KOMPANY NAKONEC DO HAMBURKU

09.06.2006, 17:40
Aktuality
Otázka dalšího působiště Vincenta Kompanyho je vyřešena, nadějný belgický obránce Anderlechtu se dnes upsal Hamburku. V německém klubu by měl zacelit mezeru po Danielu van Buytenovi, který má namířeno do Bayernu Mnichov...

Kapitán Hamburku se německému šampionovi upsal na čtyři roky a klub z přístavního města za něho vyinkasoval částku pohybující se okolo deseti milionů eur.

Fanoušci Hamburku ale nemusejí zoufat, náhrada za dirigenta jejich obranných řad je již na světě a je minimálně rovnocenná. Vedení německého klubu opět ukázalo svou sílu na trhu s hráči a po Rafaelu van der Vaartovi a Nigelu de Jongovi ulovilo další mladou hvězdu z Beneluxu Vincenta Kompanyho, o něhož měly velký zájem daleko renomovanější kluby.

"Z vedení Hamburku mám dobrý pocit. Chci s týmem sbírat úspěchy v bundeslize i v Evropě," neskrýval radost z přestupu teprve 20letý fotbalista.

Kompanymu měla v Anderlechtu vypršet smlouva až za čtyři roky, o to více udivuje suma, jakou za něho Hamburk podle prvních odhadů zaplatil. Konto bruselského klubu bude údajně bohatší o "pouhých" osm milionů eur. Pokud se tato suma skutečně potvrdí, bude tak trochu za blázna považován generální manažer Anderlechtu Herman van Holsbeeck, který na necelé dva měsíce starou a stejně vysokou nabídkou od Lyonu reagoval těmito slovy: "Za osm milionů eur se o přestupu nemůžeme bavit. Naše cena je šestnáct milionů a nepůjdeme dolů. Za tak malou částku si ho necháme, osm milionů eur je vtip."

Kompany má i ve svém raném věku na kontě již několik úspěchů. Patří mezi základní stavební kameny belgické reprezentace, za rok 2004 byl dokonce zvolen tamním fotbalistou roku. Letošní sezóna pro něho však skončila předčasně, na začátku února si totiž vykloubil rameno, musel se podrobit operaci a na hřišti se již neobjevil.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No mě vomejou

Co to jako má bejt? Kurňa, takovej player za takovej pakatel? Sakra, co ti volové v našem vedení dělaj, že si takovej talent nechají zdrhnout a ještě za takovou šušňu.

Ale na druhou stranu. Hamburg vypadá zase o něco silněji a jeho vedení je opravdu výborné: Vaart, v. Buyten a teď Kompany. Všichni špičkový fotbalisté a všichni poměrně za hubičku. Mají můj obdiv

Reagovat
smazaný uživatel

On možná sám Konpany prostě nechtěl do velkoklubu a na lavku. Zatím.

Je to teda jen teorie, ale přišlo by mi to logické.

Reagovat
Marv

Za ty drobny mohl jit do Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Už vidím jak Ramos s Komapnym budou spolu hrát stopery v příští sezoně pod největším tlakem hrajícím mužstvem..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je asi pravda, ale dalo se to řešit třeba koupí a následnou roční nebo dvouroční hostovačkou. Představoval bych si to tak, že bysme hou za cca 15 kaufli a jako součást protihodnoty za Torrese bych ho poslal (s ním bych poslal ještě asi dalších 15 mega) na dva roky k madračkám. Tam by se z Pablem vyhrál a až by skončil Marquez, tak máme super náhradu ... .

Teď to dopadne tak, že se na něm HSV pěkně napakuje. Jestli se chytne, tak jde za dva roky za 30 až 40 milošů do Chelsea

Reagovat
Marv

Udelal dobre,ze nesel do Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to taky tak připadá, talent to sice je hodně velký, ale na základ v nějakém velkoklubu by to asi ještě nebylo..

Reagovat
Marv

Kompany je sice dobry,ale nahradit Van Buytena se mu nepovede

Reagovat
RMCF

Nebude Van Buyten nebo Boulahrouz někam odcházet, když koupili Kompanyho, se kterým určitě nepočítají na lavku, nebo nude z Boulahrouze defenzivní záložník? Neslyšeli ste někdo o nich nějaké přestupové spekulace? To by nebyli špatné posily.....

Reagovat
HOST*yarda

Pekny, tak Chelsea i Barcelona zatim ostrouhali... Real, zduraznuji, ho nikdy nechtel. Mame uz jednoho mladeho "tygra".

Reagovat
smazaný uživatel

A že si s tím vaším "mladým tygrem" cvičitel Ronaldinhu krásně pohrál, což?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele