Lambert si přestupem do Liverpoolu splnil životní sen

02.06.2014, 12:39
Aktuality
Měsíc před otevřením letního přestupového okna už vicemistr Anglie představuje první velkou posilu. Za pouhé čtyři miliony liber koupil Liverpool reprezentačního útočníka Rickieho Lamberta ze Southamptonu. 32letý forvard přiznal, že Reds miluje celý svůj život a tímto krokem si splnil sen.

BBC o přestupu informovala už v pátek s tím, že dnes Liverpool svou novou akvizici oficiálně představí. A tak se také stalo. "Nemůžu tomu uvěřit, miluji tento klub celý život. Před 17 lety jsem odsud odešel - a od té doby jsem nepřetržitě liverpoolským fanouškem," nechal se slyšet Lambert, který strávil na severu Anglie pět let coby mládežník.

Po několika angažmá v nižších soutěžích zakotvil v roce 2009 v tehdy třetiligovém Southamptonu - čtyřikrát za sebou se stal nejlepším střelcem klubu a pomohl mu k postupu až do Premier League, kde s ním letos uhrál skvělé osmé místo. Po nabídce od Liverpoolu však sáhl bez rozmýšlení.

"Vždy jsem snil o tom, že zde budu hrát, nikdy jsem však netušil, že bych mohl mít šanci," neskrývá nadšení člen Hodgsonova výběru pro šampionát v Brazílii. "Vím, jak je Liverpool velkým klubem - a znamená to pro mě hrozně moc - rovněž však vím, co je podstatné. Musím předvést všechno, co je ve mně, na hřišti. To je to, na co se budu soustředit," slíbil.

Ke čtyřem milionům liber mohou do Southamptonu putovat ještě další peníze jako bonusy s ohledem na to, jak se Lambert na Anfield Road prosadí. Délku kontraktu klub nezveřejnil.

Čtyřnásobný reprezentant bude v druhém klubu letošní Premier League bojovat s ohromnou konkurencí v podobě nejlepších střelců ligy Luisem Suárezem a Danielem Sturridgem. Druhý jmenovaný je také útočnou jedničkou v národním mužstvu, kde se Lambert pere o místo rovněž.

Autor: Marek Ustohal / liverpoolfc.com

Komentáře (752)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele