Ligue 1 - 34. kolo. Tipy a analýzy

03.05.2009, 10:19
Tipy a analýzy
Po středeční dohrávce (Rennes - Bordeaux 2:3) se i Bordeaux dostalo před Lyon, který má teď na první příčku ztrátu již šesti bodů. Obhájce titulu navíc jede na horkou půdu ve Valenciennes, lídr tabulky Marseille přivítá Toulouse a St. Etienne bude odvracet hrozbu sestupu doma s Nancy. Využijte našich tipů k sázkám.

CAEN - LE MANS (sobota 19 hodin)
Domácí by ze zbývajících pěti kol potřebovali získat minimálně jedenáct bodů, což je cíl takřka nesplnitelný. Obzvláště, když o záchranu nebojují asi tak, jak by měli, naposledy prohráli v Auxerre 1:2 a stejným výsledkem podlehli i doma Nancy. Ani v podzimním vzájemném zápase nebyli úspěšní a prohráli v Le Mans 0:2. V obraně Caen stále nebude Florian Boucansaud, v záloze Alexandre Raineau a především opora mužstva Benjamin Nivet, což je velmi citelné oslabení.

Le Mans je také v sestupovém ohrožení, ale jemu k záchraně chybějí jen čtyři body a minimálně jeden získá dnes. Venku totiž naposledy vyhrál ve Valenciennes 2:0, ale když měl zisk pak potvrdit doma s Monakem, zaváhal a prohrál. Hostům již delší dobu chybějí zranění obránci Samuel Bouhours a Saber Ben Frej, citelnější je ale spíše ztráta záložníka Fredrik Stromstad, ovšem bez něj již tým hraje přes tři týdny. Podle mne domácí tlak neustojí a minimálně bod odevzdají. Neprohra Le Mans v kurzu 1,68 u Unibet s vyšší důvěrou.

GRENOBLE - NICE (sobota 19 hodin)
Grenoble se k mému úžasu výhrou v Le Havre v minulém kole a výhrou nad Toulouse v kole předminulém na 95% zachránilo a k jistotě jim chybí jeden bod. Ten zřejmě získají dnes, protože i loňský vzájemný zápas skončil 0:0. Domácím chybějí zranění obránci Maxence Flachez a David Jemmali, záložníci Albert Baning a Sofiane Feghouli.

Nice na osmém místě nehraje vůbec o nic, na druhou stranu zápasy nevypouští, když třeba v posledním kole deklasovalo St. Etienne. Předtím však prohrálo v Nantes. Hostům bude chybět potrestaný obránce Onyekachi Apam, jeho zraněný kolega Cyril Rool a nepříliš vytěžovaný záložník Kafoumba Coulibaly.

V tomto zápase očekávám, že domácí budou hrát na nulu a zisk bodu, takže under 2,5 gólu v kurzu 1,53 je téměř jistotou, remíza v kurzu 2,9 je velmi pravděpodobná a pro odvážné přesný výsledek 0:0 v kurzu 7,25 u Unibet má rozhodně své value!

LORIENT - LILLE (sobota 19 hodin)
Domácím chybějí k jisté záchraně ještě tři body, což vůbec není neřešitelný problém pro tým, který v minulém kole dokázal remizovat v Toulouse 1:1 a prohrát s lídrem z Marseille jen 1:2. V podzimním vzájemném zápase se s Lille podělil 1:1 a podle pravidla "Pepek Vyskoč" by se body měly dělit i tentokrát.

V dresu Lorientu se již přes čtyři měsíce neobjevuje zraněný obránce Bakary Soro, jeho kolega Sylvain Marcha chybí jen třetí týden. Fit není ani záložník Ulrich Le Pen a hlavně rukavice stále nenavlékne první gólman Fabien Audard.

Lille v minulém kole promarnilo šanci dostat se do první pětky, když doma podlehlo Marseille 1:2 a stejným výsledkem prohrálo předtím i v St. Etienne. V aktuální formě určitě nemá na zisk všech bodů ani v dnešním zápase. Absence jsou minimální, útočníka Tulio de Mela zde neviděli už půl roku a zraněný záložník Stephane Dumont není až tak vytěžovaný.

Také tento zápas nabízí nejjistější sázku na remízu (kurz 2,9), ale na rozdíl od předchozího zápasu zde budou hrát ofenzivní mužstva, takže oba týmy dají gól a tím zápas skončí.

MONACO - AUXERRE (sobota 19 hodin)
Klub z malého knížectví je naprosto nevyzpytatelný na sázení a proto věškeré sázky na něj mají pouze střední důvěru. Obzvláště nezapomenutelná je jeho domácí prohra s Le Havre, od té doby se však docela zvedl a vyhrál jak v Le Mans, tak doma s Rennes. Vyhrál i v podzimním zápase v Auxerre 1:0.

V dnešním zápase ale pravděpodobně nastoupí bez útoku, protože oba stěžejní útočníci Alexandre Licata a Juan Pablo Pino jsou zraněni a chybět bude i záložník Alejandro Alonso. Hosté mají stejně bodů a jsou také s jistotou zachráněni, především díky výhrám v Sochaux a nad Caen, takže starosti žádné. Přesto si nemyslím, že by zápas měli nějak vypouštět.

Potrestaný je málo vytěžovaný obránce Maxime Jasse, velkou ztrátou je ale zranění záložníka Kamel Chafni. Předpokládám, že tohle bude fotbal o ničem a že se týmy rozejdou opět smírně a nečekám ani gólovou úrodu, takže under 2,5 gólu v kurzu 1,57 jak jinak, za střed...

ST. ETIENNE - NANCY (sobota 19 hodin)
Domácí mají stále nůž na krku, k záchraně zbývá deset bodů. Je to ale v silách týmu, který předvádí krásný útočný fotbal, kterému však chybí zakončení. V minulém kole prohrál v Nice, ale předtím porazil doma Lille 2:1. Stejným výsledkem zdolal i na podzim Nancy.

St. Etienne má však stále největší marodku ze všech týmů, jsou na ní obránci David Sauget a Sylvain Monsoreau, záložníci Loic Perrin a Blaise Matuidi, jejich kolega Geoffrey Dernis již snad bude připraven. Ani Nancy nemá dosud jistotu záchrany, ale chybí mu k ní jen tři body. V posledních zápasech však zabralo, vyhrálo 2:1 v Caen a shodným výsledkem vyprovodilo z domova i Nantes.

K duelu nenastoupí zraněný obránce Michael Chretien a záložník Pascal Berenguer. Vzhledem k tomu, že další kolo se hraje až za 14 dní a St. Etienne jede do le Havre, kterému již o nic nepůjde, troufnu si tvrdit, že jednička na tento zápas v kurzu 1,85 má stále ohromné value a téměř 90% jistotu.

VALENCIENNES - LYON (sobota 19 hodin)
Valenciennes jsou týmem, který získává body především na domácím hřišti, ale tentokrát si pro ně přijede obhájce titulu. Zachráněni ještě zdaleka nejsou a jejich trenér je vždy prvním, který před sezónou prohlašuje, že k záchraně stačí 42 bodů. K těm jim ale ještě pět chybí. V minulém kole sice získali bod v Sochaux, ale předtím všechny tři doma nesmyslně odevzdali Le Mans. Na podzim se s Lyonem rozešli bez branek.

V obraně domácích nenastoupí zraněný Jacques Abardonado, v záloze budou chybět hned tři hráči, Djamel Belmadi, Jonathan Lacourt a především Jose Saez a v útoku nebude ani velezkušený Jean-Claude Darcheville.

V Lyonu poslední dobou pokazili, co se dalo, obhájce je až na třetím místě, když v minulém kole doma jen remizoval s PSG 0:0 a předtím 0:1 prohrál v Bordeaux. V tomto zápase bude chybět potrestaný záložník Jean Makoun, ještě více jeho zraněný kolega Juninho, zatímco Cesar Delgado by měl být již fit. To ale stále nebude útočník Sidney Govou.

Lyon má i bez Juninha tým, který by "nějaké Valenciennes" normálně ani nemusel řešit a pokud by nevyhrál, titul by byl letos již hodně daleko. Dvojka v kurzu 1,85 má rozhodně své value a půjde do kombinace s jedničkou na St. Etienne. V tom případě je AKO kurz již 3,7 a to je opravdu slušné, navíc s hodně vysokou důvěrou.

MARSEILLE - TOULOUSE (sobota 21 hodin)
Jeden ze šlágrů kola uvidí přístavní město i naši diváci v televizi. Marseille bude chtít potvrdit první místo a pětibodový náskok před Bordeaux, které bude hrát až v neděli. Poslední výsledky týmu jsou více než dobré, dva zápasy hrála Marseille venku a oba vyhrála, dokonce shodně 2:1 v Lille i v Lorientu. Na podzim hrála v Toulouse bez branek.

V obraně domácích však stále nebudou zranění Laurent Bonnart a Taye Taiwo (ten pro letošní sezónu již skončil definitivně) a fit nejsou ani útočníci Bakari Kone a Mamadou Samassa, cehož by hodně obranářky založený soupeř mohl využít. Toulouse se drží na pátém místě, ale jeho poslední výsledky moc dobré nejsou. Remíza s Lorientem a hlavně prohra v Grenoble určitě nemohou být vizitkou týmu, který chce do pohárové Evropy.

Dnes hrát nemůže potrestaný obránce Cheikh M'Bengue, dalším potrestaným je záložník Etienne Capote, který má zraněného kolegu za zálohy jménem Pantxi Sirieix. V pořádku není ani útočník Fode Mansare. Vzhledem ke značným oslabením obou klubů očekávám opatrnou hru náhradníků a nebudu překvapený ani bezgólovou remízou. Určitě si však vsadím under 2,5 gólu (v tom mne Toulouse téměř nikdy nezklame), kurz 1,7 u Unibet je velice slušný a má vyšší důvěru.

NANTES - LE HAVRE (neděle 17 hodin)
Nantes na sestupové pozici a ani případná výhra jim ještě zdaleka nezaručí záchranu. Body doma však získává, naposledy porazilo Nice 2:0, pak ale shodným výsledkem prohrálo v Nancy. Navíc svého dnešního soupeře na podzim porazili také, jak jinak, 2:0.

Klub však dnes bude docela oslaben, zraněný je obránce Loic Guillon, dalším zraněným je záložník Aurelien Capote a útočník Filip Djordjevic. Suspendovaný je navíc i záložník William Vainqueur.

Le Havre se sice již pomalu smiřuje se sestupem, ale kůži určitě nebude chtít dát lacino. V posledním zápase podlehl doma Grenoble 0:1 a předtím v PSG 0:3, takže se zdá, že přestal střílet góly.

Aby smůly neměli ještě dost, nově se jim zranili útočníci Nikola Nikezic a hlavně Jean-Michel Lesage, v pořádku nejsou ani obránci Peter Franquart a Loic Nestor.

Záchrana hostů se pohybuje na hranici teorie, ale určitě dokáží svého soka potrápit. Já tento zápas ze svého tiketu vynechám.

PSG - RENNES (neděle 17 hodin)
Pařížané dnes mohou odsunout Lyon z pozic zaručující Ligu mistrů, a to by pro loňského obhájce byl nejspíš ohromný šok. Již jen fakt, že s tímto soupeřem uhráli v minulém kole bezbrankovou remízu na hřišti v Lyonu něco napovídá, předtím PSG hladce porazilo Le Havre. V Rennes však na podzim prohrálo 0:1.

Zranění jsou pouze obránce Sammy Traore a záložník Clement Chamtíme, na hřiště by se již mohl vrátit Mateja Kežman. Rennes po středeční dohrávce zůstalo kde je a zřejmě do velké pětky nenakoukne. Naposledy prohrálo v Monaku 1:3, takže předchozí výhra 1:0 doma nad St. Etienne pomalu ztrácí váhu.

Chybět bude potrestaný obránce Abdou Kader Mangane, zranění útočníci Jimmy Briand a Gyan Asamoah a navíc první gólman Nicolas Douchez.

S těmito oslabeními nemají hosté v Parku Princů téměř žádnou šanci, takže jednička v kurzu 1,7 u Unibet má rozhodně své value a mojí velkou důvěru.

BORDEAUX - SOCHAUX (neděle 21 hodin)
Domácí se mohou dotáhnout na čelo tabulky, na vedoucí Marseille ztrácejí jen tři body a pokud by porazili Sochaux rozdílem pěti gólů, šli by rovnou do čela. Ve středu hráči úspěšně zvládli dohrávku v nebezpečném Rennes, minulý týden doma porazili Lyon a předtím vyhráli v Auxerre. Nepředpokládám tedy, že by se opakoval podzimní výsledek ze Sochaux 0:0.

Potrestaný je však dirigent obrany Marc Planus, zraněni záložníci Abdou Traore a Geraldo Wendel (ten již do konce sezóny), v útoku nepomůže Jussie, naopak by se již mohl vrátit Fernando Cavenaghi. Určitě v bráně nebude ani zraněný Ulrich Rame.

Sochaux je aktuálně pouze o skóre nad sestupem, pozici si pokazilo posledními pokaženými zápasy. Remíza s Valenciennes a předtím prohra s Auxerre se za úspěch rozhodně považovat nedají a Sochaux není týmem, který by dokázal vozit body z venku.

Také hostům bude v brance chybět brankář, alespoň ten první Teddy Richert, který je suspendovaný. V záloze nepomohou zranění Nicolas Maurice-Belay a Romain Pitau, do útoku stále není k dispozici Santos.

Věřím, že Sochaux bude bránit, co jim síly budou stačit, ale kvalita soupeře i přes zranění je však velká. Kurz na jedničku jen 1,33, ale dá se kombinovat třeba se zápasem PSG.

Autor: Ugljan

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OM bude bojovat opet jako lvi. Ocekavam 3 body z tohoto nelehkeho zapasu.

Reagovat
satan_666

zdravim,chci se zeptat,bude chorvatsko?

Reagovat
smazaný uživatel

už je napsané, čeká se jen na vydání. Pokud tě zajímá nějaký konkrétní zápas, mohu pomoci dříve...

Reagovat
satan_666

dobrá,vyhraje Dinamo s Rijekou? na Cibalii se ani neptam,tam by mel 1 být 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Cibalia ano, a Dinamo nad Rijekou si myslím nevyhraje! Zato jasnou jedničku očekávám v Koprivnici nad Šibenikem

Reagovat
satan_666

tak díky moc a ať to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

za málo, snad už to za chvíli vydají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele