LA LIGA - IDEÁLNÍ SESTAVA 25. KOLA

05.03.2007, 20:34
Aktuality
Ani tentokráte jsme na vás nezapomněli a přinášíme vám ideální jedenáctku kola, B-tým, nepovedené výkony a zajímavosti. Tento víkend u nás zvítězilo rozestavení 3-4-3, po dvou zastoupeních mají FC Sevilla a CF Valencia.

Brankář:

Santiago Canizares (Valencia) – Vigo mělo proti domácí Valencii překvapivě hodně ze hry, častokrát musel zasahovat Canizares. Několikrát zahrozil Baiano, těsně před koncem mu Canizares chytil takřka jistý gól. Efektně si poradil i s dalekonosnou střelou Tamase.

Obránci:

Dani Alves (Sevilla) – Talentovaný bek opět potvrdil, že momentálně patří k tomu nejlepšímu, co může La Liga nabídnout. V zápase s Barcelonou se podílel na vyrovnávající brance Keržakova a v 61. minutě vstřelil zatím svůj nejdůležitější gól kariéry (z trestného kopu pomocí teče hráče ve zdi). Motorové myši z Andalusie se dá snad vytknout jen zbytečné vybavování s rozhodčím a občasná chybička v obraně.

Albiol (Valencia) – Mladý a nadějný obránce Netopýrů tentokráte nastoupil ve středu obrany a vedl si výborně, se zkušeným Ayalou se v zápase s Celtou výborně doplňovali. Albiol bránil čistě, všude byl včas a když už se dostal Baiano ke střele, zklividoval ji výborný Canizares.

David Castedo (Sevilla) - Oslabená Sevilla podala proti Barce heroický výkon, jedním z nejlepších byl i levý bek David Castedo. Malý obránce sice nebyl až tolik aktivní jako jeho kolega na druhé straně, v obranné fázi si ale počínal s přehledem. Nepovolil Giulymu více než by bylo zdrávo, Francouzovy rychlé náběhy stačil pokrývat.

Záložníci:

Henrique Ewerthon (Zaragoza) - Rychlý Brazilec naskočil až do druhého poločasu, kdy Zaragoza se San Sebastianem prohrávala. Hrál výborně. Vyrovnávající gól padl, když chytře přenechal míč Aimarovi, v závěru po kombinaci s Diegem Militem výhru pečetil.

Gonzalo Colsa (Santander) - Santander zahrál v defenzivě proti Osasuně výborný zápas, téměř ji nepustil do šance, stopery Garaye a Rubéna skvěle doplňoval i středový záložník Colsa. Navíc stihl několikrát nebezpečně vystřelit.

Marcos Assuncao (Betis Sevilla) - Betis vydřel výhru v La Coruňi, základem bylo, že uhlídal útoky soupeře. Ve středu pole dobře pracoval Assuncao, který zároveň zásoboval spoluhráče kvalitními centry.

Robinho (Real Madrid) – Že by se konečně brazilská hvězda probudila ze svého spánku? Vypadá to, že ano. V derby s Gefate byl nejlepší na hřišti. I třetí střelu Robinha Abbondanzieri v nastaveném čase prvního poločasu vyrazil, avšak míč se odrazil zpět k madridské desítce, která si balon posunula a byla nemilosrdně sražena zkušeným gólmanem. Následnou penaltu Van Nistelrooy s přehledem proměnil. Brazilský kouzelník ke skvělému výkonu často přidával také něco pro diváky.

Útočníci:

Raul Tamudo (Espanyol Barcelona) – V jednom z nejlepších zápasů kola proti sobě nastoupili dva kanonýři a oba se dostali do sestavy kola. Kapitán Espanyolu si po půl hodině hry naběhl na volný kop kolegy z útoku Garcií a nohou spolehlivě zavěsil. Byla to už jeho devatá branka v sezoně. Ve druhém poločase po milimetrovém ofsajdu trefil břevno.

Diego Forlán (Villarreal) – Výstavní trefa do šibenice uruguayského útočníka znamenala pro Villarreal zisk bodu. Forlán také posílal výborné pasy svým spoluhráčů z útoku.

Ikechukwu Uche (Huelva) - Nigerijec přiváděl obranu Atlétika v první půli k šílenství. Byl nezastavitelný a během čtvrthodiny se za fauly na něho kopaly dvě penalty. Sinama-Pongolle proměnil jen jednu, ale na vítězství to stačilo. Sinama s Uchem vytvořili svou rychlostí a technikou nebezpečný útok, který momentálně táhne překvapení z Huelvy.


Ideální sestava B Tým - Kameni (Espanyol) – Milito (Zaragoza), Roberto Ayala (Valencia), Navas (Tarragona) - Joaquin (Valencia), Cazorla (Huelva), Aimar (Zaragoza), Vitolo (Racing) – Luis Gracía (Espanyol), Keržakov (Sevilla), Pinilla (Gimnástic)


Nepovedené výkony uplynulého kola:

Brankář: Roberto Abbondanzieri (Getafe) - Obrana Getafe byla inprovizovaná, ale zahrála dobře. El Pato neměl tolik práce, vyloženě nezklamal, ale nepovedla se mu situace na konci první půle. Vyrazil střelu Robinha, ten ale běžel dál za míčem a Abbondanzieri ho trochu zbytečně fauloval ve skluzu. Robinho v té chvíli byl už mimo dobrý střelecký úhel.

Obránce: Rafael Marquez (Barcelona) - Mexičan odehrál na stoperském postu další špatný zápas. V první půli nechal příliš prostoru z otočky vyrovnávajícímu Keržakovovi. Na začátku druhé zase nedokázal odvrátit centr a musel děkovat výbornému zákroku Valdése.

Záložník: Francisco Yeste (Bilbao) – Tak trochu z nouze nastoupil po tom, co v týdnu vůbec netrénoval. V prvním poločase se vůbec neprosadil, do druhé půle ani nenastoupil.

Útočník: Aritz Aduriz (Bilbao) – Útočník baskického týmu přihlížel další porážce svého týmu na domácím stadionu San Mamés s poslední Tarragonou 0:2. Španělský hráč spálil dvě velké příležitosti, navíc hrál Gimnástic od 54. minuty o deseti, ani to však nevedlo ke gólu.

Zajímavosti:

V tomto kole padlo 22 branek, průměr na utkání 2,2.

V tomto kole padlo 52 žlutých karet a 4 červené.

Nejdelší sérií osmi zápasů bez porážky má Betis Sevilla (3 vítězství, 5 remíz), dobře si vede také druhý Sevillský klub FC, který je sedm zápasů bez porážky (3 vítězství, 4 remizy).

Tabulka střelců
18 - Kanouté
17 - Ronaldinho
16 - Diego Milito
12 - Van Nistelrooy
11 - Morientes
10 - David Villa, Baiano, Tamudo
8 - Guiza, Luis García, F. Torres, Sinama-Pongolle, Jankovič, Soldado


Autor: Radek Nosil, Milan Kopal

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*

tentokráte nastoupil ve středu obrany......stejně jako vždicky

Reagovat
smazaný uživatel

vždicki ne!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*-Kopy-

Nastupuje i na defenzivním záložníkovi....

Reagovat
HOST*vidle a lopaty

dobrej clanek kopy a priste to zkrat

Reagovat
HOST*Charlie.Sek

Na to že mu je 21 je dost dobrej jednou zněj bude jeden znejlepších obránců

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele