LA LIGA - 28. KOLO

13.03.2005, 11:23, aktualizováno 14.03.2005, 23:46
Aktuality
Barca si poradila s Bilbaem a zdá se, že se jí nešťastné vyřazení týmem Chelsea podařilo překonat. Real dopadl hůře, když vyhořel na Getafe a nabral ztrátu již 11 bodů. Villarreal přehrál Espanyol a je třetí, Betis po výhře v Malaze čtvrtý. Boj o Ligu Mistrů bude ještě zajímavý, bodově se dotahují i Depor s Atlétikem.



Deportivo La Coruňa - Real Madrid   0:0

Barca hodila svůj zmar z Ligy Mistrů za hlavu a v průměrném zápase zdolala na Nou Campu Bilbao. První gól byl jako vlastní připsán Prietovi, který nešťastně tečoval do vlastní sítě střelu Deka, o druhý se postaral Giuly. Domácí nastoupili se Sylvinhem na levém kraji obrany, hostům chyběl playmaker Yeste, bez něhož byli jejich útoky bezzubé a Athletic jako tým na Barceloně zklamal.

Oba celky začali bojovně, šance ale nepřicházeli. Jedinou střelu na branku si připsal Giuly, když si na prsou zpracoval zpětnou hlavičku Ronaldinha, ale Aranzubía byl připravený. První velká příležitost Barcy přišla po skvělém pasu Ronaldinha, Giuly dával před prázdnou branku Eto´ovi, ale ten míč minul. Dorážet mohl ještě Giuly, ale i jemu se míč zamotal mezi nohama. Zahrozili po trestném kopu, Iraola jej hlavou přizvedl na Ezquerra, ale u míče byl dříve gólman Valdés. Gól padl na druhé straně. Deco napřáhl z velké dálky a jeho přízemní střelu tečoval do vlastní branky bek Prieto. Aranzubía byl bez šance. Další Dekovu rána Aranzubía vyrazil, na tu Guilyho po přihrávce Ronaldinha však byl krátký. Guily na křídle měl dost času a zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Do druhé půle posílilo Bilbao ofenzivu Llorentem, o pár minut později i Tikem, dostat Barcu pod tlak se mu však nepodařilo. Po centru Eto´a si míč špatně zpracoval Ronaldinho, na druhé straně měl dvě příležitosti Etxeberría, ale Valdés pokaždé vyběhl, zmenšil střelecký úhel a Bask střílel jen do něj. Po vystřídání seděl Etxeberría zkroušeně na střídačce s hlavou v dlaních, v této sezoně se mu nedaří a není tahounem jako v těch předchozích. K sólu se nadechl Ronaldinho, obešel dva hráče, ale zakončoval jen slabě do středu branky. Poslední možnost hostí spálil po rohu Llorente, když hlavičkoval vedle, divákům se předvedl i střídající Argentinec v dresu Barcy Maxi, ale jeho střelu Aranzubía vyrazil.


Espanyol Barcelona - Real Mallorca   0:0

Betis posílil své ambice dobýt Ligu Mistrů, když si přivezl domů tři body z Andaluského derby v Malaze. Pomohl mu rychlý gól. Assuncao vystřelil, ale trefil jen svého spoluhráče Rivase. Od něj se míč odrazil k Juanitovi, a ten jej doklepl do sítě. Domácí kontrovali dvěma střelami Marcela Romera, branku však netrefil, smůlu měl i Duda, když jeho centr z levé strany skončil na břevně za překonaným Doblasem. Betis byl efektivnější, když Fernando poslal za obranu pas Edúovi, a ten prostřelil Arnaua podruhé. Malaga brzo snížila, když Duda přihrál Fernandovi Baianovi a na jeho dělovku byl Doblas krátký. Vyrovnat mohl Miguel Angel, na druhé straně dvakrát neuspěl proti Arnauovi Assuncao. V druhé půli měli za domácí příležitosti dvakrát Fernando i Valcarce, ale branku minuly, Toteho levačku lapil Doblas. Na druhé straně netrefil branku Oliveira, Benjamína vychytal Arnau.


Recreativo Huelva - Real Murcia   0:0

Neúspěšný týden Realu Madrid se dovršil prohrou u "sousedů" v Getafe. V základní sestavě Bílého baletu chyběl suspendovaný Beckham, domácí tým z madridského předměstí nastoupil kompletní, když střed zálohy hráli hráči na hostování z Atlétika Gabi a Diego Rivas. Právě Gabi v týdnu neskrýval radost nad neúspěchy velkého rivala. Zvýšené prémie u Getafe zabraly, Real si odvezl ostudnou prohru.

Střelecký účet zápasu otevřel domácí forward Gica, zadáci Realu jeho pokus ale zblokovali. Ani Merengues nechtěli zůstat pozadu, po kombinaci Gutiho s Ronaldem byl však Zidane v ofsajdu. Guti vysunul Roberto Carlose, ale sudí akci nesprávně zastavili pro ofsajd. Po Zidaneho přiťuknutí střílel jen slabě Roberto Carlos. Raúl se kličkou zbavil obránce a Aragoneses musel jeho střelu vyrážet na roh. Getafe však s postupem času převzali iniciativu, chytře zahraný rohový vyhlavičkovával na brankové čáře Roberto Carlos. Vivar Dorado pálil po otočce mimo branku, nebezpečný trestňák Gicy vyrážel na roh Casillas. Poslední vážnější příležitost v první půli skončila gólem. Helguera při odkopu špatně trefil míč, ten se dostal k Albiolovi, a ten zblízka nezaváhal. Real kontroval pěknou kombinací po níž Roberto Carlos pálil dělovkou jen do boční sítě.

Vstup do druhé půle opět vyšel domácím, když přesný centr za obranu poslal Mario Cotelo a Riki zvýšil jejich náskok. Real ztratil rytmus a zcela odpadl, Getafe stačil k udržení výhry jen průměrný výkon. Po Figově centru hlavičkoval Samuel a Aragoneses vyrážel na roh, Figova slabá střela byla pro gólmana Getafe lahůdkou. Nepomohlo ani střídání, když na plac šli Solari, Owen a mladý pravý bek Palencia. Trestný kop Roberto Carlose Aragoneses opět vyřešil vyražením na rohový kop, na druhé straně hlavičkoval střídající Míchel těsně nad. Real už jen snížil, když se v samotném závěru trefil halfvolejem Solari. Hráči Realu druhou půli vesměs odchodili, snaha byla vidět snad jen na Gutim, který si nakonec ještě neodpustil drobnou kontroverzi s Komem.


Getafe CF - Racing Santander   0:0

Valencia pod novým koučem Antonio Lópezem dosáhla herního zlepšení, možná i proto ho funkcionáři castellonského týmu jmenovali na dva roky ještě sportovním ředitelem. Jeho tým přišel na Atlético s nadějemi, vždyť z posledních osmi zápasů tu šestkrát zvítězil. Navíc Atlétiku chyběl zraněný Ibagaza, Salva nemohl hrát neboť je u Colchoneros jen na hostování právě z Valencie, po distancu se naopak vrátil do stoperské dvojice Perea. To hostům bude ještě minimálně dva měsíce chybět zraněný Baraja. Na jeho místo do zálohy se posunul Marchena, v obraně dostal další šanci David Navarro.

Zápas začal svižně, do vápna se zkoušel prodriblovat Torres, ale Canizares mu míč ukopl, po faulu na Aimara vystřelil z trestného kopu vedle Fabio Aurelio. Valencia zvolila taktiku mnoha centrů do soupeřova vápna, právě po jednom z nich sebral nechtěně míč hlavou lépe postavenému Ayalovi Mista. Oba hráči si podobnou situaci zopakovali i na druhé straně, následky to však mělo pro hosty fatální, když zcela volný Fernando Torres hlavou vstřelil vedoucí gól, svůj 15 v tomto ročníku. Valencia kontrovala brejkem, Mista vysunul Fabia, ale ten skončil na Pereovi. Canizarese zase nebezpečnou střelou řádně prověřil Gronkjaer, Antonio López zamířil akrobaticky mimo tyče. Hrál se svižný zápas, bohužel ale i se spoustou nepřesností na obou stranách. Mista střílel vedle, ze série trestných kopů pro Valencii také nebylo nic.

V druhé půli to nejprve zkoušel obloučkem Mista, na pravé straně volný Rufete tvrdě vypálil, ale Leo Franco byl pozorný. Na druhé straně šel do sóla Jorge, ale následné zakončení šlo nad, Aimarovi míč v rozhodujícím okamžiku utekl. Valencia toužila alespoň vyrovnat, na plac šli Di Vaio a Xisco. Po rohu Fabia Aurelia hlavičkoval těsně nad David Navarro. Na hřišti se přiostřilo, Navarro roztrhl střídajícímu Richardu Nunezovi stehno. Atlético číhalo na brejky, po ideální Torresově přihrávce střílel mimo Antonio López. Po Di Vaiově stříleném centru chyběl k míči Mistovi jen kousíček. Valencii nepomohli ani nejisté zákroky García Calvy, který nahradil v obraně zraněného Pereu. Di Vaio střílel jen slabě, odkop obránce Atlétika skončil málem za zády Leo Franca, naštěstí pro domácí ale skončil míč v autu.


Atlético Madrid - Levante UD   0:0

Depor získal důležitou výhru na půdě Albacete a blíží se příčkám znamenajícím Ligu Mistrů. Domácí se naopak propadají níž a níž. Mohl za ně již nastoupit uzdravený Gaspar, v trestu byl ale Viaud, nastoupit nemohl Rubén Castro, který je v klubu na hostování právě z Deporu. Hosté dominovali první půli a domácí mohli být rádi, že dostali jen jeden gól. Aktivní Munitis pálil nejprve vedle, Víctorovu hlavičku likvidoval Valbuena. I další šance Romera a Munitise vychytal Valbuena, překonal ho až Coloccini po přesném pasu Víctora. Jedinou šanci Albacete měl Peralta, ale Munúa byl pozorný. V druhé půli domácí svého soupeře přitlačili, v koncovce se však neprosadili. Pacheco a Peralta stříleli vedle, OLiveru s Markem Gonzálezem vychytal Munúa.


Villarreal CF - Real Zaragoza   0:0

Levante si překvapivě hladce poradili s Osasunou, hrdinou byl střelec prvních dvou branek Juanma. Pamploně se nedaří, nevyhrála již 11 zápasů v kuse. Hned první vážnější akce domácím vyšla. Rivera centroval a Juanma překonal Elíu z voleje. Domácí dominovali, Jofre se zbavil svého strážce, utekl po levé straně, poslal míč přesně na vzdálenejší tyč pro Juanmu, a ten snadno zvýšil. Domácí dál útočili, agilní Jofre obešel dva hráče, ale jeho střelu Elía pacifikoval. Ominutu později však dal třetí gól Manchev. Samostatnou akci Sergia Garcíi zastavil až dobrým zákrokem gólman Elía, Manchev však byl pohotový a dorazil míč do sítě. Domácí brankář Mora byl zcela bez práce, čtvrtý gól už dal sám Sergio García. Nahrával mu Rivera, a ačkoliv si Elía na míč sáhl, v cestě do branky mu nezabránil.


Valencia CF - Sevilla FC   0:0

Duel o třetí místo mezi Villarrealem a Espanyol pro sebe jasně rozhodl domácí celek, Forlán vstřelil svůj 16 gól. Hosté mysleli na víc, zvlášť když už nastoupil uzdravený kapitán Tamudo, De la Pena byl zase k dispozici jako střídající hráč. První šanci nevyužil po dvou minutách hry zkraje pokuotvého území Forlán, na druhé straně musel zachraňovat po střele Ita gólman Reina, Maxiho střela byla nepřesná. Za domácí dvakrát pálil Marcos Senna, nejprve trefil levačkou břevno, s druhou střelou si poradil brankář Kameni. Další Forlánova šance už skončila gólem. Román mu poslal skvělý pas do pokutového území a Forlán neměl v zakončení problém. Espanyol brzo vyrovnal, když se po centru Oscara Serrana hlavou prosadil Lopo. Hosté mohli vést, Maxi našel centrem Tamuda, ale skvělý Reina se překonat nenechal. Espanyol dlouho držel remízu, když si Kameni poradil s trestnými kopy Senny i Romána. Velký podíl na výhře domácích měl Forlán. Druhý gól padl po jeho centru, když Sorín už jen doklepl míč do sítě, třetí po průniku do pokutového území, kde jej fauloval Kameni a Román proměnil penaltu. Závěr už byl v jasné režii Villarrealu. Forlánova střelu po Románově pasu byla ještě zblokována, po Cazorlově rohu dal čtvrtý gól střídající Lucho.


UD Almería - FC Barcelona   0:0

San Sebastian zatloukl Numancii další hřebík do rakve, když ji porazil po brankách Barkera a Kovačeviče. Právě uzdravený Srbochorvat konečně nastoupil a už po pár minutách se mohl radovat ze své 99 branky pro baskický klub. Karpin mu poslal perfektní centr a Kovačevič se nemýlil. Zvýšit mohl pravačkou Prieto, ale gólman Numancie Juanma byl na místě. Ohánět se musel i domácí Riesgo. Se střelami Miguela Péreze i Rose si však poradil. Krátce po změně stran hosté srovnali. Po centru Pulpa Gonzáleze se hlavou prosadil Tevenet. Domácí trochu vypadli z rytmu, přesto mohli opět vést po trestném kopu Rossata. Ten ale trefil jen břevno. Na druhé straně vyrazil Riesgo na roh gólovou střelu Teveneta. Pět minut před koncem rozhodl o výhře domácích Barkero. Juanma neudržel Kovačevičovu střelu a Barkero už jen dorážel. Miguel Pérez málem ještě vyrovnal, ale jeho dalekonosná střela skončila na břevně.


Real Valladolid - Osasuna Pamplona   0:0

Santander porazil Mallorku a rozhodl vlastně už v drtivém úvodu. První úder přišel už v první minutě. Racing rychle rozehrál roh, Moratón nabyl na střelu Andersonovi, a ten prostřelil Moyu. O tři minuty později centroval zleva Morán a Aganzo zblízka vstřelil druhý gól. Mallorca se nevzdala, ale pološance Luise Garcíi, Campana, Felipe Mella, Ballesterose či Aranga se neujaly. Domácí se uspokojili a vyráželi do brejků. Krátce po změně stran napálil odražený míč Benayoun a překonal Moyu potřetí. Za domácí se mohl na střeleckou listinu zapsat ještě Javi Guerrero, hosté nebyli schopni trefit Aouateho branku, Tuni i De los Santos zamířili vedle.


Real Betis - Athletic Bilbao   0:0

Mizérie Sevillského týmu pokračuje. Po prohrách s Atlétikem a remíze s Parmou nedali Andalusané gól ani v třetím zápase v řadě a prohráli doma se Zaragozou. A to hostů chyběl stoper Alvaro, jehož nahradil v obraně Capi. Zaragoza začala lépe. Savio vysunul Villu, ten překonal Estebana, ale trefil jen brankovou konstrukci. Sevilla kontrovala centrem mladíčka Jesúse Navase, ale Antonito tuto šanci v gól nepřetavil. Jediný gól vstřelil po rohu Savia hlavou stoper Milito. Vyrovnat mohl Renato, ale zblízka hlavičkoval jen do gólmana Luise. V druhé půli byla Sevilla lepší, chyběl jen gól. Julia Baptistu vychytal Luis, Darío Silva v dobré šanci míč vůbec netrefil. Další dobrý zákrok si Luis připsal při pokusu Jesúse Navase. Zvýšit mohl naopak Galletti, ale ani Esteban už za svá záda další míč nepustil.


Tabulka střelců
18 - Eto´o
17 - Forlán
16 - Oliveira
15 - F.Torres
13 - J.Baptista
12 - Ronaldo, Nihat, Román
11 - Maxi, Luis García
10 - Urzáiz
9 - Edú, Luque, Owen, Pacheco, Tristán, Villa
8 - Deco, Di Vaio



Tabulka:
1. FC Barcelona28205353:1865
2. Real Madrid28173848:2554
3. Villarreal CF28138748:2647
4. Real Betis28129745:3645
5. Espanyol Barcelona28136935:3345
6. Valencia CF281110741:2943
7. Sevilla FC28127932:3343
8. Atlético Madrid281261032:2542
9. Deportivo La Coruňa281012638:3542
10. Athletic Bilbao27108942:3638
11. Real Zaragoza281151233:4038
12. Real San Sebastian281051336:4035
13. Levante UD28971233:4034
14. Málaga CF281041427:3634
15. Getafe CF27881127:3132
16. Racing Santander28871329:4031
17. Osasuna Pamplona28871335:5131
18. Albacete Balompié28591425:4024
19. Real Mallorca28661628:4824
20. CD Numancia28481619:4420


Autor: Radek Nosil

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

proč Maxi nehraje víc? je to škoda nechat ho sedět, navíc když mám teď pocit že Eto'o zapomněl střílet góly

Reagovat
smazaný uživatel

kromě těch pár minut s Chelsea ještě nic nepředvedl (párkrát střídal), i nególový Etoo je asi zatím lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se MAxi líbil i v jiných zápasech, je jasné, že dkyž bdue hrát 15 minut za zápas, tak toho asi víc předvést nemůže, myslím golově.Ale herně hraje velmi dobře, šance si dokáže i za tak krátkou dobu vypracovat, myslím si, že v rozhodnutých zápasech, kdy vedeme např o dva goly by měl nastupovat třeba hned po poločase.

Reagovat
antimadrista

Maxi je důraznej a to se mi líbí

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Kluivert dal zas v UEFě gol a teď zařídil dalším golem vedení Newcastlu proti Totenhamu.

Reagovat
antimadrista

To je dobře

Reagovat
HOST*

to teda jo

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně pro ty rýpaly, PAtrick ještě všem ukáže, už ukazuje.

Reagovat
exmafie

Pro jaký rýpaly,to že hrál na podzim úplný hovno je pravda a na tom nic nezměníš,to že se teď chytil mu jedině přeju...

Reagovat
RMCF

Chtěl bych se zeptat Barceloňáků jak je to s Kluivertem. Mám dojem, že je v Newcastle na přestup, ale nejsem si jistý.

Je tam na hostování nebo přestup?

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam nastálo, teda spíš do léta, kdy nejspíš zase odejde.

Reagovat
HOST*

Nevite nekdo prosim kolik stoji dobry satelit?

JA si ho ted chci koupit?

A na jakyh stanicih je nejlepsi fotbal?

DEKUJI ZA ODPOVED

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda naevím za kolik a tak, ale třeba primeru chytneš na astře.

Reagovat
antimadrista

To záleží ne tom,jakej fotbal chces sledovat. Tak třeba nejlepší na La Ligu jsou Taquilly.

Reagovat
HOST*R+R

Na Astře, myslíš na družici, ne? A jak se jmenuje program?

Reagovat
PJ

Hmmm tak Real se opět ukázal. Udělejte s tim něco, nebo vás příští rok čeká UEFA...

Reagovat
exmafie

S tím už jsme smíření,pokud má klub hrát tak jako teď,tak ho v LM příští sezónu ani moc nechci...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, dneska ráno jsem do Madridu osobně volal. V rozhovoru s vysokým činitelem klubu jsem 18x použil výraz gilipollas, 15x putamadre, 12x coňo de tu madre, 10x gandules de mierda, 6x viejos chochos a 5x hostia que te cagas.

Takže proti Málaze už by hra měla být v pořádku, uvidíte

Reagovat
Mr.Jindros

Spíš si dejte do pořádku přestupuvou politiku ....

Reagovat
PJ

Jo a co že si jim to vlastně řikal?

Reagovat
sansiro

Gratuluji Barcelone k titulu!

Reagovat
HOST*

POmuzte mi prosim kolik stoji dobrej satelit?

a kde na jakym kanale na satelitu davaji ten nej.fotbal?

ptosim prosim

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší by byli asi Skysports

Reagovat
Mr.Jindros

Rovněž gratuluju Barce k naprosto zaslouženému titulu, zázraky se nedějí .... konkurence se rozplynula jako pára nad hrncem, Real i Valencie předvedli tragické sezóny (o Deporu ani nemluvě).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,tak gratulace už patří Barceloně soupeři Real atd.jsou mimo a je to velké zklamání to co předváděj.

Reagovat
smazaný uživatel

V Primera Division na nás tento rok nikdo nestačil a jestli to půjde s ostatními tým od desíti k pěti jako doposud myslím si, že je o titulu i pro příští rok rozhodnuto.

Reagovat
Mr.Jindros

Zase tolik bych nepředbíhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, ale rád bych, kdyby to vyšlo i příští sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

hezky se to poslouchá BARCÁÁÁ

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jo je to takový balzám na uši

Reagovat
antimadrista

Děkuji všem, kteří nám popřáli k titulu, vážím si toho, i když to jsou blahopřání i od "nepřátel"

Reagovat
smazaný uživatel

já si počkám až po Deporu

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

No já si taky ještě počkám s oslavama Ale myslím, že po clasicu už bych oslavovat mohl, dřív ale ne. Každopádně jestli ne letos, tak kdy?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele