, jenž se bude vypíchnutím jednoho stěžejního tématu uplynulého týdne věnovat dění na francouzské fotbalové scéně, snad ani nelze začít jinak: Marcelo Bielsa totiž hned večer v sobotu 8. srpna, krátce po úvodní domácí porážce s Caen (0:1), oznámil šokující rozhodnutí ukončit svůj pracovní poměr v Olympique Marseille. Plánovaný dlouhodobý projekt prezidenta Vincenta Labruneho tak dostal zdrcující ránu..

Když Labrune před dvěma lety prohlašoval, že ze svého klubu chce udělat něco na způsob 'francouzského Dortmundu', mnozí si ťukali na čelo; určité paralely mezi osudy obou klubů sice jistě existují, a v době finanční krize se Les Phocéens logicky začali ohlížet hlavně na dravé mládí, dortmundský vzestup však zaštiťovala persona kouče a 'táty' celého projektu Jürgena Kloppa. V Marseille nikdo takový tehdy nebyl. Že by se do podobné pozice hodil zrovna notoricky známý bouřlivák Bielsa, vyvolávalo od začátku pochybnosti, uznávaný El Loco si však s náročným publikem na Vélodrome očividně padl do noty a jeho nečekaný odchod je tak o to větší ránou. Skutečně nikdo s ním totiž nepočítal.

Určitě se nedá říci, že by zásadní roli v jeho rozhodnutí hrála právě ona porážka s Caen. Zaprvé, v dlouhodobé soutěži jsou taková zaváhání běžná, zvlášť v extrémně vyrovnané Ligue 1; sám Bielsa ostatně loni začal své marseilleské dobrodružství ziskem jednoho bodu ze zápasů s Bastií a Montpellierem. Zadruhé, i přes radikální letní oslabení (klub opustilo šest stabilních členů loňské základní sestavy) vypadala hra Phocéens vlastně docela dobře - Bielsova jedenáctka vysoko pressovala (jak je jejím dobrým zvykem), držela míč na kopačkách téměř 70% času, soupeře přestřílela poměrem 18:8 a byla statisticky výrazně lepší jak na míči, tak i ve vzduchu. Domácí trefili dvě tyče, Lucas Ocampos dvakrát selhal před prázdnou, a další šance pochytal výborný gólman Rémy Vercoutre. Sami fanoušci ostatně během zápasu vyjadřovali trenérovi svoji podporu; mnoho z nich vědělo, že porazit doma Caen se jejich týmu podařilo naposledy v roce 2008. Kde se tedy stala chyba?

"Moje práce zde je u konce. Vracím se zpět do Argentiny," oznámil na pozápasové tiskové konferenci zkušený trenér. Krátce poté vyšlo najevo, že ještě v útrobách stadionu předal svoji rezignaci písemně do rukou samotného Labruneho; s hráči se potkal následující ráno, někdy mezi devátou a desátou hodinou, a během deseti minut se s nimi rozloučil. Poté opustil Francii. Sportovní novináři tak měli ze soboty na neděli opravdu hektickou noc - Bielsa byl natolik výraznou postavou, že se k této situaci chtěl vyjádřit takřka každý, a brzy vyšlo najevo to, s čím všichni tak nějak počítali: totiž že skutečným důvodem jeho odchodu byl napjatý vztah právě s Labrunem. I kapitán Steve Mandanda v neděli ráno prohlásil, že ho šéfovo rozhodnutí šokovalo a že v kabině panuje smuteční nálada; hráči Bielsu podle všeho uznávali, jeho metody si pochvalovali a jarní kolaps v minulé sezoně mu vůbec nekladli za vinu. Sami se o této zprávě dozvěděli po zápase v šatně přes sociální média.


Hra na hrdinu a padoucha

Prezidentův názor na dnes už bývalého stratéga je podle všeho radikálně odlišný. Sám Labrune je sice ve městě většinou považován za nekompetentní, hašteřivou osobu bez potřebného obchodního talentu a s mizivou schopností empatie, leč způsob, s jakým Bielsa zareagoval na jeho rozhodnutí koupit za každou cenu mladého brazilského stopera Dóriu, měl k nějaké grácii také hodně daleko. Argentinec ještě šikovnému obránci nedal ani "čuchnout", de facto ho od jeho loňského příchodu vězní na tribuně a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo kdy změnit. Dória byl prostě Labruneho příchod, Bielsa ho v týmu vůbec nechtěl, a rezolutně odmítal předstírat, že v kabině někdo takový existuje. Dva tvrdohlaví mezci narazili na první spor, a vůle k nějaké kooperaci byla z obou stran zcela nulová.

"Jak sami víte, odmítl jsem několik dalších nabídek jen proto, abych mohl zůstat v Marseille. Nelituji toho, do tohoto projektu jsem vložil opravdu vše. Adaptoval jsem se na velké množství změn, ale tentokrát už vše překročilo své meze. Společná práce vyžaduje alespoň minimální úroveň vzájemné důvěry, a ta už mezi námi neexistuje," prohlásil sám kouč ve své řeči, v níž také odkryl formální důvod svého odchodu: požadavek ze strany klubu (tedy Labruneho) o změnu kontraktu pouhé dva dny před začátkem soutěžní sezony. Prezidentova reakce? "Jsem šokován tímto brutálním rozhodnutím ze strany pana Bielsy. Před několika týdny jsme se dohodli na prodloužení jeho smlouvy. Nerozumím tomu, jak středeční schůzka - na níž se pouze dolaďovaly poslední detaily spolu s právníky - mohla v jeho mysli vyvolat tak ostrou změnu názoru," kontroval. Vše nasvědčuje tomu, že tito dva sobci spolu prostě na jednom místě vydržet ani nemohli.

Server Ligue1.com otiskl začátkem tohoto týdne speciální článek, shrnující výběr z reakcí na Bielsův krok. Je to fascinující čtení. Mezi oslovenými odborníky neexistuje vlastně nikdo, kdo by se chtěl snažit v první řadě zklidnit bublající vášně - někteří přímo obviňují trenéra, jiní prezidenta. Kontroverzní bývalý šéf Olympique Bernard Tapie například prohlásil, že Labrune má nejspíš dobrý vztah pouze sám se sebou; ještě nikdy se prý nestalo, že by pod jeho vládou nebyly prudké interní rozepře. Pape Diouf, který klub vedl mezi lety 2005 a 2009, byl ještě tvrdší: "Nemám (Labrunemu) vlastně co říct. Když pracoval jako poradce (bývalého majitele) Roberta Louis-Dreyfuse, byl v tom dobrý, protože mohl zůstat ve stínu a pohodlně kritizovat ty, kteří nesli zodpovědnost. Jestliže ale Bielsa říká, že odchází proto, že lidé ve vedení klubu nejsou schopni dodržovat sliby, myslím, že by Labrune měl převzít plnou zodpovědnost za svůj přístup k práci, jímž dohnal tento klub na okraj propasti."

To jsou velice silná slova, nicméně oba pánové mají pravdu minimálně v tom, že Labrune svoji práci evidentně nezvládá - od svého povýšení v roce 2011 se neustále s někým hádá, naprosto postrádá obchodního ducha (po prodeji Dimitriho Payeta mu to fanoušci dali jasně najevo, když posprejovali zdi tréninkového centra), a podle dalšího ze svých předchůdců, Jeana-Claude Dassiera, dokonce snad měl svým rozhodnutím vrtat se v Bielsově kontraktu namíchnout i svoji zaměstnavatelku, majitelku klubu Margaretu Louis-Dreyfus. Pouze poslední z citovaných funkcionářů, Christophe Bouchet (klubový prezident mezi lety 2002 a 2005), mluví o tom, že Bielsa vlastně nic nevyhrál a že jeho krok hovoří o nedostatku respektu ke klubu jako takovému. Ani on však Labruneho přímo nehájí. To jako by v Marseille nedělal vůbec nikdo. Guy Roux, bývalý legendární kouč Auxerre, pokáral oba kohouty: prezidenta za to, že ve vztahu k trenérovi dělal nesmyslné ústupky a vůbec si nedokázal prosadit svou autoritu, a Bielsu za jeho sobeckost. Celé klubko nakonec stylově rozetnul rozšafný tlouštík v čele Montpellieru, Louis Nicollin, který Argentince označil za idiota.

Z dostupných indicií se asi můžeme shodnout na tom, že chyby byly na obou stranách, ale svoji práci zvládal Bielsa přece jen mnohem lépe. Labrune možná ani netuší, na jak tenký led se vlastně pouští: fanoušci Marseille trenéra milovali, a pokud si zrovna tato konkrétní skupina lidí vezme někoho na paškál, neexistují pro ni skoro žádné hranice. Vždyť i bývalý kouč José Anigo po předloňské sezoně uprchl z města, poté, co se tvrdé jádro příznivců otíralo o smrt jeho bratra (tehdy prohlásili, že 'to měl být radši José') - a to byly Anigovým proviněním pouze špatné výsledky. Jak budou titíž ultras reagovat na muže, kterého už dlouho považují za nekompetentního a který právě v jejich očích vyštval z klubu jejich idol? Férově musíme uznat, že lokální atmosféra (ze strany tribun i médií) přikládala Bielsovi až absurdní kredit dokonce i za práci, kterou odváděli jiní (když se pod Anigem vyhrálo, bylo to prý proto, že se hráči 'už těšili na Bielsu', což je bizarní). Jenže spoléhejte na logiku uprostřed lví klece.


Nejisté vyhlídky

Nepokoje v Marseille ostatně už začaly - Floriana Thauvina, jemuž fanoušci od příchodu v létě 2014 zazlívají nedostatečný zápal pro tým, kdosi po porážce s Caen napadl přímo na parkovišti, nadával mu a plival na něj. Mladý záložník se prý se skupinkou fanoušků i krátce popral. Hráči, naštvaní na klub, že nedokázal udržet trenéra, jehož filozofii tak věrně následovali, začínají opět mluvit o odchodu; klíčový stoper Nicolas N'Koulou už je jednou nohou v Lyonu, Thauvinovi se asi také nebude chtít na Vélodrome zůstávat, a zaječí úmysly možná opráší i kapitán Mandanda. To jsou všechno borci, kteří bez Bielsy jednoduše ztratili důležitý záchytný bod a zkrátka jim začíná docházet trpělivost. Příchod chilského dynama a bývalého El Locova svěřence Charlese Aránguize tím nejspíš také padá, takže posledním jménem na seznamu potenciálních posil zůstává Jonathan De Guzmán. I toho si ale vytipoval sám Bielsa, který se na něj vyptával u Rafy Beníteze. Co teď?

Minimálně po následujících několik kol povede Les Phocéens dosavadní asistent Franck Passi, je však evidentní, že vzhledem k ambicím klubu musí přijít nějaké prověřené jméno. Labrune prý hráčům osobně sdělil, že i přes Bielsův odchod nadále věří ve vynikající sezonu; nyní se ale musí skutečně otáčet, neboť krk mu zachrání pouze nějaká geniální náhrada. Přijít ke kormidlu Olympique se sice v této situaci jeví jako profesní sebevražda - Bielsa nebyl pouze trenérem, ale skutečným fotbalovým filozofem s obsesivně detailní strategií, sahající daleko za rámec bojů na hřišti, a druhý takový člověk (snad s výjimkou Jorge Sampaoliho) zkrátka neexistuje - i přesto jde však o místo dost prestižní na to, aby se o něj různí odborníci sami ucházeli.

Podle RMC tak už učinili Walter Mazzarri s Vincenzem Montellou. Labrune sám by do svého 'francouzského Dortmundu' rád přivedl rovnou Jürgena Kloppa, ten však nechce trénovat v zemi, jejíž jazyk plynule neovládá. Možná by prezident mohl sáhnout po Frédériku Hantzovi, který s neskutečnou grácií zvládal kormidlovat podobně ohnivým prostředím korsické Bastie, ten má ale nejspíš příliš malé jméno. Situace je každopádně extrémně vážná. Jeden z nejambicióznějších klubů Francie prohrál úvodní zápas, přišel o trenéra, jehož osobnost držela v kabině ten zbytek opor, co v týmu zůstal, a jeho prezident musí pracovat pod neskutečným tlakem naštvaného publika a ještě držet dlouhodobou filozofickou linii, kterou si sám veřejně vytyčil. Být v kůži Vincenta Labruneho by v tuto chvíli nechtěl asi vůbec nikdo: nemusí být zrovna sympatickou postavou, Bielsa si ale svoji vendetu načasoval tak špatně, že jej v podstatě vydal svým obdivovatelům na pospas. Jako by ve své ješitnosti držel až dosud celý klub jako rukojmí.

(Zdroje: ligue1.com, getfootballnewsfrance.com, frenchfootballweekly.com, lequipe.fr)

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (92)

Přidat komentář
fantomas

To fakt budeš psát po každym kole něco takovýho a ještě měsíční shrnutí?

Reagovat
nani92

Reagovat
domingo

Mesicni shrnuti ne, logicky

Reagovat
fantomas

No u takovýho money-huntera si nikdy nemůžu bejt jistej.

Reagovat
Usty

Reagovat
domingo

Jsem se trochu inspiroval tvyma Cajama o paty. Loni jsem fakt kazdej mesic prochazel tunama dat a snazil se obsahnout nejlip vsechno, vysledkem cehoz byly monumentalni texty na 25k znaku a to jsem jeste spoustu veci vynechaval a skrtal. Takhle mas proste kazdej tyden jedno zajimavy tema zpracovany jako kratkej clanek. Myslim, ze je to i vic 'user friendly'.

Nenecham se prece zahanbit Ustym

Reagovat
fantomas

Moje nápady sou nejlepší no. Pro jaro si zase rezervuju středu 17:00-18:00

Reagovat
domingo

Pro me za me, ja pisu brzo rano a pozde vecer, pres den si delej co chces

Reagovat
fantomas

Reagovat
Spalovač šancí

Vy sdílíte dohromady jeden počítač?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Usty

tl;dr

Reagovat
domingo

Zaprodance

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Domingo sekcia Serie A ti bdue platiť za prísun takýchto člankov taliánskych kluboch stačí povedať sumu

Reagovat
domingo

Ale o talianskych kluboch nic nevim

Reagovat
Pipo123

Tak sa začneš učiť, budeš sledovať zápasy, písať si poznámky, ak obmedziš konzumáciu alkoholu tak to pôjde ešte lepšie

Reagovat
domingo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Spalovač šancí

Zkus to, třeba to nepoznají

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

5 na stole v českých

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na pipa. jinak super věc, asi začnu víc sledovat L1 kvůli tomu

Reagovat
stas87

Antonetti by asi nebol prave vhodna osoba,ze?

Reagovat
domingo

Silne pochybuju, do ty ankety jsem ho dal vlastne jenom proto, ze je ted asi nejvetsi volny jmeno. On je taky hroznej cholerik, by se s Labrunem do tydne pobili. I kdyz jeho herni styl by Marseille sedel.

Reagovat
stas87

Labrune uz si fanusikov postval,zavrsit to moze prave Antonettim :))) Teraz uz to moze byt jedno.

Zavahanie Bordeaux s Reims bola vynimka len,nie? Nechyba prave Bordeaux na konci ligy prave viac bodov z vonku k tomu aby hralo este vyssie?Nie som nejaky ich velky fanusik ale mam rad Willyho.Vlastne aj Bixenteho som mal velmi rad.

Reagovat
domingo

Stane se, Remes je nepredvidatelna. Porad cekam, ze budou vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

dobra prace, fajn pocteni

Reagovat
smazaný uživatel

Paradni souhrn toho jakej je u nas v soucastnosti bordel...posileni aspon 3 hracu na jakejkoliv post krom brany a beku je nevyhnutelny..preju si at nas trenuje Klopp to by byla parada...je mi tak nak jedno kolikaty skoncime, hlavne at se klub stabilizuje

Reagovat
domingo

Ja tam vidim vicemene nutnost posilit akorat na tri posty - CB, CF a jednoho ofenzivniho univerzala do podhrotove trojky. Samozrejme za predpokladu, ze vsichni v tymu zustanou, pokud nekdo odejde, pak se musi nahradit. To by nemuselo byt nerealny, i kdyz Marseille melo vzdycky tendenci tahat si do tymu ruzne Bartony, Morientesy a podobne obskurni volby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono by to chtelo i kvalitni hrace na lavicku, jenze ty hraci uz na Marseille dneska neslysi jako driv...predpokladam, ze jsi videl nasi lavicku nahradniku proti Caen? Tohle uz se nemuze opakovat

Reagovat
domingo

Tak jasne, ale nemuzes behem 14 dni privest 10 hracu Pokud by ted bylo cilem skoncit treba do 6. mista, tak by to Marseille melo v pohode uhrat i tak, jak je. Jenze vsichni jsou nateseni na utok na LM, to je pak tezky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim no, bohuzel casy Nianga, Lucha nebo Cisseho ( ) jsou na par let pryc...jinak co Toulouse? Ten klub mam celkem rad, jaky maj ambice letos? Jak to vypada s Ben Yedderem? Maj sanci na Evropskou Ligu?

Reagovat
domingo

Jsou spolu s ASSE hlavni kandidati na dalsi clanek, uvidime, jak si povedou v Caen

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, tesim se

Reagovat
Neuminho92

Výborná práce Škoda, že je taková jen Francie Co jsem koukal třeba na tu Bundesligu nic moc, sám vím si myslím více, tím že jsem viděl v minulem ročníku na Eurosportu skoro vždy tak 3zápasy za kolo a sledoval i trochu kicker. Každopádně bych to neuměl takhle podat Premier League ještě byla slušná... ale Bundelsiga nic moc, jsem zvědavý co bude u Serie A a Primera Division až začnou.

Reagovat
domingo

Previews SA pred sezonou byvaji, nicmene o PD tu snad nebyl podobnej clanek od doby, co prestal psat Lapiz Je to skoda, zrovna o tyhle lize bych se rad dozvedel vic. Ale nejsou lidi, vsak i v diskusich se resi 4 kluby porad dokola.

Reagovat
stas87

Nezabudaj na Rayo a Celtu.

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikající článek a další bezva práce už pro tak kvalitní L1,jakou tady tvoříte na eurofotbal.cz

Díky za to.

Reagovat
celeb

Bielsa je vyborny trener do klubu, kde vladne entuziazmus, vsetci chcu pre klub makat a hladaju trenera, ktory do toho da vsetko a este viac, navyse je super motivator a blazon.

Lenze potrebuje niekoho citliveho, kto bude na neho dohliadat, aby zas nestrieskal robotnikov na stadione, keby sa mu nahodou zdalo, ze sa flakaju. Ked bude citit podporu hracov, fanuskov, funkcionarov a majitelov, moze dokazat velke veci. Ale ta nachylnost na pruseri tam bude vzdy, on sa uz nezmeni.

Kazdopadne top trener, len trochu 'komplikovany'.

PS: tej vendete by som sa vobec necudoval, ked ho nieco/niekto skrie, vie byt urcite pekna svina.

Mozno sa spolieha, ze Labruneho odstrelia fanuskovia a vrati sa pracovat pod niekym prijatelnejsim.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Pro nej optimalni podminky se sesly treba prvni rok u Athleticu, kdy klub dotahnul do finale poharu i Evropsky ligy

Reagovat
smazaný uživatel

to vies, aspergerov syndrom nie je sranda......

Reagovat
smazaný uživatel

Ať se na mne nikdo nezlobí, ale aktuálně nejlepší články na EF píše domingo a Usty

A domingo dělá fakt super práci v propagaci ligy, která by jinak nejenom mně byla celkem volná.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň fantomasi

Reagovat
fantomas

No worries

Reagovat
smazaný uživatel

žádný červy?

Reagovat
fantomas

Koho?

Reagovat
smazaný uživatel

no worries

ok tohle bylo moc okatý steal jako železný bylo lepší

Reagovat
fantomas

Boha ježiši.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

ja Bielsu chapem, ze si nechcel nechat hovorit ani do prestupov atd, ale nedat Doriovi za rok ani jednu sancu, aboslutne ho ignorovat, ze niekto taky vobec prisiel do timu, to je nepochopitelne pre mna..

Reagovat
juninho8

velka paradicka clanok....len ci bude po kazdom kole nejaka taka udalost ako bola hned po tomto prvom....ale tak vzdy sa asi nieco najde....

Reagovat
domingo

Tak takovyhle bomby prichazej dvakrat, trikrat do roka, ten serial byl od zacatku planovanej spis na fotbalovy udalosti - a tam tech temat je spousta, zajimavy takticky kroky, zajimavi hraci atd.. Kdyby Bielsa neodesel, mohl tenhle clanek byt o Germainovi nebo Ben Yedderovi. O to se nebojim, ze by se nic nenaslo

Reagovat
juninho8

no jo....o tych hracoch to moze byt este vacsia pecka ako toto....teda zo sportovej stranky samozrejme...tato tema je dost o zakulisnych veciach a podobne....ale ja si rozhodne precitam aj take aj take

Reagovat
olis

Mazzarimu by to mohlo sadnut

Reagovat
domingo

Muzes se prosim trochu rozepsat? Co preferuje za system, jestli ma radsi natlak nebo brejky, tyhle zakladni veci..?

Reagovat
olis

352, 343

v Neapole pokial na to hraci mali tak hrali natlakovo, poriadny pressing a ovladali hru, pokial ale usudil ze super ma vyssiu kvalitu tak sa hralo na brejky, preferuje viac ovladanie hry ako brejky pokial je to v silach jeho hracov, v tom systeme musi kazdy odmakat zapas na 100% a potom pridu skor ci neskor skvele vysledky, ma rad pevnejsiu zakladnu 11tku a hracov prilis netoci

v strede nechce registu typu Pirlo, Verrati ale skor ofenzivnejsieho hraca ako Hamsik, pokial to ma fungovat musi tam byt v strede jeden behavehy odoberac lopt ktory ide na 100% za kazdych okolonosti, v jeho systeme su samozrejme velmi dolezite kraje zalohy

toto co som popisal je z Neapolu, v Intery som ho uz tolko nesledoval a tam to bolo mozno v niektorych veciach rozdielne

Reagovat
domingo

To by nemuselo dopadnout vůbec spatne

Do tohohle jim teda chybi silny, vyrazny DM a taky mají na 3-x-x malo stoperu - vlastne jen N'Koulou, Rekik a pak mladici, Doria a odchovanci (Sparagna, Aloe). Plus Romao v pripade nouze, plus N''Koulou zrejme pujde. To je hrozne slaby zatím. Ale jinak ten herni "ksicht" by Marseille sedel.

Reagovat
eliskafan

Takže po dvou kolech Laligy, Real Madrid jeden bodík, Benitéz ven, Marcelo Bielsa nástup

Reagovat
Godwinson

Lou je prostě excelentní glosátor. Jedno či dvě sprostá slova a skvěle tím zhodnotí každou sebesložitější situaci. Hantz by byl nejlepší možná volba v této situaci

Reagovat
juninho8

za francuzskeho trenera z mensieho klubu....to bude podla mna najlepsia cesta....a co taky Kombouare?

Reagovat
Godwinson

Asi by i on sám rád vedl nějaký alespoň trochu normální tým, ale to asi ne. Spíš jsem si říkal, že Gillot, ale tomu podobná situace vadila už v Bordeaux a navíc se mně nějak vykouřilo z hlavy, že odešel k šikmoočkám

Reagovat
Israha

Hm, Gillota jsem chtěl, škoda...ale někdo z Francie by to být měl, neznalost ligy se nějakému nově příchozímu může šeredně vymstít. Což se taky stalo Bielsovi, když se mu na ten jeho hurá fotbal naučil zbytek ligy hrát

Reagovat
Godwinson

Hantz je jasná volba. Ukázal, že umí koncepčně pracovat i s outsiderem jako byla a je Bastia a dostal je na nejvyšší lvl. Navíc je to podle mě ideální typ i pro případ, že tam bude nasazen jen na sezónu než domluví někoho s velkým renomé atd.

Reagovat
Israha

Jak už jsem psal, podle mě je to stejně jedno a sezona skončí neúspěchem, takže proč ne zrovna Hantz, tu stabilizaci týmu by zvládnout měl.

Reagovat
Godwinson

Podle mě nemůže skončit hůř než by skončila s Bielsou

Reagovat
juninho8

podla mna by OM mohol zachranit francuzsky trener z mensieho klubu ktory pozna ligu a dotiahol by este narychlo nejakych makacov z ligy za mensie prachy....hlavne do tej zalohy, niekoho obranne ladeneho a hrotaka jedneho poriadneho....

Reagovat
Israha

Ty, tak záloha nehoří, útok tak napůl...průser je pouze ta obrana, kor pokud foukne N'Koulou.

Reagovat
juninho8

ratal som s tym ze Nkolou zostane a novy trener mozno da sancu Doriovi...potom to uz neni az take strasne...ale ja tam by sa mozno niekto zisiel....

Reagovat
Israha

Dória, Rekik, Sparanga, Aloé, Andonian...a Romao, který ale bude potřeba na tvrzení muziky v záloze. Not good, not good at all. Zas to samé, co už opakuju poněkolikáté, nulové zkušenosti...jednoho staršího, ostříleného stopera to chce. S N'Koulouovým odchodem jsem už tak nějak smířený.

Reagovat
juninho8

tak zase ak odide tak sa hovorilo o nas teda a slusnej sume...za to by sa dal zohnat niekto dalsi

Reagovat
Israha

To určitě, otázka je, kdo by byl k mání...

Reagovat
Godwinson

N'Koulou už zase tak nějak nemá kam, v uvozovkách. Lyon má Yangu, já bych si taky spíš tipl na jeho setrvání Ne, že bych nechtěl vidět dvojku Doria - Rekik

Reagovat
Israha

No pro nestranného diváka by to byla dobrá estráda. Mě by braly mdloby . Jestli zůstane, tím líp...nicméně to je řešení na rok, pochybuju, že bude chtít novou smlouvu.

Reagovat
Israha

No, to je asi pravda

Reagovat
smazaný uživatel

a co Gourvennec?

Reagovat
juninho8

niekde som cital ze je to francuzsky Klopp...na to ze chceli Kloppa tak by to mohli skusit

Reagovat
Israha

Na toho jsem zapomněl, byl by dobrá volba. Ale pro Labruneho asi málo zvučné jméno.

Reagovat
Godwinson

N'Jie za 14+3, to je geniální

Reagovat
Israha

Náhodou konečně z Ligue 1 chodí hráči ven za nějaké pořádné ceny. Doteď to bylo dost katastrofální...i když tohle je zase už moc, no

Reagovat
juninho8

To bude taky pruser pre slepice ze az...asi peru prachy

Reagovat
STR

Paradni clanek diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele