Konec spolupráce po 70 letech, německá reprezentace mění tradiční značku dresů

21.03., 23:33
Aktuality
Dres německé reprezentace (© AFP)

Po více než 70 letech skončí spojení německé reprezentace a firmy Adidas. Německý fotbalový svaz (DFB) dnes oznámil, že od roku 2027 budou národní týmy hrát v dresech od firmy Nike. S americkým gigantem podepsal DFB smlouvu do roku 2034.

Adidas byl tradičním dodavatelem dresů německé reprezentace. Čtyřnásobní mistři světa v dresech domácí značky hráli od roku 1954, pouze s krátkodobými odbočkami k firmám Umbro a Erima. Partnerství s Adidasem bude pokračovat na letošním evropském šampionátu v Německu a skončí po mistrovství světa v USA, Kanadě a Mexiku v roce 2026.

DFB v prohlášení uvedl, že společnost Nike dala zdaleka nejlepší finanční nabídku. "Těšíme se na spolupráci s Nike a máme radost z důvěru v nás vloženou. Budoucí partnerství umožní DFB také v příští dekádě pokračovat v klíčových úkolech týkajících se rozvoje fotbalu v Německu," uvedl prezident svazu Bernd Neuendorf.

Německý ekonomický deník Handelsblatt s odvoláním na své zdroje z branže uvádí, že Nike zaplatí německému svazu ročně devítimístnou částku v eurech. S minimálně 100 miliony eur (2,5 miliardami korun) ročně tak DFB dostane nejméně dvakrát více než současných 50 milionů eur ročně od Adidasu.

Autor: ČTK

Komentáře (118)

Přidat komentář
Zaschrona

Za Pumu by to asi ještě šlo, ale za Nike? Pod tuhle smlouvu se podepsat, to fakt chce hodně odvahy.

Reagovat
Stephanos

To měli dát radši Adidas - aby se dočkal i druhý bratr zakladatel

Reagovat
Rudnevs

Adidas mali doterajších 70 rokov

Reagovat
LyEX

Jebn. ma asi z neho

Reagovat
Stephanos

Mea culpa, přehlédl jsem to.

Reagovat
AnthonyR

Odvaha by byla, kdyby jim v rámci návratu k dávným a slavným tradicím ušil uniformy Hugo Boss

Reagovat
Čenda

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

S hákáčema

Reagovat
Psy_cho

No bóže, budhistický znak.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
herbage

psáno ba dresu: Hugo BoSS

Reagovat
Rudnevs

Strasny fail

Reagovat
Nuno čomes

Zas nejde o život.

Reagovat
fsada

Škoda ,zrovna jejich dresy s Adidas vypadaly fakt krásně , no jsem zvědavej na Nike

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
ACSMan
Reagovat
Manik...

Proč ne. Sice Nike poslední dobou nic moc design, ale to se může otočit.

Reagovat
LyEX

Nemci tým, že sa asi snažia odčiniť svoj podiel viny pri nacionalizme, prechádzajú resp. už dávno prešli do pozície straty národnej identity úplne, tak ako väčšina rozumnejších geopolitológov má názor na Nemecko, že je to krajina, ktorá nedokáže nájsť rovnováhu medzi večným extrémom a radikalizmom, či už na jednú alebo druhú stranu. Napr. zelená politika. P.S. normálne sa človek až cíti zlé pričom by nemal sa tak cítiť, keď hovorí trochu aj o národnej otázke, hneď sa mu vyobrazí postava toho hranatého kok.ta čo nám práve vládne, alebo šľahnutého p r e d s e d u NS.

Reagovat
Rudnevs

Uplny suhlas s poslednou vetou. Na všetko s prívlastkom národné či slovenské mám totálnu averziu. Zakrývať nejake svoje záujmy a chamtivosť falošnými národnými hodnotami na oblbnutie jednoduchého ľudu, ma učí akurát tak nenávidieť Slovensko a nie naopak.

Reagovat
Zemun

Reagovat
Rudnevs

Co ako?

Reagovat
LyEX

Možno sme natrafili na fikovoliča, nevšímaj

Reagovat
Rudnevs

Len nech si kľudne nechá vysvetliť, že to, čo Fico a spol. robia, speje ku koncu právneho štátu a momentálne sa snažia rozbiť už aj systém bŕzd a protiváh. Ale onálepkujeme to tým, že sa snažíme o kľud a za národ.

Reagovat
LyEX

Keď po tých veciach, ktoré stvárajú v parlamente, na vláde a v zahraničí, stále ľudia v mojom okolí tieto veci obhajujú a to starší právnik (vo svojej profesií výborný), právnik riaditeľ odboru na nemenovanom ministerstve vek stredný (slabý právnik) a 18 ročný chlapec vo fitku, že Fico je popič, priamy človek a razantný, tak už som stratil akúkoľvek nádej, že je to moźné, alebo že sa jedná len o starších resp. menej vzdelaných.

Reagovat
Rudnevs

Študujem právo a sám vidím, že mnohí profesori/právnici aj študenti inklinujú k smeru. Domnievam sa, že to je u niektorých sčasti aj tým, že sa s ficovcami poznajú osobne a majú z toho rôzne benefity, resp. im súčasná situácia kariérne vyhovuje.

Reagovat
Bayern +

Ja som mal zas väčšinu z HZDS, dokonca aj prof. Tkáča

Reagovat
Rudnevs

Kde vyučoval? Košice? Alebo tiež UK? Ja mám prof. Ficovú, priamo Robovu ženu. Musím však povedať, že jej prednášky stoja za to.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Gremlin

Ale tiež je naivné si myslieť, že tu existuje nejaký boj dobra so zlom ako sa to niektoré média snažia naznačovať. V politike, a špeciálne na Slovensku existujú iba odtiene šedej. O Širokom jeho zištnom napojení na Smer vedia všetci ale málokto vie, že najväčší odrb na dialniciach urobili napríklad bývalí nominanti SDKU v Slovenskej správe ciest. Velké prachy skončili na ich účtoch vo Švajčiarsku. Ale v médiach sa to správy o súde vo Švajčiarsku či neskôr na Slovensku iba ak mihli. Aj preto stále nemáme dialnicu na Východ - lebo každý kradne kto sa dostane k moci cez schránkové firmy, nepotizmus či pre Oligarchov. Niekto ťarbavo a neopatrne, niekto skrytejšie s dobrým P.R. Ale Slováci sú naivní a chcú nutne veriť.. niekomu.. v niekoho. Za naivitu a pasivitu sa platí a to životnou úrovňou väčšiny ľudí. Národ má iba takých politikov akých si zaslúži, tí politici ho dokonale odzrkadľujú. Tupí národ a spoločnosť = Tupí politici.

Reagovat
Rudnevs

Pozri, nikto netvrdí, že nejaka strana je ideál. Politika je umenie najmenšieho zla. A tak to treba brať. Stále je lepšie zvoliť si to menšie zlo než na just voliť najhoršiu variantu alebo sa tváriť, že sa nás to vôbec netýka.

Reagovat
Gremlin

No to je najväčší omyl, ktorý sa Ti snažím vysvetliť - nie je menšie zlo. Zlo je zlo. Ty si asi nemôžeš pamätať Mečiarovu éru. Ja si dobre pamätám jej koniec a to čo prišlo po tom. To čo prišlo nebolo dobro, bolo to iba iné sofistikovanejšie zlo, ktoré bolo menej "in your face", skryté za EU ašpiráciami a dobiehania Západu ale následky boli prinajmenšom rovnaké. Penta a spol napríklad v tomto období najviac expandovala, odvtedy úplne ovládla zdravotníctvo. Najviac mladých odišlo do zahraničia za Mikiho vlády a skvelej politiky austerity - uťahovania opaskov. Bačovanie Ano a exmarkízakov asi nikoho nepoučilo ale však zachráňme Markízu. Fico nastúpil a iba pokračoval vo vychodených cestičkách, hrabal pre svojich, len s tým rozdielom, že vďaka svojej stupidite zabudol na to, že on také mediálne krytie nemá a z novinárov si spravil nepriateľov miesto toho aby nimi manipuloval ako iní. Ale vieš ja sa nečudujem, že ľudia teraz volia populistov: Média vôbec neotvárajú zásadné otázky ako sú životná úroveň, platy a infraštruktúra, zahlcujú ľudí banalitami. Potom zúfalí ľudia volia tých, ktorí im aspoň niečo sľúbia aj keď nič z toho nedodržia. Alebo natruc tomu mediálnemu divadlu, ktoré neodzrkadľuje vôbec dennodennú realitu a boje väčšiny ľudí na Slovensku - chudobu. A tak to aj potom na Slovensku vyzerá. Nie je menšie zlo, všetko má svoje dôsledky a práve to "menšie zlo" je príčinou prečo máme to väčšie.

Reagovat
Zemun

Ja ze som na eurofotbale

Reagovat
Rudnevs

Nikto netvrdil, ze eurofotbal je apolitický web. Nič v skutočnosti nie je apolitické. Politika je všade okolo nás, ovplyvňuje naše životy a týka sa nás všetkých.

Reagovat
Zemun

Iste ovplyvňuje do istej miery,každý to ma ináč a študuješ na Slovensku ci inde?

Reagovat
Rudnevs

Ano, nakoniec som sa rozhodol ostat na Slovensku, do buducna ale stále s maličkou dušičkou dúfam, že si niečo nájdem v Rakúsku aj napriek oboru, ktorý tomu nenahráva.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Maximm9

Nechci rict, ze to je tenhle pripad, ale Nemecko ma veliky problem v tom, ze splaci obrovske dluhy USA jeste z 2.svetove na rekonstrukci zniceneho Nemecka.

Aby nemuselo Nemecko zasilat hotovost, tak to delaji pres ruzne ''statni zakazky''

Vysvetloval mi to jeden kolega, kdyz jsem se ho ptal, proc nemecka policie vymenuje veskere auta (bmw,VW...) za znacku Ford. Tak mi rikal, ze takhle Nemecko plati dluh z 2. svetove.

A tohle mi pripada jako dost podobne, protoze jiny duvod, proc vymenit Nemeckou firmu (adidas) za Americkou (Nike) me fakt nenapada.

Reagovat
Maximm9

Jasny, pise se tam, ze dostanou 2x tolik, ale spise bych za tim videl politiku.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Teda pardon, na toto som ti nechcel dať palec hore. Mal tam byť palec dole, až teraz som si to všimol.

Mne je tiež smutno, že Adidas končí, ale politiku by som za tým skôr videl práve kebyže si ponechajú Adidas aj napriek oveľa lepšej ponuke. Toto rozhodnutie je čisto finančné, ako aj DFB sama potvrdila.

Reagovat
Maximm9

Mas pravdu Uz se i politici v Nemecku vyjadruji, ze se jim to nelibi

Reagovat
Nuno čomes

Docela pozdě ne?

Reagovat
Nuno čomes

Tak do médií ti kdokoliv může říct cokoliv.

Reagovat
mistr129

Reagovat
LyEX

Nechce sa mi veľmi hľadať články k tomu, ale tuším počas Gréckej krízy okolo roku 2010 splatili Nemci svoje posledné reparácie, vtedy sa hovorilo o tom, že posledné reparácie Nemecka voči Grécku by ich mohli vytiahnuť z biedy, ale k tomu už nedošlo.

Druhá vec bola, komu mali platiť Nemci a kto si nárokoval, hovorilo sa o Grécku, Sovietskom zväze, Francúzsku, časť Anglicku a popravde viac neviem, ale neviem prečo by platili Amerike vzhľadom nato, že ich územia sa vojna netýkala.

Preto nebudem s určitosťou tvoj argument vyvracať, lebo sa mi nechce dohľadávať k tomu materiály na podloženie, ale len čo si pamätám.

Reagovat
kilobyte

Tak ono nešlo o reparace, ale o půjčku na rekonstrukci.

Reagovat
LyEX

myslíš Marshallov plán, fu tak to neviem predsa je to už koľko vyše 70 rokov od jeho ukončenia, aby to stále platili

Reagovat
bobis21

To už je samozřejmě desítky let vyřešené, dnes se z toho nic nesplácí.

Reagovat
kilobyte

Podobná doba jako od reparací.

Reagovat
Maximm9

Jasny, chapu. Ja taky o tom nevim vsechno. Jen mi tohle rikal primo nemec, tak mi to tohle hodne pripomnelo.

A mas pravdu, ze to ''oficialni'' je zaplacene, jen mi pak tvrdil, ze si Americane porad neco vymysli kvuli inflaci atd.... takze netvrdim, ze to takhle je, jen jsem si vzpomnel na toho kolegu, kdyz mi vysvetloval jak to tady chodi. To bylo asi 3 roky zpet, takze tak.

Reagovat
LyEX

Reagovat
Pablos

Tak s tím Fordem je to trošku zamotanější… protože v Evropě je to německý výrobce a pak tedy ještě část britská, která je dávno sloučená ale už jen v Německou. Nejsem si jist jestli by tohle mělo být jasnou známkou nějákých placení dluhů

Reagovat
Gremlin

No to je nezmysel. Keďže historicky naopak američania nielenže odpustili všetky dlhy Západnému Nemecku ale ešte ho aj celý jeho hospodársky zázrak vysoko dotovali v rámci ich ideologického boja v Europe - Marshall plan. Naopak USSR neodpustilo Východnému Nemecku žiadne dlhy, pretože samo USSR bolo po vojne v katastrofálnej situácii - 20 mil obyvateľov mrtvych a kompletne zničená civilná infraštruktúra vo väčšine miest v Europskej časti. US naproti tomu stratilo iba okolo 350tisíc takmer výlučne vojakov a zničených bolo iba pár základien. Vojna priniesla USA mimoriadnu príležitosť ako sa nabaliť, napríklad UK by bez USA zbankrotovalo. To iba keď niekto potom porovnáva komunizmus s kapitalizmom, USA s USSR, nech berie do úvahy širišie súvislosti.

Reagovat
andrew96

A jak to souvisí s Adidasem?

Jinak v Německu vybudovaný politický systém po WW2 umí držet extrémy bezpečně daleko od vlivu. A to mnohem lépe než drtivá většina postkomunistických zemí, ale i ve srovnání s dalšími západními zeměmi (Francie, Španělsko, Itálie). Moc nerozumím, co chceš říct a proč to propojuješ s národní identitou.

Reagovat
LyEX

Nemyslím extrém v štýle opäť nacizmus, resp. neonacizmus, preto som tam dal na všetky strany a ako príklad zelené energie, vypnúť napríklad z dňa na deň atomovky a stať sa závislým a podobne, nevedia veci postupne, idú hneď do extrému.

A teraz ako to súvisí s Adidasom, tak kto bol v Nemecku a pracoval s nemcami, vie akí sú hrdí ľudia, napríklad vedia po anglicky výborne, ale rozprávať po anglicky nebudú, v tomto prípade majú 2 národné kvalitné značky, ani ja sám som si nedokázal predstaviť aby od nich reprezentácia vedela upustiť v prospech americkej, to je za mňa trochu stráta tej národnej identity, byť hrdý na svoje a to vo viacerých oblastiach. Neviem ja som to tak vzal.

Reagovat
andrew96

Ten příklad ale moc nefunguje. Pokud by měl, je třeba to podpořit více věcmi. Vypnutí jaderných elektráren lze vnímat jako chybu, ale to ještě nedokazuje, že jsou Němci šílenci.

To samé vlastně platí o pro Adidas. Může nám to být líto, nicméně jde prostě o chladný ekonomický kalkul, který nutně nemusí znamenat ztrátu identity.

Reagovat
kilobyte

Podle mě to trochu zveličuješ. Sám píšeš, že Němci jsou hrdí.

Reagovat
LyEX

Jasné, ako píšem bol to skôr môj názor, že práve tu hrdosť trochu strácajú v prospech takých novších trendov, resp. v tomto prípade business v podobe lepšej zmluvy.

Reagovat
Gazdo

Nesuhlasim. Ja pracujem v nemeckej firme a s nemcami denne a ta mlada generacia vobec nema problem hovorit po anglicky. Problem je trosku so starsimi nemcami (50+) ktori sice po anglicky vedia ale robia to neradi to uznavam

Reagovat
verv

Reagovat
Freedo

Tak preference antisystémových stran v čele s AfD stále rostou a vzhledem k bezpečnostní situaci se tomu ani nedivím.

Reagovat
andrew96

Ano, nicméně jde o celoevropský trend, nikoliv německý. A právě v Německu se je ve srovnání s Francií, Itálií nebo Španělskem dařilo delší dobu držet zkrátka.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Freedo

S Francií a Itálii souhlas. Ve Španělsku je nejvíc antisystémová strana Vox a ta vznikla až po AfD, i když ve stejný rok.

Reagovat
LyEX

Tak lebo dlhé roky mali Nemci CDU, ktorá bola rozumnou pravicovou voľbou, ale na druhú stranu Taliansko by som do toho neťahal rovnako ako Francúzsko, ktoré nemá žiadnu strednú cestu, síce Bratia Talianska sa vykresľuje medzi progresívcami ako radikálna, ale to nie je v žiadnom prípade a každým krokom to dokazujú, predovšetkým jasným odporom proti Rusku, ktorého verným priateľom bol naopak Berlusconi

Reagovat
andrew96

Italský stranický systém vychází podobně jako ten francouzský z logiky soutěžení mezi dvěma póly. Dokonce bych řekl, že jde o ještě jasnější vymezení, neboť v Itálii se strany formují do 2 hlavních bloků ještě před volbami. Naopak ve Francii dochází k bipolárnímu rozdělení až na základě výsledků voleb (neboť zde funguje většinový volební systém, nikoliv listinný poměrný).

Reagovat
LyEX

súhlas, ale stále by som si nedovolil dať Meloniovú na úroveň populistu Le Pen.

Reagovat
celeb

sranda, ze az na ten privlastok hranateho by to platilo aj na predchadzajuce vlady ... a vlastne aj na tie predtym s totoznym privlastkom.

Reagovat
LyEX

bohužiaľ s prvou časťou nesúhlasím, aj keď si tiež myslím, že výkon predchádzajúcej vlády bol chaotický, neskúsený a rozhádaný a dalo sa urobiť viac (korona, vojna, inflácia), avšak urobilo sa viac ako za všetky "sociálne" vlády dokopy v čase najväčšieho rozmachu eurofondov (rodičák, prídavky, dôchodky sa nezvyšovali po 1 eure ročne) a čo viac čo sa týka excesov a káuz boli len prd v hurikáne oproti týmto.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Gazdo

Ja si stale myslim ze byvala vlada bohuzial doplatila na zly cas. V ich obdobi sa udialo proste vsetko naraz a ludia su tak sprosti ze si myslia ze to ze sme sa mali horsie je cisto ich vinou. Lebo na nich sa zvalila korona, energeticka kriza, inflacia, vojna na ukrajine plus Matovic. To je proste vela a keby tam bola zrovna Ficova vlada v konecnom dosledku by to bolo lepsie lebo by to ludia teraz davali za vinu jemu a mali by sme nadej na lepsi buducnost. Takto bohuzial vidim uz len tmu na konci tunela

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
celeb

ide hlavne o osoby premiera a predsedov parlamentu, o vladach nebola reč

Reagovat
Pablos

Jako mít v článku reklamu na podvod… inu kvalitní portál tady Aspoň že se tu články nečtou.

Reagovat
Rudnevs

Na aky podvod?

Reagovat
Pablos

Ono se to mění… ale když jsem to psal a i teď zrovna znovu tu mám ,,Po slovech Jakuba Prachaře musel být pořad ukončen” Prozradil něco co banky tají víš jak

Reagovat
bobis21

Tak já předpokládám, že to není přímo reklama EF, ale mají tu prostě reklamy třeba přes google, který ti pak dává reklamy podle tvého "profilu"

Reagovat
Pablos

Jo jasný asi to tak bude… ale nejak by to nemělo vyloženě omlouvat, že pak web si tohle dá do svých článku, bez toho aby věděl co vůbec čtenářům klidně předkládá. Ale jak říkám, naštěstí se články nečtou.

Reagovat
bobis21

Ale oni to nijak neovlivní, oni prostě jen dají prostor googlu, aby tu měl reklamu.

A že ti tam skáče tohle je opravdu na základě tvé historie. Mně se tu třeba točí reklamy na sázkové kanceláře (chodím na sportovní stránky), pet shopy (v poslední době hodně nakupuji) a banky (práce).

A pokud je to podvod, měl bys tu reklamu nahlásit ... ale ne EF, ale posktytovateli té reklamy (teď u jedné vidím v rohu seznam.cz reklama, takže to je možná seznam a ne google, ale to možná poradí někdo z adminů, pokud se k diskuzi dostane).

Reagovat
Pablos

No ovlivní v tom, že tomu seznamu (či googlu) nedají prostor do článku přímo… easy Jinak na mobilu chodim jen na csfd, booking a EF a mobile de, tipsport… tak mi asi nemají co generovat no

Reagovat
bobis21

Jasně, nemít vůbec reklamy je řešení no. Jen nevím, jak dlouho by pak stránky fungovaly. Dávám tomu 13 minut.

Reagovat
Pablos

Mít ,,plochu” k pronajmutí v článku a mít na jiných místech (mimo článek) současný typ reklam … mi nepřijde, že je rovná se web bez reklam

Reagovat
bobis21

Já teda nevím, u tohoto článku vidím teda reklamu až pod článkem (na PC)

Reagovat
Pablos

Já jí mám na mobilu pod druhým odstavcem hned. Jako bejt tam nějákej tipsport, tak si to ani nepripustim a možná ani neuvědomím… ale zrovna ten podvod se známou osobou mi dal ten prostor k zamyšlení. Zarazilo mě to no, že to je přímo v článku prostě jen.

Reagovat
bobis21

Otevřel jsem na mobilu a mám tam co říkáš taky reklamu

Ale je to fortuna no

Reagovat
Pablos

Už tam mám taky fortunu

Reagovat
kilobyte

Já se jednou na mobilu kouknul na cenu okapů a pak se mi zobrazovali okapy snad půl roku.

Reagovat
bobis21

Koupil jsem si kávovar, pak jsem měl asi půl roku reklamy na kávovary ... ale byly k ničemu, protože jsem už měl nový kávovar

Reagovat
Shevchenko

Jsem v tombole vyhrál chyt na stěnu tak jsem kouknul na internet kolik cca stojí a doteď mám všude reklamy na chyty.

Reagovat
kilobyte

Jo, to je nejlepší využití reklamy. Něco si koupíš a pak týden čumíš na reklamu na ten produkt.

Reagovat
ratusek

nejlepší je se v práci na mobilu na něco podívat, a pak se mi to stejné zobrazuje doma na PC

Reagovat
Gazdo

Ja som rad ze svoju hirstoriu mazem niekedy lebo by mi tu ine veci vyskakovali

Reagovat
exse

Lol, tady je někdo první den na internetu.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
j_mrazik

To je jasný, že ti to tam skáče, když jsi už poslal prachy třem nigerijským princům.

Reagovat
j_mrazik

Tak věřit něčemu, čemu věřil Kuba Prachař, chce slušnou dávku nevědomosti. Vždyť ten kluk věřil Agátě!

Reagovat
Pablos

A už ro nemám jen tady… ale mám to všude po EF celkově. Chápu peníze z reklam, ale pro prachy zaprodat své stranky klidne k cemukoliv je trapny

Reagovat
andrew96

Vždyť to tak funguje napříč internetem.

Reagovat
Pablos

A to mění něco na tom, že to je trapný ? Dát si bezovlivnitelnost prostor pro reklamu přímo do článku, bude vždy trapný napříč internetem

Reagovat
andrew96

Pro tebe trapné, mně to nijak nevzrušuje. A o kvalitě portálu to taky velice nic neříká.

Reagovat
kilobyte

Trapný je, když někdo na takovou reklamu skočí.

Reagovat
Pablos

No tak to každopádně.

Reagovat
Freedo

On je ještě někdo, kdo reklamy neblokuje?

Reagovat
Kucka

Reagovat
Shevchenko

Na mobilu?

Reagovat
sokar

Opera má vstavaný adblock v mobilnej verzii

Reagovat
Raul=Real

Mozilla asi tiež, keďže nikdy ziadne reklamy nevidím

Reagovat
herbage

třeba já, protože pak ochuzuješ ty weby o zdroj příjmů. Kdyby všichni uživatelé EF měli adblock, tak jd EF bez peněz

Reagovat
Mikyruv Knir

Uz jsou leaknute nase dresy na EURO a zase je to silena nuda. Puma je opravdu odpadni spolecnost, uz bychom mohli taky znenit dodavatele.

Reagovat
Shevchenko

A nějaký link by nebyl?

Reagovat
Mikyruv Knir

Stačí to vygooglit, určitě najdeš.

Reagovat
Bayern +

Hlbšie a hlbšie dno Nationalelf

Reagovat
Kinky7

On jim ještě Nike udělá duhovou vlajku místo německé částečně po vzoru toho jak zprasili teď tu anglickou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele