LaLiga - preview 8. kola: Souboj trápících se týmů

29.09.2023, 10:05, aktualizováno 02.10.2023, 09:04
Previews

Pondělní dohrávka LaLigy nabídne střetnutí Las Palmas s Celtou Vigo. Nováček se s pěti body pohybuje v sestupovém pásmu, galicijský celek však má rovněž pouhých pět bodů....

UD Las Palmas - Celta Vigo

pondělí 21:00

Pondělní večer přinese ve Španělsku, konkrétně na Kanárských ostrovech, dohrávku osmého kola tamní nejvyšší soutěže. Na ostrově Gran Canaria se proti místnímu Las Palmas představí celek Celta Vigo. Oba týmy dělí v tabulce jen skóre, které má aktivnější Celta, proto je o jednu příčku výše, tedy sedmnáctá.

Ještě o stupeň hůře je na tom Las Palmas, tým, který je nováčkem mezi španělskou elitou. Ze sedmi utkání zatím zvítězil jednou, co je ale horší, není absolutně schopen vsítit branky. Za sedm zápasů se prosadil pouze dvakrát!

Ani v minulém kole se útočníci La Unión Deportiva neprosadili, to je však alespoň do jisté míry omluvitelné, stála proti nim totiž druhá nejlepší obrana soutěže, Real Madrid. Celek z hlavního města nenechal nic náhodě a zvítězil po přesvědčivém výkonu 2:0, díky trefám Díaze a Joselua.

Alespoň bod si v minulém utkání připsala do tabulky Celta. Dokázala na domácím hřišti vybojovat cennou remízu proti Deportivu Alavés. Celek z Galicie se dostal do vedení, když si kuriózní vlastenec vstřelil Marín, později šel ale po druhé žluté de la Torreho do deseti a byl rád, že Deportivo dokázalo už jen vyrovnat Samuem.

Poslední vzájemný zápas dokázala sice opanovat Celta, je to už ale více než pět let. Od té doby totiž Las Palmas působilo ve druhé lize, predikovat výsledek tohoto souboje je tak velmi obtížné.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Araújo, Coco, Curbelo, Marmol - El Haddadi, K Rodríguez, Perrone, Viera, Herrera - Kaba

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, Aidoo, Starfelt, Núñez, Ristić - Beltran, Tapia, Bamba - Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.07 - 2.83

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

UD Almería - Granada CF

neděle 14:00

Almería je posledním týmem, který v LaLize stále čeká na výhru. A kdy jindy tuto nezáviděníhodnou situaci změnit, než v utkání s nováčkem soutěže, kterému se taky daří pramálo, tedy Granadou. Malé andaluské derby nabídne souboj dvou nejhorších celků, můžeme tedy očekávat tuhý boj, se spoustou soubojů a velkým nasazením, jak je ostatně v záchranářských kláních zvykem.

Almeriensistas po neuspokojivých výsledcích z úvodu soutěže sáhli po posledním utkání s regionálním rivalem Sevillou, ke změně trenéra. Vicente Moreno, který na lavičce nevydržel ani tři měsíce, byl odvolán a jeho nástupce už je v hledáčku vedení. V nadcházejícím duelu povede Almeríi Alberto Lasarte.

Příliš důvodů k úsměvu nemají ani fanoušci Granady. Ta sice dokázala loni ze druhého místa postoupit mezi elitu, v současné chvíli je ale předposlední. Sdílí rovněž poslední místo, co do počtu obdržených branek. Osmnáct jich dostala kromě ní také Almería.

V minulém utkání ale Lópezovi svěřenci zabrali a obrali o body Betis. Nadcházejí soupeř Sparty šel do vedení v 51. minutě, kdy se prosadil Diao, za Granadu ale dokázal vyrovnat Boyé, čímž zajistil svému týmu cennou plichtu.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Chumi, Montes, González, Akieme - Lopy, Baba - Embarba, Melero, Arribas - Suárez

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ferreira - Sánchez, Miquel, Torrente, Neva - Melendo, Villar, Gumbau, Puertas - Zaragoza, Boye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.82 - 3.90

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - CA Osasuna

neděle 16:15

První říjnový den svede dohromady také Deportivo Alavés a Osasunu, tedy aktuálně čtrnáctý, respektive patnáctý tým tabulky. Oba soupeři mají co vylepšovat a především Osasunu nezachytil začátek sezony v optimálním rozpoložení.

Loni sedmý tým soutěže nezačal dobře a výsledkovou krizi prohloubil ve čtvrtek porážkou s Atléticem Madrid. Šlo už o pátý soutěžní zápas, který Osasuna nevyhrála a druhý v řadě, ve kterém neskórovala. Zdá se, že na Los Rojillos padla po vyřazení z předkola Konferenční ligy deka.

Dostat se z výsledkového marasmu nebude jednoduché, ale Osasuna má pořád kapacity to zvládnout a proč by se to nemohlo podařit už na hřišti Deportiva Alavés. Když se s nováčkem potkala naposledy, bylo to v sezoně 2021/22 a oba duely vyhrála.

Deportivo má v tabulce shodný počet bodů, ovšem jeho cíle jsou skromnější - udržet nejvyšší soutěž. Z tohoto úhlu pohledu se jeví dosavadní zisk sedmi bodů jako relativně úspěšný, ovšem tři kola po sobě nedokázalo zvítězit. Pokud má Osasunu šanci porazit, pak je to především doma na Mendizorrotze, kde už v této sezoně přehrála zvučnější celky jako Valencii nebo Sevillu.

Kvůli vážnému zranění kotníku bude Alavésu chybět Giuliano Simeone, zatímco hostům nepomohou Unai García a Darko Brašanać. Oba týmy jsou jinak v poměrně dobré kondici. Utkání na Mendizzorotze nemá velkého favorita a očekává se spíše vyrovnaný průběh hry.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Marin, Sedlar, Lopez - Guridi, Guevara - Sola, Hagi, Rioja - Samu

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Areso, Catena, D Garcia, Cruz - Ibanez, Torro, Oroz - Barja, Budimir, Raul Garcia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.09 - 3.23

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Betis - Valencia CF

neděle 21:00

Další kolo Evropské ligy má před sebou Real Betis, ve čtvrtek totiž hostí pražskou Spartu. Ještě než se tak stane, musí odklidit z cesty jiného soupeře - Valencii. Ta zatím předvádí hodně nevyrovnané výkony. Každopádně jak Betis, tak i Valencia budou chtít zpět na vítěznou cestu.

V tuto chvíli nemůže panovat spokojenost nikde. Betisu ani Valencii se poslední zápasy nepovedly a jejich vzájemný souboj bude jakýmsi reparátem. Verdiblancos ho budou skládat za sérii čtyř soutěžních zápasů bez vítězství. Los Che zase za domácí porážku 0:1 od Realu Sociedad.

Co se týče domácích, ti se ještě plně nevzpamatovali z debaklu 0:5, který jim v 5. kole uštědřila Barcelona. Zápas v Katalánsku Pellegriniho svěřencům vůbec nevyšel. Nepovedlo se ani následující kolo s Cádizem (1:1) a neklaplo to ani v týdnu proti Granadě (1:1). Zkušený kouč určitě nemůže mít klidné spaní a tlak na jeho osobu se s dalšími neúspěchy zvětšuje. Před soubojem s pražskou Spartou má tedy Manuel Pellegrini o čem přemýšlet a pochopitelně do české metropole to jsou povzbuzující zprávy.

Valencia začala sezonu dobře, ale v uplynulém týdnu poněkud ztratila dech. Už remíza na hřišti poslední Almeríe byla málo a o pár dní později dokonce padla na Mestalle s Realem Sociedad, když jedinou branku vstřelil Carlos Fernández. Los Che tak opustili příčky zaručující evropské poháry.

Souboj Betisu s Valencií je určitě lákadlem kola. Pořád jde o klasické týmy LaLigy, které i s pravidelností hrávají evropské poháry. Zajímavé jsou i jejich vzájemné souboje. Loni se na Estadio Benito Villamarín zrodila remíza, zatímco na Mestalle jasně vyhrála Valencia 3:0.

Na straně Verdiblancos je pořád hodně absencí a Pellegrini nemůže ani pro neděli počítat s Marcem Bartrou, Willianem José, Luizem Henriquem, Youssoufem Sabalym a Nabilem Fekirem. Pokud jde o Valencii, ani ta nebude kompletní. Jesús Vázquez, Dimitri Foulquier, Sergi Canos a Alberto Mari zůstávají na marodce.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Ruibal, Pezzella, Riad, Abner - Rodriguez, Carvalho - Diao, Isco, Rodri - Iglesias

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Diakhaby, Ozkacar, Gayá - Pepelu, Guerra - Perez, Almeida, Lopez - Duro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.28 - 4.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Cádiz CF

neděle 21:00

Překvapivě dobře se zatím v novém ročníku LaLigy prezentuje Cádiz. Teď jej však prověří soupeř z kategorie nejkvalitnějších. Atlético je navíc na vlně. Po úspěšném madridském derby smázlo i Osasunu a přidalo se tak k pronásledovatelům nečekaného lídra, Girony. V současné chvíli je sice až páté, má ale zápas k dobru. Jak se vyvine zápas Atlética s Cádizem a bude tak gólový, jak je pro vzájemné souboje zvykem?

"Atleti" prožívají povedený vstup do sezóny. Na kontě mají třináct bodů a po roce a půl dokázali znovu porazit svého městského rivala. Velmi mrzet je však může úvodní utkání Ligy mistrů, kde měli vítězství opravdu na dosah. Lazio ale dokázalo v poslední minutě vyrovnat zásluhou gólmana Provedela.

Zoufat si ale Simeoneho svěřenci rozhodně nemusí. Jejich dobrou pohodu potvrdil čtvrteční zápas na hřišti Osasuny. I přes nižší držení míče v něm po přesvědčivé výkonu zvítězili 2:0 díky trefám Griezmanna z dvacáté a Riquelmeho z osmdesáté první minuty. Snad jedinou kaňkou na vítězství Colchoneros byl fakt, že závěrečné emoce kromě Ávily neunesl také Morata a minimálně v utkání s Cádizem tak bude chybět.

Los Piratas, jak se andaluskému klubu přezdívá, na tom po sedmi utkáních nejsou také vůbec špatně. Deváté místo a stejný počet bodů může být pro celek, který loni bojoval o záchranu až do posledního kola, poměrně uspokojivé.

Podobně bojovali Sergiovi svěřenci také o vítězství s Vallecanem v minulém kole, leč jim nebylo dáno. A je potřeba říct, že i bod vyválčili s velkým štěstím a rovněž za pomoci hlavního sudího, který nepochopitelně neuznal regulérní gól Raya na konci první půle. Jinak bylo ale aktivnější mužstvo z Cádizu, jen ne a ne přetavit tlak ve vedoucí branku. Utkání tak nakonec skončilo smírně. Co však duelu chybělo, co do počtu branek, to dohnal žlutými kartami. Celkově jich bylo k vidění dvanáct, plus jedna červená.

Zda bude i další utkání Cádizu podobné, to ukáže až nedělní večer, jisté ale je, že pokud by se měl opakovat trend z předchozích vzájemných střetnutí, diváci by se rozhodně nenudili. V každém z předchozích osmi zápasů padly minimálně tři góly, v těch posledních třech dokonce pět. Nestranný fanoušek si rozhodně bude přát, aby se tak stalo i počtvrté.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Witsel, Giménez, Hermoso, Lino - Llorente, Koke, Saul - Memphis, Griezmann

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelén, L Hernández, Fali, J Hernández - Alejo, Escalante, Alcaraz, Machis - Roger, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.24 - 11.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Getafe CF - Villarreal CF

sobota 14:00

Ani Getafe, ani Villarreal nevstoupily do nové sezóny právě nejlépe. Okupují jedenácté, respektive třinácté místo, bodů zatím posbíraly opravdu málo, mají identické skóre 10:13 a nyní je k vzájemnému souboji svede duel osmého kola. Dokáže některý z celků na třetí pokus vyhrát, nebo se rozejdou smírně a spokojen nebude nikdo? Na to odpoví sobotní odpoledne.

Jako jeden z pěti týmů se "Azulones" loni zachránili až v posledním kole, kdy remizovali se sestupujícím Valladolidem a udrželi si ligovou příslušnost. Nyní mají za sebou úvodních sedm zápasů s velmi rozmanitými výsledky. Dvě výhry, dvě remízy a tři porážky prozatím znamenají jedenáctý flek.

Velmi zajímavé utkání odehráli svěřenci Bordalase ve středu Estadio San Mamés v Bilbau. Domácí favorit zde rychle vedl po trefě Yuriho, brutálním zákrokem ho ale oslabil Sancet, který musel do sprch ještě těsně před pauzou. Záhy po přestávce vyrovnal Álvarez, ale "Los Leones" si vedení vzali nazpět zásluhou Iñakiho Williamse. Na konečných 2:2 pak vyrovnal přesnou hlavičkou Latasa.

Velmi hluboko se na začátku sezóny potopila "Žlutá ponorka". Třinácté místo není něco, na co by byli "žlutí” fanoušci z minulých sezón zvyklí. Villarreal se ale trápí, což potvrdil i v prvním kole skupiny Evropské ligy, kdy nestačil na Panathinaikos. Před dvěma dny padl také s Gironou, i přesto, že vedl po penaltě Pareja. Katalánci ale utkání otočili, zvítězili 2:1 a po zaváhání rivalů z Barcelony se překvapivě dostali na první místo tabulky.

Getafe nedokázalo Villarreal porazit už devětkrát v řadě, z toho hned sedmkrát odcházelo poraženo. Stejně tomu bylo i v posledním vzájemném utkání, které v únoru Villarrealští na svém domácím stadionu opanovali 2:1.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Iglesias, Duarte, Álvarez, Rico, Angileri - Greenwood, Arambarri, Maksimović, Aleñá - Latasa

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Foyth, Albiol, Mandi, A Moreno - Parejo, Capoue, Baena - Pino, Sørloth, Akhomach

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.07 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - RCD Mallorca

sobota 16:15

V sobotu odpoledne může Rayo Vallecano prodloužit sérii bez porážky na čtyři utkání, ovšem jeho soupeřem bude nabuzená Mallorca. Bermellones v minulém kole remizovali s Barcelonou 2:2 a po špatném začátku se jim začíná celkem dařit.

K tomu musíme připočíst také lepší vzájemnou bilanci, kterou Mallorca oplývá. Jenom loni dokázala Rayo porazit v obou zápasech a to v celkovém součtu 5:0. Domácí tak budou mít ostrovanům co oplácet.

Předpoklady k tomu určitě má. Vallecanu se totiž na začátku sezony daří a v tabulce má už jedenáct bodů, což stačí na stávající sedmou příčku. Proti Mallorce navíc může prodloužit sérii neporazitelnosti na čtyři duely. Rayo v týdnu přivezlo bod z Cádizu, nicméně pokořit tamní defenzivu se mu nepodařilo.

Komu se v lize nedaří jsou Bermellones, ale remíza s Barcelonou by je mohla nakopnout. Už v utkání na hřišti skvěle hrající Girony podali zajímavý výkon a hned třikrát překonali brankáře Gazzanigu. Pět inkasovaných branek však bylo příliš. "Musíme být vždycky odvážní jako jsme byli proti Barceloně, protože máme dobré hráče," burcoval svůj tým trenér Aguirre. Čtyřiašedesátiletý lodivod se vyjádřil i k Rayu, které považuje za velice obtížného soupeře: "Hrají ve vysokém tlaku, jsou v tom jedni z nejlepších v lize. Jsou odvážní a o hru soupeře se moc nestarají. Krom té podivné noci proti Atléticu Madrid jsou jejich výsledky velmi dobré."

Rayo určitě nebude kompletní, protože svalové problémy trápí Randyho Nteku. Mimo hru je i suspendovaný Khalid Abdul Mumin, jinak je zbytek kádru připraven. Podobné je to i na straně soupeře. Antonio Raíllo je stále zraněný a start Toniho Lata je minimálně nejistý.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Aridane, Lejeune, Espino - Ciss, Valentin - De Frutos, Trejo, Palazon - Camello

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gonzalez, Valjent, Nastašić, Copete, J. Costa - Darder, S. Costa, D. Rodriguez - Muriqi, Prats

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.20 - 4.52

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Madrid

sobota 18:30

Před začátkem sezony by si asi málokdo pomyslel, že z duelu mezi Gironou a Realem Madrid se stane takový šlágr, ale díky fantastickému vstupu do sezony v podání Girony je to tak. Zápas mezi lídrem tabulky a jeho nejtěsnějším pronásledovatelem slibuje hodně dramatickou zápletku i proto, že oba od sebe dělí jen jeden bod.

Tipovat výsledek klání mezi Gironou a Realem Madrid by v jakékoli jiné sezoně bylo asi dost snadným počinem. Drtivá většina fanoušků by se přikláněla na stranu královského klubu, který by dle jejich mínění měl Gironu roznést na kopytech. Jenže tento rok se celá Girona zbláznila a důvod je snadný. Tamní celek předvádí něco neuvěřitelného. Po sedmi odehraných kolech LaLigy na jejím čele nenajdeme Barcelonu nebo právě Real Madrid, nýbrž Gironu!

Mužstvo, které spolu s Barcelonou jaké jediné ještě v sezoně ani jednou neprohrálo, pouze jedenkrát zažilo remízu. Kromě toho ale ve všech zápasech posbíralo plný počet bodů a hodlá v tom pokračovat i proti takovému gigantu jako Real Madrid. Girona předvádí skvělou podívanou i přesto, že tu mluvíme o klubu, který za celou svou historii působil v elitní LaLize jen třikrát a tohle je teprve jeho čtvrtá sezona.

V minulém ročníku skončili chlapci trenéra Michela na desátém místě a i to se poměrně slavilo, protože cílem byla záchrana. Takže si představte, jak to v Gironě musí vypadat teď, když se skromný celek ocitl na samotném vrcholu. Po úvodní remíze s Realem Sociedad si Girona postupně podmanila Getafe, Sevillu, Las Palmas, Granadu, Mallorcu a naposledy taky Villarreal, prvního složitějšího soupeře. Ani s Realem Madrid by případný bodový zisk nemusel být nereálný, ostatně Real už ve třech posledních utkáních nenašel na Gironu ten správný recept a pokaždé jí nechal aspoň bod.

Michelova skvadra momentálně nebude kompletní, protože jí stále schází zranění hráči jako Bernardo Espinosa, Borja Garcia, Joel Roca, Ricard Artero a Toni Villa. Real naopak čerstvě nemůže počítat se zraněným Alabou a vedle něj nehrají ani Güler, Militão a Courtois.

Real už taky v sezoně přišel o body, konkrétně nezvládl městské derby s Atléticem. Simeoneho parta byla na Ancelottiho moc a Colchoneros vyhráli 3:1. Z nečekané porážky se ale Bílý balet rychle oklepal a brzy se vrátil na vítěznou vlnu. Ve vloženém kole si totiž díky trefám Brahíma Díaze a Joselua dokázal poradit s Las Palmas a na vedoucí Gironu ztrácí jen bod.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A. Martinez, E. García, D. Lopez, Gutiérrez - Cyhankov, Herrera, A. García, Martin, Savio - Dovbyk

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Kepa - Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. García - Valverde, Tchouameni, Camavinga - Bellingham - Vinícius, Rodrygo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.01 - 4.08 - 1.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Athletic Bilbao

sobota 21:00

V sobotu večer se na stadionu Anoeta v San Sebastiánu odehraje jedno z nejdůležitějších a nejtradičnějších utkání v celém ligovém kalendáři LaLigy. Čeká nás baskické derby a soudě dle formy obou oponentů se máme jistě nač těšit.

Derbi Vasco znovu jednou zachvátí nejen tenhle tradiční region, ale všechny příznivce kvalitního španělského fotbalu. Střet těchto dvou zástupců hrdého Baskicka a vyznavačů odlišných strategií okoření osmé kolo LaLigy a bude se jednat o vzájemné utkání číslo 190. Vůbec poprvé se tyto kluby proti sobě postavily v roce 1909 v Copa del Rey, tehdy se Real Sociedad ještě jmenoval Club Ciclista a nad Athleticem Bilbao vyhrál 4:2. Ale to už je dávná historie.

Momentálně si oba kluby užívají poměrně solidní sezonu, protože oba se nachází velmi blízko příčkám vyhrazeným pro Ligu mistrů. Čtvrtou a poslední místenku do milionářské soutěže drží Athletic, ale Real Sociedad na něj ztrácí z šesté příčky jen pouhé dva body, což činí sobotní utkání ještě důležitějším pro obě mužstva.

Domácí Real Sociedad v úvodních sedmi ligových kláních vyhrál třikrát, dvakrát remizoval a jen jednou našel protivníka, který ho překonal. Úvod byl trochu kostrbatý, svěřenci trenéra Imanola Alguacila remizovali třikrát v řadě, než dokázali udělat něco jinak. Po krátké vložce v Lize mistrů, kde Real Sociedad remizoval s loňským finalistou z Milána, dokázal postupně porazit jak Getafe, tak minule i Valencii, proti níž mu k tomu stačila jediná přesná trefa.

A trenér Alguacil doufá, že tentokrát jeho mužstvo dokončí pomyslný hattrick výher. "Derby je vždycky hodně speciální událost a zážitek, jak pro fanoušky, tak pro hráče a nás trenéry. Každý, kdo se na tom podílí, žije tímhle utkáním dlouho před jeho začátkem a taky dlouho po skončení zápasu. Osobně neznám vypjatější a emotivnější zápas než právě naše derby s Athleticem. Momentálně se oběma klubům daří a my se musíme pečlivě připravit na nadcházející duel. Opravdu se těšíme a věříme si," dodal Alguacil.

Tentokrát mu znovu budou chybět Martin Merquelanz a zřejmě i Arsen Zacharjan. Celek z Bilbaa dorazí bez hráčů jako Nico Williams, Peru Nolaskoain, Inigo Ruiz de Galarreta a Oihan Sancet.

Ten byl vyloučen v minulém kole, které se Athleticu zas tak moc nepovedlo. Svěřenci trenéra Ernesta Valverdeho hráli s Getafe o deseti prakticky celý druhý poločas a to se na jejich silách projevilo. Sice ještě sedm minut před koncem vedli, ale nakonec byli v oslabení za konečnou remízu asi rádi.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Odriozola, Zubeldia, Le Normand, Muñoz - Méndez, Zubimendi, Merino - Kubo, Fernandez, Oyarzabal

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Yeray, Berchiche - D. García, Vesga - I. Williams, Muniain, Berenguer - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.06 - 3.70

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Sevilla FC

pátek 21:00

Je to jen pár dní, kdy se hráči Barcelony a Sevilly zapojily do ligového dění, ale v nahuštěném zářijovém programu není času nazbyt. Už v pátek musí do boje opět, aby tentokrát čelili jeden druhému. Páteční předehrávka 8. kola LaLigy slibuje hodně napínavý a dramatický fotbal.

Barcelona se pokusí v pátek večer na Estadio Olímpico odpovědět na své poslední zaváhání. Nebylo to nic příjemného, protože v úterý večer selhala. Jela na Mallorcu k utkání s domácím mužstvem v roli jasného favorita, který by si podle předzápasových předpokladů měl snadno poradit a odvézt domů všechny tři body. Jenže to se nestalo a slovutný tým byl nakonec rád i za bod.

Domácí Mallorca totiž hned dvakrát vedla, přičemž pokaždé měl na gólu nějaký podíl útočník Vedat Muriqi. Hostující favorit sice dokázal dvakrát srovnat, druhou branku měl na svědomí mladičký Fermín López ve svém teprve druhém startu v lize, ale katalánský obr se určitě chtěl vracet z Mallorky s větším bodovým ziskem.

V azylu na Estadio Olímpico se bude chtít pokusit o nápravu, jak trenér Xavi jasně řekl médiím. "Je škoda, že jsme minule nevyhráli, měl jsem pocit, že na výhru máme. Možná to ale bylo o nastavení hlav hráčů před zápasem, protože ze začátku jsem neměl pocit, že bychom byli úplně koncentrovaní. Soupeř nás rychle dostal z tempa a my museli reagovat. Věřím, že tentokrát si pohlídáme lepší start a půjdeme za výhrou od úvodních minut. Ani proti Seville nás ale nečeká v žádném případě snadné utkání."

Proti Seville se Barceloně především v posledním období hodně daří, což je samozřejmě trochu ovlivněné tím, jak mimořádně špatné sezony teď Sevilla prožívala. Ale faktem je, že jen za posledních pět vzájemných utkání Barcelona čtyřikrát vyhrála, inkasovala jen jednu branku a sama se postarala o 11 tref!

Sevilla zažila mimořádně špatný start do nové sezony a prohrála první tři duely, což vedlo k mnoha pochybnostem jak o kvalitě kádru, tak trenéra Josého Mendilibara. Ale ukazuje se, že stačilo chvíli počkat a rázem jsou výsledky mnohem lepší. Od konce srpna se totiž Seville daří vyhýbat se porážkám a od té doby má na kontě ve čtyřech soutěžních duelech dvě remízy a dvě výhry.

Pokud bychom brali v potaz čistě jen účinkování v LaLize, tak Sevilla vyhrála dva z posledních tří duelů. A zejména vložené kolo stálo za to. Sevilla totiž v úterý rázně odpověděla svým kritikům poukazujícím na nedostatek gólů, když jich Almeríi nasázela rovnou pět! Momentálně si tak vylepšila skóre už na 11:9 a do duelu s Barcelonou půjde přeci jen v mnohem lepším rozpoložení.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Cancelo, Araujo, Koundé, Baldé - Gündogan, Romeu, Gavi - Raphinha, Lewandowski, Félix

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Badé, Ramos, Pedrosa - Sow, Rakitić - Suso, Lamela, Lukebakio - En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.59 - 8.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Girona FC
7
6
1
0
18 : 8
19
2
Real Madrid
7
6
0
1
13 : 6
18
3
FC Barcelona
7
5
2
0
18 : 8
17
4
Athletic Bilbao
7
4
2
1
13 : 6
14
5
Atlético Madrid
6
4
1
1
15 : 5
13
6
Real Sociedad
7
3
3
1
13 : 10
12
7
Rayo Vallecano
7
3
2
2
7 : 9
11
8
Valencia CF
7
3
1
3
9 : 7
10
9
Cádiz CF
7
2
3
2
6 : 8
9
10
Real Betis
7
2
3
2
7 : 12
9
11
Getafe CF
7
2
2
3
10 : 13
8
12
Sevilla FC
6
2
1
3
11 : 9
7
13
Villarreal CF
7
2
1
4
10 : 13
7
14
CA Osasuna
7
2
1
4
7 : 10
7
15
Deportivo Alavés
7
2
1
4
6 : 10
7
16
RCD Mallorca
7
1
3
3
9 : 12
6
17
Celta Vigo
7
1
2
4
7 : 11
5
18
UD Las Palmas
7
1
2
4
2 : 6
5
19
Granada CF
7
1
1
5
10 : 18
4
20
UD Almería
7
0
2
5
8 : 18
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
LAM

Takže když nám chybějí dva nejdůležitější záložníci, tak na to jde Xavi se 4 útočníkama?

Reagovat
Jordi Alba

Klid, dostanem trojku a nikdo tam už víc jak 2 útočníky nikdy neuvidí.

Reagovat
MystycMac

4:0 pre Barcu nieje očom dnes...

Reagovat
Well

Ten Cancelo je jinde.

Reagovat
MystycMac

Zaujímavé že v Repre to je čisté poleno...

Reagovat
Well

Portugalci obecne klub x repre jsou často jak jiní hráči.

Reagovat
MystycMac

Ale ten Gavi to je katastrofa , simulant, zakerak, fauly sa mu nepískajú ten hráč každý zápas 3 ZK minimálne...

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
el Principito

Reagovat
Well

Ramos.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Sergio

Reagovat
Jordi Alba

Captain, Leader, Legend.

Reagovat
REPLIKATOR

Ramooooos. Konečně gól, který mu nejde nepřát

Reagovat
Kejza

Dneska musel Sergio zasáhnout

Reagovat
Well

Pokud se nepletu 8. gól Ramose proti Seville, dal někomu více?

Reagovat
Gazdo

Ferran sa mi zda ze posledne tri zapasy sa vracia do toho v com bol minulu sezonu. Strasne nasilu chce dat proste gol a ignoruje vsetko ostatne a to sa proste nemoze dlhodobo vyplacat

Reagovat
patas92

*Surprised Pikachu face*

Reagovat
patas92

Lewandowski zase pain dneska. Snad ten Roque v zimě přijde

Reagovat
Jordi Alba

Sergio miláček. Nešlo nepřát.

Reagovat
Kluivert9

Ramosek

Reagovat
el Principito

dopadlo to snově, že rozhodl to zrovna tenhle zmrd

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
zasranej malíř

Kepa-Carvajal-Nacho-Rudiger-Camavinga-Tchouameni-Valverde-Kroos-Bellingham-Vini Jr-Joselu

Reagovat
Well

To je kolotoč zatím.

Reagovat
Pithivier

Real nevi ktera bije

Reagovat
Well

Krásná nahrávka, na to že je to jen bezec.

Reagovat
EaP

Fajn, tak vie nacentrovat loptu.

Reagovat
misinho7

Reagovat
teenz

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
zasranej malíř

Gól z rohu

Reagovat
Pithivier

Kdo jiny... Judeeeee

Reagovat
MarcoBanco

Carlo oslavoval gól. Už som videl všetko

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
JM

Tchouameni skvělý

Reagovat
Well

Tohle byl hodně hnusný zákrok.

Reagovat
zasranej malíř

Nacho...

Reagovat
Well

Za to bych mu dal minimálně 6 klidně i víc, to bylo na zlomení nohy.

Reagovat
Foppy

navíc tak zbytečně, o nic nešlo...

Reagovat
Foppy

Jako ale proč ho sundal takto? Ještě jakž takž pochopím, že ho chtěl zastavit, ale ten způsob je úplně mimo moje chápání. Ani v tom zápase neměl žádné vyhrocené souboje, nic. Prostě mu za stavu 3:0 v 90+ minutě ruplo v kouli a borca museli odvézt. Upřímně, za to si ten ban na 4-5 zápasů klidně zaslouží. Akorát teda stopera bude hrát kdo, Cama?

Reagovat
Well

Šel tam fakt strašně, v hrozně intenzitě a i ta noha šla podrážkou, jediné štěstí, že ta trefena noha byla alespoň zrovna ve vzduchu. Jak píšeš zrovna od Nacha bych to ani moc nečekal. Stoper buď z Castilly asi nebo zkusit stáhnout Tchouameniho, ale Cama trénuje všechny pozice.

Reagovat
Foppy

Cama byl vtípek Taky bych tam dal Tchouameniho, možná Mendy?

Reagovat
Well

Jo já to pochopil, ale víš jak se z něj dělá sranda, že zahraje vše.

Reagovat
king23

Tak na LM může Nacho hrt a za týden by měl být Alaba ok, ne?

Reagovat
el Principito

dobytek

Reagovat
Mishko

Bežec

Reagovat
Well

Gavi + Pedri + De Jong + Gundo + Romeu + Fermin (4+4) vs. bezec (6+2)

Mají sice různé úkoly na hřišti, Bellingham se pohybuje hodně nahoře, ale už jen z tohoto srovnání si zaslouží víc uznání než tu neustálou dehonestaci. Sám jsem při jeho příchodu měl pochyby, ale ten přínos je hodně znát. Nejen řečí gólů a asistenci, ale i vybojovane míče, fauly atp.

Reagovat
EaP

Ja si nemyslím, že ho ktokoľvek z Cule dehonestuje. Ano, momentálne je gólový a dokáže sa pohybovať vysoko. Určite za tie peniaze stál. Ale nedokážem si predstaviť, ako bude vyzerať v momente, ak budete mat špičkového hrotového útočníka a on bude mať obmedzený priestor. Resp. Ako dokáže prepojiť zálohu s útokom, čo je jeho prioritná úloha ako záložníka. Zatiaľ ma za sebou vždy Modrica alebo Kroosa ktorý vedia tu loptu cirkulovat. Ale pri zálohe povedzme Valverde, Tchuameni ( Camavinga) , Bellingham to bude robiť kto? Lebo ani jeden nemá schopnosť podržať loptu a konštruktívne rozohrat. No, som osobne zvedavý na túto sezónu. Ale áno, ten váš futbal kde nepotrebujete držať loptu a vyrážate pár prihrávkami okamžite k bráne súpera mu celkom sedí.

Reagovat
misinho7

Ale vy furt rozprávate opak

Keby ako ty tvrdis "prepajal" zalohu s utokom a nedaval goly ta sa picuje ze nema cisla.

Teraz ma paradne cisla ale neni tam ten zaloznik co to cele prepaja a zas sa cosi hlada.

Proste ma teraz taku poziciu, robí ju svetovo a to je hlavne.

Je to pan hrac s tym faktorom X a to ma stale len 20. Šialený potencial.

Reagovat
JM

- Ja si nemyslím, že ho ktokoľvek z Cule dehonestuje.

LOL

Reagovat
Foppy

Tak odehrál už i zápasy (nebo třeba části zápasů) bez Kroose a Modriče v zádech a góly má i v nich

Reagovat
Mishko

Ja si nemyslím, že ho ktokoľvek z Cule dehonestuje.

ďalej to ani nemá zmysel čitať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele