Koubek si cenil kolektivní výhry nad Ballkani, chválil i osmnáctileté mladíky

30.11.2023, 22:50
Aktuality
Miroslav Koubek (© AFP)

Trenér Plzně Miroslav Koubek vnímal vítězství 1:0 nad kosovským týmem Ballkani v Evropské konferenční lize jako kolektivní úspěch. Pět výher z pěti zápasů ve skupině C označil za potěšitelný a nečekaný počin. Dvaasedmdesátiletý kouč po utkání v Tiraně ocenil i výkon tří osmnáctiletých hráčů Viktorie brankáře Viktora Baiera, obránce Jana Palusky a střídajícího útočníka Pavla Haška.

Západočeši, kteří už měli po čtvrtém kole Konferenční ligy jistý postup do osmifinále z prvního místa, nastoupili proti Ballkani ve výrazně pozměněné sestavě. Přesto zvítězili gólem střídajícího Pavla Šulce z 81. minuty.

"Měli jsme úspěchy v nějaké formaci s nějakou kostrou. Teď na základě zranění přišli jiní hráči. Když se jim něco nepodaří, já se na ně nezlobím, protože logicky nemůžou mít takovou rozehranost. Ale vzali za to a ukázali všichni skvělou morálku. Vítězství v Albánii je kolektivním dílem," řekl Koubek v rozhovoru pro klubový web.

Plzeňští si letos počínají v Konferenční lize suverénně. Včetně kvalifikace ještě neprohráli a zvítězili v 10 z 11 dosavadních zápasů. Ve skupině porazili dvakrát Ballkani i Dinamo Záhřeb 1:0 a Astanu venku 2:1. "Je potěšitelné a pravděpodobně i nečekané, co se nám zadařilo v Konferenční lize. Vůbec ne s lehkými soupeři, každý to vidí," uvedl Koubek.

Jeho svěřenci naopak v domácí soutěži už několikrát zaváhali a v neúplné ligové tabulce jsou pátí. "Koncentrovali jsme se na úspěšné výsledky, finanční a koeficientový přínos klubu i českému fotbalu. Tím nechci říct, že bychom na ligu nějak nemysleli, naopak trápí nás to. Ale tančíme na třech svatbách. Ještě je tam MOL Cup, takže to úplně jednoduché není," prohlásil zkušený trenér.

Ocenil mladíky Baiera, Palusku a Haška, jenž si v Tiraně odbyl soutěžní debut za plzeňský A-tým. "Líbili se mi, všichni hráli výborně. Ti dva vzadu byli skvělí. Těžké to mě Hašan, šel hlavně odpresovat zápas, soupeř nabíral dech na závěrečný nápor a on měl za úkol hlavně plnit obranné věci a tolik se nedostal na balon. Splnil to dobře, pomohl tomu," dodal Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
ratusek

Kdo by to byl ještě nedávno řekl (ať už za Vrby nebo Bílka), že Plzeň přecejen má kvalitní mladíky. Pokud by po Koubkovi mělo zůstat jen tohle, tak je to to nejlepší, co Plzni mohl dát

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
tofupust

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
delfin

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kucka

Pro Baiera a Palusku to nebyl debut, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele