Kvarteto z PSG dostalo trest za homofobní urážky soupeřů z Marseille

06.10.2023, 10:15
Aktuality
Achraf Hakimi (© AFP)

Čtveřice z Paris St. Germain Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Layvin Kurzawa a Achraf Hakimi dostali podmínečný trest na jeden zápas za homofobní urážky soupeřů z Marseille. Obhájce titulu 24. září v ligovém šlágru zvítězil 4:0, výhru však zastínilo chování některých hráčů i fanoušků. Verdikt vynesla disciplinární komise ligové asociace (LFP).

PSG má navíc na jeden zápas uzavřenou tribunu za brankou, kde sídlí tvrdé jádro příznivců a z níž se urážlivé pokřiky rovněž ozývaly. Pro druhý zápas platí podmínka.

Tradiční souboj rivalů ze dvou největších francouzských měst často provází napětí mezi fanoušky i kluby. Za nejnovější incidenty se potrestaní hráči už před zasedáním disciplinárky omluvili. "Vážně litujeme slov, která jsme nikdy neměli vyslovit. Nechali jsme se unést euforií," tvrdili ve společném prohlášení.

Pařížský velkoklub neprožívá vydařený vstup do sezony. V lize vyhrál jen tři ze sedmi utkání a je až pátý. V posledním zápase ve středu navíc utrpěl v Lize mistrů debakl 1:4 na hřišti Newcastlu.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
anarchochuligan

Jejich víra jim nedovoluje podporovat homosexuály ani LBQT+.

Reagovat
pobody's nerfect

Víra je největší svinstvo, jaké lidská rasa vymyslela

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Ty máš asi na mysli náboženství. Víru nemůžeš vymyslet, ta prostě je. Já taky můžu věřit, že jsi alespoň průměrně inteligentní, bez toho, aby to někdo vymyslel.

Reagovat
pobody's nerfect

Samozřejmě jsem měl na mysli náboženství.

Reagovat
Jerry015

Vždy je to jen o lidech. Od konce 19. století bylo moderní tvrdit, že za většinu zla v dějinách mohla náboženství a spousta lidí tomu věřila. Pak přišly 2 světové války. Miliony mrtvých a nepřeberné množství bestiality, aniž by v tom náboženství hrálo roli. Zlo se netvoří idejemi, ale vždy konkrétními lidmi, kteří i vznešené myšlenky znetvoří jako alibi své zvrácenosti.

Reagovat
Jason_

Reagovat
shitcool

O jaký urážky se mělo jednat?

Reagovat
acko_bez_naflusu

Reagovat
shitcool

nick

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Jindra737

Co cekat od opicaku a arabacu...nedej boze, ze prileti banan na hriste... to je mezinarodni ostuda a milionove pokuty a dozivotni distatnce.....

Reagovat
oli9

Reagovat
Laliga

Ty sa v prvom rade pozri na to čo si tu vyplodil . Nepríde ti choré že človek s tvojím vyjadrovaním ide riešiť čo povedal niekto iný?

Reagovat
icka

Reagovat
Gazdo

Reagovat
John Obi Mikel

Co řekli?

Reagovat
jsemdement

Dembele by měl dostat cancel culture. Nejdřív rasismus a teď tohle, zmrd jeden.

Reagovat
Vrubozubec

Tak hlavně že se můžou posrat kvůli rasismu

Reagovat
Kejza

Joo, to je běžný takhle. Když jsem v euforii a šťastnej, nemůžu si pomoct, ale furt bych jen někomu nadával do buzen.

Reagovat
Salfovic

Za Marseille hraje nějaký profláklý buzerant nebo se jen o ní zpívá něco podobného jako o Spartě ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele