Liga mistrů: preview úterních zápasů 6. kola

04.12.2007, 01:00, aktualizováno 04.12.2007, 01:00
Previews
Kvůli účasti AC Milán na mistrovství světa klubů v Japonsku se poslední kolo skupiny D Ligy mistrů musí předehrávat týden před ostatními duely. Milán již má postup zajištěný a doma proti Celtiku bude hájit jen prvenství ve skupině, hosté ještě hrají o postup. Na jejich prohru bude čekat Šachtar, pokud si doma poradí s Benfikou. Ta zase hraje alespoň o Pohár UEFA.
Skupina D
AC Milán - Celtic FC  (úterý 20:45)
AC Milán čeká už 13. prosince první utkání na mistrovství světa klubů, jeho utkání v Lize mistrů se tak musí odehrát už o týden dříve. Proti Celtiku už mu o nic nejde, hosté však stále ještě bojují o postup, aby se nemuseli ohlížet na výsledek souboje Šachtaru s Benfikou, musí botovat.

AC Milán bude chtít oplatit Celtiku porážku 1:2 z předešlého měření sil, ale i bod by mu stačil k prvnímu místu ve skupině. O víkendu Rossoneri remizovali v šlágru kola s Juventusem Turín 0:0 a v tabulce italské Serie A je až na 8. místě. Jako den a noc jsou domácí utkání AC Milán v Lize mistrů a domácí soutěži. V lize zatím ani jednou nevyhrál, pětkrát remizoval a dvakrát prohrál. Naproti tomu v Lize mistrů neztratil ani bod. Trenér domácích Carlo Ancelotti řekl: "Toto je zápas, ve kterém potřebujeme bod k jistotě prvního místa ve skupině. To nám zajistí lepší výchozí podmínky do další fáze Ligy mistrů.”

Domácí se budou muset obejít bez dlouhodobě zraněného Marka Jankulovského, chybí i Emerson a nově další Brazilec Ronaldo, který se znovu zranil před minulým zápasem s Benfikou Lisabon.

Ani Celtic o víkendu nebodoval naplno, když remizoval na hřišti Hearts 1:1. I přes remízu vede skotskou Premier League před městskými rivaly Rangers o bod. Remíza by stačila Celtiku i v útery, ale kouč Skotů Gordon Strachan uvedl: "Můj tým hraje vždy na vítězství, nikdy jsem neřekl hráčům, ať hrají na remízu. Je to výzva pro mé hřáče a ti se budou chtít ukázat proti tak velkému týmu, jakým je AC Milán."

Skotové mají větší marodku než AC Milán. Mezi zraněnými je stále spílmachr Shunsuke Nakamura, doplňují jej Mark Wilson, Jean-Joel Perrier Doumbe, John Kennedy a Lee Naylor. Brankář Artur Boruc je odhodlán nastoupit, i když má problémy s kolenem.

I když zdánlivě v tomto utkání AC Milán o nic nejde, bude chtít oplatit Celtiku porážku a skončit na prvním místě skupiny, které mu zajistí "lehčího" soupeře v osmifinále. Pokud chce mít Celtic jistotu postupu, bude muset prolomit nepříznivou bilanci na hřištích soupeřů a urvat alespoň bod, ale na San Siru to bude mít hodně těžké. Z posledních 14 zápasů na hřištích soupeřů v Lize mistrů získal pouhý bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.25 - 6.25
více informací
Šachtar Doněck - Benfica Lisabon  (úterý 20:45)
Ukrajinský Šachtar Doněck bude v úterý v rámci skupiny D Ligy mistrů hostit na domácím stadionu Benfiku Lisabon a bude se hrát o hodně. Ukrajinci ještě pokukují po překvapivém postupu do další fáze milionářské soutěže. Pokud chtějí jít dál, musí Benfiku porazit a poté doufat, že si AC Milán, již jistý postupující, poradí s Celtikem. Benfika ale nebude chtít dát kůži lacino, protože ještě může vybojovat alespoň Pohár UEFA.

Šachtar vstoupil do Champions League dvěma výhrami, jenomže tři po sobě jdoucí prohry posadily ukrajinský tým zpět na zem. Stále ale bojuje o postup, který by byl velkým překvapením. Musí ovšem porazit doma portugalskou Benfiku Lisabon a fandit milánskému velkoklubu. Naposledy Šachtar nešťastně prohrál v Celtic Parku brankou Massima Donatiho z poslední minuty zápasu.

"Naším velkým problémem je to, že nedokážeme udržet koncentraci a ztratíme ji v nejnevhodnějším okamžiku zápasu. Utkání s Celtikem to jasně demonstrovalo," připomněl týden starou porážku trenér Ukrajinců Lucescu. "Doufám ale, že se to otočí a v budoucnu bude štěstí na naší straně. Je důležité být v plné koncentraci po celý zápas, protože jedna chyba z nepozornosti většinou rozhodne celý zápas." Lucescu a s ním celý Šachtar Doněck by nyní rád zopakoval výsledek ze třetího října, kdy Šachtar v portugalském hlavním městě tamní velkoklub porazil 1:0. Tenhle výsledek by ukrajinskému klubu zajistil minimálně postup mezi dvaatřicet nejlepších klubů v Poháru UEFA.

Lucescův tým se nyní mohl soustředit plně na Ligu mistrů. Odložil se mu zápas proti týmu Zarja Lugaňsk, a také proto se stihli doléčit téměř všichni zranění. "Již nemáme skoro nikoho na marodce," liboval si Lucescu. "Dmitro Čigrinskij, Zvonimir Vukić a Brandão jsou v pořádku a budou připraveni nastoupit." Navíc se po nucené pauze za žluté karty vrací na soupisku Fernandinho.

I Benfika potřebuje bezpodmínečně tři body, aby si zajistila třetí místo v základní skupině, takže můžeme očekávat hodně ofenzivní fotbal. Naposledy sice prohrála v domácí soutěži s FC Porto, ovšem Lucescu si myslí, že to Portugalce může pouze ještě více namotivovat. José Antonio Camacho, jeho úterní protějšek, má podobný názor. "Výsledek ze zápasu s Portem náš výkon neovlivní. Není to žádná tragédie. Nyní se soustředíme pouze na Šachtar, abychom získali tři body."

Camacho se bude muset obejít bez Augustina Binya, který je v trestu. Fábio Coentrão a Cristián Rodríguez jsou navíc zraněni. Otazník visí i nad startem Nélsona. Camacho si ale myslí, že pro něho nebude problém nahradit tyto hráče. "Máme dostatek kvalitních fotbalistů a vím, že v Doněcku můžeme uspět, získat všechny body a na jaře pokračovat v evropských pohárech. Klíčem k úspěchu dle mého názoru bude to, co se nám proti Šachtaru nedařilo v prvním zápase – proměňování brankových příležitostí."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.60 - 3.50
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AC Milán (ITA)531111:510
2.Celtic FC (SCO)53025:59
3.Šachtar Doněck (UKR)52035:96
4.Benfica Lisabon (POR)51133:54

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

postup preju celticu....

Reagovat
Slejdy

celtic neprohraje

Reagovat
smazaný uživatel

No snad se to dnes povede. Jako věčný fanoušek Šachtaru Donetsk budu v to věřit. Chce to štěstí. Už si říkám jestli to je vubec možné takovyhle zápasy se CEltikem a poslení minuty nebo minulý Pohár Uefa se Sveillou kdy Palop rozhodl take v závěru. Snad dnes už by tam to štěstičko mohlo být kluci do toho

Reagovat
smazaný uživatel

neverim tem nazorum ye Ac jim to necha na remizu, podle me se do nich pustej a jasne vyhrajou...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si teda myslím,že plichta to nebude.Když už to vypustí,tak pořádně,ale pořád doufám...

Reagovat
smazaný uživatel

co by jim co ácéčko nechávalo remízu, milán se kolikrát snaží, jak chce a nezíská nic ... i když bude ac hrát naplno, nikde není psáno, že to remíza nebude ...

Reagovat
smazaný uživatel

ten váš "celtic glasgow" je tu už zas?....proboha, naučte se tady psát fotbalové kluby tak jak se skutečně jmenují a ty vaše vymyšlené neexistující patvary si strčte za klobouk...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to plácáš proboha?? co je na tom blbe!

Reagovat
princezna

Na stránkách, kde se mimo jiné píše Arsenal Londýn, budou těžko vědět, jak se jmenuje Celtic

Bruci,ty ještě žiješ? Není Tě vidět...

Reagovat
smazaný uživatel

čau princezno, ono to je od doby, kdy to na českých fotbalových webech přebírají ti přiblblí arogantní pubescenti pořád těžší a těžší, takže mně to přestává s nimi bavit....:-)....ale určitě znáš tu fotbalovou oázu klidu a míru na www.tottenham-hotspur.estranky.cz.....tam těm trotlům dám hned ban a mám od nich klid...:-)

Reagovat
PJ

Tak zrovna ty máš o aroganci co mluvit, když vidim způsob tvýho vjadřování, hlavně jak jsi poprvý upozorňoval na Celtic a Rangers.

Ty názvy sem opravil, abys měl klid, a my od tebe taky...

Reagovat
smazaný uživatel

To PJ? na co si to tady hraješ?....místo abys přiznal svou hrubou triviální chybu, tak napadneš člověka, který tě na ni slušným způsobem upozornil.....ty jsi takové trdlo, že si opravdu myslíš, že nějaký novinář - profesionál by napsal Celtic Glasgow?....proto jsi u měn jen amatér - a pokud ti vadilo označení "amatér" tak místo trapného prskání na sobě raději pracuj aby jím nebyl....ty pyšné trdlo

Reagovat
PJ

Opravdu, větší aroganci sem nezažil

Reagovat
smazaný uživatel

Dr. House?

Reagovat
PJ

No vidis, na toho sem zapomnel. Ale i druhy misto pro Bruce je hezky.

Reagovat
smazaný uživatel

Čau Bruci,kámo

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Jestli se ti to nelíbí, tak sem nechoď, nikdo tě tu nedrží a myslím, že by bylo hodně lidí rádo, kdyby si nás ochudil o své velké fotbalové znalosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou mě párkrát docela slušně pobavil Jinak je zajímavé,že jenom ostrovním pitomcům vadí,když se k názvu klubu přidává město.Asi se stydí za svůj původ.

Reagovat
-Kopy-

Tak ty si ale taky číslo

Reagovat
smazaný uživatel

víš hošku, problém je v tom, že absolutně nevíš která bije, a co bych ti ještě poradil? Především nemluv za cizí lidi - to dělají jen taková ta malá hovádka, která se skrývají třeba za celý "národ"...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že spousta lidi nezajma tvůj přiblblý názor,jako například ze je spatny nazev tymu,všei ví o kterým týmu je řeč,děkujeme odejdi....

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fdocela citlivá záležitost. V celé Celtic parku neuvidíte na jediném plakátu, na jediné stěně napsaný Celtic Glasgow. Je to kurva Celtic Football Club a je z města Glasgow. Viděli jste někde napsané Heart of Midlothian Football Club of Edinburgh of Scotland of Europe. Si zkus na některé diskuzi napsat, že doufáš, že do první ligy nepostoupí 1.FC Slovácko Uherské Hradiště. Když fandím Celticu, tak se běžte s nějakýma zkomoleninama zahrabat. Já si myslím, že na tak profesionálním serveru by měli psat takový velkoklub, jakým Celtic bezesporu je psat správně. Tobě se taky neříká vandodendron, i když každý by věděl, o jakého blbečka tady jde.

Reagovat
smazaný uživatel

docela*

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tady nejsme v Celtic parku.Tady v České republice je zvykem,přidávat k názvu drtivé většiny klubů, název města ze kterého pocházejí.By mě teda zajímalo,co je na tom citlivého.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, ale zvyk v místní hovorové řeči mezi sebou, ale ne na jednom z nejuznávanějších fotbal serverů v České republice. Mně jenom "Celtic Glasgow" zní blbě, protože na to nejsu zvyklý, to máte stejné jako Chelsea FC Londýn vs. Aston Villa Birmingham. A nemáš tak zcela pravdu, když má klub dlouhý název, tak tam se nepředpokládá, že tam se přidá název města? Tak možná Liverpool FC, Manchester City FC. Taky se neříká Fiorentina Florencie!!!???

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsi mi nevysvětlil,co je na tom citlivého.

Reagovat
smazaný uživatel

To už můžete Celticu a Rangers říkat radši The Hoops a The Gers. Kdyžtak.

Reagovat
-Kopy-

neděkujem, vypadněte.

Reagovat
Shevchenko

Kvůli toho blbečka to musíte pravovat? Být váma, tak ho radši ignoruju.

Reagovat
Shevchenko

opravovat*

Reagovat
PJ

Upozornil na chybu, to je fakt. Způsob, jakym to udělal, už je věc jiná, ale neni to důvod mít tu chybu dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chceš pokračovat v opravování těchto "chyb",tak ti přeji hodně štěstí a upřímně tě lituji.Čeká tě opravdu spousta práce...

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že místní pubescenti se nám tady radikalizujou.... ....raději na sobě pracujte - a za 10 let spolu možná začneme i diskutovat

Reagovat
-Kopy-

Ježiši ty si fakt magor, to není možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak doufám dneska dvě bezgolové remízy, i když fotbal nic moc, tak půjde o všechno. C´mon the hoops!

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nechci machrovat, ale jistý zádrhel v Brucevoě inteligenci jsem rozpoznal jako první...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale už by mohl jít přece jenom dělat ostudu jinam, tady už ho každej zná.

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nevím.Ono záleží na tom,kdo jako první četl jeho úvodní příspěvek na EF.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že Celtic to zvládne a ideální bude když vyhraje i Benfica. Byla by to klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Benfice UEFU přeju určitě víc než těm Rusákům

Reagovat
smazaný uživatel

No jo skončilo to bohužel jako vždy pro šachtar smolně ale ty bys měl vzít do ruky učebnici zeměpisu a začit se učit státy

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nemýlím, je Doněck na Ukrajině

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufam, že to výjde

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by...

Reagovat
smazaný uživatel

No to se mi snad zdá. Chtěl jsem se podívat na pokec o LM a místo toho vidím rozbor toho, jak se jmenuje Celtic (nebo vlastně Celtic FC). Vždycky jsem si myslel, že čeština je od toho, aby se Češi domluvili - pro případné detailisty: i Moraváci a další česky mluvící skupiny. Normálně bych si myslel, že každý česky mluvící fotbalový fanda s elementární znalostí skotského fotbalu si pod pojmy Celtic - Celtic FC - Celtic Glasgow - Celtic z Glasgowa představí jeden, opakuji, jeden určitý skotský klub a určitě to není Slovan Bratislava. Ale teď se mi zdá, že nejsem v Česku - pardon - v České republice. Mimochodem, zajímalo by mě, jak ti puntičkáři nazývají Slavii. Že by SK SLAVIA PRAHA - FOTBAL A.S.?

Reagovat
-Kopy-

Musí to být do puntíku přesně oficiálně, právně a správně napsané, aby byl bruce spokojený, jinak nás tu každého šeřve jak malé děti.

Reagovat
PJ

No, s tou Slavii to zase rozvadis do extremu. Bruce ma pravdu v tom, ze profesionalni server by mel nazvy klubu uvadet spravne a zadnej klub s nazvem Celtic Glasgow opravdu neexistuje, i kdyz je kazdymu jasny co si pod tim ma predstavit. Mne (i jinym) tady jde predevsim o to, jakym zpusobem nas o ty chybe informuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ty by ses měl vyjadřovat co nejvíce profesionálně, v tom stoprocentně souhlasím s Brucem, ale chybička(navíc opravená) se vloudí. Ale rozpoutat kvůli tomu takovou megadebatu - to snad už byla i hádka a v hospodě by skončila asi rvačkou - mi přišlo poněkud ustřelené, proto ta extremní Slávka. A dost, jdu sledovat fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele