LIGUE 1 – PREVIEW 26. KOLA

23.02.2007, 20:38
Previews
Poté, co se v týdnu zapojili dva francouzští zástupci do semifinálových bojů v Lize mistrů, pokračuje o víkendu Ligue 1 v pořadí již 26. kolem. Slavný Lyon přivítá na svém stadionu Sochaux. Hodně zajímavý souboj bude k vidění v neděli v Parku princů, kde bude domácí Paris Saint Germain hostit stagnující Saint Etienne.


Toulouse – Marseille (sobota 17:10)

Souboj sousedů v tabulce nabídne zápas mezi Toulouse a Olympiquem Marseille. Šesté Toulouse bude chtít navázat na slušné výkony v jarní části soutěže. Ještě o jedno místo v tabulce výš, ovšem se stejným bodovým ziskem, je Marseille a ta bude pro domácí tvrdým oříškem. Olympique si nemůže dovolit zaváhání, protože by tím dal možnost Lens ke zvýšení odstupu a to by pro Marseille, tým, který chce bojovat o druhé místo, nebylo zrovna nejlepší. Mírným favoritem zápasu je Marseille, ale odhadnou výsledek tohoto utkání je velice složité.

Pravděpodobné sestavy – Toulouse: Douchéz – Ebondo, Arribegé, Congré, Mathieu - Paulo César, Dieuze, Emana, Fabinho, Mansaré – Elmander. Marseille: Carrasso – Baye, Zubar, Rodriguez, Taiwo – Nasri, M´Bami, Cana, Ribéry –Cisse, Pagis.


Sochaux – Lyon (sobota 20:00)

Ve nejprestižnějším souboji 26. kola Ligue 1 se střetne první Lyon a čtvrté Sochaux. Lyon v se po nepříliš vydařeném začátku jara zvedá. V lize vyhrál již 2 zápasy za sebou. Naposledy dokázal zvítězit na horké půdě v Lille. V týdnu navíc Lize mistrů uhrál dobrý výsledek na hřišti AS Řím. Bezbrankovu remízou si vytvořil hodně slibnou výchozí pozici pro odvetu, která se odehraje na Stede Gerland. Sochaux naposledy vyhrálo doma nad Le Mans a znovu se dotáhlo na pohárová umístění. Má 39 bodů, stejně jako Lille a o 5 méně než druhé Lens. Favoritem tohoto střetnutí je bezesporu Lyon, od kterého se v Ligue 1 čekají jen výhry, ale Sochaux bude chtít určitě favorita potrápit.

Pravděpodobné sestavy – Lyon: Coupet – Réveillére, Cris, Squillaci, Abidal – Juniho, Toulalan, Kallstrom – Govou, Fred, Malouda. Sochaux: Richert – Pichot, Bréchet, Afolabi, Tosic – Leroy, Pitau, Isabey, Ziani – Birsa, Le Tallec.


PSG – St. Etienne (neděle 21:00)

Poslední zápas tohoto kola budou moci shlédnou fanoušci v Paříži v Parku princů. Domácí Zdá se, že se Paris Saint Germain pomalu dostáva z hluboké krize, do které zapadl na podzim. Sice se již očekával boj o holé přežití v Ligue 1, ale poslední výsledky pařížského celku ukazují, že by se této nepříjemnosti nakonec mohlo PSG vyvarovat. To St. Etienne potkává v této sezoně úplně opačný osud. Po podzimní části se v St. Etienne nahlas hovořilo o Lize mistrů. Tento cíl ještě není samozřejmě úplně ztracen, ovšem nynější forma Les Verts nevěstí nic dobrého. Ve 25. kole podlehlo St. Etienne na vlastním stadionu Rennes v poměru 3:1. Kvůli pohledu na tabulku francouzské nejvyšší soutěže sice může někdo mít za mírného favorita hosty, ovšem aktuální forma hovoří jasně pro Paris Saint Germain.

Pravděpodobné sestavy – PSG: Landreau – Mendy, Rozehnal, Armand, Dramé – Diané, Cisse, Rothen, Gallardo – Luyindula, Pauleta. St. Etienne: Janot – Illunga, Hognon, Camara, Landrin – Feindouno, Sablé, Dabo, Hautcoeur, Gomis – Illan.


Nice – Lille (sobota 20:00)

Pravděpodobné sestavy – Nice: Lloris – Fanni, Kanté, Apam, Abardonado – Belmont, Echaouafni, Rool, Koné – Vahirua, Laslandes. Lille: Sylva – Lichstiener, Plestan, Rafael, Tofforeau – Cabaye, Makoun, Keita, Bodmer, Bastos – Odemwingie.


Troyes – Lorient (sobota 20:00)

Pravděpodobné sestavy – Troyes: Le Crom – Kouassi, Faye, Paisley, Enza-Yamissi –Amzine, Laucher, Lacourt, Nivet – Gigliotti, Bangoura. Lorient: Riou – Jallet, Ciani, Marchal, Morel – Mansouri, Abriel, Le Pen, Ewolo – Gignac, Saifi.


Rennes – Sedan (sobota 20:00)

Pravděpodobné sestavy – Rennes: Pouplin – Faty, Edman, Danze, Borne, – Bru, Cheyrou, Sorlin, Mbia Etoundi – Utaka, Briand. Sedan: Trévisan – Ducourtioux, Sartre, Lachor, Badiane – Amalfitano, Marin, Abdou, Cisse – Job, Pujol.


Le Mans – Monako (sobota 20:00)

Pravděpodobné sestavy – Le Mans: Pelé – Calvé, Basa, Fischer, Camara – Fanchone, Romaric, Sessegnon, Bangoura – Grafite, Samassa. Monako: Roma – Modesto, Bolivar, Monsoreau, Givet – Dos Santos, Meriem, Toure, Plašil – Koller, Piquionne.


Nantes – Auxerre (sobota 20:00)

Pravděpodobné sestavy – Nantes: Barthez – Das Neves, Pierre, Cetto, Guillon, – Da Rocha, Dimitrijevic, Faé, Saidou – Pieroni, Diallo. Auxerre: Sorin – Sagna, Grichting, Kaboul, Mignot – Kahlenberg, Cheyrou, Pedretti, Jelen - Akale, Niculae.


Lens – Nancy (neděle 18:00)

Pravděpodobné sestavy – Lens: Itandje – Bisevac, Hilton, Coulibaly, Ramos – Carriére, Si. Keita, Kovačevič, Monterrubio – Dindane, Boukari. Nancy: Grégorini – Biancalani, André Luiz, Diakhaté, Chrétien – Duchemin, Gavanon, Sarkisian, Hadji – Kim, Hamdiani.


Bordeaux – Valenciennes (neděle 19:00)

Pravděpodobné sestavy – Bordeaux: Ramé – Jemmali, Planus, Cid, Marange – Jusié, Mavuba, Fernando, Micoud, Faubert – Chamakh. Valenciennes: Penneteau – Traoré, Chelle, Flachez, Bazzaz – Doumeng, Paauwe, Roudet, Jeovanio, Dufresne – Savidan.


Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele