Leiria nemůže nastoupit k zápasu

28.04.2012, 15:52
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
FC Porto FC

Sestup byl stejnak nevyhnutelný

Reagovat
Hiko

V Portugalsku je dost zajímavé sledovat ty obrovské rozdíly mezi kluby. Na jedné straně máme giganty Benficu, FC Porto a Sporting, do skupiny s nimi bych dal ještě relativně úspěšné Bragu a Guimarães, tedy všechno týmy s moderními stadiony a velmi solidní fanouškovskou základnou. Pak tu jsou v první lize i takové týmy, na jejichž zápasy (na krásné stadiony z Eura2004) nikdo nechodí.

V Leirii to dosáhlo tak daleko, že domácí duely nehrají ve městě Leiria, kde stojí stadion vystavěný právě pro ME 2004, ale protože si nemohou dovolit nastupovat na tak velkém stadionu, kde by se těch pár stovek diváků totálně ztratilo, hrají ve 12km vzdáleném městě Marinha Grande (kap. snad 6 tisíc). Aveiro (ten stadion my dobře známe) je na tom podobně, sice Beira Mar (aveirenský klub) hraje na tom stadionu, ale jsou rádi, že se jim návštěva překulí přes dva tisíce.

Trochu přispěju rychlým souhrnem využití stadionů z Eura 2004:

+ Benfica, Sporting, FC Porto, Braga, Guimarães - o velké trojce se nemá cenu zmiňovat, Braga a GMR mají oba stadiony pro 30 tisíc a lidi tam chodí (super je to u GMR, což je trochu specifická situace, lidi tam dost inklinují právě k domácímu klubu, ne k Benfice nebo FCP, jak je to zvykem v jiných částech Portugalska); shrnuto: využití super, diváci chodí, úspěchy jsou jakž takž taky

OK situace: Coimbra, Aveiro - sice lidi nechodí, ale aspoň se tam hraje nejvyšší soutěž, občas zavítá repre, v Coimbře měli nedávno finále ligového poháru (23 tisíc diváků)

"bylo líp" situace: Bessa-Porto - sídlo Boavisty, t.č. ve 3. lize. Návštěvnost je tam zhruba na úrovni Coimbry a Aveira, ale pro sesekání všech možných nákladů se instalovala umělá!!! tráva

zoufalé: Faro - aspoň tam mají v zimě přípravné zápasy, občas zavítá repre, jinak nic..., Leiria - leda na atletiku, žádný fotbal tam snad ani nehrají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele