LIGUE 1 - 6. KOLO: MARSEILLE VÍTĚZÍ!

11.09.2005, 12:21, aktualizováno 13.09.2005, 15:05
Aktuality
Wilson Oruma spasil jediným gólem souboje v Sochaux (paradoxně tu dříve hrával) své Marseille – pro Olympique to totiž znamenalo premiérové vítězství v této sezóně! Zároveň se díky tomu velkoklub od Středozemního moře odpoutal z poslední příčky tabulky.

Střelecká mašina Carew se zadrhla, přesto Lyon vítězí dál: náhradu našla v Brazilci Fredovi, který rozhodl dvěma přesnými zásahy po přihrávkách Govoua a Ben Afry o porážce Monaka 2:1. Knížecí tým mohl pomýšlet na lepší výsledek, avšak rozhodčí ho obral o dvě penalty a tak v tabulce zůstává až na dvanáctém místě.

Obhájce titulu si výhrou naopak upevnil vedení, jelikož nejbližší pronásledovatel pouze remizoval. V Lens to však byl velký večer pro Vladimíra Šmicra: v dresu Bordeaux si tu zahrál po šesti letech, za Racing nastupoval v období 1996 – 1999. Při odchodu ze hřiště v 90. minutě se dočkal bouřlivého potlesku, jako by domácím fanouškům ani nevadilo, že právě po jeho střele do tyče ve 27. minutě poslal Girordins do vedení Chamakh. V zápase nejlepšího útoku s nejlepší obranou se však nakonec dělily body za remízu 1:1.

Na stříbrnou pozici se proto vrátila Paříž, která odčinila kolaps 1:2 s Nice upachtěnou výhrou nad předposledním Štrasburkem 1:0. Hosté tu nevyhráli nikdy v historii a na první tři body čekají i v této sezóně. Navíc od 65. minuty hráli po vyloučení Hosni v deseti, i proto byl výkon PSG hodně nepřesvědčivý. Český obránce David Rozehnal patřil k nejlepším hráčům na trávníku.

Překvapením jsou naopak výkony Le Mans. Nováček si veze cennou výhru 2:0 z Toulouse a v celkovém pořadí mu patří čtvrté místo. V duelu dvou celků, které letos stále hledají svou tvář, porazilo Rennes 3:1 Auxerre. Hosté mají z posledních tří zápasů v lize hrozivé skóre 1:12!

Forma se vrací Olympiku Lille, v generálce na Ligu mistrů (ve středu s Benfikou) uspělo 2:0 v Métách díky double Odemwingieho. Ve stejný okamžik se rozvlnily sítě v Ajacciu a Nice: v osmé minutě rozhodli o výhrách svých klubů Lucas Pereira (Ajaccio – Nancy 1:0) i Piquionne (Nice – Saint-Etienne 0:1).

Výsledky:

Sochaux – Marseille 0:1 (0:0)
67. Oruma

Lens – Bordeaux 1:1 (1:1)
29. Cousin - 27. Chamakh

Lyon – Monako 2:1 (1:0)
6. a 49. Fred – 79. Gigliotti

PSG – Štrasburk 1:0 (1:0))
28. Kalou

Troyes – Nantes 1:0 (1:0)
90. Grax

Rennes – Auxerre 3:1 (0:0)
48. a 73. Hadji, 58. Monterrubio – 69. Diaby

Ajaccio – Nancy 1:0 (1:0)
8. Lucas Pereira

Nice – Saint-Etienne 0:1 (0:1)
8. Piquionne

Méty – Lille 0:2 (0:0)
50. a 60. Odemwingie

Toulouse – Le Mans 0:2 (0:1)
12. Lucau, 85. Hautcoeur

Příští kolo:

Sobota 17. září
Bordeaux – Lyon, 17.15 hod.
Le Mans – Sochaux, 20.00 hod.
Lille – Nice, 20.00 hod.
Nantes – Toulouse, 20.00 hod.
Nancy – Méty, 20.00 hod.

Neděle 18. září
Monako – Rennes, 18.00 hod.
Štrasburk – Lens, 20.00 hod.
Auxerre – Ajaccio, 20.00 hod.
Marseille – Troyes, 20.00 hod.
Saint-Etienne – PSG, 20.45 hod.

Tabulka:
1. Olympique Lyon65109:316
2. Paris Saint-Germain641110:413
3. Racing Lens632112:411
4. Le Mans UC 7263218:211
5. Girondins Bordeaux63215:211
6. AC Ajaccio62407:410
7. AS Saint-Etienne62404:110
8. Olympique Lille62317:59
9. ES Troyes AC62315:49
10. FC Nantes62226:48
11. Olympique Nice62227:68
12. AS Monaco62134:67
13. AJ Auxerre62134:127
14. Stade Rennes62046:176
15. FC Sochaux61232:45
16. Olympique Marseille61235:95
17. Toulouse FC61232:75
18. AS Nancy-Lorraine61057:63
19. Racing Strasbourg60331:43
20. FC Metz60331:83

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pravdepodobna zostava podla toho co som cital na nete

Valdes, Belletti,Puyol, Oleguer, Gio, Edmilsom, Van Bommel, Xavi, Ronaldinho, Giuly, Etoo.

Etoo bol na pozorovani v nemocnici,ale mal by byt ok. Prekvapive je, ze na lavicke by mal ostat Deco a Marquez, ktori sa vratili z reprezentacnych zrazov. Dochadza k prvej rotacii kadra v sezone ak teda nepocitam nejaku takticku zmenu v minulom zapase , ked hral na kraji obrany Oleguer

Pocas tyzdna sa objavili informacie o malom konflikte medzi Valdesom a Decom, ktory nastrelil na treningu Valdesa tusim do hlavy a Valdes nato prudko reagoval. Rijkaard to sikovno zahral do rohu, ze je rad, ze aj na treningu sa maka naplno a hraci si nic nedaruju i ked mam pocit, ze v klube je nejaka zla atmosfera.

Messi bohuzial este nemoze nastupit na ligovy zapas, lebo nema vybavene potrebne papiere. Dufam, ze sa to doladi co najskor, lebo taky talent, aby nemohol hrat len koli nejakym papierovackam je skoda. trenuje u nas od 13.pocita sa za odchovanca, takze nech uz sa to nejak doriesi.

Mallorcu trenuje moj najmenej oblubeny trener Cuper.Ked trenoval Valenciu a Inter, tak hrali nechutny defenzivny fotbal, ktory ja nemusim. Tento styl supera nam moc nesedi, ale kader Mallorky sa s Ineterom ci Valenciou porovnat neda. Dufam, ze to nepokazim tymto konstatovanim.

Ak vyhrame sme pred Realom co by nam dodalo psychicke sily. Vcerajsia prehra Realu ukazala, ze ani oni nebudu stale vyhravat, lebo sice ten fotbal nebol z ich strany pod Luxemburgovym vedenim nejak oslnujuci , ale zato bol ucinny a fotbal sa hra hlavne na body. Mali podla mna dlhodobo solidnu formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie hrála pod Cúperem nejlepší fotbal,co jsem kdy viděl. To cos o tom napsal je blbost.Je to trenér mezi TOP 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Napisal som, ze to je zly trener? Napisal som, ze fotbal, ktory on preferuje mi moc nesedi, takze to je trocha rozdiel.

Reagovat
smazaný uživatel

A někdo řekl,že jsi to napsal?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je teda podla teba blbost ako si pisa?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem ten "nechutny defenzivni fotbal".

Reagovat
smazaný uživatel

opat pouzijem moje oblubene slovo RELATIVNY POJEM. To zalezi s cim to zrovnavas. Ja fandim Barce, takze ked si to porovnam tak to je pre mna nechutny defenzivny fotbal. Ja to tak vidim. Kazdy ma iny pohlad na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tzn. Ten kdo umí bránit hraje nechutný defenzivní fotbal? Každej nemá tak kvalitní útok,aby si mohl dovolit hrát bez obrany,jak Barca. Mimochodem tím nechutným defenzivním fotbalem dali v LM Laziu 5:2 a Barce 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam snad pravo na vlastny nazor? Ci je tu zakazane sa vyjadrit v negativnom zmysle proti comukolvek?

Mne sa to nepaci, tak smola.Ak mas iny nazor, tak to je tvoj nazor. Ja ti ho neberem, ale nemen mi ten moj. Ja mam trochu ine predstavy o krase fotbalu. To, ze vyhrali nad barcou neznamena, ze hrali pekny fotbal(podla mojho meritka). Aj Chelsea vyhrala nad Barcou a ....

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to,že vyhrála,ale jakým způsobem.

Reagovat
smazaný uživatel

nudis sa?

Reagovat
smazaný uživatel

On má ale pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna hrala Valencia pod Cuperom hnusny defenzivny fotbal,ktory ja nemusim. viac nemam co dodat. je to moj nazor. mam nato svoje meritka. jeden ci dva zapase ma neovplyvnia. ak sa nudite, tak vam doporucujem nejaky funny server alebo take nieco.

Reagovat
smazaný uživatel

To říká ten pravý ( stačí se mrknout do archvíu )

Reagovat
smazaný uživatel

ty aby si nepchal niekam ten svoj cumak , tak to by nebolo ono. som zvedavy ako chces zmenit moj nazor na Valecniu. nijak. takze hybaj prec.

Reagovat
smazaný uživatel

Nci měnit nechci, ty tvé slovenské výrazy "hybaj preč" si nech, na to tady nidko není zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

som rad, ze si to uz pochopil. Hybaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"preč" už je pryč, ještě to "hybaj"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ty se na fotbal někdy i díváš nebo o něm jenom čteš a potom píšeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Opakujem. Mam ine meritko, ine chute co sa tyka fotbalu. nevnucuj mi tie tvoje.nemam o ne zaujem. ked sa povie pekny fotbal. co to znamena? pre niekoho kratke prihravky, pre ineho rychly prechod do utoku, pre niekoho tvrda behava hra, pre ineho technicke finesy, pre niekoho takticka vyspelost, pre niekoho takticka volnost. ja mam iny pohlad na krasny fotbal. nikto nehovori, ze je ten pohlad spravny. nikto nehovori, ze je spravny tvoj pohlad. Esteticnost, cize pohlad na krasy je ciste subjektivna vlastnost kazdeho z nas a nie je dana pre vsetkych rovnako. tak to prosim ta respektuj a nevnucuj mi tvoje nazory. NEZAUJIMAJU MA. pre mna to je nechutny def.fotbal. mam nato vlastne meritka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvé chutě jsou poněkud zvláštní.Naštěstí jsou jenom tvoje a nemůžou se přenést na ostatní...

Reagovat
smazaný uživatel

Tos neměl, asi přijde kázaní, že on má na své chutě právo a ty mu je nemůžeš brát

Reagovat
smazaný uživatel

jasne. ja som divny a ty nedokazes respektovat moj nazor. to mas ako s babami. tebe sa paci taka , ked sa mne pacit nebude tak som hned divny? kazdy ma iny vkus. to pochop a nevnucuj mi ten tvoj. nikde nie je pisane, ze je spravny.

Reagovat
smazaný uživatel

a este mi povedz kto podla teba hra pekny fotbal? vynech barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se teda zdá,že nemůžu říct o jednom mužstvu,že hraje dobrý fotbal a o druhém,že ne. Vždyť je to blbost.Každý zápas je jiný. Jedinej,kdo mě napadá je Valencie za Cúpera!!!

Reagovat
HOST*

Ty mas jine predstavy o krase fotbalu? A porovnavas s Barcou? Ta hraje krasny fotbal jeden rok!!!!!!!! Predtim to takova nadhera nebyla. Cos celou tu dobu predtim delal ...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to trochu teraz kecas. barca hrala vzdy krasny futbal, bohuzial nie ucinny, takze tvoje kecy su este ze si sa nepodpisal.

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to tvoj nazor. berem teda vsetko spat

Reagovat
smazaný uživatel

V kabině jke právě atmosfera vyjímečně dobrá, to byl vlemi důležitý fatk v boji o titul loni. Šlo to vyčíst z videí o oslavách a tak. Tohle jse snad první konflikt téhle nové party, nevidím v tom problém, to se stane...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minulu sezonu bola atmosfera super. Mam proste len taky pocit, ze odchod Rosella, Etoova zmluva a tahanice okolo nej, Rijkaard a jeho predlzenie zmluvy, kde vraj sa spominalo vykupna cena pri odchodu do Ac(pravda to nebola), konflikt Valdesa a Deca. je to len pocit, ale ten tlak na nas tym je dost velky. Dufam, ze to zvladnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Odchod Rossela byl prakticky už v lednu, takže to ne, Etoo má novou smlopuv ustejěn jak pět dalších, žádé problémy s tím už nejsou, to zas zveličili v novinách...No a s tím rijkaardem ej to blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

ja viem,ze podla teba je barca 100percentny klub, ktory sa musi len a len chvalit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale je to pravda, Rossel nebyl v klubu prakticky od ledna, tvé teorie, že je ho dochod v létě narušil atmsoferu je celkem ujetý

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja som skor napisal, ze je na Barcu velky tlak

v suvislosti s Rosellom. AKo mi chces zmenit moj nazor? nudis sa?

Reagovat
smazaný uživatel

Kritika názoru není poksu o jeho změnění, to bys měl vědět.

A s tou nudou znovu opakuju...mrkni se do archívu, kdo se celé prázdniny nudil...

Reagovat
smazaný uživatel

doporucujem ti cesku stranku ( http://kecy.roumen.cz/ )

Reagovat
smazaný uživatel

Já sjem si říkal, že už tu nejseš 24 hodin ale jen 20 denně

Reagovat
smazaný uživatel

zato ty tu mas rekordy.

Reagovat
smazaný uživatel

No všechny byly tebou bohužel překonané

ASi tak dvojnásobně

Reagovat
smazaný uživatel

tak nato som hrdy. chces autogram?

Reagovat
smazaný uživatel

Děsná sranda

Reagovat
Mr.Jindros

Volové ste oba.

Reagovat
smazaný uživatel

treti do party?

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň jsme nikdy netvrdili, že reklama na drese je pro daný klub prodělečná a další pdoobné nesmysly, kterými se ztranopvals jen proto, aby to náhodou nevypadalo, že by snad barca mohla mít něco kladného...

Reagovat
HOST*RM

Rudolf Skácel skóroval i v šestém utkání skotské ligy a vyrovnal rekordní sérii Henrika Larssona. Český záložník poslal svůj tým Heart of Midlothian na hřišti Livingstonu do vedení už v 11. minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som, že éra Lyonu bude pozvoľna upadať, ale zdá sa, že to bijú ďalej.Tak to môj Paris St.Germain moc šancí asi nebude mať.

Reagovat
HOST*inkognito

Ale PSG je tento rok silný. Očekávám, že jim to alespoň zkomplikujou - né jako v minulých sezonach ... To byla hrůza. Vivat Pauleta.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, je čas vrátiť sa na špicu.Konieckoncov nemôže Lyon donekonečna vyhrávať.

Reagovat
HOST*neKAKÁ

Lyon je tuhle sezónu hodně sebejistý. Dokonce vyhlásil útok na vítězství v Lize mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho bych se zas tak nebál.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja bych sa po včerajšku pomaly aj začal báť...

Reagovat
HOST*inkognito

No ale mužstvo na to vyhrávání oni (Lyon) mají to se musí nechat. Věřím PSG i když tu nepochopitelnou porážku doma si mohli odpustit - pitomci.

Reagovat
smazaný uživatel

DOUFÁM!

Reagovat
HOST*inkognito

Doktore ale Charton to je mi milé překvapení. Trochu mě děsí, že pět z osmi golu dal jeden hráč, ale snad se rozestřílejí i ostatní. Smertin se prý rozehrál do životní formy a zbytek má taky fazonu. Vzhledem k výsledkům v přípravě jsem to nečekal, ale zatím mě příjemně překvapujou. Teď je ale čeká doma Chalsea tak uvidíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele