LaLiga - souhrn 22. kola: Girona zpátky na čele

26.01., 23:16, aktualizováno 29.01., 22:57
Komentáře a souhrny
Oslavující Portu (© AFP)

Barcelona po třech výhrách padla, doma nenašla recept na Villarreal a prohrála 3:5. Těsnou výhru si na své konto připsal Real Madrid, ten ale přišel o vedoucí příčku, protože Girona venku těsně udolal Celtu Vigo...

Getafe CF - Granada CF 2:0

29.01.2024 21:00

Góly: 21. Mason Greenwood, 36. Borja Mayoral

Getafe dalo zapomenout na nepovedené výkony z posledních týdnů a v dohrávce 22. kola LaLigy porazilo Granadu 2:0. Madridský klub utkání od úvodu dirigoval a do vedení se dostal ve 21. minutě zásluhou tečované střely Masona Greenwooda. Na gól kmenového hráče Manchesteru United navázal o čtvrt hodiny později Borja Mayoral, kterému k již 14. ligové trefě výrazně dopomohl chybující brankář Augusto Batalla. Nováček soutěže z Andalusie tak stále čeká na vítězství z venkovního hřiště, kde prohrál už celkem 10 zápasů.

Fanoušci sice byli rádi, že Azulones na rozdíl od předchozí sezony zakotvili v klidném středu tabulky, ze vstupu do roku 2024 však nadšení být nemohli. Vrásky na jejich tvářích vytvořily dvě po sobě jdoucí porážky v LaLize, což se Getafe přihodilo poprvé od dubna, doplněné vypadnutím z Copa del Rey. V něm už dávno kvůli administrativnímu prohřešku nepůsobila ani Granada, jež se s pouhými dvěma ligovými výhrami nacházela v sestupovém pásmu.

Do první gólové příležitosti se v 11. minutě dostal domácí útočník Mayoral, kterého našel v náběhu přesným centrem z levé strany Jordi Martín. Hlavní útočnou zbraň Getafe ale skvělým zákrokem vychytal Batalla. Argentinský brankář, jenž je u Andalusanů na hostování, už byl ovšem krátký na tečovanou střelu Greenwooda, který se po individuální akci rozhodl vypálit z hranice pokutového území. Nešťastný gól Batallu pravděpodobně rozhodil, neboť ve 36. minutě podklouzl při rozehrávce a daroval míč Mayoralovi, jenž neměl problém dopravit jej do sítě a zvýšit na rozdíl dvou branek.

Zdramatizovat stav utkání mohl po necelé hodině hry hostující Myrto Uzuni, jenž se postavil k nařízené penaltě po nedovolené hře rukou Martína. Albánský útočník však ze značky pokutového kopu napálil pouze levou tyč, od které se míč odrazil mimo. Granada ve druhé půli jednoznačně dominovala a další výraznější šanci si připravila v 79. minutě. Uzuni sklepl v šestnáctce míč na Óscara Melenda, jehož střelu však skvělým zákrokem vyrazil mimo tři tyče David Soria.

Duel na předměstí Madridu se tak proměnil v již sedmou venkovní porážku Granady v řadě. Ta v příštím kole přivítá 3. února Las Palmas, na stadion Getafe zamíří už o dva dny dříve Real Madrid.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Valencia CF 2:0

28.01.2024 21:00

Góly: 45+5. Samuel Lino, 57. Memphis Depay

Fotbalisté Atlétika Madrid zvítězili ve 22. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Valencií 2:0, což je díky ztrátám Barcelony a Bilbaa posunulo až na třetí místo tabulky. Los Colchoneros si při čtvrté soutěžní výhře v řadě rozdělili branky do obou poločasů, když na trefu Samuela Lina navázal po změně stran Memphis Depay. Zároveň modročervení opět potvrdili skvělou formu na vlastní půdě, kde od startu sezony nepoznali přemožitele. Netopýři naopak odletěli domů s prázdnou, čímž skončila jejich pětizápasová série v lize bez porážky.

Atlético vstupovalo do domácího utkání proti Valencii ve skvělém rozpoložení, jelikož během několika posledních dnů dokázalo postoupit do semifinále španělského poháru, ve kterém vyřadilo Real Madrid či Sevillu. V lize se navíc Los Colchoneros začali dotahovat na třetí Barcelonu. Tentokrát je čekal další složitý úkol, jelikož Netopýři neprohráli pět ligových duelů v řadě.

Oba týmy začaly utkání v nižším tempu, a první velká šance tak přišla až po čtvrthodině hry. Antoine Griezmann si našel propadlý balon na malém vápně, z blízkosti ale zamířil pouze do Giorgiho Mamardashviliho. Po odehrané půlhodině vedl útok domácích Pablo Barrios, po jehož centru a několika odrazech míč proletěl těsně vedle levé tyče. Dlouho se schylovalo k tomu, že první půle skončí nerozhodným výsledkem, avšak Griezmann v nastavení dlouhou a přesnou přihrávkou vyslal do úniku Lina, který si s šancí poradil a prostřelil vyběhnutého brankáře.

Tam, kde Los Colchoneros úvodní poločas zakončili, navázali i ve druhém dějství. V 57. minutě totiž navýšili své vedení, když prudký centr ze strany rybičkou usměrnil do brány Depay. Netopýři působili po většinu utkání odevzdaně a Atléti je snadno přehrávalo. Definitivní pojištění výhry mohlo přijít v 71. minutě, kdy sudí nařídil pokutový kop ve prospěch domácí. Po zásahu videorozhodčího však penaltu odvolal. Los Murciélagos to nicméně k větší aktivitě nemotivovalo a ani v závěru se na nic nezmohli.

Los Colchoneros tak potvrdili skvělou fazonu a doma získali další tři body. V následujícím kole se 31. ledna střetnou s Rayem Vallecanem, Valencia vyzve 3. února Almeríi.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - CA Osasuna 1:1

28.01.2024 18:30

Góly: 24. Isaac Romero - 55. Ante Budimir

Fotbalisté Sevilly předvedli ve 22. kole LaLigy další nevýrazný výkon a s Osasunou pouze remizovali 1:1. Světlou výjimkou jejich hry byl 23letý Isaac Romero, jenž se v A-týmu Andalusanů představil teprve popáté, avšak ve 24. minutě zaznamenal již svůj čtvrtý gól. Jeho krásná individuální akce ale plný bodový zisk nepřinesla, jelikož po změně stran srovnal elitní kanonýr hostů Ante Budimir, který se radoval už z 10. ligové branky v sezoně.

Obavy fanoušků Sevilly z toho, že jejich oblíbený celek poprvé ve 21. století sestoupí, se začaly stupňovat. Andalusané se před startem kola nacházeli na 17. příčce, tedy jen bod od sestupového pásma, přičemž v lize prohráli čtyřikrát v řadě. Po pětigólovém debaklu od Girony si nespravili chuť ani ve španělském poháru, kde vypadli ve čtvrtfinále s Atlétikem Madrid. Na jejich hřiště navíc přijela Osasuna, jež z předešlých šesti ligových střetnutí padla jen jednou.

Tým z Pamplony ale mohl inkasovat už v páté minutě, když se do obrovské šance probojoval Romero, jeho technickou střelu na zadní tyč však skvěle vyrazil Sergio Herrera. O necelých 20 minut později se ovšem mladý Španěl trefy přece jen dočkal. V pokutovém území si zpracoval míč na prsa, kličkou obešel protihráče a přesnou placírkou rozvlnil síť. Po půlhodině hry zahrozila poprvé i Osasuna, dalekonosný projektil od Moie Gómeze však u levé tyče zneškodnil Orjan Nyland.

Po změně stran už se hosté prosadili. V 55. minutě se prodloužený rohový kop dostal až na zadní tyč k Davidu Garcíovi, jehož následnou střelu tečoval za záda bezmocného Nylanda Budimir. Nabitý program se na Andalusanech velmi pravděpodobně podepsal, neboť ve druhém dějství nebyli ani po inkasované brance aktivní a zároveň nebezpeční směrem dopředu. Jejich trápení podtrhl v 84. minutě tvrdým faulem Suso, jenž sice nejprve viděl žlutou kartu, po komunikaci s videorozhodčím jej však hlavní sudí vyloučil. V závěru se hrdinou domácích mohl stát Sergio Ramos, který ale pokusem z hranice velkého vápna na Herreru nevyzrál.

Sevilla tak sice prolomila ligovou sérii proher, nicméně doma získala jen bod. V příštím kole se 5. února střetne s Vallecanem, Osasuna změří 31. ledna síly s Barcelonou.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Athletic Bilbao 0:0

28.01.2024 16:15

Góly: -

Fotbalisté Athleticu remizovali ve 22. kole LaLigy na půdě Cádizu 0:0. Baskové rozhodně nepotvrzovali roli favorita, a i když měli míč na kopačkách více právě oni, nebezpečnější v zakončení byl soupeř vedený nově jmenovaným trenérem Mauriciem Pellegrinem. Ani jeho přítomnost na lavičce ale nedokázala zlomit dlouhou sérii Pirátů bez vítězství v nejvyšší španělské soutěži, která čítá již 18 utkání.

Hráči Athleticu v minulém kole padli na hřišti Valencie, čímž zároveň ukončili sérii 14 klání v řadě bez porážky. V týdnu si ovšem fantastickým způsobem zlepšili náladu, když ve čtvrtfinále španělského poháru vyřadili Barcelonu výsledkem 4:2 po prodloužení. S obrovskou vlnou euforie přijížděli Baskové na hřiště utrápeného Cádizu, jenž v lize nevyhrál od 1. září a v tabulce mu patřilo až 18. sestupové místo.

Utkání mělo poměrně pozvolný rozjezd, kdy hosté dle předpokladů lehce dominovali ve statistice držení míče, nicméně zajímavé šance dlouho nepřicházely ani na jedné straně. První zaměstnání pro Unaie Simóna si připravil až Rubén Alcaraz z přímého kopu, ze kterého nakonec po zákroku jedničky Basků vybojoval roh. Na druhé straně ze střední vzdálenosti zakončoval Adu Ares, avšak rána tradičního člena základní sestavy rezervního týmu Athleticu prosvištěla kousek nad bránou. V závěru poločasu se ke střele dravě dostal Rubén Sobrino, ale ten mířil přímo na připraveného Simóna.

Ani po změně stran nepřišla žádná větší aktivita ze strany Athletic Clubu, a tak chtěl Ernesto Valverde oživit hru několika změnami v sestavě. Nejlepší hráč v pohárovém utkání proti Barceloně Nico Williams se dostal na hřiště až po odehrané hodině s jasným úkolem, a to pokusit se zápas pomoct vyhrát. Ovšem ani přítomnost jednoho z nejlepších křídelníků španělské nejvyšší soutěže s výsledkem nic nezmohla, a Rojiblancos se tak museli probudit z euforie po vyřazení Barcelony z Copa del Rey.

Cádiz tak utlumil radosti Athleticu a na domácí půdě získal alespoň bod. V následujícím kole se 4. února střetne s Villarrealem, Athletic svede o dva dny dříve bitvu s Mallorkou.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Girona FC 0:1

28.01.2024 14:00

Góly: 20. Cristian Portu

Hráči Girony zvítězili ve 22. kole LaLigy na těžkém terénu ve Vigu 1:0. Navzdory šancím na obou stranách nakonec jako jediný kapituloval gólman domácích po skvěle sehraném protiútoku, který na bližší tyč zakončoval Portu. Mizerná koncovka jeho svěřenců rozhodně nepotěšila Rafaela Beníteze, po jehož rezignaci volali fanoušci po nedávné dvojité porážce od Realu Sociedad. Katalánci naopak mohli být spokojení, když se po výhře z města, v němž se nachází největší rybářský přístav na světě, dostali znovu na vrchol tabulky.

Lodivod domácího celku Benítez pravděpodobně našel lék na děravou obranu, která jedinkrát z předchozích osmi ligových duelů inkasovala více než jednu branku. Nově navíc získal do kádru svého oblíbence Javiera Manquilla, jehož už v roce 2017 přivedl do Newcastlu a právě odtud nyní zamířil do Viga. Výsledky jako takové ale fanouškům radost nedělaly, naopak snová sezona Girony dostala trhliny až před několika dny při vypadnutí z Copa del Rey.

Gironistes v úvodu dle očekávání dominovali a hned dvakrát prověřil Vicenteho Guaitu nejlepší střelec Katalánců Arťom Dovbyk, nicméně zkušený brankář obě jeho zakončení hlavou zlikvidoval. Své kvality musel zanedlouho předvést i Paulo Gazzaniga proti prudké přízemní střele Óscara Minguezy. Skóre ovšem přece jen otevřeli hosté. Po rychlém protiútoku si parádně naběhl Portu, jenž Guaitu překonal střelou na bližší tyč. Argentinský gólman měl ale také plné ruce práce. Napřed zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Jörgena Strand Larsena a poté ještě samostatný únik Anastasiose Douvikase.

Po změně stran měly náznaky zajímavých příležitostí oba týmy, jenže většinou byla kamenem úrazu finální přihrávka. Celky ale hrály atraktivní fotbal s rychlým přechodem do ofenzivy, takže se fanoušci ani jednoho tábora na Estadio Balaídos nenudili. Ke konci už si Gironistes vedení zkušeně pohlídali i proti čerstvým ofenzivním posilám, které na hřiště vyslal o práci bojující Benítez.

Girona tak vyhrála ve Vigu poprvé od roku 2011, kdy se tam představila ještě v rámci druhé nejvyšší soutěže. V příštím kole přivítá 3. února Real Sociedad, Celta se o den později představí na hřišti Osasuny.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Betis 0:1

27.01.2024 21:00

Góly: 45+1. Sergi Altimira

Hostující Betis porazil ve 22. kole LaLigy Mallorku 1:0. O jedinou trefu zápasu se postaral v nastavení první půle Sergi Altimira, který vstřelil svůj premiérový gól v nejvyšší španělské soutěži. Los Bermellones tak přišli o dlouhou domácí sérii bez porážky, která trvala od 18. srpna. Klub z Andalusie dokázal v lize na venkovní půdě zvítězit poprvé od téhož měsíce a v tabulce se dotáhl na dostřel pohárovým pozicím.

Mallorca prohrála od začátku listopadu jen tři soutěžní duely. Jejími přemožiteli se staly oba nejslavnější madridské celky, ale také Betis, kterému tehdy pomohla i červená karta pro Omara Mascarella. S vyloučením se musely Rumělky popasovat i před několika dny, když na jejich hřiště přijela v rámci Copa del Rey Girona. V čase zkratu kapitána Antonia Raílla už ale vedly o tři góly a došly si pro postup.

O první náznak domácích se postaral v šesté minutě Cyle Larin. Výborný obranný zákrok ovšem předvedl zkušený Sokratis, který míč vytěsnil na roh. V 10. minutě zkusil Luiz Henrique z hranice vápna překvapit střelou na přední tyč, gólman Predrag Rajkovič byl však pozorný a střelu vyrazil na roh. Konec první patnáctiminutovky nabídl dosud největší šanci, když útočník Los Piratas Abdón Prats trefil po centru břevno. Další minuty patřily hlavně lékařům, kteří museli po několika nepříjemných střetech opakovaně ošetřovat své hráče. Trenér domácích Javier Aguirre byl kvůli zranění nucen střídat. Sama Costu nahradil Omar Mascarell. V první minutě nastavení předložil Nabil Fekir balon Altimirovi, který se zpoza vápna krásnou ranou trefil k levé tyči.

Druhý poločas začal v klidnějším tempu. Oba trenéři poslali na hřiště nové hráče. Hosté si místy vytvářeli tlak, ve větší příležitost ho však přetavit nedokázali. Na druhé straně zkusil po čtvrthodině střelu z dálky střídající Daniel Rodriguez, zamířil ale vysoko nad bránu. V 68. minutě se po rohu domácích dostal k zakončení další náhradník Vedat Muriqi. Ani ten ovšem nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Domácí celek se snažil dostat do závěrečného tlaku, obrana El Glorioso však zůstala pozorná a nekapitulovala.

Betis tak stejně jako v minulé sezoně ovládl oba vzájemné ligové duely. V příštím kole přivítá 4. února Getafe, Mallorca se o dva dny dříve představí v Bilbau.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Villarreal CF 3:5

27.01.2024 18:30

Góly: 60. Ilkay Gündogan, 68. Pedri, 71. Eric Bailly (vl.) - 41. Gerard Moreno, 54. Ilias Akhomach, 84. Gonçalo Guedes, 90+9. Alexander Sørloth, 90+11. José Luis Morales

Barcelona padla ve 22. kole LaLigy na domácím hřišti s Villarrealem 3:5. Hosté se v 54. minutě dostali do dvougólového trháku, když si premiérový zásah v nejvyšší španělské soutěži připsal Ilias Akhomach, jehož fotbalově vychoval právě katalánský celek. Barca se ale poté nadechla k monstróznímu obratu, který nešťastně završil vlastním gólem Eric Bailly. Poslední slovo ale přece jen řekli hosté, jimž tříbodový zisk zajistily góly Alexandera Sörlotha a Josého Luise Moralese z dlouhého nastavení.

Pro Barcelonu se jednalo o teprve třetí ligový duel roku 2024, přesto byl její lednový program nesmírně nahuštěný. Veškerá snaha však dosud přicházela vniveč, úspěchem totiž neskončila ani mise do Saúdské Arábie pro španělský Superpohár, ani pouť Copa del Rey, v němž ji před několika dny vyřadil Athletic. Z národního poháru už vypadl také Villarreal, přičemž prohra na půdě třetiligového týmu jen podtrhla tragický průchod celou sezonou.

Začátek ovšem hostům vyšel dobře. Ve třetí minutě dostal míč do brány Álex Baena, radost z gólu mu však rychle zkazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Po bezmála čtvrthodině hry se ke střele odhodlal Joao Félix, jeho tečovaný pokus z hranice vápna ale skvěle zlikvidoval Filip Jörgensen. Ve 22. minutě se dokázal prosadit Gerard Moreno, který se po závaru ve vápně nejlépe zorientoval a dostal míč za záda Iňakiho Peni. Ani tentokrát ovšem Žlutá ponorka neslavila dlouho, neboť byl opět objeven ofsajd jednoho z útočníků. O 19 minut později se mohl kapitán domácích konečně radovat naplno. Po přihrávce Sörlotha se dostal ke střele a nedal Peňovi šanci.

Do druhého poločasu poslal trenér Xavi hned tři nové hráče. Jedním z nich byl i navrátilec Joao Cancelo, který hned po svém nástupu poslal nebezpečný centr na Lamina Yamala, ten ovšem míč do brány nasměrovat nedokázal. Střídající Portugalec byl poté i u akce na vlastní půli, když namazal do brejku hostujícímu Akhomachovi, který následně obešel Peňu a uklidil balon do prázdné brány. Hosté se ale neradovali dlouho, neboť v 60. minutě snížil po střele z hranice vápna Ilkay Gündogan, a vykřesal tak naději Katalánců na úspěch. Domácí dokázali srovnat v 68. minutě, když se po nechtěném sklepnutí Gündogana dostal ke střele střídající Pedri, který nedal brankáři šanci. Opařený Villarreal poté musel zkousnout další hořkou chvíli, když si o pouhé tři minuty později srazil balon do vlastní sítě obránce Bailly. Kouč Marcelino se snažil oživit Žlutou ponorku střídáním. Do zápasu poslal i navrátilce do španělské soutěže Goncala Guedese, který dokázal jen o pár chvil později vyrovnat. Nastavený čas byl už minulostí, když po zmatcích ve vápně dostal míč do brány Sörloth. Hosté poté zasadili poslední hřebík, když se o dvě minuty později prosadil střídající Morales.

Vypadnutí z poháru tak na týmu zanechalo následky a Barcelona porážkou přerušila sérii ligových výher. V příštím kole přivítá 31. ledna Osasunu, ve Villarrealu se o čtyři dny později představí Cádiz.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Real Madrid 1:2

27.01.2024 16:15

Góly: 53. Javi Muñoz - 65. Vinícius Júnior, 84. Aurélien Tchouaméni

Fotbalisté Las Palmas podlehli ve 22. kole LaLigy na domácí půdě Realu Madrid 1:2. Tým z Kanárských ostrovů poslal v 53. minutě do vedení přesným zakončením na bližší tyč Javi Muňoz. Pro středopolaře Pío Pío se jednalo o speciální moment, neboť svou kariéru začal právě v mládežnických týmech celku z hlavního města. Jeho trefa ale nakonec body neznamenala, jelikož favorit díky zásahům Viníciuse Júniora a střídajícího Auréliena Tchouaméniho skóre otočil. Žlutomodří tak prožili stejný průběh zápasu, který měl i jejich domácí duel s Barcelonou.

Ačkoliv byla největším překvapením soutěže Girona, bez výraznější pozornosti se dařilo i jinému podceňovanému celku. Tím bylo Las Palmas, které dvakrát za sebou vyhrálo bez inkasované branky a v tabulce dotíralo na pohárové příčky. Lepší defenzivu než klub z ostrova Gran Canaría měl jen Real Madrid, jehož předchozí nepřesvědčivé vítězství nad poslední Almeríí se neobešlo bez kontroverzních rozhodnutí sudího.

V první vyložené šanci se ocitl již po pěti minutách hry hostující Rodrygo, který si naběhl do pokutového území a dostal přihrávku přesně do nohy. Následnou střelu dobře namířil k levé tyči, brankář Álvaro Valles však tento úmysl přečetl a míč za svá záda nepustil. Na další velkou příležitost si diváci na Estadio Gran Canaria museli počkat až do 34. minuty, kdy se po krátkém přiťuknutí ocitl v dobré střelecké pozici Sergi Cardona. Povedený projektil španělského beka ale ke smůle domácích skončil pouze na břevně. Na druhé straně se šikovným lobem prezentoval Vinícius Júnior, jenž donutil Vallese k těžkému zákroku.

Hned zkraje druhého poločasu musel vytasit parádní zákrok Andrij Lunin, který zlikvidoval nebezpečnou přízemní střelu Munira El Haddadiho. Ten se k zakončení propracoval po pěkné individuální akci na pravé straně. V 53. minutě se lépe vedlo Muňozovi. Španělský záložník usměrnil za Luninova záda střílenou přihrávku, kterou mu po rychlé akci předložil Sandro Ramírez. O chvíli později dostal balon za brankovou čáru Daniel Carvajal, gól však rozhodčí odvolal kvůli ofsajdu. Přesto vedení nováčka soutěže netrvalo dlouho. V 65. minutě vyzval Eduardo Camavinga krásným obloučkem do vápna ke skórování Viníciuse Júniora a druhý jmenovaný šanci proměnil přesnou ranou z voleje na zadní tyč. Otočku ve skóre zařídil Tchouaméni, jenž se prosadil přesnou hlavičkou po centru z rohového kopu.

Las Palmas tak navzdory své formě na giganta španělského fotbalu nestačilo. V příštím kole pojede 3. února bojovat o body do Granady, Real Madrid se o dva dny dříve představí na půdě Getafe.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Rayo Vallecano 0:0

27.01.2024 14:00

Góly: -

Fotbalisté Realu Sociedad remizovali ve 22. kole LaLigy na domácí půdě s Vallecanem 0:0. Na ztrátu San Sebastiánu měly vliv absence důležitých opor ze základní sestavy včetně Takefusy Kuba, který jako jeden z nejproduktivnějších hráčů světlemodrých reprezentuje Japonsko na Asijském poháru. Rayo naopak využilo této příležitosti a vybojovalo cenný bod. Na vítězství nad Basky v soutěžním utkání však čeká více než devět let.

Baskové uzavírali povedený leden, ve kterém si na konto připsali tři po sobě jdoucí pohárová vítězství korunovaná čtvrtfinálovým triumfem na hřišti Celty Vigo a postupem mezi nejlepší čtyři. Stejného soupeře navíc zdolali o pár dní dříve také v lize, a jedinou kaňkou na podařeném měsíci tak byla prohra v regionálním derby s Bilbaem. Jejich soupeř z hlavního města se takové formě netěšil, měl za sebou jak vyřazení z Copa del Rey, tak jedinou výhru v lize.

I kvůli četným absencím zejména v celku domácích byl rozjezd utkání pozvolný. Ani první střelecký pokus zpoza vápna z kopačky Beňata Turrientese nenadělal Stolemu Dimitrievskimu mnoho starostí. Na další nebezpečnější zakončení si museli diváci počkat až do druhé minuty nastaveného času první půle, kdy z hranice vápna pálil pod břevno Martín Zubimendi, gólman ale jeho pokus vytěsnil nad branku, a jediným zaznamenatelným momentem úvodního poločasu tak zůstalo další zranění, které si přivodil po půlhodině hry Arsen Zacharjan.

Avšak bohužel pro téměř zaplněné ochozy obraz hry se nezměnil ani po výměně stran. San Sebastián dostal v 51. minutě příležitost přímého kopu, ten ale skončil v rukou Dimitrievskiho. Krátce po hodině hry tak sáhnul domácí kouč k oživení, když na hřiště poslal nejproduktivnějšího hráče Basků Mikela Oyarzabala. Po jeho nástupu sice hra nakrátko ožila, ani tak ale nepřišla možnost k rozhodnutí a zápas skončil bez branek.

Povedený měsíc tedy uzavřel Sociedad trochu nečekanou remízou. Jeho dalším soupeřem bude 3. února kometa letošní sezony Girona. Vallecano už 31. ledna změří síly s Atlétikem Madrid.

Více informací k zápasu

UD Almería - Deportivo Alavés 0:3

26.01.2024 21:00

Góly: 10. Samu Omorodion, 52. Luis Rioja (pen.), 88. Samu Omorodion

Fotbalisté Deportiva dokázali ve 22. kole LaLigy zvítězit na půdě poslední Almeríe 3:0. O vítězství hostů rozhodl mladý útočník Samu Omorodion, který vstřelil svou pátou a šestou branku v dresu Basků. Příspěvek nadějného talentu společně se skvělým výkonem Antonia Sivery znamenaly pro Alavés upevnění postavení v klidném středu tabulky. Naopak poslední Rojiblancos jako jediní v této sezoně stále nezvítězili a na záchranu v nejvyšší španělské soutěži již nyní ztrácejí propastných 10 bodů.

Navzdory tabulkovému postavení Almería ukazovala, že umí bodovat i proti nejlepším celkům. Už před Vánoci dlouho trápila Barcelonu, po Novém roce zase remizovala s Gironou a před necelým týdnem sahala po senzaci na hřišti Realu Madrid. Zlepšené výkony mohli Rojiblancos konečně přetavit v zisk všech bodů proti Alavésu, jenž se však nacházel překvapivě daleko od sestupových vod.

Deportivo vstoupilo do zápasu senzačně, když se již po 10 minutách ocitl tváří v tvář brankáři osamocený Omorodion a chladnokrevným zakončením poslal hosty do brzkého vedení. Po 22 minutách hry nepříjemně centroval do vápna Adrian Embarba a gólman Sivera měl spoustu práce s jeho zneškodněním. Ve 32. minutě se ocitl v šanci na druhý zásah Omorodion, z hranice malého vápna ovšem mířil těsně vedle levé tyče. Chvíli před pauzou mohl z úctyhodných 30 metrů srovnat Embarba, Sivera nicméně jeho bombu dokázal vyrazit, a udržel tak svůj klub po první půli ve vedení.

Domácí fotbalisté si snahu o vyrovnání zkomplikovali již po pěti minutách druhého poločasu. Poté, co Luis Maximiano poslal ve svém vápně nevybíravým zákrokem jednoho ze svých protihráčů k zemi a hlavnímu rozhodčímu nezbývalo nic jiného než nařídit pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Luis Rioja. Po hodině hry měl šanci vrátit Rojiblancos do zápasu aktivní Embarba, s jeho pokusem si však znovu poradil famózní Sivera. V 78. minutě měli hráči domácích další dvě tutové šance, ani jedna ovšem gólem neskončila. A tak chvíli před koncem zasadil Omorodion svou druhou trefou domácím poslední hřebík do rakve.

Almería tak znovu prohrála. O zisk bodů se znovu pokusí 3. února ve Valencii, Alavés bude ve stejný den hostit Barcelonu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Girona FC
22
17
4
1
52 : 25
55
2
Real Madrid
21
17
3
1
45 : 14
54
3
Atlético Madrid
21
14
2
5
42 : 23
44
4
FC Barcelona
21
13
5
3
43 : 29
44
5
Athletic Bilbao
22
12
6
4
38 : 21
42
6
Real Sociedad
22
9
9
4
32 : 21
36
7
Real Betis
22
8
10
4
25 : 24
34
8
Valencia CF
22
9
5
8
27 : 26
32
9
UD Las Palmas
22
9
4
9
22 : 19
31
10
Getafe CF
21
7
8
6
28 : 28
29
11
Deportivo Alavés
22
7
5
10
22 : 27
26
12
CA Osasuna
21
7
5
9
26 : 32
26
13
Rayo Vallecano
21
5
9
7
18 : 26
24
14
Villarreal CF
22
6
5
11
33 : 45
23
15
RCD Mallorca
22
3
11
8
19 : 26
20
16
Sevilla FC
22
3
8
11
27 : 36
17
17
Celta Vigo
22
3
8
11
21 : 32
17
18
Cádiz CF
22
2
10
10
15 : 31
16
19
Granada CF
22
2
5
15
22 : 44
11
20
UD Almería
22
0
6
16
21 : 49
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (188)

Přidat komentář
misinho7

Dolezite 3b z tazkeho vyjazdu.

Reagovat
Israha

Zase vítězný gól ze standardky . Poslední dvě sezony mě to docela vytáčelo, jak neefektivní jsme při nich byli, letos paráda. Důležitý aspekt, když se nedaří herně.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
CHONG

Tchouameninga

Reagovat
Raul=Real

Rodrygo ale o niečo slabšie posledne zapasy... žeby tam bola aj mala frustrácia z toho že vždy je striedaný skôr ako Vinco? a niekedy (hlavne v minulosti) to bolo častokrát neoprávnene

Reagovat
misinho7

tak hlavne na LW on je uplne iny hrac...skoda no ze tam nemozu hrat obaja podla mna sa u nas trosku zabija na tom RW. On by v hocijakom inom time hviezdil na tom lavom kridle a u nas to ma tazsie. Ked bol Vini out tak siel krasnu seriu golov a top vykonov a teraz je zas trosku v utlme.

Reagovat
2miguel1

Tak začina boj o top4, Xavi asi koniec po sezone.

Reagovat
milan78

vyhodit včera, bylo pozdě...

Reagovat
misinho7

Kedy dostala Barca naposledny doma 5 golov v lige? A dnes im to dala tragicka ponorka.

Kazdopadne myslim ze Xaviho podrzia dokym budu v LM. A cez Neapol ma velku sancu prejst, ty su tiez tragicky.

Reagovat
bartlu

Ponorka je tsky tragicka a nasazela nam 5 golu…uvidíme co tragicka Neapol…

Reagovat
-R2D2-

“Doma”

Reagovat
zasranej malíř

Ponorka

Reagovat
Kokesh

Jak tohle trenérský nemehlo vůbec někdo mohl srovnávat se Zidanem...

Reagovat
Registrujisejenproto

Nymand a travnikar

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

Reagovat
EaP

Si riadny chuj. Trennersky nemehlo ziskalo minuly rok titul pred itergalaktickym Ancelottim.... pozri si supisku zo Zidanovej doby a dnesnu supisku Barcelony. Porovnavas neporovnatelnne. Ja rozumiem, ze mas radost z nezdaru Barcelony , tak ako ja mam radost ak sa nedari Realu. Ale nebudem predsa dehonestovat Ancelottiho, ze ho minuly rok prešťal,, travnikar ,,. Teste sa, ze mate teraz lepsie obdobie a vysledky, lebo herne to je z vasej strany jedno velke hovno uz dobrých 5 rokov. Vecne to trvat nebude. Hlavne ak je pravda , ze nam pomoze Puma s ich 120 mega rocne + 80 v bonusoch, navrat na uplne novy Camp Nou , zredukovne platy a 2 najvacsie prijmy vo svete futbalu + nezabudni na La Masiu.

Reagovat
Rothbard

Vykašlete se na to zbožťování La Masii. Už je to trapné.

Reagovat
EaP

Co je trapne ? nie vsetci sa presadia , ale uz teraz mozem s cistym svedomim povedat, ze Yamal , Cubarsi a Gavi sa na Top uroven dostanu. Napis mi , kolko hracov z akademie Realu dostane sancu v Acku ? A kolko sa ich uchyti ? Las Palmas si s hracmi Barcelony B aj s trenerom Barcelony B dava kludny stred tabulky, Betis ma polovicu hracov z Barcelony a tiez si davaju kludny stred tabulky. Tych hracov , co vysli z La Masie a hraju v lige je daleko viac ako len v samotej Barcelone. A vsetci sa v La Lige celkom chytili. Kolko ich ma Real ? Takze preto sa na Masiu kludne mozme aj nadalej spoliehat

Reagovat
Well

Real nema asi nikoho a proto měl relativne nedávno nejvíc odchovanců v top 5 ligách. To že vy teď do A dáváte, kdejakého juniora nesvědčí ani tak o jeho kvalitě jako o vaší bídné situaci.

Reagovat
Well

Diky za doplnění, hezky to zpracovava CIES. Ono se to furt střídá v závislosti na období a zdroji, já to osobně nepočítal, ale obecně ale platí, že Real bývá vždy v top 5, pokud bereš top 5 lig. Když vezmeš první ligy v Evropě, bývá nahoře vždy Ajax a hodně vysoko bývá třeba Lyon nebo v top 10 i treba Sparta.

Reagovat
fenixLFC

no, to ze ma najviac odchovancov v top5 ligach ale neznamena ze sa uchytia v reale, prave naopak

to ze barcelonski hypuju kazdeho kida co sa dostane na zapasovu supisku je zas druha vec

Reagovat
Kokesh

Tak Yamal je už teď jedno z nejlepších křídel a dribleru na světě. La Liga je mu už za těch cca 1000 minut a jeden úchvatný gól malá...

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Well

Viz ten borec, co dal hned ten gól, kdo to vlastně byl?

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Well

No a není to třeba i tím, že Real si teď drží větší kvalitu? Myslíš, že třeba Gavi, Balde atd. by dostali tolik prostoru v Realu?

Spíš mi přijdou nemistne ty jeho poznámky a kolik Real, když se jim dlouhodobe v Evropě daří vychovávat skoro nejlépe. Prosadit se v Realu je kapitola sama o sobě, Barcelona teď z nouze tahá víceméně děti a protože hrají za Ačko Barcy, tak se z nich hned dělá neuvěřitelný talent. Kdyby Real dal do základu třeba 10 zápasů Paze, tak se hned bude taky mluvit o generacnim talentu. Ne, že by iluci talent neměli, ale často se to zvelicuje právě skrz ty kluby a jejich věk.

Reagovat
Well

*kluci

Reagovat
fenixLFC

tak jeho point je ze vasi odchovanci sa v acku moc nepresadzuju, takze na to argumentovat tym, ze ich je najviac v top5 ligacg, teda v inych kluboch jeho argument nevyvracia, ale skor naopak. to ze je situacia realu a barcelony teraz ina je fakt, ale pre samotne tvrdenie vlastne uplne irelevantne

Reagovat
Well

První půlku jeho prispevku souhlasím, ale důvod proč tomu tak je jsem psal výše. Druhá půlka jeho prispevku s povídáním o tom jak se hráči Barcelony prosazují v La lize a kolik jich je z Realu už je blbost a pro kontext je vhodné to rozšířit o top 5 lig, protože někteří hráči by úplně v pohodě na LL měli, ale než hrát za méně v LL, tak jdou radši třeba do PL nebo jinam.

Reagovat
Well

Příklad takového hráče je třeba Hakimi, v Realu prostor moc nedostal a podívej se co z něj je.

Reagovat
los_blancos

Práveže to úplne súvisí. Real nemusí zapracovávať odchovancov fo Áčka, keď vidí,že vo svete sú hráči s oveľa väčším potenciálom jak Viní, Rodry, Endrick, Tchouaméni, Camavinga, Güler, na rade je vraj Leny Yoro...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

ok no

Reagovat
S-C-O-T-T

a odečti příjmy za LM pokud... no raději nic

Reagovat
EaP

4 miesto si ukopeme, z toho strach nemam. Uz po nastupe Xaviho sme po novom roku svietili na 10 mieste a skoncili sme sezonu na 2.

Reagovat
San Iker

Reagovat
JM

Reagovat
Phillipinho

Ale jako Xavi furt vyhral vloni titul a byl o dost lepsi nez Real. Na to bych nezapominal.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kluivert9

Kolik že ten trenérskej mág, o kterém nikdo posledních pár let ani neslyšel, má titulů v La lize?

Reagovat
Well

Užívá si dovolené, než někdo alespoň obhají LM a může se mu rovnat.

Reagovat
ACSeRw!n

????

Reagovat
misinho7

Mohla by este Girona spomalit a bude to pekne....nebyt tej jej top sezony tak uz by bola liga skoro rozhodnuta.

Reagovat
Nieuwendyk

Ban za tohle už ale

Reagovat
misinho7

Tesim sa na tlacovku

Reagovat
bartlu

Pořad je šance na titul.

Reagovat
los_blancos

Sociálne madridismo nám dnes opäť neumožnilo vyhrať zápas...

Reagovat
Salfovic

Nechápu, co se stalo

Zejména když jsem před zápasem četl příspěvek blaugrany: Dnešný súper, v tragickej forme hrajúci Villarreal. Naposledy v lige vonku vyhrali 30.10.23 na pôde Granady. Na maródke majú Albiola, Foytha, Pareja, Pina, Pedrazu či Denisa Suareza.

Reagovat
Well

Tak byli dnes ještě větší tragédi no.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Phillipinho

Ale jako dneska to bylo konecne ten Marcelinuv kompaktni tym jako drive.

Reagovat
patas92

Neviděl jsem, ale teď už Xavi skončí sám, ne?

Reagovat
zasranej malíř

Snad ještě ne

Reagovat
Kokesh

Odvolá ho La Masia, ta vládne světu. Mír i tobě bratře.

Reagovat
technecium

Zapnul jsem, dostali jsme na 2:0 po sileny chybe Cancela... Ale pak jsme hrali dost dobre, dali jsme 3 goly a vypadalo to ruzove. Jenze oni pak z hovna upletli bic, dali na 3:3, my jsme to otevreli, protoze hrajem prece o titul a dostali dalsi dva, pred prvnim golem chtel piskat konec protoze nas obrance sel odkopavat od brany a naprosto nepochopitelne to namazal do tutovky, druhej byla strasna haluz...

Nejak nevim, jak je tohle Xaviho chyba.

Reagovat
Well

Tak ty vaše góly taky nebyly kdoví jaká hitparáda, třetí gól doslova dárek než nějaký tlak.

Reagovat
Gazdo

Xavi ma dobre vlastnosti ale sebareflexia medzi ne rozhodne nepatri

Reagovat
patas92

Podle mě má Barcu dost rád na to, aby sám pochopil, že to nikam nevede

Reagovat
vilp

Ten jo.

Reagovat
patas92

Klidně se vsadím, že skončí ještě v průběhu sezóny a sám od sebe

Reagovat
vilp

Můžeš mi poslat výhru.

Reagovat
patas92

Tu jsme ještě nestanovili, ale tu sázku myslím vážně

Reagovat
vilp

Takže i když má končit po sezoně, tak se na to vysere ještě dřív?

Reagovat
patas92

Nj už to čtu

Reagovat
vilp

Každopádně jestli je to čistě hlavně jeho rozhodnutí, tak klobouček, protože bych to fakt nečekal.

Reagovat
patas92

Holt ho znám líp než ty

Reagovat
2miguel1

Nevidel by som to tak tragicky, obhajiť titul je velmi ťažke, je tam veľa talentu, dobry trener s tym bude vedieť robiť veci. Rok a pol si počkať na Kloppa. Toho musime získať aj keby predáme Sagradu a bude vystarané na roky.

Reagovat
Well

Chudák Klopp, mu teda přeješ věci.

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Kokesh

Klopp a Haaland. To bych bral jako jistotu. Když si řekneš Barca, tak ti dva tam sedí jak prdel na hrnec.

Reagovat
Well

Jistota krásného kombinačního fotbalu.

Reagovat
2miguel1

Tak Klopp povedal, že nebude trenovať v PL, Bayern velmi tažko kedže trenoval BvB, do Talianska podla mňa nepojde. Jedine Barca alebo Real a teda pri tychto dvoch by som si u Kloppa vsadil na Barcu.

Reagovat
technecium

Spis Atletico po Simeonem

Reagovat
2miguel1

Simeone by musel z Atletika odísť sám. Ešte nemecká repre prichadza do uvahy. Takčitak, Klopp je šanca ako nikdy pre Barcu, je tam veľa talentu, on by s tym vedel robiť veci

Reagovat
fenixLFC

ano, pre kloppa ktory predtym viedol dortmund a liverpool prichadza do uvahy iba barcelona alebo real...

Reagovat
2miguel1

A kto teda?

Reagovat
fenixLFC

doslova hocikto. klopp doteraz bral timy so zaslou slavou ktore vypracoval na vrchol, nie najsilnejsie timy v lige ktore ju drvia desatrocia.

Reagovat
Visca el barca

A současná Barcelona není teď výzva?

Reagovat
fenixLFC

no neskutocna to ze jednu sezonu nevyhrate trofej a ze nie ste favorit na zisk kazdej trofeje z vas nerobi podobnu vyzvu ako ostatne kluby co viedol

Reagovat
2miguel1

Doslova hocikto je silny argument. Tym, že nechce trenovať v PL odpada velke množstvo tímov, kde môže ísť a v Nemecku podla mňa už tiež nebude trenovať kvoli BvB. Z toho, čo hovoriš by musel zacat trenovať Valenciu alebo AC Milan a na to je už moc velke meno. Podla mňa pôjde do Španielska a Barca sa už da považovať presne za tím, kde by to mohol on vypracovať na top klub, lebo nalejme si čisteho vina, medzi top už roky nepatríme.

Reagovat
CHONG

Když už nemáš v co věřit, věř v naději

Reagovat
2miguel1

A tak teba určite hneď napadlo "a kurva Barca" keď Klopp oznamil koniec v Liverpoole

Reagovat
CHONG

To mě fakt nenapadlo

Reagovat
2miguel1

Tak niesi taky chytry no, som ťa precenil

Reagovat
CHONG

Může být, ale každému, kdo ten jeho vzkaz viděl, bylo jasné, že on si potřebuje hlavně odpočinout, ne se nervovat v tom vašem bordelu...

Reagovat
2miguel1

Liverpool bol tiež bordel a rok je dostatočny čas na oddych

Reagovat
CHONG

Za rok uvidíme...

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Gazdo

Bohuzial po sezone to zrejme nebude. Nasa jedina nadej je dat tam teraz nejakeho docasneho kouca a urobit vsetko po buducej sezone aby sme Kloppa ukecali

Reagovat
Juan Román Riquelme

Nadej umiera posledna

Reagovat
fenixLFC

raz pochopi ze je to nadej co zabija

Reagovat
sergi

Liverpool ktorý keď Klopp prevzal bol na úrovni provinčného klubu. (s nadsázkou) Šak Pool bol rád už len za európsku ligu ak sa podarilo kvalifikovať tak čo tu splietaš o "predtym viedol dortmund a liverpool"...

Reagovat
fenixLFC

citanie nie je tvojou silnou strankou ze ano? pretoze len potvrdzujes to co vravim

Reagovat
sergi

"ano, pre kloppa ktory predtym viedol dortmund a liverpool prichadza do uvahy iba barcelona alebo real... " toto mohlo byť myslené všelijako.

To že si potom napisal "klopp doteraz bral timy so zaslou slavou ktore vypracoval na vrchol, nie najsilnejsie timy v lige ktore ju drvia desatrocia." to už upravuje na pravú mieru. Nebuď vzťahovačný..

Reagovat
fenixLFC

nie nemohlo. to ze nevies poznat sarkazmus alebo ignorujes na co to bola reakcia nie je moj problem. pritom to z toho jasne vyplyva ze je blbost tvrdit ze pre niekoho kto viedol dortmund a liverpool su jedine moznosti real alebo barcelona

Reagovat
sergi

Tak potom je to pekný príklad ako napiču si ho použil. Majstro. To, že to nie je tvoj problém je jasné, ty máš problém očividne iný a nie jeden.

Reagovat
fenixLFC

a neuznas si chybu nevadi

Reagovat
sergi

Dobre, máš pravdu. Trošku som to nepostrehol. Skôr som sa sústredil nato, že prečo by nemohol trénovať klub v sračkách ako barca.

To, že to nie je jeho jediná možnosť trénovať Barcu alebo Real beriem, na to som ani nereagoval.

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
pantondavo

A kdo je zaplatí?

Reagovat
Hurrikane

Jejich bída, naše radost..

Reagovat
CHONG

Jsem zvědavý, jakým způsobem to lobotom zase svede na Real...

Reagovat
Visca el barca

Ty máš malý péro viď?

Reagovat
bartlu

To určitě má, ale taky má pravdu. Xavi je mrdkos, který nemá žádnou sebereflexi

Reagovat
CHONG

Zvládáš

Reagovat
Visca el barca

Jsem jsem naprosto v klidu. Ale tahle tvoje póza tady, je prostě úsměvná.

Reagovat
CHONG

Jaká póza? Xavi minulý týden definitivně dokázal, že je schopný svést na Real cokoliv, prostě chcípák bez špetky sebereflexe...

Reagovat
misinho7

Visca to ale neprizna...ale ostatni tu priznali ze Xavi je proste v tomto mimo a vzdy vidi vinnika inde

Reagovat
Well

I ten jejich minulý kandidát na prezidenta na to reagoval podobně, akorát to řekl jinak.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Visca el barca

Mistr světa je chcípák? My všichni jsme tady totální hovna oproti němu.

Reagovat
misinho7

co ma majster sveta spolocen s tym ze borec nevie prehravat a vzdy vinni vsetko ostatne len nie seba alebo svoj tim..vzdy hlada vyhovorky...

Reagovat
CHONG

Mistra světa (ani hráčskou kariéru) mu nikdo nebere, ale vyjadřuje se jako chcípák, ukřivděný debílek, který jenom kope kolem sebe, on nemůže za nic, to všechno Real...

Reagovat
-R2D2-

Ano, to fšechno Real. Kvična něco bude psát o chcípácích, ukřivděncích. Blbečku.

Reagovat
Pavrik

Reagovat
Patt

Tito hráči by mohli dokázat velké věci. Útočná fáze ve druhém poločase byla výborná. Ale bez obrany a brankáře se nedá hrát. Pravděpodobně je to Xavim. Přitom naučit útok je mnohem těžší než obranu. Obrana byla tak tragická, že každý jejich útok hrozil. U 1. gólu prostě Christensen musí stát u jediného hráče. U 2. gólu Cancelo mu nesmí namazat. U 3 gólu Cubarsí musí běžet s hráčem. U 4 gólu to byla série chyb a nevím proč míč Peňa nechytil místo toho ho plácl rukou?? Ter Steven by určitě chytil minimálně 3, 4 a 5 gól. Jak jsem ale napsal na začátku, tento tým má budoucnost. Řekl bych, že minimálně jako Reál.

Reagovat
los_blancos

Minimálne jak Real.

Reagovat
misinho7

No tak uz to vraj Laporta riesi..Xavi asi out

Reagovat
CHONG

Škoda, katalánský Zidane bude chybět.

Reagovat
EaP

Jo, zvolal vykonny vybor vedenia. Asi to uz horí ..... toto zrejme fakt neprezije

Reagovat
misinho7

skoda...

Reagovat
kaja900

Reagovat
misinho7

A ak vyhodia Xaviho co dalej? Myslite ze mu da sancu nejaky nadpriemerny/top klub alebo niekto z LaLigy alebo sa vrati do Kataru za peniazkami?

Reagovat
Whitemedia

Xavi Hernández has decided to LEAVE Barcelona at the end of the season.

Reagovat
CHONG

Ufff, bál jsem se, že sranda končí už dnes.

Reagovat
Manik...

Reagovat
teenz

Reagovat
celeb

nepamatam si situaciu z top lig a velkoklubov, zeby trener po serii mizernych vysledkov a strate nadeji na 3 trofeje v priebehu cca tyzdna povedal - koncim, ... ale az za pol roka. To mu asi jeho dementny brat poradil. Neskutocne! Asi sa nechal inspirovat Kloppom - podla neho totozna situacia, totozne trenerske kalibre.

Reagovat
alcantara

Xavi koniec po sezone. Takze kto dalsi, Puyol?

Reagovat
los_blancos

Skôr Márquez z Béčka či?

Reagovat
alcantara

To bol vtip. Vsetko su to mena, ktore nevyriesia podstatu.

Reagovat
los_blancos

Jako ja nechcem moc strašiť, ale z toho, čo viem, že sa chystá, tak by ste sa fakt mali pripraviť, že skončíte min. v Segunde. A tam je Márquez ideálny jak finančne, tak asi aj športovo.

Reagovat
sergi

"z toho čo viem že sa chystá" sorry ale toto vyzerá strašne smiešne. insiderské info z laligy dpč

Reagovat
los_blancos

Oprava: insiderské info od vplyvných socios klubu. Ale inak jo, je možné, že sa to nemusí potvrdiť. Na druhej strane stačí trochu čítať špan. médiá a musí byť každému jasné, že je to hodne závažné. Či sa to podarí objasniť (po toľkých rokoch) Guardia Cívil, prokuratúre a následne súdu, to je otázka a o to tu ide...

Reagovat
sergi

Tak keď je to v španielskych médiách tak to také insiderské infor nebude a nebude to teda ani nijaká tajnosť. Tak nám veru napíš a objasni čo sa ide udiať.

Reagovat
sergi

Teda okrem toho plánované vykopnutia z CL na 2sezóny.

Reagovat
los_blancos

Nie, v médiách čítam len neustále nové informácie o prípade Barca-Negreira, kde si subjektívne myslím, že klub z toho nevyjde len tak bez ujmy a prísny trest ho neminie. Zrejme to bude určite zostup do nižšej súťaže, o odobratých tituloch si až tak istý nie som. To, že zostúpite, je už vraj naplánované, klub s tým počíta a bude tak jednoduchšie sa nechať odkúpiť Američanmi, ktorí už nejaké aktíva klubu aj tak vlastnia. Klub teda nebude patriť len socios, ale ďalším akcionárom. Podobne to majú Atléti, Juve či Bayern.

Reagovat
sergi

No neviem toto sú už také príspevky ktoré sa približujú konšpiráciám. Ja si nemyslím, že niekto dopustí aby barcelona zostúpila alebo teda bola zostúpená. "To, že zostúpite, je už vraj naplánované" akože wtf.

Reagovat
los_blancos

Zas to neber doslova, len klub si je jednoducho vedomý, že donekonečna sa to ekonomicky nedá udržať, dokonca ani tými fiktívnymi pákami, a tak vlastne ani nemá na výber. Cesta späť na vrchol bude jednoduchšia od úplného reštartu než neustálym predávaním svojich aktív (TV práva atď.) na xy rokov, z ktorých si môžu dovoliť už len registráciu hráčov na pár sezón... Je to neudržateľné no.

Reagovat
Kokesh

Chápu.

Ale je zajímavý, jak jste se oháněli vždy něčím víc než fotbalem a teď vám po tomhle Guardiolovi z wishe vlastně ani nedávají žádný alternativní možnosti, protože nikdo už tenhle cirkus nehraje...

Reagovat
2miguel1

To zabudate že Xavi ma titul?

Reagovat
Kokesh

Ať se s ním klidně vyfotí a dá si ho do archivu. Stejně bude odcházet jako Laportovo velkohubý koště, co totálně vyhořelo v LM a jeho největší taktický um je dát Arauja na RB aby bránil Viniciuse. Jinak za sebou může zhasnout a nikdo nic nepozná...

Reagovat
2miguel1

Veď postupil do osemfinale LM a minuly rok bol v skupine s finalistom LM a Bayernom, kde hlavne v Allianz sme nepremenili šance, zato už Xavi nemohol, to je fakt totalne vyhorenie Araujo Viniho totalne vygumoval, vyhral na Bernabeu 0:4, vyhral superpohar minuly rok, vyhral EC minuly rok doma v lige, vyhral na SB taktiež v Cope. Tento rok musi často hrať so 17-ročnymi hračmi. Po Koemanovi to vytiahol z desiateho miesta na LM priečku, určite si svoje odrobil.

Reagovat
CHONG

Titul mu nikdo nevezme, ale jak může někdo obhajovat jeho působení v Evropě, to mi hlava nebere

Reagovat
Moshe Dajan

Je pravda, že vypadnout s ten Hagem je nenapravitelná ostuda. Ale Bayern a hlavně Inter byly docela smolné zápasy.

Reagovat
Moshe Dajan

Bayern venku a oba s Interem, abych upřesnil.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Cracker10

Reagovat
patas92

Lol

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Phillipinho

Bohuzel lidi zapominaji hodne rychle no

Reagovat
Hachim Mastour

Bielsa, Scolari

Reagovat
Tony Stark

Xavimu dá dúfam disciplinárka nejaký trest, lebo nerváčik si dovoľuje čoraz viac

Reagovat
Acquanni

Viděl jsem jen opakovačky, ale ten gól na 3:3 dobrá šílenost Borci otočí zápas třemi góly, jdou do normálního útoku, žádný náznak velký příležitosti, ztratí míč hluboko na soupeřově polovině a cca 5-6 sekund po té ztrátě to vypadá takhle https://ibb.co/p2XM9VW 8 hráčů na polovině soupeře, prakticky to vzadu nechali 2 na 2

Reagovat
Patt

A Cubarsí s tím druhým ani neběží

Reagovat
Rothbard

Xavi končí po sezoně.

Je to špatné rozhodnutí? Je to dobré rozhodnutí? Jaké je to rozhodnutí?

Reagovat
bartlu

Špatně. Měl skoncit ihned. Takhle se pokusí ještě co nejvíc to rozesrat, aby nebyla LM.

Reagovat
Sigma Olomouc

Těžko říct, výkony v poslední době nebyly úplně ideální, Xavi je možná trochu frustrovaný. Hodně bude záležet na náhradě. Jestli přijde dobrý trenér, tak pro pro Barcelonu nebude špatné

Reagovat
Juan Román Riquelme

Spatne, mel pokracovat alespon de 2030, ten titul minulu sezonu byl majstrstyk, nejpozdej za 2-3 sezony by to zopakoval….v Segunda División

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak Xavi končí!

Reagovat
Whitemedia

Xavi shouting at the camera: “It's a DISGRACE, it's a DISGRACE.”

https://youtu.be/FvANmxeiA5Y?si=pgkfKlu09nNv2VQY&t=26

Reagovat
SunFells

Desgracia, to není tak zlé

Reagovat
Pavrik

Reagovat
Tony Stark

Girona ide bomby

Čakám ale čoskoro dve prehry - v Madride a v Bilbau.

Reagovat
oli9

Nemyslím že prohraji

Reagovat
Mönchengladbach

Liga dvou týmů.

Reagovat
Nieuwendyk

Girona a Villarreal

Reagovat
Ranoth

one season wonder

Reagovat
Elliasson

Takhle ten Athletic v TOP4 nebude.

Reagovat
Jordi Alba

Snad půjdou naplno klasicky do CdR, pak už by ta LM vypadala krásně pro Gironu.

Reagovat
Raul=Real

Len či po takto úspešnej sezóne nerozpredaju káder aj keď väčšiu hanbu ako Sevilla asi prípadne neurobia

Reagovat
Jordi Alba

Rozprodají, s tím jsem smířenej.

Reagovat
Nieuwendyk

Tak třeba nebudou muset, že je majitelé podrží

Reagovat
Patt

Po dnešním výkonu Athletic v Cádizu se nebojím, že by Barca nepostoupila do LM. Střely na bránu - 0, očekávané góly - 0,2.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Laporta zavola Medina Cantalejovi a ten to jiz nejako zaridi….

Reagovat
Juan Román Riquelme
Reagovat
Juan Román Riquelme

Nebo taky tohle…. https://www.futbolgate.com/investigacin/las-estadísticas-del-saldo-arbitral

Reagovat
pantondavo

Ježiš ten gol na 4:3 to byl snad nejvtipnější moment v novodobým fotbale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele