Lepší přípravu na pohár jsme si nemohli přát, řekl Šulc po výhře 7:1 ve Zlíně

17.09.2023, 19:38
Aktuality

Dvěma brankami v rozmezí pěti minut prvního poločasu přispěl plzeňský fotbalista Pavel Šulc k rekordní výhře 7:1 ve Zlíně v osmém ligovém kole. Viktoria se podle Šulce výborně naladila na start skupinové fáze Evropské konferenční ligy.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka ve čtvrtek přivítají kosovský tým Ballkani. "Lepší přípravu jsme si asi nemohli přát, ale na evropské scéně to bude něco úplně jiného," řekl dvaadvacetiletý ofenzivní záložník na tiskové konferenci.

Přitom začátek utkání nenapovídal tomu, že by si Plzeň měla připsat nejvyšší venkovní ligové vítězství ve své historii. "Nesebrali jsme tam odražený balon, Zlín kopal roh a měl velkou šanci otevřít skóre. Naštěstí jsme dali gól my a pak rozhodla ta červená," uvedl Šulc.

V hektickému úvodu hlavičku Martina Cedidly zlikvidoval plzeňský brankář Jindřich Staněk, poté jeho spoluhráč Tomáš Chorý otevřel skóre a domácí Jakub Černín dostal v sedmé minutě červenou kartu.

"Bylo to znát, že Zlín hrál v deseti, snažili se víc presovat přes křídla, my jsme měli ve středu hřiště víc prostoru. Rozhodl náš třetí gól krátce po zlínském snížení na 1:2," vypíchl Šulc rozhodující moment.

Po hattricku na hřišti Českých Budějovic ve čtvrtém kole se dnes Šulc prosadil dvakrát během pěti minut. "Za každý gól jsem rád, ale musím zůstat nohama na zemi, hlavní je úspěch týmu," prohlásil bývalý reprezentant do 21 let.

Šulc v minulém ročníku vstřelil za Jablonec ve 32 utkáních pět ligových gólů, což je jeho sezonní maximum, nyní tuto porci stihl už za osm kol a pět odehraných zápasů. "Žádný cíl z hlediska počtu vstřelených gólů si nedávám, chci být úspěšný hlavně s týmem. Jsem rád, že mi to tam padá, pokud mám nějaký cíl, tak být v lize co nejvýš," poznamenal rodák z Karlových Varů.

Podle něj pomohla k pohodě v plzeňském týmu i reprezentační přestávka. "Dobře jsme potrénovali, víkend jsme měli volný. Teď jsme sem jeli s tím, že máme za sebou šňůru devíti vítězných zápasů. Věděli jsme o tom a jsme rádi, že jsme to zaokrouhlili na deset," dodal Šulc.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Šulc a Bucha do repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele