Kruse byl vyřazen z reprezentace, v klubu mu zatím totéž nehrozí

22.03.2016, 20:48
Aktuality
Ihned během své první sezony ve Wolfsburgu se Max Kruse ocitl v problémech. Čerstvý oslavenec 28. narozenin sice válí na hrací ploše, kde jenom v Bundeslize zaznamenal šest gólů a sedm asistencí, ovšem mimo trávníky už je to horší. Další disciplinární prohřešek nyní Kruseho připravil o místo v národním týmu, klub ho však zatím nesuspendoval...

Max Kruse se do potíží poprvé dostal loni v říjnu, když v berlínském taxíku zapomněl 75 tisíc v hotovosti. Teprve v minulém týdnu potom vyšlo najevo, že ho za to klub pokutoval.

Nyní musel Klaus Allofs, sportovní ředitel osmého celku tabulky, dle informací Bildu k obdobnému trestu sáhnout znovu.

Produktivnímu forvardovi prý Allofs uložil zaplatit 25 tisíc eur za to, že reportérce Bildu na své narozeninové oslavě sebral mobil a vymazal z něho fotky vlastní osoby.

Kruse tak dle svých slov činil, aniž by tušil, že jde o novinářku - ani taková omluva však nezviklala trenéra národního týmu Joachima Löwa, jenž bývalou oporu Mönchengladbachu vyřadil z nominace na přátelské zápasy s Anglií a Itálií.

"Max se opakovaně zachoval neprofesionálně," krčil rameny Löw. "My potřebujeme hráče, kteří jsou soustředění, a kteří si uvědomují, že jsou také vzory pro ostatní," vysvětloval dále kouč mistrů světa, jenž ale prozatím nevyloučil Kruseho účast na nadcházejícím mistrovství Evropy.

Kruse si nicméně bezesporu zkomplikoval situaci, a ještě hůře by bylo, kdyby se podobně rozhodl jednat také Wolfsburg. Na jeho tréninku se dnes 28letý borec nehlásil, hned zítra ho už ale trenér Vlků Dieter Hecking očekává zpátky.

"V tuhle chvíli si to nemyslím," odpovídal Hecking na otázku reportérů, zdali Kruse bude vyřazen také z týmu Wolfsburgu.

Kruseho osoby se mezitím na Instagramu veřejně zastal třeba fotbalista Stuttgartu Kevin Grosskreutz, když napsal: "Každý hráč dělá chyby a má nárok na vlastní osobní život."

Autor: Tomáš Daníček / dw.com, bild.de

Komentáře (305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele