KRÁTCE A STRUČNĚ Z ITÁLIE

06.10.2006, 08:59
Aktuality
Podívejme se na poslední zprávy z italského fotbalu. Nejen ze Serie A, budeme totiž mluvit také o Juventusu a reprezentaci této země, která se pyšní, a po čtyři roky bude pyšnit, hrdým titulem mistra světa. Dida, AC Milán, Trezeguet, Inter, Crespo, Moratti, Lippi, Juventus a Mascherano...


DIDA A MILÁN

V červnu příštího roku končí smlouva brazilského reprezentačního gólmana, známého pod jménem Dida, v AC Milán. Mnozí jsou přesvědčeni, že půjde někam jinam. Opačného názoru je ale Adriano Galliani, který dočasně stojí v čele tohoto klubu. "Nevím, o čem diskutujeme. Zatím nepodepsal, ale podepíše, smlouva bude prodloužena. Ale i kdyby se tak nestalo, do posledního utkání bude prvním brankářem. Jsme mu vděčni za mnohé, jedná se o oporu týmu. Je zcela normální, že se smlouva uzavírá na určitou dobu, pak se buď prodlouží nebo ukončí. My v AC Milán neděláme žádné potíže hráčům, kteří u nás nechtějí pokračovat. Trh je trhem, fotbal je součástí obchodního podnikání!"

Otázka tedy zní: Podepíše Dida, nebo půjde jinam?


CRESPO JE NA MARODCE!

Hernán Crespo si natáhl sval. Stalo se tak ve 32. minutě utkání Cagliari - Inter, které skončilo nerozhodně 1:1. Crespo udělal snad až nemožné aby vybojoval míč, ale po tomto zákroku již nevstal. Výraz ve tváři byl více než výmluvný, muselo to bolet k nevydržení. Odkulhal ze hřišti za pomoci lékaře a maséra a nevypadal, že by měl moc chuti do života.

Crespo nebude hrát měsíc, pět týdnů, a v dresu Argentiny proti Španělsku ho neuvidíme. Datum zápasu se blíží, hraje se 11. října na stadiónu v Murcii! Zraněný je rovněž Fabio Grosso. Trénovat začal Esteban Cambiasso, také Alvaro Recoba, ale nikdo neví, kdy bude moci Roberto Mancini počítat s Julio Ricardo Cruzem.

Otázek je zde hned několik! Vyhraje Inter letos ligu? Má dostatečně široký a silný kádr? Dokáže si poradit s marodkou?


JUVE POSTOUPÍ!

David Trezeguet má jasno v otázce postupu Juventusu do Serie A. Je přesvědčen na 100%, že Stará dáma se již v příští sezóně ukáže v nejvyšší soutěži! "Bude to hodně těžké, ale nyní jsme všichni v pohodě, hrajeme dobře a chceme splnit náš slib."

Trezeguet dal pět z devíti branek Juventusu v posledních třech zápasech tohoto ročníku Serie B. Normálně se příliš nezajímá o snížení trestu, který klub obdržel, ale tentokráte se přeci jen zmínil o této možnosti. "Musíme pokračovat v dobré hře, vyhrávat. Jestli nám sníží onu 17bodovou ztrátu, bude lépe, ale když se tak nestane, nic se na situaci nezmění. Musíme to dokázat bez této pomoci."

Otázka zní: Dokáže Juventus smazat ztrátu, získat dostatečný počet bodů a postoupit?


INTER ODPOSLOUCHÁVAL!

Inter Milán má potíže a zaděláno na pěkný průšvih. Massimo Moratti se musel dostavit na jednání Italské fotbalové federace a zpovídal se ze svých hříchů. Vyšetřovatel Francesco Saverio Borrelli se Morattiho a Gabriela Orialiho, sportovního ředitele klubu, ptal, jak že to bylo s odposlechy, které jsou, jak se zdá, módou nejen v kotlině české, ale také na apeninském poloostrově.

Inter o sobě tvrdí, že je čistý jak čerstvě napadaný sníh, a se skandály v italské kopané nemá nic společného. Ale bývalý šéf ochranky italského Telecomu je zcela jiného mínění. Jeho advokáti prohlásili, že panstvo z Interu si objednalo štěnice nainstalované do telefonních aparátů funkcionářů Juventusu, rozhodčích a mnohých mocipánů ze samotného vedení italského fotbalu! Co na to říká Moratti? "Fantazie, fantazie a ještě jednou fantazie! Probuďte se ze sna, my v ničem nejedem!"

Inter asi potrestaný nebude, není důvod. Dvě hodiny odpovídal v úterý Moratti na otázky Borrelliho. Po skončení se oba pánové vyjádřili velice stručně: Moratti: "Vysvětlil jsem vše. co jsem vysvětlit měl. Nemíním se na toto místo znovu vrátit. Nebude toho třeba!" Borrelli: "Zatím nemohu říci, zda vyšetřování přinese důkazy. Myslím si, že nebude nutno Morattiho znovu povolat před tuto komisi. Ale ještě jsem neuzavřel tento případ!"

Ale jedna věc je přeci jen zarážející a potvrzuje ono rčení, že není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu! Carlo Buora je viceprezidentem Interu Milán. Ale také italského Telecomu...

Otázka se v tomto případě přímo nabízí: Věří někdo v čistotu Interu? A italského fotbalu vůbec?


LIPPI MILUJE ŠPANĚLSKO!

Marcello Lippi přenechal po zisku titulu mistra světa trenérské křeslo svému nástupci. Ale na fotbal nezapomněl, ani nezanevřel. Dokonce se svěřil s jedním, do této chvíle, tajným snem: "Španělsko se mi moc líbí. Jednou chci trénovat v této zemi. Fotbal, který se hraje ve španělské lize je podle mne vynikající. Po skončení u reprezentace jsem nedostal žádnou nabídku od italských klubů, ale celou řadu z ciziny. Ozvali se mi z Turecka, Francie, Anglie, Řecka. Ale já jsem nikomu neodpověděl, chci si dát pár měsíců oddych a pak uvidím."

Ale jednu bolístku u srdce a na duši Lippi má. Nikdy nečekal, že uvidí jím tolik milovaný Juventus hrát v Serii B...

Položme si v tomto případě jednu provokativní otázku! Nahradí jednou Ital Lippi Itala Capella? A kdy to bude?


JUVE HLEDÁ POSILY!

Juve sice hraje o jednu třídu níž, ale myslí na budoucnost. A do té patří zcela jistě celá řada přestupů, získávání zejména mladých a nadějných fotbalistů. Nedvěd a spol. sice zpět mezi elitu týmu můžou pomoci, ale dál asi nikdo z nich pokračovat nebude.

Prvním z fotbalistů, o kterých se mluví, je 22letý Javier Mascherano, který v létě přestoupil za poněkud zvláštních a tajemných okolností z brazilského Corinthians do anglického West Ham United. Na této cestě ho doprovázel věčný bouřlivák Carlos Tevez, oba reprezentanti Argentiny.

Juventus se snažil o zisk Mascherana, který má italský pas a nezabírá tedy ono "cizinecké" místo v zemích Evropské unie, již letos v létě, ale situace klubu byla poněkud delikátní a z jednání nakonec sešlo. "Hledali jsme někoho do středu pole a Mascherano by se moc hodil, ale za již známých okolností k přestupu nedošlo. Ale co není může být, budeme s tímto hráčem jednat a věřím, že v lednu ho přivítám v Turíně!", řekl trenér týmu Didier Deschamps. Mascherana údajně nezajímá, že by hrál minimálně půl roku v Sérii B...

A poslední otázka? Získá Juventus tohoto hráče a bude mít také zájem o jeho poněkud méně pohledné "dvojče" Carlose Teveze?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ANO, NE, ANO, NE, NE, ANO

Reagovat
HOST*ital

Přesně tak,až na toho Tevéze.

Reagovat
HOST*ital

Přesně tak,až na toho Tevéze.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky myslím jenom Mascherana, kvalitních útočníků mají dost.

Reagovat
HOST*ital

Jsem zvědavý,jak to dopadne s Bojinovem.

Reagovat
HOST*Gogo

Spis zpravy o AC, Interu a Juve...

Reagovat
HOST*juve

Tak jsem koukal do atlasu a našel jsem, že Milán a Turín jsou v Itálii. AC, Inter a Juventus hrají fotbal a jsou z těchto měst. Jedná se tedy o zprávy z italského fotbalu...

Reagovat
HOST*juve

Tak jsem koukal do atlasu a našel jsem, že Milán a Turín jsou v Itálii. AC, Inter a Juventus hrají fotbal a jsou z těchto měst. Jedná se tedy o zprávy z italského fotbalu...

Reagovat
HOST*1860

o tom neni pochyb...

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, občas si říkám, že by měli Milán přestěhovat jinam, aby byl klid.

Reagovat
HOST*kuk

Na Strahov? Nebo na stadión Pepi Bicana do Edenu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele