LA LIGA - 32. KOLO

18.04.2005, 01:12, aktualizováno 18.04.2005, 23:58
Aktuality
Real vyhrál na Levante, Barca porazila Getafe, v boji o titul má Barca stále náskok šesti bodů. V dalším kole však Barca jede do Valencie. V boji o předkolo Ligy Mistrů se situace dále zamotává, žádný z adeptů nedokázal zvítězit. Jasno se naopak zdá být na chvostu tabulky, Numancia, Mallorka i Albacete již nemají sil...



Real Valladolid - Atlético Madrid   0:0

Sevilla zklamala v domácím zápase s Osasunou, když branku nedala a prohrála. Naopak útočník hostí Chengue Morales dal jediný gól a posunul Pamplonu o notný kus blíže k záchraně. Andalusané prospali začátek, útočila Osasuna. Po chybě Aitora Ocia se k míči dostal Webó, ale v dobré pozici minul branku, po centru Valda střílel Munoz, ale gólman Notario byl připraven. Na druhé straně připravil šanci Baptista pro Adriana, ale vše vyřešil dobrý zákrok Elíi. Pak přišel rozhodující gól. Delporteho pas našel Chengue Moralese, ten si poradil s dotírajícím Pablem Alfarem a pravačkou překonal Notaria. Ještě do poločasu střílel vedel domácí Makukula.

Dvakrát mohl zvýšit náskok Webó, ale po rohu Pabla Garcíi hlavičkoval nad, jeho další střelecký pokus lapil Notario. Pak Sevilla sevřela oprátku, Baptistovu hlavu skvěle vyrazil Elía, stejně tak dobře si vedl při zneškodění Adrianova sóla. Makukulovu ránu zblokovala obrana. Rozhodnout mohl hostující Miloševič, ale po centru Pabla Garcíi hlavičkoval mimo. Poslední šanci hostí měl pablo García, ale Notario mu ji zneškodnil, závěrečný tlak měla Sevilla, ale Elía byl nepřekonatelný. Dvakrát vychytal Baptistu po pasech Jesúse Navase, neuspěli ani Adriano, či znovu "nový Reyes" Jesús Navas.


Real Mallorca - Sevilla FC   0:0

Espanyol remizoval na Atlétiku, velkou zásluhu měl gólman hostí Kameni, jež dvakrát předvedl svou extratřídu v souboji s domácím kanonýrem Fernando Torresem. První půle byla téměř bez šancí, Atlético si nevědělo rady s dobře organizovanou defenzivou Espanyolu. Jedinou šanci Torresovi zneškodnil pozorný Kameni. Černý gólman se stal bohužel posměškem domácích chuligánů, kteří ho provolávali za opičku a v pokutovém území dokonce přistál banán. Další veůký okamžik vyhecovaného Kameniho přišel po hodině hry. Soldevilla zahrál rukou ve vápně a kamerunský brankář ji tygřím skokem doleva Torresovi zneškodnil, stejně jako si poradil s hlavičkou toho samého hráče sedm minut před koncem. Espanyol směrem dopředu nic nepředvedl, ale svůj bod získal.


UD Almería - Villarreal CF   0:0

San Sebastian se asi definitivně zbavil sestupových obav, když jediným gólem Gariho Urangy zdolal Deportivo La Coruna. První šanci měl po pasu Valeróna Munitis, Riesgo však byl připraven, poté už ale otěže přebrali domácí. Barkero ještě minul, Kovačevičovu hlavičku odvracel na brankové čáře Munitis, pak však přišel dobrý centr Garrida a Gari Uranga přesnou hlavičkou překonal Munúu. Basky nezastavilo ani zranění gólmana Riesga, když do branky musel nerozcvičení náhradník Alberto. Možnosti zvýšit měli Karpin a Aranburu, Munúa byl však proti, na druhé straně byla dvakrát zblokována střela Luquemu, prošla až ta třetí, ale skončila na břevně. Depor se snažil o vyrovnání, postupně však proti Albertovi selhali Munitis, Luque, Sergio i Mauro Silva. Definitivně rozhodnout mohl po autu Gabilonda Bréchet, ale zamířil nad, zcela volného Kovačeviče vychytal Munúa. Za Depor nebyl úspěšný Luque, když střílel těsně nad, v další šanci španělský reprezentant trefil po centru Manuela Pabla tyč.


Espanyol Barcelona - Osasuna Pamplona   0:0

Barca porazila Getafe, drží si před Realem stále šestibodový náskok a je zase o něco blíže k první trofeji po dlouhých pěti letech. Getafe velmi dobře bránili, do mnoha šancí ji zejména v první půli nepustili, ale Barca měla Ronaldinha, jasného krále tohoto utkání. Naopak dobrý výkon hostí končil na půlící čáře, Víctor Valdés si téměř nesáhl na míč. Barca postrádala dvě ze svých hvězd, Puyol byl v trestu za žluté karty, Eto´o zraněný, ale na své spoluhráče se na Camp Nou přišel podívat ve slušivém bílém obleku s kloboukem. Do obrany se tak stáhl Márquez, ve středu pole hrál od začátku Iniesta, na hrotu začal poprvé v základní sestavě Maxi López.

Barca začala náporem, míč šel po ose Gio, Maxi k Ronaldinhovi, který vypálil, ale Sánchez Broto si připsal první skvělý zákrok. I hosté nezačali zle, po centru Maria Cotela zachraňoval před Rikim Márquez, z následného rohu hlavičkoval nad Nano. Riki se zranil a přepustil místo v útoku Yordimu. Šance si však vytvářela Barca. Po trestném kopu Deca na zadní tyč, střílel akrobaticky těsně vedle Maxi López, pak však na sebe vzal odpovědnost Ronaldinho. Skvěle se prodriblovával, Pernía ho fauloval a Ronaldinho se krásně trefil z trestného kopu. Jeho další trestný kop byl zblokován nad. K dělovce zdálky napřáhl Gio a Sánchez Broto měl co dělat, aby míč vyrazil nad břevno.

I v druhé půli měla Barca převahu, Xavi si narazil s Ronaldinhem, ale střílel mimo branku. Prosadil se až Giuly, po přesném pasu Ronaldinha, když si zaběhl za obranu a přehodil vybíhavšího Sáncheze Brota. Ke střela se odhodlal i Xavi a jeho bomba prosvištěla těsně kolem šibenice. Getafe byli bezzubí, po centru Ronaldinha hlavičkoval do středu branky maxi López, Iniestovu střelu zblokovala obrana. Maxi byl při střelecké chuti, ale branku v další šanci netrefil, trochu vzruchu přinesla situace, kdy poněkud nevybíravě fauloval Deco Maria Cotela a oba kohouti se do sebe slovně pustili. Velké ovace sklidil střídající Motta, který se na hřišti objevil naposledy v září loňského roku. Třetí gól přidal Ronaldinho, ale ten neplatil pro ofsajd.


Deportivo La Coruňa - Athletic Bilbao   0:0

Real si připsal důležité vítězství na půdě Levante, dvě branky si připsal Ronaldo. O to cennější, když jim chyběli Helguera s Gravesenem. Jejich posty zaujali Pavón v obraně a Borja v záloze, v základu se opět objevili tři útočníci, Raúl, Roanldo a Owen, Figo začal na lavičce. Lépe však začali domácí, ale Sergio García na na bližší tyči střílel vedle, Pavónem tečovanou střelu Rivery musel skvělým reflexem lapit Casillas. Pak však nedůsledného bránění využil k průniku Salgado, přihrál před branku Ronaldovi a ten už snadno dopravil míč do sítě. Srovnat mohl Manchev, přešel přes Salgada i Casillase, ale madridský gólman se stihl ještě vrátit a míč mu vzít.

Druhá půle byla živější, zejména zásluhou Realu. Po špatné malé domů se k míči dostal Raúl, přehazoval Moru, ale balon skončil jen na břevně. S Beckhamovým trestným kopem si gólman Levante poradil, Ronaldova střela šla mimo jeho tyče. Další skvělý centr poslal Beckham, Owenovi, ten se však špatně zorientoval a z šance nebylo nic. Jofreho technickou střelu po rohu skvěle vyrazil Casillas, Alexisovu hlavičku odvracel Roberto Carlos. Hosté si oddechli, když Figo poslal do běhu míč Ronaldovi, ten utekl Jesulemu, obešel i Moru a krásné sólo zakončil gólem do prázdné branky. Korigovat z brejku se snažil blízka střídající Congo, ale Casillas měl svůj den. Třetí gól mohl přidat Guti, když napravo na sebe natáhl pozornost obránců Ronaldo, přenesl hru, ale zcela osamocený Guti střílel vedle.


Getafe CF - Real Zaragoza   0:0

Třetí remízu v řadě si připsala Valencia, ale vzhledem k zaváhání sousedů v tabulce ztrácí na příčky Ligy Mistrů jen tři body. Pro domácí byl bod také málo, jejich ztráta na santander je šest kol před koncem ligy devět bodů. Na pravém kraji její obrany opět nastoupil Caneira, před ním Angulo, ve středu záložní řady Sissoko a v útoku duo Di Vaio s Mistou. Mallorca měla raketový start, už v první minutě musel Canizares zasahovat proti sólu Tuniho, dorážka Campana šla nad. Další střelecký pokus si připsal opět Tuni, Canizares však byl pozorný. Za hosty zahrozil po trestném kopu Angula Fabio Aurelio, ale i Moya byl neprůstřelný. Gólovou radost Di Vaiovi zkazil na brankové čáře odkopávající Campano, z protiútoku vyrážel Víctorovu střelu nohou Canizares. Po hodině hry střílel mimo domácí campano, na druhé straně si s Xiscovou hlavičkou poradil gólman Moya. Dvě minuty před koncem minul branku z trestného kopu domácí Luis García, stejně si počínal i Jorge López. Branku dal valencijský Corradi, ale sudí mu ji neuznal pro útočný faul.


Valencia CF - Racing Santander   0:0

Villarreal chtěl odčinit neúspěch s Alkmaarem v Poháru UEFA, bezbranková remíza s Betisem však byla jen dalším zklamáním. I přes absenci gólu se hrál zajímavý zápas, chyběla však střelecká produktivita. Začátek utkání vyšel lépe Betisu, Luis Fernández ale střílel nad, Arzu příliš dlouho otálel se zakončením, trestný kop Assuncaa vytáhl dobrým reflexem Reina. Po čtvrthodině zahrozili i domácí, po Románově akci střílel mimo Forlán, stejně se vedlo i samotnému Románovi o pár minut později. Velmi aktivní byl na straně Betisu Assuncao, jeho další trestňák zastavil na brankové čáře obránce, po jeho centrech hlavičkovali vedle Juanito s Oliveirou. Druhou půli už ovládal Villarreal. Románovu ránu zastavilo břevno, dorážku nedokázal usměrnit mezi tyče Forlán. Po samostatné akci pálil těsně vedle opět Román, Luchovu střelu vytěsnil Doblas jen konečky prstů. V závěru utkání ještě hlavičkovali Sorín a José Mari, Sorín však nad, José Mariho vychytal Doblas.


Recreativo Huelva - FC Barcelona   0:0

Šance celku Albacete na záchranu v soutěži jsou už na úrovni bodu mrazu, Amorosova prměněná penalta totiž zařídila všechny body pro hostující Malagu. Ta je nyní od sestupu vzdálená 15 bodů. První šanci měl po centru Juana Rodrígueze hostující Fernando, ale zblízka hlavičkoval vedle, za domácí kontroval Pacheco, ale levačkou Arnaua příliš neohrozil. Malaga měla převahu, ale césar Navas hlavou zamířil nad, se střelou Dudy si poradil Valbuena. Poločasový soupis šancí uzavřel domácí Peralta, z těžkého úhlu ale minul branku, druhý pokus mu zneškodnil Arnau. Skóre otevřel až levačkou po změně stran hostující Duda. Albacete srovnali. Centr Davida Sáncheze našel ve vápně Pacheca a ten snadno umístil míč do branky. Domácí chtěli moc vyhrát, ale místo závěrečného náporu přišel faul Oscara Montiela na Amorosa a sám postižený penaltu proměnil. Vyrovnat mohl ještě Peralta, ale s jeho trestným kopem si Arnau poradil, střelu zdálky odvracel za překonaným gólmanem obránce.


Real Madrid - Real Murcia   0:0

Další ze série baskických derby se odehrálo na El Sardinero v Santanderu. Zápas spěl k remíze, v divokém závěru však udeřili Orbaiz s Tikem a udrželi Athletic ve hře o evropské poháry. Dlouho se hrálo bez šancí, po půlhodině z ničeho nic napřáhl domácí Torrado, překonal Aranzubíu, ale střela se odrazila od břevna. Další šanci Santanderu měl Benayoun, ale Aranzubía dobře zasáhl. Na druhé straně si s Etxebereríovou střelou poradil Aouate, skvělý zákrok si připsal proti Urzáizovi po milimetrovém centru kapitána Etxeberríi. Další šance spálili domácí Benayoun i hostující Etxeberría s Urzáizem a zápas dospěl do nastavení. V něm zahrál rukou nešťastně Juanma a z pokutového kopu otevřel skóre Orbizova. Santanderští mohutně protestovali, ale vysloužili si jen 4 žluté karty a navíc červenou pro Jonathana Valleho. Domácí vrhli všechny síly do útoku, a tak pojistku přidal Tiko.


Real Betis - Levante UD   0:0

Zaragoza vyprovodila Numancii čtyřmi góly, všechny ale padly až po hodině hry. O dvě trefy se zasloužil kanonýr David Villa. Zaragoza se pustila do svého soupeře od první minuty, Villa střílel těsně vedle, Saviův trestný kop po faulu Otxoy na Oscara zlikvidoval Juanma. Druhá půle však byla zajímavější, po nebezpečném centru střídajícího Gallettiho otevřel skóre David Villa. Záhy však bylo vyrovnáno, když cani hrál malou domů, ale nešťastně přehodil svého gólmana Luise. Odpovědnost však na sebe vzal Villa a po krásném sólu vrátil domácím vedení. Neméně skvělá akce se povedla i Ponziovi, když pronikl po pravém křídle a prostřelil Juanmu potřetí. Na čtvrtý gól přihrával Oscar Saviovi, který se trefil z voleje.


Tabulka střelců

21 - Eto´o
18 - Forlán, Oliveira
16 - F.Torres
15 - J.Baptista, Ronaldo
12 - Nihat, Román, Maxi, David Villa
11 - Urzáiz, Luis García, Owen, Ezquerro, Di Vaio
10 - Edú, Luque, Tristán, Pacheco



Tabulka:
1. FC Barcelona32226461:2572
2. Real Madrid32213857:2866
3. Villarreal CF311410752:2852
4. Sevilla FC321571037:3552
5. Real Betis321312752:4251
6. Espanyol Barcelona321481041:3950
7. Valencia CF321213748:3449
8. Athletic Bilbao321381152:4247
9. Atlético Madrid321381136:2647
10. Deportivo La Coruňa321113840:3846
11. Real Zaragoza321371241:4346
12. Real San Sebastian321261441:4542
13. Getafe CF321091332:3839
14. Málaga CF321161532:4139
15. Osasuna Pamplona311071437:5337
16. Levante UD32981536:4835
17. Racing Santander32971633:4834
18. Real Mallorca32671928:5525
19. Albacete Balompié32591828:4724
20. CD Numancia32581923:5223


Autor: Radek Nosil

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

...ale barca mal Ronaldinha jasneho krala tohoto zapasu... ano ronnie hral skvele a vlastne cela barca hrala super nakoniec Rijkaardova slova pomohli viac ako z troch bodov som spokojny s hrou barca hrala skvostne a getafe k nicomu nepustila aj ked hrala bez svojho najlepsie zadaka kapitana Puyola ale kapitansku pasku prevzal Ronnie a zhostil sa jej skvelo, dal gol na jeden prihral, jeden gol mu rozhodca neuznal koli ofsajdu,zabaval fanusikov roznymi fintickami a bol ako sa hovory ONE MAN SHOW

Reagovat
antimadrista

Ano !

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně důkaz, že to někdo čte a ne jenom napíše do diskuze Forca Barca .... díky

Reagovat
smazaný uživatel

dik Vincent

Reagovat
smazaný uživatel

On aj keby to necital,tak vzdy prechvali Ronaldinha-vsak hrubinho?

Reagovat
smazaný uživatel

napisal som iba pravdu FIGO

Reagovat
HOST*yarda

"getafe k nicomu nepustila" nebo hrálo Getafe prd?

Reagovat
smazaný uživatel

moc neútočej pokaždý, ale nějaké šance si venku vždycky vytvořej, v neděli to ale nešlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele