LA LIGA - IDEÁLNÍ SESTAVA 23. KOLA

19.02.2007, 21:18
Aktuality
Už podruhé vám přinášíme ideální sestavu kola La Ligy a všechno co k tomu patří - zhodnocení vybraných hráčů, naopak také nepovedené výkony a také několik zajímavostí. Tentokráte si nejpočetnější zastoupení v elitním výběru zajistili hráči Sevilly a Valencie, oba kluby o víkendu porazily své velké rivaly v boji o titul.

Brankář:

Mariano Barbosa (Villarreal CF) - Villarreal sice prohrál na půdě šesté Zaragozy 0:1, ale argentinský brankář uchránil svůj tým od debaklu. Jedničku Villarrealu rozcvičil jako první záložník Gonzalez Oscar, jeho těžkou střelu vytáhl 22letý gólman na roh. Poté zlikvidoval hlavičku Milita, který jej ale o pět minut později jako jediný překonal brankou. Barbosa od té doby předváděl fantastické zákroky, třikrát znemožnil kanonýra Milita, celkem si připsal osm úspěšných zákroků.

Obránci:

Alves (Sevilla FC) - Sevilla přehrála Atlético a Alves byl jedním ze strůjců vítězství. Po přihrávce Navase přidal druhý gól svého týmu. Sevilla si s Atlétikem poradila i v deseti, po vyloučení Martího.

Beto (Recreativo Huelva) - Huelva porazila San Sebastian a stoper Beto v pohodě hlídal oslabený útok soupeře. Navíc vstřelil hlavou jediný a vítězný gól.

Sergio Ramos (Real Madrid) - Real sice doma jen remizoval s Betisem, ale mladý obránce, jako jediný z hráčů Bílého Baletu, předvedl kvalitní výkon. Po své levé straně jako by létal, v prvních třiceti minutách vyslal tři střely na brankaře Betisu. Nejnadějnější byl jeho třetí pokus, ten ale skvěle zlikvidoval Doblas. V defenzivě byl také spolehlivý, v 74. minutě byl kvůli zranění vystřídán Marcelem.

Záložníci:

Angulo (Valencia CF) - Nenápadné křídlo už zajistilo Valencii nespočet bodů, možná i pro svoji výbornou produktivitu dostává přednost před Joaquinem. Španělský záložník vstřelil proti Barceloně důležitou první branku, navíc druhý gól připravil pro Silvu. Celkově to byl jeho čtvrtý vítězný gól v této sezoně La Ligy.

Alberto Zapater (Real Zaragoza) - Zaragoza porazila Villarreal, neinkasovala a defenzivní záložník rozrážel útoky soupeře. Navíc měl lví podíl na jediném a vítězném gólu. Nejprve na půlce oklamal dva protihráče, pak ve vápně udělal kličku Sennovi, vystřelil, trefil tyč a Diego Milito už jen doklepával do prázdné branky.

Marchena (Valencia CF) - Valencia udržela na uzdě útočné choutky Barcelony a porazila ji. V defenzivě si vedla překvapivě dobře i po vyloučení Albeldy, jehož roli skvěle zastal právě Marchena. Jeho práce ve středu pole byla základem pro výhru domácích.

Fernandez Luis Garcia (Espanyol Barcelona) - Jeho dva góly znamenaly zisk tří bodů v utkání proti Mallorce. Nejprve Garcia otevřel skóre po půl hodině hry, poté sice těsně před přestávkou vyrovnal hostující Jankovič, ale 26letý záložník Espanyol deset minut před koncem vstřelil vítězný gól. V nastaveném času pečetil výhru Katalánců Costa.

Útočníci:

Nikola Žigič (Racing Santander) - Srbská hora se vrátila a Santander byl zase nebezpečný v útoku. Konto Tarragony zatížil čtyřmi góly, přičemž u dvou byl Žigič hlavní postavou. Nejprve šel důrazně za dlouhým pasem a Anibal Matellán si dal vlastní gól, poté skvěle patičkou uvolnil na křídlo svého spoluhráče, naběhl si a střelou k tyči skóroval.

Frederic Kanoute (Sevilla FC) - Na andaluského útočníka se v tabulce kanonýrů dotáhl před utkáním s Atletikám Ronaldinho, který skóroval do sítě Valencie. To jakoby elitního útočníka Sevilly nažhavilo a ten pomohl dvěma góly k vítězství nad "Los Colchoneros". Nejprve se Kanouté prosadil po přihrávce Alvese, druhý gól přidal po rohovém kopu.

Aduritz Zubeldia (Athletic Bilbao) - Bilbao porazilo Getafe, které mělo při vykartování Alexise dost průchozí střed obrany. Toho dvakrát využil Aduriz, naběhl si na přesné pasy od spoluhráčů, zbavil se obránců a zachoval chladnou hlavu i tváří v tvář jindy výbornému Abbondanzierimu.


Nepovedené výkony uplynulého kola:

Brankář: Toni Prats (Real Mallorca) - Svůj tým nepodržel a Mallorca si odvezla z hřiště Espanyolu porážku 1:3, po níž se propadla na 16. místo tabulky. Prats ze tří střel na svoji bránu pustil tři branky.

Obránce: Manuel Tena (Getafe CF) - Obrana Getafe byla bez Alexise děravá jako cedník, Aduriz dostával příliš mnoho prostoru a dokázal toho gólově využít. Místo Alexise naskočil právě Tena a zřejmě se zpět na trávník jen tak nedostane.

Záložník: David Beckham (Real Madrid) - Už podruhé za sebou dostal příležitost od italského trenéra Capella, ale tentokráte se mu neodvděčil, jako minulé kolo v San Sebastianu. Krátce před koncem měl k dispozici trestný kop z dobré pozice, ale jeho střela se nevešla ani mezi tři tyče Betisu. Poté se nechal v nastaveném čase hloupě vyloučit za zbytečný a ostrý faul.

Útočník: Eidur Gudjohnsen (FC Barcelona) - Další nepovedené utkání islandského útočníka. Často byl vystavován do ofsajdu, když už se dostal ke střele, tak mířil nepřesně. Opět byl střídán, jakoby se do týmu Franka Rijkaarda nehodil.


Zajímavosti:

David Beckham - Utkání proti Betisu bylo jeho 150. za Real Madrid.

Real San Sebastian - Jako jediný celek z celé ligy zatím marně čeká na výhru mimo svůj stadion. Zatím si odvezl z 11 zápasů na cizích hřištích pět remíz, šest porážek a vstřelil jen dva góly.

Týmy Mallorca, San Sebastian a Gimnástic do této doby jako jediné nedokázaly zvítězit ve dvou utkáních za sebou.

Deportivo už neprohrálo 7 zápasů za sebou (3 výhry, 4 remízy), daří se také Betisu Sevilla, který neprohrál 6 utkání v řadě (2 výhry, 4 remízy). Naopak San Sebastian už čeká na výhru šest zápasů (1 remíza, 5 porážek).

Mallorca od začátku roku 2007 střídá pravidelně porážku s vítězstvím. Vše začalo domácí prohrou s Bilbaem poté překvapivou výhrou v Seville nad místním FC, následovala znovu porážka před vlastními fanoušky s Realem, dále vítězství nad Huelvou, prohra s Deportivem, výhra nad Zaragozou a konečně poslední nedělní prohra s Espanyolem. Příští zápas čeká Mallorcu výlet do Villarrealu, podle pravidla by měla následovat výhra!

V tomto kole padlo celkem 21 branek z toho jich 16 dali domácí a 5 hosté, průměr na utkání 2,1.

V tomto kole bylo uděleno celkem 52 žlutých karet a 6 červených.

Tabulka střelců

18 - Kanouté
16 - Ronaldinho
15 - Diego Milito
11 - Van Nistelrooy
10 - Villa, Morientes
9 - Baiano
8 - Luis García, Tamudo, Soldado


Autor: Milan Kopal, Radek Nosil

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkný článek!

Reagovat
HOST*R9

Moc pěkný...

Reagovat
HOST*-Kopy-

To jsi docela borečel mít to za 2 minuty a 2 vteriny precteny... smekam

Reagovat
smazaný uživatel

Přečetl jsem si zajímavosti a to mi k mému hodnocení úplně stačilo.

Reagovat
HOST*-Kopy-

ehm... borec

Reagovat
smazaný uživatel

A samozřejmě fakt, že je nepovedených výkonech Gudjohnlemrojsem.

Reagovat
HOST*-Kopy-

jj

Reagovat
HOST*-Kopy-

Složení jedenáctky sis ani nečetl co ?... stejne si vedel že by nehrozilo, že by tam někdo byl od vás (no kdyby hrál messi déle, tak možná)

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham byl z Realu nejnebezpečnější, karta už nic neřešila.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

byla přísná! zbytečná červená.. za takové fauly se dává žlutá..

Reagovat
HOST*R9

Souhlasím..kdyby to chtěl tak mu tu červenou dám ale on chtěl hrát balón...on ztkrátka chce dohrát každej balón a jsou z toho bohužel takový zákroky...viz minulej zápas na San Sebastienu, tam byl jeho zákrok ještě horší než tento...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, všechna čest Davidovi, přece jen bojuje jako lev.. a to se cení..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jinak se taky přidávám.. pěkný článek..

Reagovat
HOST*-Kopy-

Jinak ten Angulo to je kůn

Fakt takovej nenapadnej... ale tudle sezonu už dal i s LM a poharem takovejch 10 vítěznejch brankek!!! A je to taky vlastenec v červenci to bude 10 let co je v klubu

A překvapil mě Marchena, ze začátku když hral štíta tak se mi nelíbíl, ale začína se z něho klubat moc dobrej defenziv

Reagovat
smazaný uživatel

Článek je to dobrej, ale viděli jste vůbec ten zápas Realu? Beckhama bych mezi nepovedený výkony neřadil...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejnebezpečnější byl doma tradičně Ramos.

Btw., hrál napravo, i když skoro všechno střílel levou. A nepodezřívejte ho pořád z toho létání, on je taky jenom člověk a hlavně ti ostatní jsou pomalí .

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to šlo poznat, že střílel levou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RMCF

ale nebyl jediný kdo z hráčů Realu předvedl kvalitní výkon jak píše autor, pokud tedy brankáře považujeme za hráče, což já považuju...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Iker byl božský

Reagovat
HOST*bata

leo nastipil a urobil toho najviac zo vsetkych je to supertalent

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele