Lampard je rekordmanem Premier League v počtu branek

10.04.2012, 18:33
Aktuality
Zaujalo nás
Chelsea včera pouze remizovala v londýnském derby s Fulhamem 1:1 a i nadále tak ztrácí na příčky zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů, jedno pozitivum si však Blues ze zápasu přece jenom odnesli. Frank Lampard se svou trefou s pořadovým číslem 150 zapsal do dějin.

Třiatřicetiletý hráč s číslem osm na zádech poslal v samotném závěru prvního poločasu svůj tým do vedení, když bezpečně proměnil pokutový kop, Chelsea ovšem o náskok přišla, krátce před uplynutím normální hrací doby totiž hlavou přesně zamířil Dempsey.

Blues tak nyní ztrácí na kýžené čtvrté místo dva body, přičemž do konce soutěže zbývá odehrát už jen pět kol. "Je to pro nás ztráta, chtěli jsme získat všechny tři body. Ve zbytku ligy už si nemůžeme dovolit další ztrátu, každé zaváhání nás zřejmě vyřadí z boje o Ligu mistrů. Chtěli jsme využít prohry Tottenhamu, takže tohle je pro nás promarněná příležitost," poznamenal po utkání Lampard.

Anglicky záložník hovořil také o své trefě, která byla už jeho sto padesátou v Premier League, na tuto metu ještě žádný jiný středopolař nedosáhl. "Je samozřejmě potěšující být prvním hráčem, jemuž se něco takového povede. Jsem rád, že mohu Chelsea pomáhat svými góly, opravdu si toho výkonu cením. V tuto chvíli nemohu být úplně spokojený, ale jsem si jistý, že až jednou budu vzpomínat na svou kariéru a ohlížet se za tím, co jsem dokázal, budu na tento rekord velice pyšný," řekl letošní nejlepší střelec Blues.

Autor: Michal Hruška / skysports.com

Komentáře (318)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele