KOMPANY DO LYONU (ZATÍM) NEPŘESTUPUJE

20.04.2006, 13:26
Aktuality
Olympique Lyon neuspěl s první nabídkou za Vincenta Kompanyho. Vedení belgického Anderlechtu rezolutně smetlo ze stolu nabídku staronového francouzského šampiona, v níž byla v kolonce "cena" uvedena částka osm milionů eur.

Vincent Kompany je již dlouho pokládán za jeden z největších příslibů evropské kopané za posledních minimálně deset let. Belgický mladíček sice minulou neděli oslavil své teprve dvacáté narozeniny, přesto již dlouho patří k základním stavebním kamenům obrany národního týmu a Anderlechtu. Není proto divu, že si vedení klubu jeho služby cení na šestnáct milionů eur.

"Za osm milionů eur se o přestupu nemůžeme bavit. Naše cena je šestnáct milionů a nepůjdeme dolů. Za tak malou částku si ho necháme, osm milionů eur je vtip," reagoval na nabídku z Lyonu generální manažer Anderlechtu Herman van Holsbeeck, jehož cílem rozhodně není hráčův letní odchod. "Není povinen odejít, budeme rádi, pokud zůstane," dodal van Holsbeeck.

Sám Kompany má v těchto dnech jiné starosti, než řešit svou další fotbalovou budoucnost. Vinou zranění ramena je totiž na marodce a v letošní sezóně do hry již nezasáhne. Svým spoluhráčům tak nepomůže v boji o mistrovský titul, tři kola před koncem belgické nejvyšší soutěže je Anderlecht na druhém místě a na vedoucí Standard Lutych ztrácí jeden bod. Jak dopadne tento boj hodně napoví již víkendové kolo, v němž bruselský klub přivítá právě lídra soutěže.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (18)

Přidat komentář
Xavi

16 miliónů nikdo nedá!

Reagovat
smazaný uživatel

No o jednom bych věděl ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Diarra má být 5x dražší než Kompany?

Reagovat
Xavi

Tak možná v JPY.

Reagovat
smazaný uživatel

Barça šestnáct nedá, i když je to asi škoda.

Reagovat
HOST*

Barca má Puyola, ale nám v Realu by přišel víc jak vhod, bral bych ho spolu s Luganem všemi deseti.

Reagovat
HOST*RM

Kompanyho nebrat. Nebylo by dobré mít ho vedle Ramose. A Ramos je jeden ze základních kamenů pro příští sezonu. Lugano by byl OK.

Reagovat
smazaný uživatel

Lugano do ACM (snad)

Reagovat
Shevchenko

jj

Reagovat
HOST*Čéša

Ať jde Kompany za lepším, v Anderlechtu díru do Evropy neudělá, né že by byl Anderlecht špatný klub, to rozhodně ne, ale v Lyonu má větší šanci se prosadit v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já bejt Laportou, tak těch šestnáct dám zfleku a ještě s úsměvem od ucha k uchu . Jestli bude v létě zájem o Marqueze (slyšel jsem něco o ACM), tak dobrýho stopera potřebovat budeme stejně. No a ikdyby přišel a Marquez taky zůstal, tak se taky houno stane, zápasů je fůra a Frank praktikuje rotační systém, takže si zahrají všichni. Já bych ho bral. On se vyplatí, tomu věřím. Je mladej, je dobrej a bude ještě lepší.

Jenom bacha, aby se do toho nevloží rusák. Já mám totiž pocit, že už byl jednou nohou v Chelsea už asi rok zpátky

Reagovat
Xavi

Mě se taky vždycky líbil, ale 16 mil. Euro? Are you crazy? Vždyť hraje jen belgickou ligu, je mu teprve 20 a není nijak prověřený, s repre se na MS taky nedostal...

Reagovat
smazaný uživatel

Yes, I´m crazy. Zeptej se yardy

Já bych ho fakt bral. Já vím, že 16 mio je za 20tiletýho obránce celkem balík, ale zase za takovej talent se hold musí zaplatit. Vem si za kolik kaufnul Real Ramose. Tuším, že to bylo 27 mio ( ). A já bych řekl, že Kompany by mohl být lepší ... Proto bych ty prachy vysolil a ještě bych poděkoval

Reagovat
HOST*kofr

Kompany by se Barceloně vyplatil. Je fakt vynikající. Může klidně hrát i na beku(když by byla nouze) a během 6let-pokud neztvrden v belgii bude jeden z 10nej stoperů na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, jenže za Ramose jsme museli vypláznout klauzuli, protože nám ho nechtěli dát. Takže další takový prachy za stejnýho mlaďocha už asi ne. Radši někoho staršího a levnějšího. Lugana, Chivua, Lúcia, prostě levého stopera...

Reagovat
smazaný uživatel

16 mil. Euro se zdá být moc a Inter nabídl za o 9 let staršího Toniho 25 mil.???

Vím, že se to nedá moc porovnávat, ale co byste si vybrali:

Toni nebo Kompany + Rosický?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš do Interu?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím to všeobecně, ne vzhledem k nějakému klubu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele