Laštůvka byl rád, že Baník udržel v boji o poháry kontakt

14.06.2020, 23:23
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
bobis21

Opět (už poněkolikáté v sezóně) máme bod hlavně díky němu. Pořád chytá neskutečně.

Reagovat
iamek

Reagovat
Stannis Baratheon

I ve Slavii jsme díky němu občas měli bod. (bohužel místo tří)

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky dobře, u Vás si byl jen vydělat, u nás k tomu výkonu přidá i něco navíc.

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Chytá skvěle, ale do příští sezóny by měl jít jako jednička Budinský. Nemůžeme sázet na gólmana v 38 letech, ten má být mentor a když je nejhůř, tak tam jít. Navíc Viktor se už musí osvěčit, jestli má na to dělat tu jedničku nebo ne. Jinak si dost pohrávám s myšlenkou toho, že kdyby ne, neukázal tyto atributy tak by mohl přestoupit příští léto dejme tomu do Teplic a my to vyřešit jak mnohdy předtím, jak to zažil na začátku tisíciletí třeba Lašty. Tedy tak, že se dá šance mladému talentovanému gólmanovi z vlastní líhně, spousta lidí básní o tom, jak talentovaným GK je Kovařík (2003). Příští rok bude mít 18, Lašty začal myslím v 19, Pavlenka ve 20...Je to brzy, ale s dobrým vedením a podporou by to mohl zvládnout, třeba by i ten Lašty mohl působit i ve 39 jako dejme tomu dvojka, spíš trojka, takový neoficiální další trenér gólmanů.

Reagovat
cetto

Myslím si, že věk fotbalistů se zbytečně přeceňuje. I Baník si už prošel obdobím přestavby a jednoznačně se ukázalo, že tudy cesta nevede. Tehdá dostávali šanci mladí kluci jako Matěj, Holzer, Szotkowski, Chmiel nebo Helešic, o všech se mluvilo, že mají talent to dotáhnout celkem daleko a přitom kde jsou dnes...

Pak tady máš tu druhou skupinu mladejch, kteří se skutečně prosadí (viz třeba Pavlenka) a za rok/dva odcházej za lepším. A ty jsi v pejči, protože musíš zase řešit otevřenej post v sestavě.

Laštůvka ať chytá tak dlouho, dokud na to má. Na týto úrovni může být ještě 3-4 roky. Naopak Budinský je velmi kvalitní golman, který je stále ještě ve věku, kdy je zajímavý i pro lepší kluby. Pokud by se Budinský ukázal ve skvělým světle, tak ho tu za rok a půl nemáme. Ironií je, že v tomto ohledu je pro nás Laštůvka vlastně perspektivnější.

Mi se líbí, jak je současnej Baník poskládanej. Pokud dokážeme konečně najít způsob, jak využít Šašinku, tak to bude ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím, ale vůbec, promiň.

Reagovat
cetto

Tak jinak - dáš šanci mladýmu Kovaříkovi, ten se ukáže v dobrým světle a za rok odejde a ty musíš hledat zase novýho golmana. To mi přijde lepší nechat tam Laštůvku, dokud na to má, protože u něj je ta pravděpodobnost, že by se o něj přetahovaly evropský velkoklubvy, přecijen asi o něco menší.

Reagovat
Losinho

Takže týmy mimo top 3 řekněme by neměli dávat na plac mladý kluky. Cool.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tam ale nástupce nebudeš dávat, tak ho nebudeš ani mít. V tvé verzi sice hrozí, že odejde a zas to řešíš, ovšem jsou z toho aspoň peníze .....Když se tam někdo dostane, až jednička úplně skončí, tak můžeš zjistit, že kvalitního nástupce třeba nemáš, neměl jak vzniknout. Ten, který tak byl označován v mezičase odešel stejně a za míň nebo zadarmo, protože si nečuchl....... A sháníš ho stejně, jako kdyby ti odešel z brány za lepším (ovšem bez vývaru)..... Záleží, co máš celkově za cíle v dané sezoně nebo aspoň střednědobé etapě......

Reagovat
SuperBanikovec

Taky nesouhlasím. Jaká je perspektiva v tom že Laštůvka odchyta dvě sezóny a pak skončí bez náhrady? Ok, mladý ti půjde za rok a půl za lepším ale aspoň z toho jsou prachy za které se dá najít náhrada. Budinský už je těžce ve věku kdy by měl chytat pravidelně. Podle mě na to ale nemá na téhle úrovni. Možná se potřebuje někde rozchytat, ale zatím mě nepřesvědčil v těch zápasech kdy chytal. Je to ten typ gólmana který dělá černou práci tím že to jistí z lávky ale není to gólman do Top 5 na kterou aspirujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
cetto

No pak je tam ta druhá věc, že takovejch mladejch megatalentů tady už bylo... A je smutný, když si člověk uvědomí, že za poslední dekádu je vlastně asi nejlepším hráčem do pole z té baníkovské líhně Coufal, následovanej Stronatim (kterej se přes Rakousko a Bolku vrátil zpět a vypadá to, že nikde jinde než v Baníku nedokáže podávat dobrý výkony) s Frydrychem (takovej věčnej náhradník díky svý univerzálnosti) a pak Holzerem (kterej měl 2 povedený sezony) a Šašinkou (kterej toho zatím moc nedokázal, ale půlrok ve Slovácku dává naději, že by to mohl někam dotáhnout).

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teď je úplně nová generace, kterou symbolizuje třeba Drozd, moderní typ fotbalisty, rychlá práce s míčem, výborná technika a přehled. Tihle kluci kolem ročníku 2003 budou minimálně ligovými hráči a ne jen jeden. Je ale brát na žretel, že jim je třeba dát čas, hodnoťme to více za tři, čtyři roky. Já jsem ale o kvalitě naší mládeže a talentech v ní jasně přesvědčen. O Szotkowském jsem třeba nebyl přesvědčen nikdy a o Matějovi také ne, Ožvoldovi, Chmielovi, dostali brzy prostor, chtěla to tak situace, ale nic extra na nich nikdy nebylo, to si přiznejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Zřetel*

Reagovat
ratusek

Tak mě se Ožvolda pod Vlastou líbil. Škoda, že se neprosadil. A jsem zvědavej na Wojatskeho, ten se taky dost zabrzdil ne? No a pak nejvíc mám naděje v Tijanim

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se Ožvaldo na počátcích Petržely tehdy líbil víc, než po příchodu Hrubý: Hrubý pak přece jen šel víc nahoru, Ožvolda přesto nevypadal, že by měl nakonec být někde ve Vítkovicích ..... VW údajně začal poněkud blbnout v přístupu ....

Reagovat
smazaný uživatel

Největší naději mám já osobně v Kukučkovi (2004), to je stoper typu Hancka a celá EF obec tu ví, jak jsem z Hancka na větvi a že ho řadím do top ligy...Wojatschke už je v béčku a snad tam zůstane, vypadá, že se zase trochu našel, možná, že ho ten dorostenecký fotbal už nudil. Tijani má potenciál být nejlepším útočníkem z Afriky v Baníku, ale Narh měl taky spoustu talentu, moc toho nevyužil...

Reagovat
bobis21

Narh hrál v Baníku dobře, tam mě mrzelo že odešel a ještě do takové džungle (kde se navíc zakopal)

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to nemyslím, respektive, ano, hrál dobře na tu tehdejší bídu, ale taky hrál podle toho jak se vyspal, jaké bylo počasí...Opravdu nevyrovnaný, mohl to dotáhnout mnohem dál. Co já nejvíc nenávidím u fotbalistů, tak to je lenost a proto mám z těch našich afrických útočníků daleka nejvíc rád Diopa, který to poctivě odmakal v drtivé většině zápasů, i když se na něj po technické stránce hezky nekoukalo.

Reagovat
bobis21

Ale tehdy taky byl docela mladý, takže bych ještě nevyrovnanost toleroval. Rychlost i techniku měl, takže to mohl dotáhnou dál podle mě.

Reagovat
ratusek

Narh na to že byl trpaslík hrál dost dobře, líbil se mi

Reagovat
Kiwi-21

Baránek co byl i v Plzni a zradilo ho zdraví žen to mohl dotáhnout nejdále

Reagovat
smazaný uživatel

Buďa byl dost tichý-němý. Potřeboval by si víc zjebat beky, když je potřeba.....Lašty i Vašek předtím daleko víc mluví/mluvili ......

Reagovat
Kiwi-21

Je pravda že Drobný je dobrý příklad a mnoho lepších gólmanů než Laštůvka není.

A nebo by na ně nebyly peníze Trmal a nebo někdo

Reagovat
BaggioRoberto

Budínský je super, minule jsme díky němu udělali 3 body my (Sparta). Věk je jenom číslo, rozhoduje kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, no, jestli by se měl Budinskému vysmívat fanoušek ACS...Pamatuju, jak ho Sparta před pár roky hezky zajebala, kvůli základní neznalosti pravidel...My musíme tým omlazovat, třeba jako vy, takže věk by měl být důležitým kritériem. Laštůvka kariéru udělal, teď je ale čas na přítomnost a budoucnost.

Reagovat
Aldeano

A proč by se mělo omlazovat za každou cenu na každém postu? Kvalita je prostě důležitější než věk...

Reagovat
smazaný uživatel

Názor neberu, vidím to ale jinak. Kdybysme hráli poháry, o titul, tak mluvím třeba jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

A samozřejmě si to ten mladý musí zasloužit, ale pokud má ten potenciál, tak bych preferoval v takovém týmu jako je Baník spíš jeho než ty starší, ano, bude mít výkyvy, ale do budoucna se ti může vyplatit. To už je o tom vnímání fotbalu, české ligy a klubu jako je Baník.

Reagovat
Kiwi-21

Si říkám zda by spíš nebylo lepší (reálnější) to doplnit jak o ty mladé ale i zkušené z cílem udělat poháry a tam hrát nejlépe skupiny z tím že kádr by se pak doplňoval pouze mladými z tím že klub z EL by mohl prodávat ty hráče lépe přímo ven a motat se okolo poháru ale nebýt tam a jak někdo vystřelí nahoru tak by bez těch pohárů šel spíše do top 3 než do zahraničí což by byla škoda vychovávat talenty pro případnou konkurenci.

Preferuji sice mladí a vím že ta druhá cesta i když zní jistěji je těžká, protože se dostat do skupin snadné není le i z pohledu ekonomického mi to přijde asi lepší.

Co myslíš a nebo myslíte ?

Reagovat
smazaný uživatel

Poháry jako skupina jsou zatím v našem případě nereálné, jinak nevím, hráče do 23 let bych do top 3 neprodával ze zásady, Brabec to taky zrovna nechce, jsme rivalové se Spartou a Slavií, ne kamarádi, že by nám dávali hráče na hostování... Skauti jezdí i na jiné české kluby, sice ne v takovém množství, ale když vidí, že ten daný tým má spoustu mladých, že hrají dobře v mládežnických repre, tak zaujme i takhle. Nějaké Belgie, Holandsko, Rakousko bude sledovat českou ligu jako celek. Baník má ale pořád většinu kádru zkušenou, pokud by se to dostalo někde na 50:50, hráči 25+ vs mladí hráči, hlavně tedy U-21, tak bych to viděl jako dobrý mix. Baník by měl jít touto odlišnou cestu čím dál tím více, nemá a nejspíš nikdy nebude mít prostředky na to, aby vykupoval hráče za miliony euro, soupeřit s SKS a ACS je tedy v tomto nereálné, Plzeň je finančně, svým rozpočtem blíže k nám a spol. než k ACS, SKS , ale dost toho vybudovali, ten klub jede jako dobře promazaný stroj a s lidmi jako Šádek co to prostě umí. Jsme už stabilizovaný klub širší špičky, který se teoreticky může bát přinejhorším 11. místa, takže není se víceméně v tomhle směru čeho obávat

Reagovat
Kiwi-21

No já myslím že kdyby tam byl opravdu někdo koho by top 3 chtěla tak tam ten hráč přestoupí pokud má ambice.

Prostě si to prosadí

Jako skauti jezdí ale přecejen když tým t poháry hraje tak ten hráč má mnohem větší cenu

Věřím tomu že i takový Hložek o kterém se ví tak kdyby Sparta hrála poháry (skupiny) tak by jeho cena ještě mnohem více vzrostla

Takhle jde o hráče z talentem ale ověřeným pouze ligou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Baník ty ambice má taky, ale jo, rozumím, jak to myslíš. Zvlášť u mladých by to musela být totální vyjebávka jak kdysi to uměl Liberce, myslím, že za Váchu tam přišel Frýdek a Pavelka, snad i nějaký doplatek. Takže např., kdyby chtěli Šašinku, tak za něj Pulkraba a Havelku (klidně s nějakým předkupním právem, ale na přestup) + 10 mega a procenta z dalšího prodeje, něco takového si představit dokážu, ale nemůžeme to dělat jak teď Jablonec s Libercem, to je fakt zoufalství ty hostovačky a představ si naše fanoušky jak jsou spokojení s tím, že tu rozehráváme hráče ACS a SKS Takhle to nejde dělat. Hráč má nějakou smlouvu a tu by měl respektovat, vždy by měly být spokojeny obě strany, samozřejmě nejde to dělat jak Olomouc třeba s Jemelkou, pak to hráče akorát deprimuje.

Reagovat
Kiwi-21

Jj teď si to popsal dobře i příklad z Pulkrabem je dobrý.

Jinak jsem nemyslel hostování Jablonec či MB.

Ale spíš koupit 2-3 hráče do základu i když by to stálo dost ale jak nad tím přemýšlím u nás to je vybrakovane a taky přišel třeba Potočný atd

Nějakého středního záložníka v dobrém věku+křídlo a ideál.

Křídla ale všeobecně v našem fotbale zoufale chybí

Reagovat
braveheart

Reagovat
BaggioRoberto

To byl ten případ moc klubů v jedné sezoně? Tohle šlo nějak mimo mě, ani nevim, že u nás byl. To omlazování je klišé. Ve Spartě pod vedením Křetínského se dělá každý rok nový projekt. Jednpu Mladí, lak staří, cizinci, jenže to nemůže nikdy fungovat. Potřebuješ mix hráčů mladé, zkušené a ty v ideálním věku 25-30. A především kvalitu na každý post a nechat je sehrát a jen lehce doplňovat. U Sparty než aby posílili špílmachra za 80 mega třeba tak nakoupili 11 hráčů možná za trojnásobek, tři na jednu pozici atd. a jak to dopadlo. Sparta má super juniorku jenže vytahuje jen ty megasuper talenty v 16ti, 17 ti letech, to je super, ale ve 20ti tady nebude ani jeden. Chybí práce s hráči, co mají na ligu, ale potřebujou se vyhrát a stabilizovat výkonnost, my je pošleme na hostování, jenže se z toho stane kolotoč a ti hráči v áčku nedostanou nikdy šanci a pak jsou oporami v Liberci, Jablonci, Slavii nebo Plzni. Jasně všichni co projdou juniorkou nemají na to hrát za Spartu, to ani nejde, ale tady musí být lidé, kteří to poznají, rozklíčujou a dají těm, co na hostování potvrzujou kvalitu, šanci ve Spartě. A co se týká věku jeden příklad. Do Dynama přišli Sivok s Drobným, víceméně na jednu sezonu, ale neuvěřitelně zvedli mužstvo, dodali klid a sebevědomí mladším spoluhráčům, staly se vůdci a učiteli a byla z toho pohádková sezona, bez nich by se hrálo o záchranu. Jestli Laštůvka chytá skvěle a on chytá a má chuť pokračovat není co řešit. Třeba se od něj Budínský přiučí a vyspěje a když ne, přivedete časem jiného golmana, kterej bude oporou Baníku.

Reagovat
BaggioRoberto

*mladí, pak, stali a x chybějících čárek. Sorry všem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hostoval od vás z Bohemky, v zimě jste si ho stáhli, na jaro měl jít do Boleslavi, ale a Bohemka už gólmany na jaro měla, tak nějak to tam bylo...Strašná zvlášnost Viktor měl tehdy dobře nakročeno, v té Bohemce si ho hodně chválili, ale od té doby...Já nevím...Já mám Laštyho hodně rád, ať v týmu je, ale on sám už si plánuje spíš jinou budoucnost než že by měl 3-4 roky ještě chytat, spíš to vypadá už jen na tu další sezónu a potom když nebudeš mít vyzkoušeného brankáře jako jedničku, tak to může být problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Proto je v mých očích dobré, aby si to na Baníku nějak vyjasnili, jak to na tomhle postu v nejbližsí době budou mít, aby potom nebyli překvapení, nepříjemně...

Reagovat
SuperBanikovec

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele