Kweuke zaplatí pokutu

21.02.2011, 20:48
Aktuality
Disciplinární komise fotbalového svazu měla dnes napilno. Vedle sparťanského prohřešku s "převlečenými" hráči řešila i gesto Leonarda Kweukeho a korupční kauzu Sigma - Bohemians.

Trest si z disciplinárky odnesl sparťan Léonard Kweuke za kontroverzní gesto při lednovém halovém turnaji v O2 areně, kdy si před fanoušky a hráči pražského rivala Slavie přejel dlaní po krku. Komise mu udělila pokutu 20 tisíc korun.

Disciplinárka rovněž konstatovala, že nebude znovu otvírat údajnou korupční kauzu mezi Sigmou Olomouc a Bohemians Praha z května 2009. Její vyšetřování na konci ledna uzavřela policie a navrhla obžalovat olomouckého brankáře Petra Drobisze, bývalého prezidenta Bohemians Praha Karla Kapra a tehdejší hráče střížkovského klubu Miroslava Obermajera a Davida Zoubka.

Kapr v březnu loňského roku prohlásil, že před zápasem obou týmů nabídl Drobisz jeho hráčům úplatek 300.000 korun. Disciplinární komisi ale slibované důkazy nepředložil. Střížkovský klub, který navíc odmítl nastoupit k zápasu proti Bohemians 1905, dostal souhrnný trest v podobě pokuty šest milionů korun a odpočtu 20 bodů, který později odvolací a revizní komise snížila na 15 bodů. Kapr navíc obdržel pokutu 300 tisíc korun a dvouletý zákaz vykonávat všechny funkce spojené se zápasy ČMFS.

Autor: Radim Šantrůček / čtk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to uz je moc

Reagovat
smazaný uživatel

no disciplinárka to dobře rozjela no...ale když vidím trest Gattusa tak sou to zajímavý metry

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to je mě tak platné. Už aby to policie konečně vyřešila a celé to skončilo buď očištěním Drobka a nebo jeho vyhnáním ze stadionu svinským krokem.

Reagovat
smazaný uživatel

No počítal bych s tím, že se to může táhnout ještě tak 5 let a pořád to nebude uzavřeno a pochyby se nad Sigmou budou vznášet navěky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda zase kecy o té smradlavé rybě,už jen když si rozumnej člověk nad tím zauvažuje...uplatek měl byt předán na březen nebo květen 09,prej po pár měsících to oznámili...respektive listopad 10 ... už jen to je kravina..Navíc proč by to měli vědět trenéři a kdo ví kolik lidí v kádru...přece když někoho chcete uplatit tak to neplánujete z pulkou týmu Takže kdyby sigma vydala prohlášení,že ji uplácelo 9 klubu z Géčka tak se budou takhle řešit všecky ... a nejlíp každej rok dokola Kdyby to co říkal Kapr měla bejt pravda a chtěl to oznámit proč by si nenechal dukaz a nebo to nenahrál to předávání ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele