LaLiga - souhrn 3. kola: Atlético excelovalo

25.08.2023, 21:30, aktualizováno 28.08.2023, 23:27
Komentáře a souhrny
Álvaro Morata (© AFP)

V exhibici se proměnila pondělní dohrávka, Atlético si v derby smlslo na Rayu. Real Madrid zásluhou Judeho Bellinghama porazil Celtu Vigo a po třech kolech je devítibodový, Barcelona pro změnu zvládla přestřelku na půdě Villarrealu. Sevilla podlehla i Gironě a nadále čeká na první bod...

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 0:7

28.08.2023 21:30

Góly: 2. Antoine Griezmann, 16. Memphis Depay, 36. Nahuel Molina, 73. Álvaro Morata, 79. Ángel Correa, 84. Álvaro Morata, 86. Marcos Llorente

Atlético Madrid zvítězilo v dohrávce třetího kola LaLigy na půdě Vallecana suverénně 7:0. Na rozdíl od minulého týdne, kdy Los Colchoneros proti Betisu neskórovali, otevřel tenktokrát gólová stavidla už ve druhé minutě Antoine Griezmann. Do poločasu navíc přidali hosté ještě dva přesné zásahy, po pauze dokonce další čtyři, a prodloužili tak skvostnou bilanci bez porážky ve vzájemných soubojích s Rayem na 15 utkání. K vysokému triumfu favorita přispěl svým dílem i dvougólový Álvaro Morata.

Premiéra nezvykle zbarvených výročních dresů Atlétika proběhla na půdě Betisu a velmi defenzivně vedený duel vyústil v bezbrankovou remízu. Prakticky neviditelný byl v tomto utkání Memphis Depay, jenž se o týden dříve prezentoval krásnou trefou do sítě Granady. Nově jmenovaný kouč Vallecana Francisco Rodríguez už si získal srdce fanoušků a dovedl v úvodu sezony Rayo ke dvěma po sobě jdoucím venkovním výhrám.

Raketový start Atlétů Rayo vůbec nezachytilo a po dvou minutách prohrávalo. Rodrigo de Paul našel centrem ve vápně Griezmanna, který míč uklidil k pravé tyči a poslal hosty do vedení. O tři minuty později mohlo být pro Rodríguezovy svěřence ještě hůře, ale Depay z bezprostřední blízkosti nepropálil Stole Dimitrievskiho. Nizozemský reprezentant se zásahu však dočkal po čtvrthodině hry, kdy mu stačilo nastavit placírku na přihrávku Saúla Ňígueze a po tristním bránění Los Vallecanos podruhé rozvlnil síť. Ofenzivní galapředstavení celku z hlavního města pokračovalo ve 36. minutě, kdy si na průnikový pas naběhl Nahuel Molina a ranou mezi nohy překonal Dimitrievskiho.

Domácí po změně stran neměli co ztratit a hráli s Atlétikem otevřenou partii. To se jim vymstilo v 73. minutě, kdy si na hraně ofsajdu naběhl za obranu Morata, jenž tváří v tvář makedonskému gólmanovi zachoval chladnou hlavu a balon poslal za jeho záda. Druhou asistenci si po de Paulovi připsal také Ňíguez. Demolice Raya pokračovala 11 minut před koncem, kdy střídající Ángel Correa chytrým lobem po hororové rozehrávce Dimitrievskiho přidal pátý gól. Nenasytní Los Colchoneros stále neměli dost a v rozmezí dvou minut v závěru přidali další dvě trefy. Nejprve z protiútoku skóroval Morata, na nějž navázal sedmým gólem do sítě Los Vallecanos Marcos Llorente.

Návrat na vlastní stadion se tak vůbec nepovedl a Vallecano utrpělo vysokou porážku. V příštím kole se 2. září představí na půdě Betisu, Atlético o den později přivítá Sevillu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Deportivo Alavés 1:0

28.08.2023 19:30

Góly: 84. Borja Mayoral (pen.)

Fotbalisté Getafe ve třetím kole LaLigy uspěli nad Deportivem Alavés po výsledku 1:0, a poprvé v ligové sezoně se tak mohli radovat z výhry i vstřeleného gólu. O vítěznou trefu se postaral v 84. minutě z penalty odchovanec věhlasnějšího madridského týmu, Realu, Borja Mayoral. Deportivo naopak po sedmigólové přestřelce se Sevillou podruhé v řadě na venkovním hřišti zakoplo. Zároveň skončila vzájemná remízová série, která trvala posledních šest duelů.

Getafe vstoupilo do sezony dvěma zcela rozličnými výkony. Nejprve totiž udrželo na uzdě střelce Barcelony a získalo cenný bod, pak však jednoznačně prohrálo s Gironou. V utkání s Alavésem měl hrát roli každý gól, jen jeden z posledních 12 domácích duelů Azulones totiž skončil více než jednobrankovým rozdílem. K vyrovnanosti obou mužstev přispíval i pohled na jejich vzájemnou bilanci, když hned šest předchozích střetnutí skončilo nerozhodným výsledkem.

Utkání na předměstí hlavního města začalo opatrně z obou stran a dění kolem pokutových území bylo pramálo. Až ve 27. minutě vystihl Juanmi Latasa zpětnou přihrávku, obešel gólmana Antonia Siveru, ale následným zakončením před poloodkrytou brankou pouze orazítkoval tyč. Deportivo v úvodním poločase nedokázalo trefit bránu Davida Sorii ani jednou, a mohlo tak být rádo, že diváci na Coliseum Alfonso Perez před pauzou přesný zásah neviděli.

Necelé dvě minuty po změně stran se k hlavičce po dlouhém autovém vhazování protlačil Nemanja Maksimovič, jenže se skvělým reflexivním zásahem přispěchal Sivera. Soria se na druhé straně dočkal vůbec prvního zákroku až po hodině hry, kdy si na centr naskočil Abdel Abqar, ale gólman Azulones hlavičku mířící do šibenice konečky prstů vytěsnil. Stejným způsobem zakončoval o pár minut později i Xeber Alkain, ten si ovšem mířidla neseřídil správně a minul. Největší příležitost k premiérové letošní trefě dostali hráči El Geta v 84. minutě, kdy sudí s pomocí VAR nařídil penaltu. K té se postavil Mayoral a střelou do protipohybu Sivery rozhodl.

Dlouhá remízová série v rámci vzájemných utkání tak byla přerušena výhrou Getafe. To se v příštím kole 2. září představí na hřišti Realu Madrid, Alavés tentýž den přivítá Valencii.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Betis 4:2

27.08.2023 21:30

Góly: 30. Mikel Vesga (pen.), 45. Mikel Vesga (pen.), 45+7. Gorka Guruzeta, 84. Unai Gómez - 2. Willian José, 10. Isco

Hráči Athletiku Bilbao porazili ve třetím kole španělské LaLigy Betis Sevilla 4:2. Přestože v utkání rychle prohrávali o dva góly, dokázali se i díky dvěma proměněným penaltám v podání Mikela Vesgy vrátit zpět do zápasu a jeho průběh ještě do konce prvního dějství překlopit zásluhou Gorky Guruzety na svou stranu. Rojiblancos se tak posunuli na páté místo neúplné tabulky, zatímco tým z Andalusie musel zkousnout první neúspěch v sezoně.

Celku vyznávajícímu zelené a bílé barvy se na úvod nové sezony podařilo získat dva cenné výsledky proti silným soupeřům. Nejprve gólem Williana Josého z nastaveného času vyloupil půdu Villarrealu a následně v opatrném duelu s Atlétikem Madrid získal bezbrankovou remízu. Právě brazilský útočník měl velkou motivaci také v tomto střetnutí, neboť strávil několik let v konkurenčním baskickém klubu ze San Sebastiánu. Bilbao šlo do utkání posilněné poklidnou výhrou nad Osasunou, kterou zajistila především bezchybná spolupráce bratří Williamsů.

Domácí, kteří byli před zápasem považováni za mírného favorita, překvapivě inkasovali z prvního útoku již ve druhé minutě. Ayoze Pérez nadvakrát propasíroval míč na levou stranu, kde se nacházel volný Willian José. Ten se s ničím nerozpakoval a balon napálil nechytatelně pod horní tyč. Druhý zásah z kopaček hráčů v bílo-zelených dresech přišel v 10. minutě po přesné střele Isca k levé tyči. Snížení mohlo přijít krátce nato, když se nenápadný hlavičkový pokus Daniho Viviana snesl až na břevno. Ve 30. minutě byla po dlouhém zkoumání u videa přiřknuta penalta baskickému celku. Pokutový kop bezpečně proměnil Vesga. Vyrovnání měl na noze Iker Muniain, který svým povedeným projektilem orazítkoval levou tyč. Srovnání přišlo ve 45. minutě a opět u toho byl Vesga, jenž podruhé úspěšně zacílil z penaltového puntíku. Otočku ve skóre zařídil těsně před koncem dlouhého nastavení přesnou trefou pod břevno Guruzeta.

Tempo hry se v porovnání s prvním poločasem výrazně zklidnilo, což způsobilo úbytek nebezpečných pokusů na obou stranách. Změnit se to pokusil v 64. minutě Guruzeta, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti zamířila do náruče Ruie Silvy. Triumf baskického celku stvrdil čtvrtým zásahem střídající Unai Gómez, který doklepl balon do odkryté brány po rychlém brejku.

Bilbao tedy svému soupeři oplatilo jarní domácí porážku a bralo tři body. Jeho posledním soupeřem před reprezentační pauzou bude 3. září Mallorca. Betis se již o den dříve utká s Vallecanem.

Více informací k zápasu

Valencia CF - CA Osasuna 1:2

27.08.2023 19:30

Góly: 80. Hugo Duro - 24. Aimar Oroz (pen.), 90+5. Nacho Vidal

Hráči Osasuny zaskočili ve třetím kole LaLigy ve formě hrající Valencii, když vyhráli na Mestalle 2:1. První gól zápasu vsítil z penaltového puntíku sebevědomou střelou Aimar Oroz. Netopýři byli po celé utkání lepším celkem, což se jim vyplatilo v 80. minutě, kdy srovnal 23letý útočník Hugo Duro. V nastaveném čase ovšem přiřkl tři body hostům nůžkami Nacho Vidal, jenž svou dosavadní jedinou trefu v nejvyšší španělské soutěži vstřelil právě v dresu Los Che. Klub z Pamplony tak ovládl také druhé venkovní střetnutí v ročníku.

Stoprocentní byli po dvou kolech hráči Valencie, kteří zaznamenali nejlepší vstup do ligového ročníku od sezony 2011/2012. Sestava plná talentovaných mladíků nejprve zvítězila v Seville a následně si poradila i s nováčkem soutěže Las Palmas. To Osasuna začala stejně jako její sok vítězně, poté však doma nestačila na Athletic Bilbao a s vyrovnanou bilancí okupovala střed tabulky.

V zápase se dlouho nic moc zajímavého nedělo. Ve 20. minutě však prchajícího Pabla Ibáněze v pokutovém území zezadu skluzem sejmul Thierry Correia a uviděl navíc i žlutou kartu. K puntíku se postavil Oroz a poslal gruzínskou naději mezi třemi tyčemi na druhou stranu. Netopýři bušili na vrata defenzivy Pamplony, ovšem ta byla skvěle zabarikádovaná, a když už to vypadalo, že by mohla přijít šance, dokázal včas zakročit skvěle vybíhající Sergio Herrera. Pomalu se blížil závěr prvního dějství a Pepelu se pokusil překvapit brankáře střelou z dálky. Slibně vypadající rána se však vytočila směrem pryč od brány.

Úvod druhé půle začali aktivněji hosté, a hned několikrát bylo před bránou Giorgiho Mamardashviliho pořádné dusno. Bianconegros ovšem tlak ustáli, a poté navázali na výkon z prvního dějství. Své útoky nejčastěji rozvíjeli přes levou stranu, kde operoval Diego López s kapitánem Josém Gayou. Ani dlouholetá opora na levém beku však nedokázala přidat něco navíc, co by přineslo vzrušení před Herrerovou bránou. To přinesl až v 80. minutě Duro, jenž se doslova probojoval k centru z levé strany a poslal hlavou balon k tyči. Correia mohl ještě před závěrečným hvizdem otočit skóre, jenže se proti němu zaskvěl Herrera. V úplném závěru však všechnu pozornost na sebe strhl Vidal, který nemohl rozhodnout utkání hezčím gólem. Po rohovém kopu se dostal míč těsně před bránu, kde ho střídající hráč nůžkami uklidil do sítě.

Osasuna si tedy vyšlápla na Valencii, v příštím kole 3. září však nebude mít vůbec jednoduchý úkol, jelikož přivítá Barcelonu. Netopýři se o den dříve střetnou s Deportivem Alavés.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - FC Barcelona 3:4

27.08.2023 17:30

Góly: 26. Juan Foyth, 40. Alexander Sørloth, 50. Alejandro Baena - 12. Gavi, 15. Frenkie de Jong, 68. Ferrán Torres, 71. Robert Lewandowski

Villarreal prohrál ve třetím kole LaLigy na vlastním hřišti s Barcelonou 3:4. V ofenzivně laděném klání se do vedení dostali hosté, kteří již na konci úvodní čtvrthodiny disponovali po trefě Frenkieho de Jonga nadějným dvougólovým náskokem. Domácí však ještě před odchodem do šaten vyrovnali a po změně stran se obstřelem na zadní tyč Álexe Baeny dokonce dostali do vedení. Katalánci však góly Ferrána Torrese a Roberta Lewandovského utkání nakonec zvrátili na svou stranu a i přes řadu defenzivních chyb se posunuli na třetí příčku.

Začátek nového ročníku Barcelony nešlo označit jinak než jako velmi rozpačitý. Blaugranas nejdříve ztratili body po bezgólové remíze v Getafe a ke stejnému výsledku směřovalo i domácí trápení s Cádizem. Tříbodový zisk pro úřadujícího šampiona nakonec zachránil až v 82. minutě Pedri. Tentokrát se ovšem Barceloně postavil Villarreal, který před vlastním publikem nevyzrál na katalánského giganta od roku 2007.

Žlutá ponorka vstoupila do utkání aktivně a hned dvakrát v průběhu úvodních 10 minut byla blízko vedoucí trefě. Pokus Baeny však zamířil mimo a proti zakončení Alexandera Sörlotha se vyznamenal Marc-André ter Stegen. Hráči Barcelony naopak hned z první větší příležitosti udeřili, když volného prostoru ve vápně využil Gavi a hlavičkou na zadní tyč poslal hosty do vedení. V 15. minutě byla ztráta žlutých již dvojnásobná poté, co domácí obrana nedostoupila de Jonga, který ranou k tyči překonal Filipa Jörgensena. Ve 25. minutě měl na kopačce snížení po rychlém brejku Alfonso Pedraza, přízemní projektil ale ter Stegen vytěsnil na roh. Po něm ale již německý gólman inkasoval, když hlavičkou o tyč snížil Juan Foyth. Ve 40. minutě bylo srovnáno, když pohlednou kombinaci Villarrealu zakončil Sörloth do prázdné brány.

Krátce po změně stran se na hranici vápna ocitl u míče hostující Oriol Romeu a svým pokusem zamířil jen těsně nad břevno. Skóre se tak znovu měnilo až v 50. minutě, kdy po rychlém protiútoku dokonal obrat střelou k tyči Baena. Jen o chvíli později mohlo být opět srovnáno, rána Lamine Yamala se však do branky nevešla a orazítkovala spojnici břevna a tyče. Po hodině hry pálil zpoza vápna osamocený Lewandowski, s projektilem polského kanonýra si ale Jorgensen poradil. Blaugranas se tlačili za vyrovnáním, kterého se také v 68. minutě dočkali, když se nadvakrát prosadil Torres. Gólové představení stále nekončilo a jen o tři minuty později šla Barcelona do vedení, když se po střele Yamala do tyče prosadil dorážkou do odkryté branky Lewandowski. Katalánci i nadále hrozili, další trefy se ale již nedočkali.

Villarreal tak neukončil 16leté čekání na domácí vítězství nad Barcelonou a nepřipsal si ani bod. Katalánci se v příštím utkání 3. září podívají do Pamplony, kde je přivítá Osasuna. Žlutá ponorka o dva dny dříve navštíví klub se stejnou přezdívkou, a to Cádiz.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Girona FC 1:2

26.08.2023 21:30

Góly: 45+2. Nemanja Gudelj - 16. Yangel Herrera, 56. Aleix García

Sevilla prohrála v domácím zápase třetího kola LaLigy proti Gironě 1:2 a zůstala bez bodového zisku na dně tabulky. Na úvodní gól ještě našli Andalusané odpověď z kopačky Nemanji Gudelje, na trefu Aleixe Garcíi ale reagovat nedokázali. Domácí tak po bídné loňské sezoně opět nedodali svým příznivcům příliš mnoho optimismu, naopak Katalánci se po dvou výhrách a jedné remíze drží na druhé příčce neúplné tabulky.

Snaha domácích vylepšit loňskou 12. příčku se zatím v novém ročníku míjela účinkem. Po úvodní porážce s Valencií totiž Sevilla nestačila ani na Alavés, kterému po divoké přestřelce podlehla 3:4. Naopak nováčkovi soutěže se start ligy vydařil na výbornou, neboť z prvních dvou utkání získal čtyři body, přičemž v minulém kole se proti Getafe dvěma góly blýsknul zkušený kanonýr Cristhian Stuani. Poslední tři klání s Andalusany navíc Girona vyhrála.

Sevilla se mohla dostat do vedení již ve druhé minutě, kdy se po dobrém napadání zmocnil míče Lucas Ocampos a z velké dálky zkusil přelobovat gólmana. Pokus argentinského útočníka však neměl potřebné parametry a skončil těsně nad bránou hostů. Girona svoji větší šanci bez ostychu využila v 16. minutě, kdy míč po rohovém kopu propadl až ke Yanghelu Herrerovi, který ho bezpečně uklidil pod břevno.

O 10 minut později spálil velkou tutovku Ocampos, jenž nedokázal mezi tři tyče usměrnit dorážku z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně mohl náskok Katalánců ještě více zvýraznit po dobré individuální akci Savio, který ovšem z ideální střelecké pozice pouze napálil balon do brankáře Marka Dmitroviče. Rojiblancos se vyrovnání dočkali až v nastavení první půle, kdy se podobně jako Herrera prosadil z dorážky po rohovém kopu Gudelj.

Girona se vrátila do vedení v 56. minutě. Arnau Martinez našel perfektní zpětnou nahrávkou nohu Garcíi, který míč umístil nechytatelně do vzdálenějšího růžku. O pět minut později dostal balon do sítě i Ivan Rakitič, branka však byla po konzultaci s videorozhodčím odvolána kvůli ofsajdu.

Na druhé straně byla o chvíli později k vidění velká příležitost, když se Savio hnal v rámci rychlého brejku vpřed a snažil se najít úplně volného spoluhráče na zadní tyči. Tento záměr ale dobře vystihnul Loïc Badé a balon zkušeně ztečoval za bránu. Pojistit vítězství Girony mohli Savio s Arťomem Dovbykem. První jmenovaný trefil po pěkném sólu tyč, Dovbyk z následné dorážky trestuhodně minul odkrytou síť.

Sevilla tedy po další porážce stále čeká na premiérovou výhru v sezoně. Ani výhled na její následující zápas není nejrůžovější, protože ji 3. září čeká duel na půdě Atlétika Madrid. Girona bude ve stejný den hostit Las Palmas.

Více informací k zápasu

Granada CF - RCD Mallorca 3:2

26.08.2023 19:30

Góly: 12. Miguel Rubio, 46. Bryan Zaragoza, 70. Myrto Uzuni - 38. Abdón Prats, 87. Samú Costa

Granada porazila ve třetím kole LaLigy Mallorku 3:2 a připsala si první body po návratu mezi španělskou elitu. Utkání gólově načal ve 12. minutě Miguel Rubio, na jehož trefu mohl krátce nato odpovědět Vedat Muriqi z penaltového puntíku, jenže kosovský kanonýr stejně jako před dvěma týdny neproměnil. Na druhé straně se naopak z pokutového kopu nemýlil Myrto Uzuni, jehož premiérový zásah v ročníku se stal vítězným.

Nováček z Granady jistě doufal v lepší vstup do sezony, neboť se bez zisku bodu a s jedním vstřeleným gólem krčil po dvou odehraných kolech na samotném dně tabulky. Dost podobně však na tom byl i jeho další soupeř z Mallorky, jenž měl na svém kontě pouze o bod více. Do Andalusie navíc přijížděl ve statistické nevýhodě, poněvadž svého soka porazil v jediném z 10 vzájemných zápasů.

Vstoupit do utkání mohli lépe fotbalisté z Baleárských ostrovů, když se hned po úvodním výkopu a čtyřech přihrávkách řítil sám na branku Pablo Maffeo. Pravý bek hostů ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Zato domácí hned ze své první příležitosti udeřili. José Callejón centrem ve vápně našel Rubia, jenž hlavou nedal Predragu Rajkovićovi šanci.

Krátce nato dostal příležitost odpovědět Muriqi z penalty. Kosovský kanonýr ovšem tentokrát selhal, když rozezvonil pouze tyč. Mallorca si tak na přesný zásah musela počkat do 38. minuty, kdy se balon odrazil před odkrytou branku Abdónu Pratsovi a ten pohodlně srovnal.

Místo toho, aby vstřelená branka hosty nabudila, jako by se zapomněli v kabině, když necelou minutu po přestávce podruhé inkasovali. Bryan Zaragoza si navedl míč na střed hřiště a tečovanou ranou do protipohybu Rajkoviče rozvlnil síť. Stejnou příležitost jako Muriqi v první půli dostal v 70. minutě na druhé straně Uzuni. Albánec se na rozdíl od balkánského kolegy z penalty nemýlil a přiblížil celku z Andalusie první výhru. Hráči Los Bermellones v závěru ještě zásluhou Samuela Costy korigovali výsledek, avšak zpět na Mallorku odletěli s prázdnou.

Granada tak zapsala první triumf po návratu do nejvyšší soutěže. Na tento úspěch se pokusí navázat 2. září na půdě Realu Sociedad. Mallorca přivítá o den později Athletic Bilbao.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - UD Almería 1:1

26.08.2023 19:00

Góly: 59. Luis Hernandéz - 90+5. Kaiky

Cádiz ve třetím kole LaLigy pouze remizoval 1:1, když si i přes dlouhé vedení a přesilovku nechal v samém závěru vzít vítězství. Po gólu 34letého Luise Hernándeze už to vypadalo, že Piráti získají druhý triumf v novém ročníku, ale v páté minutě nastavení rozhodl o dělbě bodů střelou k tyči 19letý Kaiky. Almería tak poprvé v ročníku bodovala a odlepila se ode dna soutěže.

Celek z jihozápadu Španělska v úvodu sezony zdobila poměrně pevná defenziva. Nejprve totiž s čistým kontem porazil Alavés a následně se přes jeho obranný blok podpořený výborným výkonem gólmana Conana Ledesmy dlouho nemohla dostat ani mistrovská Barcelona. To Almería odstartovala nový ročník LaLigy dvěma domácími zápasy, ani z jednoho ale nebrala body a dohromady pětkrát inkasovala.

Další branku mohla dostat už v 17. minutě, když se uvnitř pokutového území dostal k zakončení z voleje Roger Martí. Pokus španělského útočníka ale mířil pouze vysoko nad. Podobným způsobem to zkoušel ve 30. minutě Chris Ramos. Navázal ale pouze na svého spoluhráče a zpoza vápna poslal míč mimo tři tyče. Zbytek prvního poločasu se nesl ve velmi vyrovnaném duchu, ale příliš zajímavého už nenabídl. Fanoušci na Estadio Nuevo Mirandilla tak byli svědky jen jedné střely na branku.

Vstup do druhého dějství Almeríi nevyšel, konkrétně pak Edgaru Gonzálezovi, který si nechal dát druhou žlutou kartu za podražení soupeře. Žluté ponorce poté trvalo necelých 10 minut, než dokázala přesilovku využít. O to se postaral Hernández, kterému po standardní situaci předložil míč před prázdnou branku Gonzalo Escalante.

Na plný bodový zisk to ale nestačilo. V páté minutě nastavení se totiž na levé straně pokutového území odrazil míč ke střídajícímu Kaikymu a ten utaženou ránou k pravé tyči vystřelil Almeríi první bod. V závěru pak ještě za bezohledný skluz viděl červenou kartu domácí Fede San Emeterio.

Také historicky třetí vzájemné střetnutí v rámci nejvyšší soutěže tak skončilo nerozhodným výsledkem. Cádiz v příštím kole přivítá 1. září Villarreal, na hřišti Almeríe se tentýž den představí Celta Vigo.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Madrid 0:1

25.08.2023 21:30

Góly: 81. Jude Bellingham

Celta Vigo podlehla ve třetím kole LaLigy na domácím hřišti Realu Madrid 0:1. Výhra se ovšem pro Bílý balet nerodila snadno. Nejprve přidělalo vrásky na čele Carlu Ancelottimu zranění Viníciuse Júniora, jenž musel střídat už po čtvrthodině hry. Temperamentní kouč byl ve varu i v 68. minutě, kdy pro změnu Rodrygo zahodil penaltu. Ofenzivu Los Blancos tak až v závěru musel opět spasit Jude Bellingham. Klub z města největšího rybářského přístavu na světě se ani napodruhé doma gólově neprosadil, na čemž měla jistě podíl i absence Gabriho Veigy, jenž je údajně na odchodu do Saúdské Arábie.

Real Madrid zahájil ročník hned třemi venkovními utkáními v řadě, výlety do Bilbaa i Almeríe mu však žádné větší problémy nepřidělaly. Velkou zásluhu na tom měla letní posila Jude Bellingham, který se trefil v obou zmíněných střetnutích, a dal tak částečně zapomenout na odchod Karima Benzemy. Zato ve Vigu spolehlivý kanonýr i vinou horší formy Iaga Aspase scházel, bod proti Sociedadu v minulém kole tak musel zachraňovat pravý bek Óscar Mingueza.

Kepa Arrizabalaga musel při své premiéře v brance Realu Madrid lovit míč ze sítě už ve třetí minutě. Štít mu byl ovšem chvíli nato znovu vyčištěn videorozhodčím, který brzkou trefu Jörgena Stranda Larsena odvolal kvůli faulu právě na španělského gólmana. Kouči Ancelottimu přidělal několik vrásek na čele Vinícius Júnior, když musel během první půle vystřídat kvůli zranění. Krátce před pauzou se k pokusu z hranice vápna dostal domácí Jonathan Bamba, střela však proplula kousek od pravé tyče.

Po hodině hry se do nadějného zakončení zblízka dostal Federico Valverde, míč ovšem proplachtil těsně vedle brány. Chvíli nato podrazil gólman Ivan Villar v šestnáctce prchajícího Rodryga a musel se podrobit pokutovému kopu. K puntíku se postavil sám faulovaný útočník, jeho ránu však Villar výtečně zneškodnil, a napravil tak předchozí zaváhání. V 70. minutě spálil vyloženou tutovku Aspas, jenž z nadějné pozice uprostřed vápna netrefil míč ideálně, a ten zamířil jen do zámezí. Slovo si tak v 81. minutě vzal nejlepší střelec soutěže Bellingham, jehož hlavička zblízka zapadla přesně k levé tyči.

Celta se o překvapení nakonec nepostarala a z duelu s Realem odešla poražena. Klub z Viga se v dalším kole představí 1. září v Almeríi, Bílý balet o den později přivítá v malém regionálním derby Getafe.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Real Sociedad 0:0

25.08.2023 19:30

Góly: -

Úvodní duel třetího kola LaLigy mezi Las Palmas a Realem Sociedad skončil smírně 0:0. Baskické tažení na ostrov Gran Canaria už zpočátku nebylo příliš ofenzivní, a tak se brankář týmu z hlavního ostrova Kanárů k čistému kontu dvakrát nenadřel. Naopak to byli právě žlutomodří, kteří dali zabrat defenzivě San Sebastiánu. Hrdinou se ale stal gólman Álex Remiro, jenž v největší šanci zápasu zneškodnil ránu Enza Loiodiceho a obrovskou měrou pomohl světlemodrým alespoň k remíze.

Se dvěma remízami z úvodních utkání nemohl být Real Sociedad nikterak spokojený, v posledním duelu se Celtou Vigo navíc přišel o tříbodový zisk až v nastaveném čase. Na vítěznou vlnu měla Basky nasměrovat i čerstvá posila Arsen Zacharjan, jenž po ukončení kariéry Davida Silvy zaplnil mezeru v záložní řadě. Nováček z Las Palmas předváděl sympatické výkony, které mu ovšem vynesly pouhý bod za remízu z prvního kola.

K první šanci se po skvělém presinku dostali domácí, Sandro Ramírez ale z levé strany pokutového území nasměroval míč pouze nad branku. Mnohem přesněji mířil v 15. minutě Loiodice, jeho pokus zpoza pokutového území ale úžasným zákrokem vytáhl gólman Remiro. I po zbytek prvního dějství měl tým z Kanárských ostrovů převahu. Žádné větší šance už si ale vytvořit nedokázal.

Po změně stran byli o něco aktivnější Baskové. Před brankou soupeře se to ale výrazně neprojevovalo. To se změnilo v 74. minutě, když si na centr z kopačky Takefusy Kuba naskočil nikým nehlídaný Martín Zubimedi. S jeho hlavičkou z malého vápna si ale dokázal poradit Álvaro Valles. Na druhé straně mířil opět pod břevno Loiodice, stejně jako v prvním poločase ovšem jeho projektil zastavila rukavice Remira. Skóre ještě v 86. minutě mohl změnit Mohamed-Ali Cho, jenže ve velké šanci nedokázal trefit branku.

Ani jeden z týmů se tak premiérové výhry v ročníku nedočkal. Las Palmas se o tříbodový zisk znovu popere 3. září v Gironě. Real Sociedad přivítá o den dříve Granadu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
3
3
0
0
6 : 1
9
2
Atlético Madrid
3
2
1
0
10 : 1
7
3
Girona FC
3
2
1
0
6 : 2
7
4
FC Barcelona
3
2
1
0
6 : 3
7
5
Athletic Bilbao
3
2
0
1
6 : 4
6
6
CA Osasuna
3
2
0
1
4 : 3
6
Valencia CF
3
2
0
1
4 : 3
6
8
Rayo Vallecano
3
2
0
1
4 : 7
6
9
Real Betis
3
1
1
1
4 : 5
4
10
Cádiz CF
3
1
1
1
2 : 3
4
11
Getafe CF
3
1
1
1
1 : 3
4
12
Real Sociedad
3
0
3
0
2 : 2
3
13
Villarreal CF
3
1
0
2
5 : 6
3
14
Deportivo Alavés
3
1
0
2
4 : 5
3
15
Granada CF
3
1
0
2
4 : 7
3
16
UD Las Palmas
3
0
2
1
1 : 2
2
17
RCD Mallorca
3
0
1
2
3 : 5
1
18
Celta Vigo
3
0
1
2
1 : 4
1
19
UD Almería
3
0
1
2
2 : 6
1
20
Sevilla FC
3
0
0
3
5 : 8
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (196)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Dobrej výkon, dobrej bod. Pío pío

Reagovat
Hurrikane

Na co hrotového útočníka, když máš v týmu Bellinghama..

Reagovat
Pithivier

Real by mel Dortmundu poslat 50 mega euro extra

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
misinho7

Jinac Jude ako zaloznik zatial top stelec

Reagovat
vilp

Už má v lize stejně gólů jak Hazard.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Foppy

Reagovat
Tony Stark

1. Real nemá útok na trofeje.

2. Kroos a Modrič nemôžu hrať spolu. Už nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadalo to že real nenechává nic náhodě a zápasy si raději pojistí předem. docela sranda liga. Ale vůbec se nedivím, po tom loňském selhání v lize..

Reagovat
misinho7

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
janinho

kvoli takejto sracke sa registrovat...

Reagovat
Pithivier

Ale ucel splnil. Prisel, napsal sranec, ostatni zareagovali a nakonec odesel.

Reagovat
valloire

První použitelnej anglán?

Reagovat
Mass

Beckham? McManaman?

Reagovat
zidane78

Mcmanaman bol priemerak,a viac striedal nez bol v zalkade.Beckham bol podstatne lepsi,aj ked jeho snad najlepsia sezona bola posledna,kde sa vrchovate zasluzil o titul v la lige.

Reagovat
Mass

To byla spíš řečnická otázka. McManaman má za Real 130 startů, takže určitě použitelnej byl. O Beckhamovi snad nikd nepochybuje.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Owen byl taky dobrej. To, ze nez stihl vybalit kufry, uz se stehoval do Newcastlu je jina….

Reagovat
Israha

Bellingham dělá radost, 9 bodů ze tří venkovních zápasů taky, ale...tohle je neudržitelné a pokud Carlo nevrátí Vincka na křídlo či nějak zázračně neudělá kreativní díru do světa Güler, budeme pro každého lepšího soupeře absolutně čitelní a snadno ubránitelní. Jestli toto máme trpět celou sezonu kvůli Mbappému, tak potěš koště...

Reagovat
VTID94

Al Duhail is taking Coutinho for less than 20 million euros, so Barcelona’s 50% profit sell on clause will not come into effect. @jorgenicola

Reagovat
Kejza

to je v řiti fakt

Reagovat
king23

Jako 3 body jsou důležité, to ano. Navíc Celta hrála fakt dobře. Nicméně my jsme prostě bez útočníka a přijde mi, že ani spoluhráči si to neuvědomují. Kolik centru či prunikovych prihravek šlo na "nikoho", to jsem ještě neviděl

Já si ale vlastně nejsem jistý, jestli je to tím, že není Benzema nenbo tím, jaké rozestavěné teď hrajeme. Protože mi přijde, že i kvalitní útočník by se před Bellinghamem možná jen pletl

Reagovat
M.Vaza

Jude je parádní, ještě s tou pětkou, jdou z něj takové ty Zizou vibes, takhle si představuji posilu za sto mega. R + R by měli jít na křídla, ta jejich rychlost a průniky jsou top, jen prostě chybí nějaký ten zabiják, co to tam doklepne. To už je klasický Pérez, třeba to zranění Viniho ho konečně donutí jednat.

Reagovat
misinho7

Jude dalej uraduje. Blazen.

Kazdopadne proste chyba ten zabijak, neviem ci dokazeme nieco vyhrat bez klasickeho hrotaka.

Reagovat
Ángel di María 22

Jude je skvelej, ale v mezihre to taky zatim skripe - s tim co hrajeme a jaka je zaloha se ale neda cekat, ze jeden hrac bude tahnout ten tym uplne ve vsem. On bude jeste daleko vetsi delo, jenze to by musel Carlo tomu vsemu dat naky poradny herni system..

Devet bodu ze tri venkovnich zapasu

Zraneni: Courtois, Militao, Guler, Vinicius

Porad hrajeme nove rozestaveni a je zacatek, ale bez poradneho hrota a bez Modrice ve forme asi neni sance pomyslet o vyhre v LM. A v lize ztraty prijdou. Nicmene jestli fakt rok budeme cekat na toho posranyho Mbappeho, tak by to chtelo uhrat aspon La Ligu.

Reagovat
oli9

Žádný Mbappe, Halland..

Bellingham je kurevské dělo a bude ještě daleko lepší , jsem zvědavý kolik zlatých míčů získá

Reagovat
patas92

Nula až jeden. Protože mu případné Zlaté míče, které pujdou hráčovi Realu, vyžere Vinicius nebo Mbappe

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

Posadi dinosaurus tragickeho Rodryga ??? Ani nie

Reagovat
teenz

Ty si blazen.

Reagovat
Well

Taky nevím koho jiného by tam chtěl dát.

Reagovat
teenz

Navic po Vinim posledni sance, ze nekdo vytvori zajimavou situaci. Sice nedal penaltu (stane se) ale tech prechodu 1v1 mel spousty.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Foppy

Včera až do penalty náš nejlepší hráč směrem dopředu

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
2miguel1

Počkať to ten neuznany gol nebola ruka hrača Celty ale akože faul? To by hadam neodpisal taku ubr hlupost, ruka hej?

Reagovat
teenz

Drzel Kepu za dres.

Reagovat
Israha

VAR hledal nějakou prkotinu a našel, co si budem vykládat .

Reagovat
los_blancos

Však ho držal cca 5 sekúnd. To ovplyvnilo, kam Kepa vyboxoval loptu - protihráčovi, následne strela, teč a gól. Nebyť faulu, je pravdepodobné, že by to vyboxoval niekam do autu...

Reagovat
Israha

Tak faul to byl, papírově. Spíš by mě zajímalo, jestli by VAR ve prospěch Celty podobné situace hledal taky...

Reagovat
DrQQ

Možno by hľadal, ale nenašiel a v prospech Barcelony by ani nehľadal. :-)

Reagovat
Israha

Právěže ve prospěch Barcy by hledal taky. Nehrajme si na to, že se nejednoznačné situace nerozhodují zpravidla ve prospěch většího a silnějšího klubu.

Reagovat
DrQQ

Hľadal by, v neprospech. :-)

Reagovat
Israha

Ok, no. Tak si v té trudné fantazii o šikanované Barceloně žij dál.

Reagovat
DrQQ

Videl som, čo som videl v prvých zápasoch a uvidíme, čo bude ďalej.

Reagovat
los_blancos

Tak to si asi nevidel 2 možné penalty v prospech Getafe. Prvá, keď išiel Mata sám na bránu a Koundé mu zozadu brnkol o nohu + ČK. A druhá, keď nastrelili ruku Gaviho... Neodpískal bych ani jednu, ale už som pár krát takéto penalty videl.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Laliga

Toto ani nerieš, barcelonský fanúšikovia sú tí najukrivdenejší na svete, s obrovským odstupom. Oni sa sťažujú nepretržite či vyhrávajú alebo prehrávajú, stále im niekto ubližuje. Oni bez toho nevedia fungovať. Nad tým sa treba sa len pousmiať. Komentovať to je strata času. Tam sa to fňukanie učia jeden od druhého už generácie, to len tak nevymizne.

Reagovat
Laliga

Samozrejme česť výnimkám, ale chodím na weby Barci i Realu čítať články i komentáre, a je to diametrálny rozdiel. Tu je to ešte slabý odvar

Reagovat
Xavi

Což ty, jakožto fanoušek Realu, dokážeš samozřejmě naprosto objektivně zhodnotit.

Reagovat
Laliga

Môžeš si to overiť, nič ti nebráni. Ja nemám problém kritizovať aj vlastných hráčov/fanúšikov. Samozrejme objektivita 100% nebude, ale nie som ten typ čo by bol vyslovene zaslepený. Takže si dovolím tvrdiť že toto vyjadrenie je naozaj objektívne. Ak ako fanúšik Barcy navštevuješ Vašu fanúšikovskú stránku, chceš mi povedať že tam nie je pravidelnou témou Real? Ani nehovorím o administrátoroch ktorí su vyslovene trápny s tými nadpismi, často krát vôbec nekorešpondujúcimi s textom článku, hlavne aby to vyzeralo ešte horšie než to je. Zakaždým nejaká "krivda". Všetci tam napr. majú plné ústa toho ako je Tebas fanúšik Realu a ničí Barcu. To píšu fanúšikovia klubu kvôli ktorému sa naopak robili ústupky v pravidlách aby dokázali zaregistrovať hráčov (to sú slová Laportu, ktorý o tom vie asi viac ako my). Jednoducho stále nejaký plač a nariekanie, a hlavne pri každom probléme či nezdare je väčšie percento tých ktorých komentár je v štýle "ale Real..." . Sorry ale toto na stránkach madridistov zďaleka nevidíš tak často. To je holý fakt.

Reagovat
Well

Jako v tomto máš asi pravdu (je to trosku subjektivní, data si nevedu ), ten podíl je tam asi vyšší, ale dělají to hlavně ti stejní dokola u obou táborů, jen na jejich stránkách je jich větší zastoupení, ale najdeš je i na stránkách Realu samozřejmě. Ale v čem máš velkou pravdu je to pripiskavani oběma táborům, není to třeba tak dlouho, kdy se Realu na konci sezóny piskali nesmyslné penalty a také to není tak dávno, co Barcelona měla rekordní počet penalt, přičemž spousta z nich byla více než diskutabilní.

Reagovat
los_blancos

Kedy sa Realu pripískavali nezmyselné penalty? Naozaj si nespomínam...

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
los_blancos

Po tvojich príspevkoch sa mi zdá, že čo sa týka "pripískavania oboch táborov", dávaš RM na jednu úroveň s FCB... Chápem to správne? Tak to potom sorry, ale príde mi to od teba dosť úbohé, keď vieme, čo všetko vyšlo najavo...

Reagovat
Well

Tak záleží jak dlouhý bereš casovy horizont, ale byla období, kdy se tlačil Real a období kdy Barca. Tu minulou dekádu moc rozebírat nechci.

Reagovat
los_blancos

To mi je jasné, ale nepríde mi v poriadku, aby sme boli ticho alebo to zjednodušovali, najmä po tom, čo predvádzali a jak manipulovali culés a ich médiá. Trvá to prakticky dodnes, nemalý vplyv majú aj v madridských médiách. Tak podchytené jak oni, sme to my len ťažko mohli mať (RFEF+CTA, Roures+TV a médiá). Inak úplne neviem, prečo nechceš rozoberať poslednú dekádu, ale faktom je, že s prestávkami to trvá od 90 - slávne to "Ligy Tenerife", malo to začať za Núñeza...

Reagovat
Well

Reagovat
Miguel19

Kepa hned nula

Reagovat
Jordi Alba

To byl vždycky.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Laliga

Reagovat
Salfovic

Pro Real by určitě bylo lepší hrát 4-2-1-3, jenže na to nemá dostatek kvalitních útočníků, což platilo i před zraněním juniora.

Reagovat
Jordi Alba

Suchý triko. Savio si to docela vodí, jenom škoda toho jeho zakončování.

Reagovat
Eichel

dúfal som, že Torré bude dostávať viac minút

Reagovat
Jordi Alba

Měl mít nějaký lehký zranění snad ještě z předsezóny z přáteláku. Hlavně nevím, kde by tak hrál, Savio se jeví dobře, Tsygankov je jasnej. Až se uzdraví Jastin, tak určitě bude tu roli střídajícího na křídlech a CAM dělat on, maximálně že by se Torre ukázal a zahrál dobře na CM.

Reagovat
Gazdo

Savio je na trvaly prestup ci len hostovanie?

Reagovat
Jordi Alba

Pouze hostovačka z Troyes,

Reagovat
Jordi Alba

Ty mladý, co nejsou odchovanci většinou jenom hostujou, kolikrát prostě děcka ze City, který ani nehrajou, ale někteří se i povedli, Aleix se vrátil, Douglas Luiz co hraje za Aston Villu, Maffeo rozjel kariéru taky v Gironě skrz hostovačku ze City, Porro ve Spurs..ty pravý beci válec jako dneska Arnau.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla

Reagovat
rominhoFCB

Tesi ma, ako pravidelne dokaze Barcelona z juniorky vytiahnut nejakeho mladika s potencialom na velky futbal.

Povodne som chcel do timu Bernarda Silvu, ale ked vidim, ako sa dari Yamalovi, tak ho ani nebude potreba.

Inak by ma zaujimali nase defenzivne statistiky, ked hrame s alebo bez defenzivne ladeneho obrancu na pravej strane obrany.

Reagovat
Gazdo

Ak ani po tomto Ferran nebude buduci zapas v zaklade a zas tam drbne zaloznika na kridlo tak neviem. Ten obraz hry po tom ako nam prisiel druhy kridelnik do zostavy sa brutalne zmenil a zrazu sme sa nemusel spoliehat na nejaku haluz aby sme boli nebezpecni ale aj sme sa dostavali do sanci. Prislo mi ze aj Lewovi sa dychalo lahsie ked prisiel Ferran

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Celkovo vyzerá Ferrán, že sa od konca minulej sezóny dal znova dokopy a mal by dostávať viac minút. Ja mu verím, že ešte bude platný. Takisto sa ale v príprave javil dobre Fati a tiež nedostane čuchnúť.. to musí byť pre neho frustrujúce.

Reagovat
hornito

Fati by měl být až ten poslední, kdo má jít na plac. To, jak tam poběhává a směje se každé jeho spálené šanci je fakt super.

Reagovat
Eichel

Mal dobrý záver sezóny a mal dobrú prípravu. Určite by mal dostať minúty. Ak tam radšej švacne Gunda/Gaviho tak ho majú predať.

Reagovat
Gazdo

Hlavne neviem ci som to len ja ale Ferran sa mi zda ze pridal na svalovej hmote a na dynamike

Reagovat
Eichel

Neviem, či na dynamike ale včera som si vravel, že vyzerá mať nejaké širšie ramená Z rozhovoru s ním a z infa, čo chodí od novinárov, že chodí aj ráno samostatne trénovať do klubu a oveľa viac je v gyme, tak mám tendenciu mu veriť, že bude fajn. Hlavne vyzerá, že mentálne je v pohode.

Reagovat
MystycMac

Barca fenomenálna, aj s takymi absenciami vyhrá na Villareale... Real by tam dostal 3jku jak minulú sezónu a dovidenia. Vidím to tak že Real bude zas nasucho tuto sezónu aj keď su to len 3 kola ale Belingham nebude dávať góly večne...Real utok nemá obrana deravá a brankári polena.

Reagovat
Well

Reagovat
Tony Stark

Bože, ty si kus kkta

Reagovat
misinho7

Reagovat
Rizek

Vesnickej fotbal. Může mě těšit Yamal nebo zlepšující se Ferran. Ten zápas baví, o tom žádná, ale že bychom s tímhle měli bojovat o nějaké trofeje, to si můžeme nechat zdát. Možná by se mohla podařit liga, kde prostě není kvalita a není konkurence. Jestli nebudeme mít v LM nějakou extralehkou skupinu, tak se bojím dalšího krachu už ve skupině. A je velká otázka, jestli je to alespoň na tu EL. Já myslím, že ne. Na to potřebujeme hrozně moc. Myslel jsem, že záloha Gundo, FdJ bude dávat té hře řád, ale ten míč se přes tu zálohu jen převalí a je hned na jedné straně, hned na druhé. Už jsem to tady jednou psal - tohle bude hrozně dlouhá sezona.

Reagovat
Rizek

Jo a ještě něco musím - rozesmála mě střela Breretona. Jak už jsem psal - jak z okresu.

Reagovat
Gazdo

Frenkie je v pohode. Ale Gundo proste nehra ani v zalohe. Minimalne dnes nam robil skoro druheho hrota a v tom strede to skripalo tam bol len Frenkie sam a Oriol niekde u stoperov

Reagovat
PG34

To ale neni problem tech hracu, ale Xaviho, ktery hraje dost chaoticky a nahodny fotbal. Gundo jako hrot, Gavi pobihajici nekde v utoku, kde jen presuje. Frenkie vypada fakt jako jediny zaloznik. Pritom Gundo i Gavi hrajou skvele, kdyz jsou trochu niz a vic na mici. Takhle hrajem se 4 zalozniky, ale stejne nad zapasem nemame kontrolu, defenziva neni silna a utok ani moc kreativni. Takze je to dost k nicemu a Xavi by mohl konecne zas zkusit 433.

Reagovat
hornito

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kongo

Valencia dobrý sympatický výkon. Nedají šance, a na konci nás rozhodčí takto zařízne.

Reagovat
Visca el barca

Já jsem dnes spokojen. Bavilo to. Cancelo dorazí. A prý ještě jeden hráč? Lamine je naprostý poklad

Reagovat
Arnar Resmusonn

Vale odehrálo slušný fotbal. Ofenzivní část skřípe, což se dá čekat ale když sudí nepiskne a ani nemávne hozeni Gaya do baneru a pak dají gól....to je těžko pak

Reagovat
2miguel1

Romeua hraci uplne vynechavali z rozohravky. Vyzera to tak, ze ten hrac bude len z lavicky

Reagovat
Kejza

Byť mě vyjma tří bodů a 16letýho Yamala moc nenapadá žádný pozitivum, musím uznat, že jsme (hlavně) díky Robertovi trošku narušili tu obvyklou španělskou nudu. A pak že v La lize nepadaj góly

Reagovat
Gazdo

Nahodou Ferran je urcite pozitivum a za tych 10 minut sa mi celkom pacil aj Fermin. Taky relativne aktivny, behavy, rad kombinoval a dobre si hladal priestor pre moznu prihravku

Reagovat
Kejza

já bych s tim Ferranem radši počkal, až se někdy předvede třeba v základu a víckrát po sobě. jsem k němu takovej furt skeptickej.. Fermina jsem si ani nevšiml, zkusím si najít necona youtube - Liverpool s Newcastlem mi paralelně bral pozornost

Reagovat
Eichel

Ferrán a mne sa teda páčil aj Frankie. Ale Roberto bol ultramimo, ten ma vydesil v tom, ako moc dezorientovaný bol. Tam musí prísť RB.

Reagovat
Laliga

Veď Cancelo už stojí s kuframi na letisku, či nie?

Reagovat
Eichel

Mal by prísť on a predsa len ten félix ale stále riešia ako to zladiť s FFP. Dnes vyšla info, že očakávajú odchod troch hráčov a príchod Cancela a jedného ofenzívneho hráča. Tak snáď to stihnú ošéfovať. Ja som Cancela nechcel pre tie opakované problémy v kabíne, plus som čakal, že to bude pridrahé, ale teda teraz sa to javí ako hosťovačka s povinným odkupom po splnení nejakých podmienok a celkovou cenou okolo 25-30m, čo je v pohode.

Reagovat
Laliga

Tak povaha by mohla byť problematická, ale aj nemusí. Čo sa týka kvality tak podľa mňa významná posila. Myslím že 25 mega je "zadarmo". Samozrejme hodnotiť sa to bude po sezóne, no na papieri to vyzerá ako super obchod pre Barcu . Nepotešilo ma to Felixa neriešim. Ten je skôr taký pokusný králi, no Cancelo tú kvalitu jednoducho má, takže som dúfal že ho Barca neuchmatne. Je zaujímavé že mi sme ho vôbec neriešili napriek dlhodobému problému na krjoch obrany. Teraz síce Carvajal začal dobre, ale do kedy? Rátam že čoskoro pribudne aj on na zozname zranených, ako je jeho dobrým zvykom(to nie je hejt, žiaľ má smolu že sa to naňho lepí).

Reagovat
Laliga

*my

Reagovat
Kejza

Frenkie jede skoro furt dobrej standard, ten je ok, ale tak nějak bych po těch letech tady čekal, že svou hru ještě pozvedne a bude tvořivější..

Reagovat
Moshe Dajan

Gavi byl skvělej, dřel jak blázen+podíl na dvou gólech.

Reagovat
Kejza

Gavi vždycky dře, beru.. ten se dá těžko kdy kritizovat za nasazení

Reagovat
celeb

Roberto ako kapitán je výsmechom súdnosti a zdravého rozumu. Na lajne totálne nestíha, jeho bránenie je otrasné, návraty po stratách na pol plynu. Bol pri dvoch obdržanych góloch, smerom dopredu nulový, to už Alonso bol neporovnateľne nebezpečnejší centrami aj strelami a aj tak to bola dosť bieda oproti Baldemu. To, že sme vybojovali 3 body s takýmito bekmi je malý zázrak.

Vyzdvihnúť musim Yamala, ktorý po výbornej príprave pokračuje vo veľkom štýle aj v lige

Ferran skoncentrovaný, robí dobré rozhodnutia v zlomkoch sekundy, výborne reflexy. Za mňa MOTM Frenkie, ktorý fantasticky zrýchľuje hru a posúva loptu kolmo dopredu, často nebezpečne centruje a aj si nabieha do šestnástky, kde aj skóroval.

Ignorovanie Fatiho už hraničí s urážkou. Tam musia byť zlé vzťahy s klanom Hernadezovcov

Plus asi aj snaha ho speňažiť, keďže predaj odchovanca sa pre klub najviac opláca.

MaTS zopár kľúčových zákrokov, ktoré prispeli k 3 bodom a jednoznačne by mal nosiť kapitánsku pásku namiesto tej paródie na futbalistu napravo. Keby mal Robero kúsok súdnosti a slušnosti už by dávno kopal v MLS, či saudskej lige a nám uvolnil financie pre Cancela, či prípadného ľavého stopéra.

Reagovat
alcantara

Fakt to nehadzte na futbalistov a nehovorte o sudnosti. Dakujme tym, ktori to sposobili a ktorych svojho casu velebil nemaly pocet cules/socios, dokonca ich aj zvolili do funkcii

Reagovat
Visca el barca

Já si pamatuji jakve fanklubu Barcelony byl Jakub19 a demonstroval vždy. Rossel Sí.

Reagovat
alcantara

A dodnes zbierame plody ich prace, no nie je to krasne?

Reagovat
Rizek

Reagovat
Eichel

On bol pri všetkých troch góloch, nie? Na Foytha mal mať osobné bránenie pri rohu a stratil sa mu, pri druhom góle absolútne nezachytil nábeh prihrávajúceho hráča a pri treťom totálne prepadol niekde na polovici, kde to nemal šancu Romeu stíhať.

Reagovat
Visca el barca

Je to o třídu nejhorší hráč týmu

Reagovat
celeb

a Xavi s Laportem si ho nechajú, spravia ho kapitánom a radšej predajú Fatiho do Arsenalu. Koncepcia a omladenie timu na 1. mieste, presne ako slubovali.

Reagovat
Eichel

A teda súhlas s tým, že kapitánom má byť Stegen. Za mňa Stegen, pak Araujo a pak kľudne Frankie.

Reagovat
misinho7

Vini out 4-6 týždňov. Tak to uplne rip

Reagovat
2miguel1

Ten Bellingham to tam uhra vsetko

Reagovat
LAM

Je repre pauza

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Laliga

je to len jeden diel skladačky.

Reagovat
misinho7

Lenze tych dielov vypadlo uz nejak moc...Thibo, Militao, Vini..skladacka musi byt cela aby fungovala paradne a nie ze zachvilu polka bude out

Reagovat
Laliga

Tak tie ďalšie zranenia sú horšie, tam to je dlhodobé, Vini je o chvíľu dúfajme späť. Kiež by to bol impulz na posilu do útoku

Reagovat
CHONG

Mbappé ho (částečně) nahradí...

Reagovat
misinho7

jasnocka

Reagovat
Pharrell

Ale ten letos bohužel už nepřijde.

Reagovat
Pharrell

Možná příští rok přijde Kylian Mbappé. Free transfer.

Reagovat
Rizek

Počkej. Ten už u vás pár let hraje, ne?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
Kluivert9

Konečně Cancelo

Reagovat
2miguel1

Ako by si to postavil? Za mna

Stegen- Cancelo Kounde Araujo Balde - Frenkie Gundo Pedri - Gavi Lewa Yamal

1. Kraje su dost ofenzivne, takze 4 zaloznici

2. Romeu bolo vcera bohuzial vidno ze nema na zaklad

3. Ferran Fati ideal do unavenej obrany

4. Predal by som Raphinhu, jeho cervena karta bola mozno jeho osudova, Yamal je lepsi skrátka

Reagovat
Kluivert9

Proti slabším soupeřům klidně ofenzivněji

Frankie, Gundo, Pedro/Gavi

Raphinha - Lewa -Torres

Raphu bych si nechal, křídla Rapha/Yamal a Torres/ Fati + Abde jsou za mě ok. Každopádně s nasazováním Yamala bych to nepřeháněl, Fati a Pedri jsou dost velkým varováním.

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
roman1978

MATS

Cancelo-Kounde-Araujo-Balde

Frenkie

Pedri Gavi

Torres Fati Yamal

Reagovat
2miguel1

Gundo je v Barcelone 3 tyždne, hrat v barcelonskej zalohe je asi najtazsia uloha vo futbale. Ten hrac je ale inteligentny, dajte mu este 2 mesiace a bude to dobre. Lewovi trochu padla forma ale stale je to svetova 9, Fatiho by tam zožrali na 9. Nieste tu skoro nikto zastancovia 4 zaloznikov, ale pre mna ak sa hra 433, je to lepsia volba, lebo lepsie vieme kontrolovat hru. Plus ideal tam dat dvoch ofenzivnych hracov od 60 minuty Ferrana s Fatim. Yamal nam padol z neba ako Pedri, ten hrac ma v sebe X faktor, presvecil ma za 90 minut, Raphinha ma nepresvecil celu sezonu ( Dembele nikdy za tych 5 rokov ). Mame Yamal Ferran Fati Raphinha Abde. Zbytocne vela hracov, prist ponuka z Newcastlu za Raphinhu, okamzite by som ho predal.

Reagovat
alcantara

Raphinha je idealny brejkovy hrac, jedina vyhoda u neho bude v tom, ak bude ochotny robit nabehy. Naopak, ak bude chciet loptu do nohy, tak je to marne, netusi co s nou ma robit. Som zvedavy, co predvedie tuto sezonu,,ak to bude podobne alo mimuly rok, tak do Anglicka za 50 aj s maslickou.

Reagovat
2miguel1

Len my sme vsetko, len nie brejkove muzstvo, u nas bude dostavat 80% prihravok do nohy. Nevie absolutne 1v1. Yamal spravil viac dobrych rozhodnuti pri prihravke do nohy ako raphinha s dembelem dokopy minulu sezonu. Raphinha by sa dokazal strelit aj za 70, Newcastle by bolo idealne no

Reagovat
Eichel

JUST IN: Manchester United have sent Barcelona a formal offer for Marcos Alonso.

@DBR8

Manchester United offer a two-year contract to Marcos Alonso. The first year he would be there on loan. Barça would be forced to go to the market for another full-back.

@Luis_F_Rojo

Reagovat
Jason_

dnes som si spomenul na Deportivo La coruňa kedysi bežny učastník LM dnes 3 liga, čo sa tam stalo?

Reagovat
Xavi

Aby hráli na špici, tak to nebylo delší dobu udržitelný. Nemají takovou fanouskovskou základnu. I v době největší slávy měli problém vyprodat stadión. A samozřejmě všechno je to o penězích.

Reagovat
Kejza

dalo někdy jindy Atlético pod Simeonem 7 gólů?

Reagovat
Fernando_Torres

Atlético náhodou od začátku letošního roku hodně změnilo svůj herní projev a tyhle ofenzivní představení nejsou až taková výjimka, viz loňská devastace Sevilly... Ale jinak třeba 8:2 výhra v přípravě nad Realem.

Reagovat
Fernando_Torres

Pardon, nějak sem se nechal unést, 7:3 samozřejmě

Reagovat
Kejza

hm,hm.. já čekal spíš tak, že 7 gólů dali naposled při tréninku a v době, kdy byl Oblak zraněnenej, ale každopádně dobrý asi se na ně po delší době zase dobrovolně kouknu

Reagovat
svkopeth

Atlético 7:1 Granada, v októbri 2016

Reagovat
Kejza

Reagovat
Hurrikane

To Rayo bylo fakt tak špatné, že dostalo sedmičku?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Atleti

Reagovat
Kluivert9

Atleti sedmičku, a Barca tam zase bude hrát 0:0

Reagovat
Kejza

Reagovat
Gazdo

Neverim ze neinkasujeme

Reagovat
Phillipinho

Pokud Arabove nevezmou Atleticu nekolik hracu po konci prestupovyho obdobi, tak by to mohla byt slusna sezona. Jak rikal na tiskovce Cholo, jejich vyhoda oproti Barcelone a Realu je v sirce kadru.

Navic mi teda prijde, ze Cholo oproti Xavimu a Ancelottimu hraje presne to, co chce. Uvidime. Bude to zajimava sezona.

Reagovat
Elliasson

Ty jo, bál jsem se, že Al Ahli koupí Rodri De Paula, Marcose a Saúlita (byť u něj to taková ztráta asi nebude, on nehraje až tak dobře). Možná nám trochu pomohlo to, že náš sponzor je Riyadh Air. Ufff.

Ale jak jsi přišel na to, že tu šířku máme dobrou? Útok asi ano (i bez Félixe, zajímá mě, co s Joaem bude), ale jinak mi nepřipadá, že máme nějak extra dobrou lavičku.

Reagovat
Phillipinho

De Paul bude letos jeste lepsi nez minulou sezonu. Jsem rad, ze zustava. Idealni varianta by byla prodat Saula a privest Hojbjerga. Nicmene to dopadne tak, ze pusti na hostovani Riquelmeho a neprivedou nikoho

Pokud budu pocitat se zakladni sestavou napr v tomto slozeni: Oblak - Molina Savic Gimenez Hermoso Carrasco - De Paul Koke Lemar - Griezmann Depay. Tak mas na lavicce: Azpilicueta, Soyuncu, Reinildo, Galan, Lino, Riquelme, Llorente, Barrios, Saul, Morata, Correa. To si troufam rict, ze jiny klub v lize dohromady takovou sirku kadru dohromady neda....

Reagovat
Snatus

Jak zatím hraje Azpi?

Reagovat
svkopeth

V 2 zápasoch, čo odohral, tak veľmi spoľahlivo, skúsenosť a dobre. Vraj hlavne dobre zapadol do kabíny a na tréningoch maká ukážkovo.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec ligy, jenom v tý první čtyřce prohoď pořadí.

Reagovat
valloire

pořadí je v pořádku, nevím co se ti nelíbí

Reagovat
Jordi Alba

Že sereš na diskuze, ty mladý se tam dneska už nemají o čem hádat.

Reagovat
valloire

No trochu to flákam, to jo. Ono není o čem se hádat. Vy jste švorc a kopat pořád do mrtvoly nebaví .A to, že jsem měl pravdu, to je taky jasný.

Reagovat
Jordi Alba

Švorc s titulem.

Reagovat
el Principito

od tý doby co Leo vyhrál MS je děděk slabej jako čaj

Reagovat
Jordi Alba

Musel vědět, že ta výhra jednou přijde.

Reagovat
Eichel

Lenglet do Aston Villy. Hosťovačka a majú pokryť 75% mzdy.

Ešte sa riešil E. García do Girony, ale vraj Xavi to zatrhol a chce si ho ponechať. Fati asi odíde na hosťovačku bez opcie do Spurs a možno ešte niekam pôjde Abde, lebo nedostane minúty.

A teda ráta sa s Cancelom a Félixom ak sa podaria odchody.

Bude to zaujímavý koniec prestupáku. Aj keď ja nejak Félixa nechcem a obaja s Cancelom nevyzerajú ako fajn chlapci do kabíny. RB priniesť treba, ale mohli skúsiť k nemu radšej pivota k Oriolovi, než ofenzívneho hráča.

Reagovat
patas92

Radši bych, aby Fati zůstal, ale když je Xavi koště a nestaví ho... Aspoň, že to je ten Tottenham a ne Chelsea. Spurs hrajou docela fajn a konkurence v útoku je tam minimální, takže by si měl zahrát dost.

Reagovat
Eichel

Ja by som bol tiež radšej keby hráme 4-3-3 a na jednej strane Ferrán/Fati a na druhej Raphinha/Yamal. Prípadne Abde ako back up na obe strany. Avšak s tým ako teraz hráme a s tým, že na krídlo sa asi bude dosť využívať Gavi a naplno sa ráta s Yamalom, tak niekto odísť musí.

Akutát vyšlo info, že Fati oznámil Seville, že preferuje hosťovačku v Spurs. Zároveň vyšlo info, že García chce stále odísť lebo nedostane minúty.

Reagovat
vilp

Nakonec jde nosit vodu Mitomovi do Brightonu.

Reagovat
Visca el barca

Prý sehrál velkou roli De Zerbi. Tak on opravdu dorazí Felix. Tak to jsem zvědav

Reagovat
patas92

Tak jestli tam na LW bude mít Mitomu nebo Sona je už celkem jedno. Přes Welbecka by si zahrát mohl.

Reagovat
Miguel19

Tak mají tam Fergusona a Pedra. Vzhledem k tomu, že je to čistě hostování, tak bude nejspíš až poslední na řadě..

Reagovat
Kluivert9

Zas to bude hráč s největším platem v týmu, tak na lávku ho asi úplně neberou.

Reagovat
Miguel19

Kolik bere?

Tak jasný, zahraje si. Sám De Zerbi říkal před sezenou, že bude muset hodně rotovat.

Reagovat
Kluivert9

Kolem 14 mega ročně, zdroje se celkem rozcházejí.

Reagovat
patas92

Bude to tým na hraně evropských pohárů, takže je blbost ho nestavět pokud bude lepší než oni. A Fati ve formě je imho lepší než oni.

Reagovat
Eichel

To ja si myslím, že si nakoniec zahrá docela dosť. Brighton má dosť fluidný systém a Fati môže byť aj hrot alebo ho vieš hodiť aj na pravé krídlo, plus hrajú Európu a vraj to ešte večer bolo medzi Spurs, Sevillou a Brightnom, ale presvedčila ho debata s De Zerbim. S tým ako dokážu pracovať s mladými hráčmi, tak to vidím ako najlepšia možnosť, ale ani Sevilla by mi nevadila. Hlavne nech vydrží zdravý a odohrá viac než v Barce.

Reagovat
alcantara

Mohli by z neho urobit 100 mega material pre Chelsea.

Reagovat
Moshe Dajan

Fatiho občas sleduju a je fakt poloviční oproti nástupu do áčka Barcelony. Patřil mezi absolutní top talenty. Navíc to už není nic krátkodobého, za jeho kolena a psychiku Xavi nemůže.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Xavi

Fati bohužel nehraje dobře a může být vůbec rad kolik šanci dostal a ten jeho plat je úplně mimo realitu. Ať se podívá na Yamala, jak se to hraje.

Reagovat
technecium

Co chceme jako delat s Felixem? Jeho pozice se nehraje a fakt si nemyslim, ze by hral F9 misto Lewy.

Reagovat
Kluivert9

Čekám, že bude hrát pod Lewou/ s Lewou a pod nima vytoužená 4 - Romeu, De Jong, Gundo a Pedri/Gavi

Reagovat
technecium

To nemuze fungovat, nema tam kdo nabihat, akorat bychom se vratili nekde do doby Valverdeho, kde to slapalo jen diky Messiho genialite. Felixe si umim predstavit jen v necem dynamictejsim jako

Stegen - Kounde, Araujo, Christensen - Cancelo, Gundogan, De Jong, Balde - Felix - Raphinha, Lewa

ale pochybuju, ze Xavi bude hrat bez Pedriho i Gaviho

Reagovat
Kluivert9

Uvidíš, bude to rozestavení, co se hrálo minulej zápas. Yamala vymění statickej Felix a Xavimu bude zase minimálně 5 zápasů trvat než zjistí, že to nefunguje.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Eichel

tiež to čakám takto

Reagovat
Visca el barca

A on fakt jako dorazí? Jako s Cancelem počítám, ale i on už je na cestě asi 14 dní. Takže Felix to nestihne

Reagovat
Spikous

Otázka na fanúšikov Barcelony . Ako hodnotíte Abdeho Ezzalzouliho? Údajne sa o neho zaujíma Aston Villa ktorá je ochotná ponúknuť 17 miliónov eur. Ma tento chalan potenciál do budúcna? Na akej pozícii je najlepší?

Reagovat
Eichel

Je to docela rýchle ľavé krídlo a skvelý driblér, problém je, že tomu často chýba end product a niekedy sebčí. Ale inak je to zaujímavý hráč, len potrebuje vypilovať. Momentálne to na Barcu nie je, aj keď ktovie ako by vyzeral, keby dostal túto sezónu šancu.

Ale určite sa nájde niekto, kto ti ho popíše lepšie.

Reagovat
Spikous

Takže hráč ktorý by mohol chodiť pravidelnr z lavičky prípadne naskakovať v pohárových zápasoch do rotácie. Viem si ho potom predstaviť hrať pod Emerym

Reagovat
Eichel

Typologicky asi alternatíva za Diabyho, ale asi pôjde nakoniec do Betisu

Reagovat
Visca el barca

Kdy končí přestupák?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele