LA LIGA - SOUHRN 8.KOLA

27.10.2003, 15:38
Aktuality
V 8. kole španělské fotbalové ligy byli vesměs úspěšní favorité. Zvítězili Real Madrid i FC Barcelona. La Coruna porazila Valencii. Konečně vyhráli doposud trápící se tými Atlética Madrid (2 góly Fernanda Torrese) a Celty Vigo. V divoké přestřelce mezi Villarealem a FC Sevillou se týmy rozešli nakonec smírně 3:3.

MALAGA - ZARAGOZA 2:1
Malaga zaplašila bolestné vzpomínky na debakl na Santanderu vydřeným vítězstvím nad Zaragozou. První se ale mohli radovat hosté. V 15. minutě volali po penaltě, když ve vápně upadl David Pirri, ale píšťalka sudího zůstala němá. Ve 28. minutě se už radovali domácí. Po trestném kopu Sergio Dudy vyskočil nejvýše Litos a ačkoliv byl tísněn 4 obránci Zaragozy dopravil temenem míč do sítě. Hosty poté zachránil pěknou robinzonádou golman Cesar Lainez. Těsně před přestávkou vnikl do vápna hostí Salva Ballesta. O míč byl připraven možná čistě, ale sudí odpískal pokutový kop. Sám Salva si vzal míč a skóroval. Do druhé půle nastoupili hosté se 4 útočníky- Rubenem Canim, Drulicem, Davidem Villou a Lucianem Gallettim. V 63. minutě měl snížení na kopačce Miguel Angel Corona, ale Arnau skvěle zachránil. Hosté se dočkali gólu 3 minuty před koncem. centr Gallettiho převzal Drulič a prostrčil Arnauovi míč mezi nohama do sítě.

REAL MADRID - SANTANDER 3:1
Na stadiónu Santiaga Bernabeu se odehrálo nečekané drama. Ve středu zálohy Realu nakonec vedle Helguery místo zraněného Beckhama nastoupil Cambiasso. Obránci Pavón a Raúl Bravo měli nečekaně velké problémy s ofenzivními hráči Santanderu Mariem Regueirem, Rodolfo Bodipem a Yossi Benayounem. Real bych zranitelný také po rohových kopech, zejména ze začátku zápasu. Vedení Santanderu ani nebylo tak překvapivé. Po autovém vhazování našel prudký centr osamoceného Benayouna v pokutovém území a Izraelec se nemýlil. Pak už začal hru ovládat Zinedine Zidane. Po nebezpečném trestném kopu Roberta Carlose ve 12. minutě, trefil ve 22. Salgado volejem tyč. Ke střele se dostal i Zidane. Gól dal ale až ve 31. minutě, kdy po Ronaldově přihrávce volejem poslal míč do sítě. O minutu později střílel Helguera, ale Ricardo byl na místě. Real pokračoval v tlaku, ale Racing byl nebezpečný z brejků. V 58. minutě našla Moranova přihrávka volného Rigueira, ale ten hlavou nedal. Na hřiště přišli Guti a Solari, ale pečlivá obrana Santanderu si počínala dobře. Domácí zachránil Zidane. Vyvezl míč, přihrál na křídlo Figovi a ten už předložil Raúlovi tutovku - 2:1. Zidane poté mohl dvakrát rozhodnout, ale neuspěl. Definitivní uklidnění přinesl po přihrávce od Solariho opět Raúl.

MALLORCA - FC BARCELONA 1:3
Trapící se Barca, která už nutně potřebovala vyhrát, měla tentokrát raketový start do zápasu. Gabriho centr zprava stačil Olaizola odvrátit, ale pouze do cesty maličkého argentince Javiera Savioly, který si získává místo v základní sestavě na úkor Kluiverta, pro něhož pak už nebyl problém dostat se do výhodné pozice pro střelu a levou nohou poslal míč za záda Lea Franca. Ve 25. minutě bylo pro domácí ještě hůře. Velká opora Barcy brazilec Ronaldinho trefil skvěle z 25 metrů horní levý růžek branky domácích. Mallorca vstoupila do 2. půle s novým elánem, ale brzy o něj přišla, když Mottův centr zleva uklidil do branky hlavičkujíví Cocu. Kouč Mallorcy Luis Aragonés na to reagoval tím, že poslal na hřiště 3 nové hráče. Nagoreho, Correu a Stankoviče. Kamerunec Etoo spálil 3 dobré šance, a tak se domácí trefili až 3 minuty před koncem Correou. Vyloučen byl Gabri, ale o osudu utkání již bylo rozhodnuto.

ESPANYOL - CELTA VIGO 0:4
Celta Vigo získala velmi důležité vítězství na půdě dosud posledního Espanyolu, který navíc dohrával bez dvou vyloučených hráčů. Situace týmu zpod Montjuicu se nyní kritická. První zahrozil kamerunský obránce Espanyolu Wome z trestného kopu, ale vedle. V 15. minutě zahrál ve vápně nešťastně rukou Lopo a Luccin penaltu proměnil. Poté, co své akce spálili Raúl Tamudo a Kevin Bobson, přišla morová rána pro domácí, když byl Wome vyloučen za udeření Juanfrana. Tamudo další svou šanci na začátku 2. půle prováhal, José Ignacio na druhé straně hlavou jen těsně nedal. Po hodině hry přinesl uklidnění pro Vigo Miloševič, když si udělal ve vápně prostor a levou nohou skóroval. Juanfran měl vzápětí spoustu času a prostoru, ale trefil jen tyč. V 75. minutě fauloval domácí gólman Lemmens ve vápně právě Juanfrana a Mostovoi penaltu proměnil. Lemmens navíc dostal červenou kartu a do branky musel obránce Torricelli, kterého ještě překonal lobem Jandro.

VILLAREAL - FC SEVILLA 3:3
Velké drama se odehrálo ve Villarealu. Diváci viděli 6 gólů a konečnou remízu 3:3. Do vedení šli hosté hosté zásluhou trestného kopu Francisca Casquera, ale Sonny Andersson brzy srovnal zásluhou dobré práce spoluhráče Antonio Guayreho. Hosty dostal znovu do vedení z penalty José Antonio Reyes, poté, co Juliano Beletti fauloval Daria Silvu. Sevillský gólman Antonio Notario pak vychytal Riquelmeho. Na střelu Anderssona však už nestačil, přihrával opět Guayre a Andersson si poradil se dvěma obránci. Byl fanoušky Villarealu rychle přejmenován na "el pistolero". Villareal v těch chvílích zápasu dominoval, ani Andersson, José Mari či Guayre však Notaria nepřekonali. Gól Carlitose Dominguese byl tak skoro jako blesk z čistého nebe. Villareal však vyrovnal gólem obránce Arruabarreny po přihrávce skvělého Guayreho.

VALLADOLID - BILBAO 2:0
Tento zápas nenabídl příliš hezkých akcí a snahy obou týmů o útočnou hru. První gól Francisca Sousy dostal Valladolid téměř zadarmo, když mu nechali obránci Bilbaa příliš mnoho prostoru. Utkání rozhodl v 63. minutě Ariza Makukula gólem hlavou, přestože míč špatně trefil. Hlavičkoval do země a míč se do branky odrazil od břevna. Bilbao přidalo k velmi průchozí obraně v tomto ročníku také naprostou sterilitu směrem dopředu.

SAN SEBASTIAN - OSASUNA 1:0
Pět zápasů neporažená Osasuna Pamplona zavítala na hřiště oproti minulé sezóně se spíše trápícího San Sebastánu. První poločas mnoho zajímavého nepřinesl. Největší šanci domácích měl argentinský obránce Gabriel Schürrer, ale jeho hlavičku po centru Igora Gabilonda hostující gólman Ricardo Sanzol zlikvidoval. Pamplona nejvíce zahrozila Valdovým průnikem do vápna, ale jeho střet s dánským obráncem Björnem Kvarmem posouzen jako nedovolený nebyl. Do druhé půle vstoupil San Sebastian s větším úsilím. Aitor Lopez Rekarte centroval zprava a Kovačevičova hlavička z okraje malého vápna skončila za Sanzolovými zády. Mexický trenér Osasuny Javier Aguirre byl vykázán na tribunu. Pamplona se snažila vyrovnat, ale Jose Manuel Mateo střílel jen mimo tyče.

REAL BETIS - ALBACETE 3:2
První gól vstřelil hlavou hostující Mikel. Krátce před poločasem ale Betis zásluhou Toteho skóre otočil. Nejprve dostal bývalý útočník Realu Madrid ve vápně prostor a čas, a tak přízemní střelou podél Carlose Roa vyrovnal. Poté ho obránce Francisco Pena ve vápně fauloval a Fernando poslal gólmana na špatnou stranu a proměnil. Z kraje druhé půle poslal Joaquin míč na střed Capimu a ten prostřelil Rou potřetí. Ale hráči Albacete se nevzdali, po trestném kopu z hranice vápna skóroval Parri. Betis si už ale výhru pohlídal.

MURCIA - ATLETICO MADRID 1:3
Atlético Madrid zatím zůstávalo za očekáváním, ale zabralo na půdě Murcie. Ta málem šťastně vedla, když odkopávající Diego Simeone trefil jen tvář spoluhráče Matiase Lequiho, od níž se míč odrazil jen těsně vedle. V první půli ale Atlético dominovalo. V 15. minutě Fernando Torres prolomil obranu domácích a byl ve vápně faulován Ivanem Cuadradem. Pokutový kop sám proměnil, když poslal Juanmiho na špatnou stranu. Po půl hodině Torres málem skóroval podruhé, když si naběhl na dlouhý pas za obranu, hodil si míč kolem Juanmiho, ale Cuadrado stihl zachránit. Sedm minut před přestávkou už vedlo Atletico 2:0. Novo nacentroval a řek Demis Nikolaidis hlavou skóroval. Nástup do druhé půle byl strhující. Nejprve Torres zahodil obrovskou šanci, když stanul sám před Juanmim, krátce poté Murcijský Fredi posunul míč do vápna, kde byl volný Michel, ale jeho hlavičkou zblokoval nohou hostující obránce. Po hodině hry trefila Nikolaidisova střela z dálky břevno. V 69. minutě vykřesali domácí naději. Michel utekl po levé straně, předložil Karankovi a ten nezaváhal. Šance Murcie ale zmařil strašlivou chybou Jose Luis Acciari, když špatně odkopl a míč se odrazil od Torresovi nohy do branky.

O zápase La Coruňa - Valencia píšeme na jiném místě podrobnou reportáž.

Podrobné statistiky naleznete v sekci Primera division.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (3)

Přidat komentář
antimadrista

FoooooooooooRCA BaaaaaaaaaRCA!

Reagovat
HOST*secho

Jo Jo, a ted uz nikdo BARCu nezastavi!

Reagovat
antimadrista

Osud nám připravuje velké vítězství!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele