Kozel před novou sezonou: Zase chceme být lepší než v předešlém ročníku

19.07.2023, 15:33
Aktuality

Těsně před začátkem nové sezony přišli o svého nejlepšího střelce Victora Olatunjiho, i tak chce Liberec pokračovat v postupném zlepšování. Trenér Slovanu Luboš Kozel věří, že severočeské mužstvo má kvalitu na to, aby po devátém a sedmém místě z předchozích dvou ročníků tentokrát zabojovalo o účast v nadstavbové skupině o titul pro prvních šest týmů základní části. Uvedl to na dnešní tiskové konferenci.

"Budu tu třetí sezonu - skončili jsme devátí, minule sedmí. Samozřejmě každý má v sobě motivaci být zase o trošku lepší. Vnitřně cítíme, že bychom chtěli bojovat o šestku. Mužstvo je velmi mladé, znovu odešli zkušení hráči. Ale kvalitu mužstvo má, o tom jsem přesvědčený," řekl Kozel.

Jeho svěřenci v minulém ročníku vyhráli skupinu o umístění pro týmy na sedmé až desáté příčce po základní části. "Myslím, že už máme svoji tvář a jde spíš nějakým způsobem o to se naučit stabilizovat výkonnost. Abychom neměli propady, které občas máme. Máme sérii čtyř pěti výborných utkání, pak zase tři čtyři horší. Na tomto se budeme snažit pracovat," podotkl Kozel.

"Nemáme úplně lehký start do soutěže, může nám to hodně věcí napovědět. Ale i kdyby se start úplně nepovedl, věřím, že sílu mužstvo má, a ukázalo ji i v těžkých situacích už na jaře. Věřím, že jsme schopni se o tyto cíle prát," doplnil kouč Slovanu.

Očekává znovu velmi vyrovnanou tabulku. "Víte, jak vypadala liga minule. Od pátého do třináctého místa to bylo v pár bodech a rozhodovaly detaily. Sparta, Slavia a Plzeň asi zase budou odskočené, ale pak mohou rozhodovat maličkosti. Jsou tam některé týmy, které třeba nenaplnily ambice a hodně posílily. Baník Ostrava, Mladá Boleslav, Jablonec. Hodně mužstev může být vyrovnaných," řekl Kozel.

Slovan těsně před začátkem sezony opustil autor osmi branek z minulého ligového ročníku Olatunji, který přestoupil do Sparty. Slovan přitom na nigerijského útočníka po uplynulé sezoně uplatnil opci.

"Počítal jsem s tím, že tu zůstane. Myslím, že se s tím záměrem i kupoval, protože jsme viděli, že potenciál má. Byl jsem rád, že jsme na něj uplatnili opci. Konec jarní sezony měl takový, že se asi nemůžeme ubránit tomu, že o něj byl zájem a nejen ze Sparty. Už předtím jsme registrovali kontakty ze zahraničí. Nebezpečí jeho odchodu tu bylo, a pokud nabídka byla pro klub z ekonomického hlediska výborná, hráčům se tu nebrání, aby udělali krok nahoru," řekl Kozel.

"Samozřejmě je to pro nás komplikace a v tuhle chvíli oslabení. Budeme věřit, že se nám zase podaří třeba najít někoho, kdo tu udělá podobný výkonnostní vzestup. V této chvíli se snažíme, aby ještě jeden útočník přišel," doplnil Kozel.

Vedle Olatunjiho skončili i další ofenzivní hráči Imad Rondić, Karol Mészáros a Matyáš Kozák, jemuž stejně jako Matěji Valentovi a Giglimu Ndefemu vypršelo hostování. Profesionální kariéru uzavřel defenzivní univerzál Theodor Gebre Selassie, kterého v roli kapitána nahradí útočník Michael Rabušic. Severočeši naopak angažovali navrátilce Matěje Chaluše, Bosňana Luku Kulenoviće, Nicolase Pennera a Filipa Horského. Hostování ve Slovanu si protáhne Dominik Plechatý.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele