Klopp po sezoně překvapivě skončí v Liverpoolu. Jsem bez energie, uvedl

26.01., 12:17, aktualizováno 26.01., 12:34
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Manažer Jürgen Klopp po sezoně skončí na lavičce Liverpoolu. Z klubu odejde na vlastní žádost po osmi a půl letech. Šestapadesátiletý německý kouč to uvedl v rozhovoru pro klubový web.

"Chápu, že to může být pro spoustu lidí šok. Naprosto miluji tenhle klub, město, hráče, všechny v týmu. Ale dochází mi síly a je mi jasné, že nemůžu tuhle práci dělat donekonečna," uvedl Klopp. Předloni přitom prodloužil na Anfieldu smlouvu do roku 2026.

Úspěšný kouč přišel do Liverpoolu v říjnu 2015 a v sezoně 2019/20 ho dovedl k prvnímu ligovému titulu po 30 letech. Třikrát došel s klubem do finále Ligy mistrů a v roce 2019 soutěž ovládl. Ve stejném roce získal s "Reds" trofej i za triumf v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů. Na domácí scéně přidal v ročníku 2021/22 vítězství v Anglickém poháru i Ligovém poháru.

"Vedení jsem své rozhodnutí oznámil už v listopadu. Všichni vidí trenéry, jak koučují tým během zápasů nebo tréninků, ale ta nejtěžší práce probíhá za oponou. Když jsme před sezonou plánovali posily, soustředění a další věci, poprvé jsem zapochyboval, jestli u toho budu i v dalších letech. Samotného mě to překvapilo, ale přirozeně jsem o tom začal přemýšlet," řekl bývalý dlouholetý trenér Dortmundu a Mohuče.

Klopp má velkou šanci rozloučit se s Liverpoolem další trofejí. "Reds" ve středu postoupili do finále Ligového poháru, v němž se střetnou s Chelsea. Premier League vedou před obhájcem titulu Manchesterem City a ve hře jsou i v Anglickém poháru a Evropské lize.

"Na loučení ještě bude dost času. Teď bych si přál, abychom dali do zbytku sezony úplně všechno a vytěžili z ní maximum. A měli tak v budoucnu o důvod víc vzpomínat v dobrém," dodal Klopp. Z klubu v létě odejdou i jeho asistenti.

Autor: ČTK

Komentáře (734)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Legenda

Reagovat
Unai

Reagovat
xjert02

Reagovat
Rothbard

0 CL titulů

Reagovat
Seydou Doumbia

takže di mateo a tyšl jsou lepší než klopisko? kdybychom to bráli podle lm

Reagovat
Csaplárova past

Klopp má taky LM, ale na tvé otázce něco bude. Di Matteo potřeboval na Ligu Mistrů a FA Cup 21 zápasů. Ukaž mi trenéra, který to dokázal. 2,2 bodů na zápas

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
scvrklýangličan

Proc vysmech? Tady opravdu neni na miste.

Reagovat
xjert02

Nemyslim to zle, ale na status legendy je dle meho zapotrebi vice let prace v klubu a proto se tomu smeji. Prijde mi, ze v dnesni uspechane dobe, kazdy je hned legendou, a to jeste kolikrat ani neni na prahu kariery a uz je legendou v XY klubech - picovina. Takova trochu inflace. S takovym pristupem budou za chvilku stovky legend, coz mi prijde na palici a dehonestuje to jak vnimam slovo "legenda". Ale proti gustu...

Reagovat
Neutron

Je podla teba Alessandro Nesta legenda AC Milan?

Reagovat
xjert02

To je krasny dotaz. Dle meho ne, protoze vetsi "praci" udelal pro Lazio (a tam zaroven popiram tu dlouhovekost oddani se klubu, coz je pro mne hlavni kriterium). V AC byl soucasti generace, ktera vyhrala spoustu trofeji, jenze zaroven tam byli hraci, kteri se do te jejich uspesne ery dopracovali praci v klubu a jeho koupili jako soucastku (neskutecne dulezitou). Zkratka vnimam to jinak (neminim o tom ani diskutovat) a nemam rad tohle plytvani timto slovem, ke kteremu jsem dal smajlik nahore. Kazdopadne toho borce jsem neskutecne obdivoval a pro mne to byl v prvnim desetileti tohoto stoleti rozhodne stoper do top 3 (takhle rychle z hlavy). Tu jeho eleganci jsem miloval. Trochu to odlehcim... V ohledu elegance se mi dneska hrozne libi Saliba a nenapada mne v v EPL nekdo jiny takhle ladny v braneni. Nebo kdyz odstoupim jeste dale, tak eleganci v danem sportu clovek, zijici danym sportem, pozna na sto honu.

Reagovat
Drevar

v AC odohral Nesta 10 sezón a vyhral tam asi všetko... Hráčska kariéra je krátka. V Laziu vyrastal a klub ho predal v 26r. Zapísal sa do histórie oboch klubov.. Legendárny hráč.

Jurgen vydržal na lavičke LFC 9 sezón, v tejto dobe keď sú tréneri pod obrovským tlakom. Klub vytiahol medzi svetovú elitu a vyhral s ním všetky poháre. V sezóne sme skončili druhý, ale s klubom získal 97 bodov, o tolkatich bodoch sa wengerovi, fergusonovi ani nesnívalo...alebo 92 bodov. Kto je aktuálne dlhšie na jednej lavičke, Simeone a? Doba sa zrýchlila, nemôžeš to porovnávať s minulosťou.

Reagovat
Neutron

SAF sice tolko bodov neziskal, ani Wenger, ale to porovnat nejde, uplne ine ery futbalu, SAF vyhral 13x PL, Wenger urobil Invincibles. Suhlasim s tym, ze proste teraz nie je doba manazerov co su v klube ako SAF, Wenger, Roux. Klopp je v Liverpoole pomerne dlhu dobu a medzi ich legendy sa podla mna zaradil.

Reagovat
Neutron

Narazal som presne na tu dobu v klube. Hoci na to ma kazdy iny pohlad, Klopp odviedol v Liverpoole pracu, za ktoru sa medzi legendy urcite zaradil. Do riti to uz co je, aby fan United obhajoval rivala

Co sa Nestu tyka bez debaty legendarny obranca, nie je vobec o com.

Reagovat
7kaka7

Chápu co chceš říct ale ohledně Kloppa v Liverpoolu je to dost mimo, vždyť tam kroutí 9 sezónu a vyhrál všechno co se dalo, v éře kdy PL vládlo Man City a Evropě Real Madrid. Kvůli Fergusonovi a Wengerovi nebudeme status legendy limitovat na 20+ let v klubu, to byly 2 anomálie co v historii nikdy nebyly a ani se nebudou opakovat.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

To máš sice určitě kus pravdy. Na druhou stranu, on přišel do klubu, kterej měl sice bohatou minulost plnou úspěchů, ale ta byla dávno pryč. Nejlepší hráče sbíraly bohatší nebo prestižnější kluby. Nedaly se čekat zázraky a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo měnit. To, co s tím klubem dokázal udělat, si málokdo dovedl představit. 9 let působení taky není málo. Jestli není legenda on, tak nevím kdo

Reagovat
eder

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Benzema

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
avicii

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Front hell

Reagovat
J0EL

Palcohonic

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
raduinho

Reagovat
13

Reagovat
Largo

Reagovat
Kejza

absolutní

Reagovat
Melda

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
SCELO

Reagovat
Drevar

Presne tak, môžme mu len poďakovať a postaviť sochu pred Anfieldom. Ale je to šok, vedeli sme že ten deň raz príde, ale nečakal som to teraz. Verím že sa s nejakou trofejou s nami rozlúči.. stále sme v hre o quadruple, ale v lige bude ťažké uspieť... De bruyne je už fit.

Jurgen ďakujeme za tých 9 krásnych sezón a že si nás vrátil na špičku fotbalového sveta, tam kam patríme!

Teraz vedenie musí nájsť vhodného nástupcu, keď nechceme dopadnúť ako mufani po odchode rednossa.. 10 rokov v sračkach, sorry hoši trochu som si kopol hehe.

Ako tu chalani spomínajú, tiež si mi najviac pozdáva Xabi Alonso, ževraj má v zmluve klauzulu, že Bayer ho musí uvoľniť do jeho troch obľúbených klubov ( LFC, Real a Bayern). Xabi má v tele našu DNA. Hlavne nech nesadne na lavičku libtard Gerrard.

A myslím si že po sezóne odíde aj veľký Salah-Akbar. Tým pádom bude mať nový kouč balík na posilnenie kádra, balík o jakom mohol Jurgen len snívať.

Ale ešte vyhrájme s Jurgenom čo sa dá.. zabujujeme o poháre. A po sezóne si môže Jurgen oddýchnuť, pribrať a potom sa pustiť do novej práce. Je možné že pôjde do Bayernu, pre nemcov je to klub č.1. ale on je iný prípad, kľudne sa môže vrátiť do Dortmundu. Alebo prijme novú výzvu v španielsku, taliansku, alebo repre Nemecka.. Brazílie, uvidíme, ale neverím že pôjde k saudom.. toľko penez nemajú hehe.

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Cotton

Reagovat
Doomblade

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
oli9

Reagovat
cubazi

Reagovat
hefy

Nice try, bro.

Reagovat
Manik...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
ignor24

Reagovat
Bowie

Reagovat
andrew96

Reagovat
janinho

tutovka ze pride Xabi inak su blazni.

ale zelanie Zuzee/Stevie G/Wazza

Reagovat
Grahf

roy hodgson je volný

Reagovat
janinho

tych mien na ten druhy zoznam ma napada daleko viac

Reagovat
kooth_aan

tjn, treba mourinho :D:D:D

Reagovat
Kucka

"Zuzee"

Reagovat
janinho

do leta bude volny aj Xavi

Reagovat
Gazdo

Bohuzial si to nemyslim

Reagovat
janinho

ale no tak... treba mysliet pozitivne

kks, to uz kde sme ked ja mam utesovat cules?

Reagovat
drussbarb

Tak bude pryč a místo něj nějaký noname bez možnosti koupit posily, to jsou panečku vyhlídky

Reagovat
Kejza

vole

Reagovat
Hlahart

Snad Owen

Reagovat
wyqinac

kdo jsou blazni?

Reagovat
janinho

vedenie LFC ak neda Xabimu co si zapyta. kludne by som mu hodil rovno 5rocnu zmluvu aby mal cas na koncepcnu robotu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč tak lpíš na Šabim? Klidně Zebra tam může jít, za mě lepší a zkušenější trenér než Šabi.

Reagovat
Neutron

Lebo Xabi je teraz v kurze

Reagovat
pobody's nerfect

Nebo tragéd všech tragédů G. Neville

Reagovat
JacksLFC

Gerrard? WTF

Reagovat
janinho
Reagovat
ratusek

Jooo Slippy G. Pojď mi bude prdel

Reagovat
Salfovic

Jestli už dostavěl v SA infrastrukturu, tak ideální

Reagovat
icka

Mourinho

Reagovat
celeb

som sa najskor potesil, ze Xavi, skoda

Reagovat
martin.b

Reagovat
Al Capone

Na to jaký to byl tým tak jeden titul v PL za jeho působení je vážně strašně málo.

Reagovat
Thelvin

Byli fakt dobří. Jenže City je ještě o krok dál...

Reagovat
nani92

*bod

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
oli9

Hlavně sezonu 2018/19 nechápu pořád... Jedna prohra, 97 bodů a stejně to na titul nestačilo..

Reagovat
pobody's nerfect

Nebyla to sezóna, kdy ke gólu na city chybělo manemu 13 mm?

Reagovat
Kylda13

Jojo

Reagovat
FiX

Myslim, že to bylo 16mm. Google Mané 16 pro víc infa.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Thelvin

To byla luxusní sezona. A prohráli ste jen kvůli té Kompanyho superstřele v předposledním kole, bez něj by City ten gól Lestru prostě nedali

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně at kompany nestřílí a bum

Reagovat
Rudnevs

Extrémna smola.

Podobne dopadne Leverkusen túto sezónu, už to vidím…

Reagovat
Thelvin

Neboj, Tuchel zajistí, aby se to nestalo. Strašnej tragéd

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Salfovic

Fanoušci Chelsea jsou fakt nejnevděčnější kurvy.

Reagovat
Spalovač šancí

Tuchel zajistí s přehledem opět titul jako vloni

Reagovat
cologneFC

Bodaj by…

Reagovat
Sigma Olomouc

já taky, bohužel

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kucka

Reagovat
icefish

O 115 kroků a ještě na další jim přijdou

Reagovat
janinho

bojovat so sucasnym City by bol masaker aj pre timy s ovela vacsim rozpoctom. pozri aky mal net spend... ziadne strasne cisla, aj arteta tusim minul viac

Reagovat
fenixLFC

je to jeden z len troch trenerov ktory dokazali ziskat titul proti guardiolovi...

Reagovat
Kucka

Reagovat
technecium

To je docela husta statistika na to, ze uz nejakej ten patek koucuje

Reagovat
Kixi Syhimour

No, jo. Mourinho 2011/2012, Conte 2016/2017 a Klopp 2019/2020

Reagovat
mistr129

Arteta 2023/2024

Reagovat
Jardin

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
king23

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Cotton

Reagovat
Sigma Olomouc

v Community shieldu?

Reagovat
Manik...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Seydou Doumbia

arteta přece byl 22/23 ne? teda počkej...

Reagovat
Svatej

Reagovat
J0EL

Ranieri?

Reagovat
Kixi Syhimour

V tu sezónu přišel Klopp, jediné vítězství, které v lize má na Etihadu, je tak proti Pellegrinimu, Pep přišel po sezóně.

Reagovat
J0EL

Ten cas leti

Reagovat
fenixLFC

pellegrini

Reagovat
Cotton

tak málo?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Nuno čomes

Jsi tam 8 let a z toho 5 dominuje City. Těžké.

Reagovat
rave

Dva už budou OK.

Reagovat
Beči

Problém byl, že jsme tenhle tým měli v nejlepší éře Citizens.

Reagovat
johnik

WTF? Byl to jediný trenér, který do klubu přišel a řekl, že chce do 5 let vyhrát titul, a to i dokázal. Před ním si o tom mohlo LFC nechat jen zdát. Dokázal toho opravdu hodně.

Reagovat
Al Capone

Ja netvrdim ze ne, ale vazne si nemyslis ze ten ty mel jeste na vic?

Reagovat
avicii

Vo futbale a v športe potrebuješ aj trochu šťastia, proste nie vždy dostaneš to co ti patrí, vždy sú tam rozne okolnosti.. napr. v dobe kde sa bijú Klopp a Pep sa nejaký Leicester nemôže stať

Reagovat
celeb

no problem toho skveleho timu bolo to, ze City malo este lepsi a dokazalo to zuzitkovat.

Reagovat
johnik

Jako na co víc? Vždyť vyhrál všechny trofeje co mohl.

Reagovat
icka

Reagovat
oli9

Já už si to bez něj ani neumí představit. Ale řekl to hezky. Je třeba mu pořádně poděkovat protože LFC vytáhl na vrchol on a úplně změnil fotbal tu svoji hrou alespoň nás fotbal..

Nemyslím, si že půjde jinam někdy. Maximálně německou repre někdy v budoucnu...

Reagovat
sergi

Toto som si hovoril ale doteraz to ťažko beriem, keď odchádzal Pepek z Barcy. To bola rana.

Reagovat
oli9

Jenže pepek u vás vyhraval co se dalo..

Tam jsem to i ockeval, že zkusí novou výzvu

Reagovat
sergi

No dobre aj v City vyhral všetko čo sa dalo a stále tam je. Teda aj Kloppo vyhral všetko v Liverpoole ne? Takže očakávaný koniec.

Reagovat
Talker

Já si myslím, že si dá rok pauzu a potáhne ho to zpátky. Na manažera je ještě dost mladý (56) a úplně si nemyslím, že bude chtít úplně skončit. Možná repre, kde je větší klid, ale klidně si umím představit i Bayern, Real, Barcu nebo jiný tým.

Reagovat
mistr129

nevím jestli Bayern pro něj bude výzva, spíš pokud ta Barca sáhne k přebudování... nebo návrat do BVB?

Reagovat
Kixi Syhimour

Já si nemyslím, že někdy bude trénovat Bayern. Jakože už tolikrát si člověk říkal u celebrit a fotbalistů, že k nim něco nesedí a stejně to šlo do kopru (viz Henderson), nicméně tenhle člověk musí být klubista jak blázen.

Reagovat
Talker

Já si myslím, že půjde "konečně" do TOP týmu, který je zvyklý vyhrávat a který má zázemí vyhrávat. Dokázal to s týmy, které byly až v 2. sledu na titul a možná právě bude chtít jít někam, kde to bude mít trošku jednodušší být dominantní jako Guardiola.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Mateo16

No to je jasne , uz sa mu nehce vsetko prehravat s Liverpoolom a chce do RM.

Ja ho v RM nechcem

Reagovat
vilp

Proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně osobně se třeba nelíbí ten jeho "kult osobnosti", který se okolo něj vytvořil, to mi k nám vůbec nesedí. Navíc on se v Liverpoolu i podílí na výběru nových hráčů, ne? To takhle u nás taky nefunguje.

Reagovat
Kixi Syhimour

Vy jste fakt banda neuvěřitelných bláznů

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
vilp

Zrovna ten kult osobnosti potřebujeme jako sůl. Já chci někoho, kdo přijde, totálně zburcuje kádr, co se týče nasazení, a vymáčkne z nich maximum v každým zápase. Protože není možný, aby ten kádr, co je pro něj mimochodem typologicky jak stvořený, měl takový výpadky a předváděl podobně nevyrovnaný a nudný výkony. Já chci pořádnou show, kterou jsem naposledy v lize viděl od Mourinha.

Reagovat
Salfovic

Ten váš kádr je pro něj ideální.

Reagovat
Manik...

Reagovat
teenz

Reagovat
Mateo16

Chcem Xabiho alebo niekoho ineho

Kader RM je pre Kloppa ako stvoreny ale nechcem aby sme hrali na protiutoky ale skor dominantnejšie s dlhym drzanim lopty čo bude viac vyhovovat hracom ako Guler , Brahim a atd

Reagovat
SunFells

Jakože Kloppove týmy nehrají dominantní fotbal?

Reagovat
Bandita_Harry

Ten nevie o čom točí

Reagovat
Mateo16

Rad by som bral niekoho kto by rozbil tu nasu tragicku zalohu a predal Camavingu,Tchuameniho , Ceballosa

Reagovat
SunFells

tak už to chápu

Reagovat
Mateo16

Ach jo ty nevidis ten kontext , zaloha RM je najslabsia za x rokov a ano napr taky Camavinga je celkom slusny hype na to akú zalohu mal RM pred 4-5 rokmi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Jakože jednadvacetiletý na tom není jak Kroos s Modricem v topu? Šok.

Přijďte si pro Odegaarda za 80 teda, sice takový také nebude, ale většina z vás bude spoko, protože vypadá sexy na míči.

Reagovat
misinho7

Nazory Matea neber ako názory fanusikov Realu to nema zmysel. Ta zaloha ne super, uz teraz a postavena na X rokov dopredu. Pre Kloppa by bola ale ze totalne idealna. Vlastne cely ten kader.

Reagovat
SunFells

Vidím no

Reagovat
Mateo16

Ani ked bude mat 456 rokov nebude na takej urovni kedze jeho technika je na hovno

Reagovat
SunFells

Reagovat
king23

Reagovat
Talker

Jedna z nejsilnějších záloh v historii Realu v nejlepších letech, ale oni se diví, že ti mladí hráči nejsou na jejich úrovni.

Reagovat
Mateo16

Ani o tom to neni ale typologicky hraci ako nahrada za Modrica a Kroosa na trhu existuju akurat ze to nie je Camavinga , ktory je dost hype

Camavinga nie je technicky hrac a nebude ani ked bude mat 38 rokov

Reagovat
fenixLFC

nemusis hladat typologicke nahrady za danych hracov, on sa aj ten futbal vyvija. to co navrhujes a chces ty by vas doviedlo do situacie v akej je barcelona- rezignacia na akykolvek vyvoj, len sa stale drzat toho co prinieslo uspechy v minulosti ale vdaka vynimocnym hracom ktorych ani nie je mozne nahradit...

Reagovat
vilp

Spíš jde o typologii než úroveň. V té záloze (du budoucna) chybí mozek s brilantní kopací technikou a myšlením, což mně osobně taky vadí, když jsem posledních 14 let sledoval Modriće a Kroose, ale taky Xabiho.

Reagovat
vladino10

Reagovat
king23

Počkej, tys to myslel vážně?

Reagovat
Salfovic

Mateo je hodně svůj

Reagovat
rave

To je hezky diplomaticky podané, že je někdo hňup.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Foppy

Ceballose chápu, ale prodat Tchouameniho a hlavně Camavingu by byl totální úlet

Reagovat
misinho7

Ale Mateo je klasický mimo twn by predal všetko

Reagovat
Mateo16

Tchua sa hodne zlepšil a ako nahrada za Casemira budis

Camavinga je hype - ako DMko ho nemozes postavit pretože vzdy urobi niaku kktinu v rozohravke a velke zapasy nevzlada City, Atletico

CMko -- porovnas to co mal RM ( Modric, Kroos, Isco , Kovacic ale aj Valverde ) tak to je neskutocny prepad

0 vytvorených sanci

0 dribling

0 striel

0 keypasses

Techniku ma slabu pri porovnani čo sme mali , jeho plusy

+ kondicka

+ obranne zakroky

To mu je k ničomu ked vedla neho hra Valverde

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnáváš ofenzivní playmakery s defenzivním záložníkem, co často zaskakuje v obraně, geniální.

Reagovat
Mateo16

wtf ?

Cama je vacsinu zapasov hra na CMku vsetci hraci co som spominal hraju/li rovnaky post a to vedla seba nemali Valverdeho

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle není FIFA ani FM...

Reagovat
king23

už dost prosím

Reagovat
janinho

uz fakt prestan pls. ak nieco mame vyskladane na 1tku tak je to zaloha a ty tu ides pisat kktiny o camavingovi, ceballosovi atd.? nechapes ze sa tim nesklada tak ze modric je na odchode tak idem hladat typologicky rovnakeho hraca? camavinga je stale velmi mlady, je velky univerzal a je to totalny bargain. fakt bud taky dobry a nepis tu taketo kktiny, aby si nahodou niekto nemyslel ze to iste si mysli viac madridistov.

Reagovat
Hachim Mastour

Modric je playmaker. Je dôležité aby tím vytváral dosť šancí aj po jeho odchode. Ale myslím si že to zvladneme

Reagovat
Hachim Mastour

cama je boxtobox

Reagovat
misinho7

Pici ty musíš byt mega trol

Reagovat
Manik...

Reagovat
fenixLFC

ako povedat ze si kloppa nevidel 8 rokov...

Reagovat
smazaný uživatel

On neviděl fotbalový zápas 8 let...

Reagovat
SunFells

*nikdy

Reagovat
Mateo16

Videl som ho iba LM a nikdy neprisiel ze by zrovna hral niaky dominantný futbal s dlhym drzanim lopty

Reagovat
JacksLFC

videl jsi co nekdy co LFC v zakladni skupine LM dava normalne za zakladni XI?

Reagovat
Talker

Chceš tiki-taka a nesmyslné nahrávání do zblbnutí?

V držení míče jsou na nějakých 60-63% každou sezonu posledních 5 let, prakticky neustále na 2. místě za Citizens. Za mě Kloppův fotbal je zdravý mix držení míče, rychlých útoků, presingu.

Reagovat
vilp

Xabiho Bayer hraje vlastně dost podobně.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
J0EL

Reagovat
Unai

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Imos

Reagovat
Manik...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
vodka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Freedo

Bude zvláštní si představit Liverpool bez něj. Ale Pepek ho holt zničil.

Reagovat
Bandita_Harry

Skôr Klopp ponahanal Pepa nemyslím že mali obaja rovnaku podporu v tvorbe tímu

Reagovat
vilp

2026 nástup na Bernabéu, dík.

Reagovat
Mateo16

Uplne mi to napadlo ale ešte je sanca ze ak nic nevyhrame Ancelotti leti uz tento rok

Reagovat
sergi

Rok pauza a potom Barca? To by bolo mega ak by to bolo zrealizovateľné, ale pri tom ako sa hrajú v barcelone na Barca DNA a sračky onoho typu, tak to bude po Xavim Rafa Marquez ty vole.

Reagovat
oli9

Ja nevím co vám a tou Barcelonou jebe není blázen... Aby do toho cirkusu chodil a učil se další jazyk

Reagovat
sergi

Let´s say výzva. No zase nvm či je na tom Barca horšie (nemyslím finančne) ako bol Liverpool pred príchodom Kloppa.

Reagovat
technecium

Reagovat
Kixi Syhimour

No, my jsme na tom byli špatně snad ve všem možném, jenom ne ve financích , pokud se nepletu.

Reagovat
JacksLFC

nikdy nevis, co amici dali za budget na zacatku kazde sezony

Reagovat
Kixi Syhimour

To jo, nicméně to protože to jsou držgršle, ne protože bychom měli zbankrotovat.

Reagovat
celeb

Reagovat
Kejza

neumím si představit takový trenérský jméno z jinýho než španělskýho (spíš katalánskýho) světa v Barce..

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pokud chce dát rok pauzu, v Barce už bude Motta.

V Realu možná Xabi, pokud nenahradí právě Kloppa. Carletto ale prodloužil.

V Juventusu bude asi volno.

Pokud Inzaghi neudělá titul letos, pak těžko v Interu zůstane po létě 2025.

Vůbec bych se nedivil, kdyby ho zkusili v AC.

Bude-li volný, majitelé AS to zkusí, tam si může budovat jak chce, ale on bude chtít spíše k něčemu hotovějšímu, na nejvyšší úroveň.

Do Francie nepůjde, v Německu je jedině Bayern, nemyslím, že půjde zpět do BVB.

Reagovat
sergi

Ja si teda vôbec nemyslím, že pojde do Talianska. Ak sa nemýlim on sa o talianskej lige vyjadroval negatívne v zmysle nuda a pod (ak si to teda nemýlim s druhým trénerom).

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ani ja si to nemyslim, ale proste tak bude místo.

Reagovat
Salfovic

Anceloti prodloužil, takže se vyloženě nabízí, aby to za rok Kloppovi předal.

Reagovat
celeb

ani boh netusi, kto bude sediet na lavicke Barcy o rok a pol. Xavi uz snad skoro poleti, Laporta avizoval, ze ak Xavi nedokonci sezonu, tak A-cko prevezme Rafa Marquez. Zrejme vsak len do konca tejto sezony - ak bude mat vobec gule Xaviho vyhodit, kedze bratcekovia stedry valov sami neopustia a on tvrdil, ze ho vyhadzovat nebude. Lenze to iste tvrdil aj o Rijkaardovi a nakoniec ho vyhodil.

V skratke, okolo klubu zacina byt coraz vacsi chaos a neda sa predikovat nic. Navyse uz davno nikto nereportoval o financiach + sme v case rekordneho zadlzenia, ktore nam takmer zlomilo vaz, zacali s rekonstrukciou stadionu + samozrejme v najhorsej moznej dobe, kedy rastu urokove sadzby...

Reagovat
oli9

Jinak jediné xabi nebo emery... Nikdo jiný nepřipadá v úvahu

Reagovat
Kixi Syhimour

Klub to ví od listopadu, tak nějak doufám, že už mezitím něco vymysleli. Jediné co u Xabiho nedává smysl jsou holt zkušenosti, nicméně takhle mu to spadlo do klína.

Reagovat
aragorn

Odkud máš info, že to ví od Listopadu?

Reagovat
aragorn

Reagovat
gocii

Emery?

Reagovat
Salfovic

Co je na tom k smíchu

Reagovat
Kejza

Emery není kouč pro klub s top ambicí, ukázal to opakovaně.

Reagovat
Unai

Reagovat
Salfovic

A to jako kde? V PSG za dvě sezony 7 trofejí a Arsenal měl do velkoklubu tehdy daleko.

Reagovat
Kejza

No, PSG a Arsenal, jo. Arsenal ale měl rozhodně vyšší ambice než to, co s nima předvedl. To samý s PSG nedosáh na to, co si představovali - ten krach s Barcou ho málem zničil. Naopak v klubech typu Villarreal, Sevilla, teď Villa.. tam je vysoko nad očekáváním. Já třeba věřim, že by přivedl k trofeji takovej Tottenham, nevěřím ale, že by uspěl u týmu jako City, United, Chelsea nebo Liverpool, kde je maximální tlak a sezóna bez trofeje je vždycky provar. Tam mu do toho bude kecat vždycky moc lidí. Třeba se ale pletu.

Reagovat
Salfovic

Takže neuspěl s PSG v LM jako všichni ostatní. Tedy až na Tuchela, kterému se všichni debílci posmívají.

A Arsenal tehdy na víc než na boj o postup do LM, kterej mu nevyšel o bod, rozhodně neměl.

Reagovat
Kejza

No vidíš, ale neuspěl. A protože nedostal čas, letěl. Jsou kluby, kde bude sezóna bez trofeje nebo nic moc fotbal problém, i když se bude hrát zrovna max o šestý místo. Jen si prostě myslím, že u něj by byla škoda to pokoušet.

Reagovat
Salfovic

Vlastně máš pravdu, nevyhrál s PSG a Arsenalem LM = nemá na velkoklub.

Reagovat
fenixLFC

skor nedava zmysel to co spominas vyssie, ze v PSG neuspel nikto az na tuchela. ten v PSG tiez ale neuspel

Reagovat
Salfovic

Před ním (za šejků) došli nejdál do ČF, takže to finále úspěch rozhodně byl.

Reagovat
fenixLFC

pred nim sa nikdy nehral format sutaze a la narodne pohare, teda na jeden zapas. a ore nich finale nie je uspech, oni to chceli vyhrat

Reagovat
Seydou Doumbia

nebyl, kovid sezona a piča týmy v PO atalanta, lipsko a bvb, tzv hurá týmy které psg muselo zničit...proti velkým značkám ma pesgay brutálně negativní bilanci v PO, když sečteš duely proti city, united, realu, barse, juve, atléticu, chelsea, live a dohromady...v pesgay jediný kdo uspěl byl blanc, potom už nikdo

Reagovat
Kejza

Tos to poslal trošičku do extrému Navíc jsem neřekl, že na velkoklub nemá, jen to, že to není kouč pro klub s top ambicema. Podle mě mu to nesedí. Já si jinak myslim, že to je fantastickej kouč. Nehledej v tom něco, co tam není.

Reagovat
Čenda

Jen k tomu arsenalu, my byli tehdá totálně ve srackach, byl tam zmrd sanlehi, byl to první kouč po arsenovi a přesto dokázal udělat šňůru snad 22 prohry nebo kolik, jestli se nepletu. Fakt to nebyla jeho chyba a nemůžeš mu naše angažmá vyčítat. Naopak teď ve ville ukazuje, čeho je schopnej. Je to fanatik do fotbalu, taktik i stratég, ma ta sebou výsledky a to už konečně i v Anglii, byť mu mimo Sevillu nikdo nevěřil. A ono i to PSG se musí brát s rezervou, protože PSG.

V současnosti je prostě těsně pod topem a nedivil bych se žádnýmu týmu na světě, kdyby o něm uvažoval.

Reagovat
Čenda

*zápasu bez prohry, pochopitelně.

Reagovat
Golasso

Reagovat
Kejza

Já mu ho nevyčítám, bylo mi ho líto jak v Arsenalu, tak v PSG. Je to fantastickej kouč, kterýmu prostě podle mě sedí víc útok z druhý fronty (s Villou to tam posílá spíš tak ze třetí ze čtvrtý), než aby přicházel do top klubu, kde bude tlak na úspěchy okamžitej a z principu.

Reagovat
Chytrej Jenda

Ale vždyť právě Klopp taky přebíral Dortmund i Liverpool ve fázi kdy do velkoklubu měli daleko a postupně je dokázal zvednout do topu. Ale jinak Emery mi přijde nereálnej vzhledem k tomu, jak moc na něj vedení Villy vsadilo. Má hlavní slovo u přestupů, přivedli mu Monchiho a přidali Realu Únion, kterej právě Unai vlastní, do svého portfólia klubů. Ten nemá jedinej důvod odcházet.

Reagovat
Kejza

Klopp není Emery. To, že to někde funguje, neznamená, že to funguje jinde.

Jinak si naopak myslim, že Emeryho Villa neudrží, ale bude to škoda..

Reagovat
Chytrej Jenda

O tom žádná. Jsou to jinak naprosto odlišní trenéři. Ale k tomu Emerymu odchodu bych byl vážně skeptickej. Ač jsem v tomhle ohledu zaujatej. On tam má vybudovaný opravdu snový zázemí.

Reagovat
oli9

Reagovat
Kylda13

Šok a úplně po*ebanej víkend. Jak nahradit někoho, kdo je nenahraditelný? Jeden z nejlepších trenérů historie...

Reagovat
Seydou Doumbia

Každý je nahraditelný, je to furt jen sport...jen to může chvíli trvat

Reagovat
nani92

ešte Pep a United will be great again

Reagovat
Unai

Reagovat
Salfovic

MMUGA

Reagovat
LFC & STEVEN 8

ideálně:

1. Xabi

2. De Zerbi

3. Flick

4. Emery

?: Iraola, Michel

Ne: Potter, Nagelsmann, Simeone

rozhodně ne: Mourinho, Conte, Valverde

Reagovat
TopinB

A bude Tuchel

Reagovat
Freedo

Reagovat
Unai

Reagovat
Manik...

Reagovat
fenixLFC

tvl okrem xabiho ani jedneho jedine nagelsmann

Reagovat
janinho

nikto tam nespomina Zizoua ale ten by tam asi nesiel. ale xabi pre vas absolutne idealny.

Reagovat
Beči

Zizou neumí ani anglicky. Navíc mi přijde, že po odchodu z Realu ani nemá moc o trénování zájem.

Reagovat
Salfovic

Protože ví, že by si jen pokazil renomé.

Reagovat
janinho

jurgen tiez nepoznal Mindfog... a Conte ten dodnes hovori horsie jak umvac riadu z polska

Reagovat
Pozor skluz!!!

Zizou není trenér, jediné kluby pro něj by byl PSG starého střihu nabušený jmény nebo možná Juventus v plné dominanci, s vykoupenou ligou, ale to taky nehrozí.

Reagovat
Ligter

Mourinho pls

Reagovat
Witcher

Trpisovsky

Reagovat
Benzema

Totálny šok pre mňa

Reagovat
buzna

Reagovat
forrest

Rafu Beníteze zpět

Reagovat
Kejza

Reagovat
Salfovic

Konečně by mohl taky po někom slíznout smetanu a ne pořád opačně.

Reagovat
Man__United

Ze City zdrhá jejich ředitel, z Liverpoolu manažer

SJR efekt!

Reagovat
Hlahart

Antony dal včera gol z penalty Burnley, tak dostali strach

Reagovat
Tomik111

Steve na plac

Reagovat
Unai

Reagovat
Pospovič

Klopp je momentálně jediný, kdo by mohl zařídit LM pro PSG, ale kéž by šel do Bayernu za toho hňupa.

Reagovat
fabec1222

Prosím, ať vezmou Gerrarda

Reagovat
Bakary3

Škoda, že už se stihl odkopat, co je to za hovado a trenérský kopyto, teď už by byli blázni

Reagovat
JacksLFC

v zivote, dobrej hrac neznamena dobrej manazer. Ten at zustane zahrabanej u sejku a je klid

Reagovat
janinho

ked si fanusik MU zela na lavicke LFC gerrarda... tak im asi nechce dobre, ci?

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Manik...

Reagovat
Unai

Reagovat
ratusek

Reagovat
Breze

Reagovat
kilobyte

To by byl moc velký trest i pro Liverpool.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
oli9

vubec nejsme blázni jako vy

Reagovat
Heisenberg

Nejlepší trenér v Anglii po konci SAFa a Wengera, klobouček. S 1 titulem to bude pořád Flopp, ale ve 3 (letos možná 4.) sezonách dohnal nižší kvalitu kádru Live oproti City svým lepším trenérským uměním.

Reagovat
drussbarb

Psát o něm jako o Floppu chce dobrou dávku špatného úsudku

Reagovat
Kejza

Akorát City by taky nebyly bez Pepa takový dělo po tak dlouhou dobu.

Jinak doufám, že na tebe zareaguje JessePinkman.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině legenda Gerrard určitě mají mezery v infrastruktuře

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bakary3

Stevie už dává starý prát montérky

Reagovat
fenixLFC

pre vsetkych liverpoolskych odkaz od kloppa:https://twitter.com/i/status/1750837479379529852

Reagovat
JessePinkman

k tomu není slov.

Reagovat
JackBlack

8,5 let mě to přijde tak 4,5 ... dost to utíká

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Amon

Praveže vôbec. Je tám snáď večnosť.

Reagovat
oli9

tak já už si taky myslím, že je mi 21 let už po 12té

Reagovat
Talker

Celkem brutální.

Na druhou stranu z těch dlouhotrvajících manažerů si vybral čas, kdy předává tým v dobrém stavu. Přes 30 jsou jen Allison, VVD, Robertson a Salah (což jsou sice klíčoví hráči, ale není jich až tak moc) a k tomu ne výrazně přes 30. K tomu vybudoval novou kostru, která má před sebou ještě X let - takže za mě zodpovědný přístup k tomu dát ten kádr "zpátky" ve skvělém stavu.

Když to porovnám se SAFem, který přenechal tým s Evrou, Ferdinandem, Vidičem, Carrickem, Giggsem, Scholesem, Berbou, RvP, tak je to jako nebe a dudy. Podobně Wenger, který tam nechal kádr stárnoucích hráčů a průměráků.

Takže jo, Klopp prostě dělal skvělou práci téměř dekádu v Liverpoolu a předává kádr ve výborném stavu.

Reagovat
hodoňa

Berbatov už v United rok nebyl, když končil Ferguson…

Reagovat
smazaný uživatel

A Scholes taky končil zároveň s SAF

Reagovat
hodoňa

Dokonce.

Reagovat
Talker

Jn, jeden hráč, který odešel rok předtím a druhý, kterého musel nový kouč nahradit, když skončil v létě s ním.

Reagovat
kilobyte

A RVP bylo v té době 29.

Takže najednou to máš s hráči nad 30 4vs5. S tím že Giggs už nebyl klíčový hráč a dostával méně mnut.

Reagovat
Talker

A byl to celou kariéru skleněný hráč, který odehrál snad 2-3 plné sezony.

Reagovat
kilobyte

V United byl docela zdravý.

Reagovat
Talker

Ano, jednu sezonu. pod SAFem.

Reagovat
kilobyte

A ještě tu poslední u nás. Takže ze 3 sezón odehrál 2 skoro v celku. Navíc před příchodem do United odehrál celou sezónu i v Arsenalu. Takže při odchodu Fergusona nic nenasvědčovalo tomu, že by měl být většinu sezóny zraněný. Salah si příští sezónu může třeba urvat koleno a pak už pořádně nehrát. Bude to znamenat, že Klopp zanechal tým ve špatném stavu?

Reagovat
Talker

Já nevím, jestli tohle myslíš vážně.

RvP v Arsenalu odehrál za 8 sezon 194 ligových zápasů ze 304 možných. Tj nějakých 63%, v průměru 24 zápasů za sezonu. Měl za ně jednu jedinou sezonu, kdy odehrál 30+ ligových zápasů. To, že se mu pak podařilo přežít 2 sezony bez zranění je brutální výjimka.

Chceš to porovnávat se Salahem, který za posledních 8 let odehrál nejméně 31 zápasů za sezonu (a to bylo v roce, kdy promeškal X zápasů kvůli tomu, že se dostali do finále APN)?

Reagovat
kilobyte

V United měl přeš 75%, v průměru 29 za sezónu. Hrál vcelku stabilně. To že někdo měl v minulosti více zranění hned neznamená, že musí být zraněný i v budoucnu. Stejně tak to, že někdo netrpěl zranění neznamená, že se mu v budoucnu nemůže nic stát.

Reagovat
forrest

K SAFovi - přenechal tým, který s přehledm vyhrál ligu, o někaých 10 bodů a ano v týmu byli tito hráči společně třeba s Rafaelem, Fábiem, Smallingem, Jonesem, Andersonem, Rooneym, Chicharitem, Nanim... atd. Takže záleží na úhlu pohledu... Pokud Liverpool letos nic nevyhraje a skončil by např. mimo TOP4, řekneme se, že Klopp po sobě nechal tým, s kterým on sám dvakrát po sobě neuhrál ani TOP4...

Reagovat
technecium

No tym prumeraku/hracu za zenitem to objektivne az na Rooneyo a RvP byl. To ze s nim Ferguson udelal titul je vec druha. Vic manazeru ma s timto problem, treba AC Milan ze z odchodu Ancelottiho v roce 2008 taky vzpamatovalo az nekdy loni

Reagovat
hodoňa

AC udělalo 2011 titul, tam to spíš bylo pak o penězích…

Reagovat
vodka

ne nebyl. V bráně byl DDG, který se po aklimatizaci rozchytal. Rafael top top bek. Vidič a Ferdinand ok, ale tehdy se skvěle ukazoval Phil Jones, kterého zranění zničily až pak. Evra za zenitem nebyl.

LAV, Nani v té době hodně nadstandardní hráči, v záloze Carrick. RvP, Rooney a nastupující Welbz v útoku.

Reagovat
vilp

A jak dlouho ti hráči pak vydrželi na té své úrovni?

Reagovat
Herbmeister

Ale to víš zpětně. Do budoucna nikdo nevidí. Za 10 let se tu mužem potkat a zhodnotit Liverpool, jak dopadl

Reagovat
kilobyte

A jak dlouho vydrží hráči Liverpoolu na své úrovni?

Reagovat
vilp

Tohle byla seriózní otázka, ne urýpaná otázka.

Reagovat
kilobyte

Moje otázka je taky seriózní. Porovnává se tady stav kádru po Fergusonovi a Kloppovi. Přitom u Fergusona se počítá s formou hráčů roky po jeho konci, ale u Kloppa se počítá se současnou formou.

Reagovat
vodka

to je druhá věc, že se to pak rozsypalo, potřeba byl víceméně hráč do základu jen do zálohy. V širším kádru byli tehdy i Hernandez, Young, Evans, který tehdy Vidiče/Ferdinanda taky zastupoval hodně zdatně. Základní chyba Moyese byla, že vyhodil celý trenérský tým a tím zrušil veškerou kontinuitu.

Reagovat
r.mrazik

Plus navic to byl týpek z malého klubu sice s velkým egem ale malými schopnostmi

Reagovat
Muffi

Rafael za vas jednou odehral 20 zapasu v lize a je top bek?

Reagovat
Kixi Syhimour

A pokud náhodou sestoupí, tak nás dokonce dostane s tím kádrem do druhé ligy

Reagovat
forrest

To zřejmě matematicky už nejde, ale myslím, že jsi pochopil, co jsem tím myslel...

Reagovat
Talker

Jo, vyždímal z toho týmu poslední zbytky šťávy.

Nechal tam nějaké nadějné hráče, ale nikdo z té nové generace se úplně nestal tahounem. To prostě není kádr, který chceš - tam bylo potřeba obměnit hromadu hráčů.

Reagovat
vilp

DDG.

Reagovat
Talker

OK, jeden.

Za mě prostě ten kádr byl ve stavu, kdy za sebou měl hromadu vítězství, trofejí, pohárů a z velké části to bylo dáno tou mentalitou SAFa a té kostry, kterou vytvořil a která to s ním táhla X let. Jenže ta kostra během roku zmizela, zůstal tam z těch třicátníků akorát Carrick. Jo, byli tam ti někteří mladí, ale ti to nikdy nedotáhli v nějaké lídry a absolutní špičku (v dlouhodobějším měřítku - kromě DDG).

A právě i díky tomu, že vyhráli titul, tak se MU vysrali na přestupy, Moyesovi přitáhli akorát Fellainiho v létě. Tam by bylo lepší, kdyby poslední sezona pod SAFem byla průser, nový manažer přišel a dostal prostředky na to ten kádr přebudovat. Tam se prošvihla jedna sezona, kdy se mělo něco udělat a od té doby to MU honilo.

Reagovat
db18

Rooneym a průměrákama...

Reagovat
vodka

Reagovat
vodka

SAF předal tým, který vyhrál ligu a za zenitem nebyl ani náhodou.

Reagovat
Kixi Syhimour

Prosimtě, obránci, kteří musejí být doučovaní Philem Jagielkou...

Reagovat
herbage

třeba je doučoval, jak dokončit zápas na pozici gólmana

Reagovat
Likan7

Vyhrál protože SAF, jinak SAF měl začít přestavbu ještě on sám, ne to nechat na ostatní. Ten tým byl průměrný.

Reagovat
Beči

Reagovat
kilobyte

Giggs a Scholes dělali už jen náhradníky a Berbatov už tam ani nebyl. Evra, Carrick a Vidič v podobném věku jako ta 4 z Liverpoolu. Persimu bylo 29. Takže jediný starší hráč v základu byl Ferdinand.

Reagovat
Talker

Za mě prostě ten kádr byl ve stavu, kdy za sebou měl hromadu vítězství, trofejí, pohárů a z velké části to bylo dáno tou mentalitou SAFa a té kostry, kterou vytvořil a která to s ním táhla X let. Jenže ta kostra během roku zmizela, zůstal tam z těch třicátníků akorát Carrick. Jo, byli tam ti někteří mladí, ale ti to nikdy nedotáhli v nějaké lídry a absolutní špičku (v dlouhodobějším měřítku - kromě DDG).

A právě i díky tomu, že vyhráli titul, tak se MU vysrali na přestupy, Moyesovi přitáhli akorát Fellainiho v létě. Tam by bylo lepší, kdyby poslední sezona pod SAFem byla průser, nový manažer přišel a dostal prostředky na to ten kádr přebudovat. Tam se prošvihla jedna sezona, kdy se mělo něco udělat a od té doby to MU honilo.

Reagovat
kilobyte

Takže Klopp za sebou nechává kádr v lepším stavu, protože toho tolik nevyhrál.

Ono i po Kloppovi to nemusí Liverpoolu jít a ti hráči půjdou dolů. Bude to najednou znamenat, že za sebou nechal špatný tým?

Reagovat
Talker

Ach jo, nerad se bavím s lidmi, kteří odmítají pochopit, co píšu.

Prostě kostra, kolem které to bylo postavené, která spolu se SAFem dodávala tu mentalitu, během roku po odchodu SAFa skončila. A bylo jasné, že ti hráči skončí. Kdyby SAF odešel o 2 roky dříve, tak měl nový trenér čas na to využít tu kostru a postupně přestavovat. Kdyby SAF odešel o 2 roky později, nahradil tu kostru novými hráči, tak by to taky fungovalo jinak. On ale odešel přesně v době, kdy ta kostra končila a klub najednou musel řešit obrovskou přestavbu pod novým trenérem?

Nemusí jít, můžou jít do hajzlu, můžou vzít nějakého svého Moyese, který to nezvládne. Ale ten kádr je prostě připravenější, než byl ten kádr United. Buď jim Salah zůstane a potáhne je nebo ho prodají za ohromné prachy a nový manažer bude mít hromadu peněz na přestupy.

Reagovat
kilobyte

Možná nebude problém v tom, že tě někdo odmítá pochopit, ale spíše v tom, že si vymýšlíš. Z tebou jmenovaných hráčů skončil jen Scholes, který ale už v té době moc nehrál. Další rok pak skončil Giggs, ale ten už taky dělal spíše náhradníka. Ten se těžko dá považovat za kostru.

Takže z té kostry skončili po roce Ferdinand, Evra a Vidič. Jenže Evra s Vidičem mohli klidně ještě zůstat, kdyby to vedl někdo schopný. Kvůli stáří skončil jen Ferdinand. Třeba Evra si pak ještě zahrál s Juventusem finále LM.

Reagovat
Talker

Ty si myslíš, že zanechal kádr v dobrém stavu, já myslím, že ho zanechal v příšerném stavu. Řekl jsem proč, ty to bereš jinak.

Porovnáváš IP hráče jako je RvP se Salahem, který je co se týče zdraví na úrovni těch nejlépe udržovaných hráčů v rámci PL a že si může urvat koleno příští rok.

Očividně to nemá smysl dále řešit, nechme to být.

Reagovat
kilobyte

Já je neporovnávám, jenom říkám, že nemůžeš vědět, jestli se nějaký hráč zraní a nebo mu odejde forma.

Ano, řekl jsi proč to tak bereš, ale většina tvých tvrzení není pravda. Třeba na zdravotní stav RVP můžeme mít různý názor. Ale když u Liverpoolu uvedeš 4 klíčové hráče lehce nad 30 a bereš to jako dobrý stav týmu a u United bereš jako špatný stav týmu 5 klíčových hráčů nad 30 (když ti tam budu počítat i RVP), tak je to prostě nesmysl.

Reagovat
Talker

Ano, můžeme mít jiný názor na to, jestli je IP hráč, který v průměru odehraje 60% zápasů. Za mě to IP hráč je, když 1/3 sezony průměrně promarodí.

Hele u Liverpoolu máš 31letého golmana, který může chytat ještě 5 let, Robertsona, kterému je 30 a Salaha, který nepromeškal prakticky nic za celou kariéru a bude mu 32. Jediný, u kterého "hrozí" nějaký konec v nejbližších 2 letech je VVD, který ale kromě jedné sezoně je stabilně k dispozici.

K tomu vyloženě IP hráči jsou akorát na stoperu.

Pokud si to neumíš porovnat s tím, že RvP, který byl celou kariéru IP a nějakou haluzí dal 2 sezony po sobě celé, 40cátníky Giggse a Scholese, kteří sice nehráli pravidelně v základu, ale byl důležitými hráči do rotace a "duší" týmu, 32letého Vidiče, který začal v posledních sezonách trpět na zranění, 35tiletého Ferdinanda a 32letého Evru a k tomu Rafaela s Andersonem, kteří byli IP a navíc ještě Naniho, který úplně odešel v té poslední SAFově sezoně, tak asi nemá smysl to fakt dále řešit.

Jak říkám, serme na to. Za tebe přenechal kádr kvalitní SAF, za mě přenechal past na dalšího trenéra.

Reagovat
kilobyte

Na jednu stranu ti přijde RVP jako IP hráč (v United odehrál 75% všech ligových utkání), ale na druhou stranu ti přijdou důležití hráči do rotace, kteří dohromady odehráli méně než RVP.

Kdyby Ferguson neodešel, tak by hrál dál o titul.

Podle mě to vnímání máš dost zkreslené tím, jak United hráli. Jenže to je dané tím, že nedokázali doplnit dobře kádr (každý tým je potřeba neustále doplňovat) a Moyes nebyl správný trenér. A třeba Rafael začal být často zraněný až po odchodu Fergusona. To že Nani neměl jednu sezónu formu taky nemůžeš brát tak, že byl špatný. Tohle se u těch křídelních hráčů prostě někdy stane, že vypadnou z formy.

Reagovat
db18

Reagovat
Salfovic

To je strašná blbost. Fergusón předával mistrovský tým a nový manažer měl prostředky si ho obměnit dle potřeby.

Reagovat
Likan7

Ne, není. Mistrovský tým to byl díky SAFovi, jinak už to byli hráči za zenitem, který vyhráli protože SAF. Jak říká Talker, měl odejít o rok dříve, nebo později. Byla to ta nejhorší doba na odchod.

Reagovat
EZ

Škoda. PL utrpí. Ale verím, že o chvíľu skončí aj Guardiola v City (ak mi niečo neuniklo) a začne nová éra.

Reagovat
Ladas321

Guardiola neskončí dokud nesejme ten Fergusonův rekord v počtu trofejí. Chybí mu už jen 11 trofejí a největší šanci získávat stabilně trofeje má v City.

Reagovat
Salfovic

Hlavně nemá kam jít, na klubové úrovni by si jen pohoršil. Takže až ho to věčné vyhrávání trofejí v City přestane bavit, tak buď repre nebo konec.

Reagovat
eder

Guardiola je Gloryhunter a navíc jde po prachách. Ten by v životě nepřijal výzvu " dostat průměrný klub na vrchol "...

Reagovat
Front hell

Nefňukej

Reagovat
Ladas321

Trénovat průměrný klub je to nejlehčí co může být, protože nemáš na sobě žádný tlak. Já bych mohl říct o Kloppovi, že se boji trénovat v top klubu s penězi, protože by musel do dvou sezón mít úspěchy a tituly.

Reagovat
masina_LFC

Uf, toto som veru nečakal a nepozerám sa na budúcnosť klubu bez Kloppa veľmi optimisticky...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Liverpool RIP

Klopp za rok do Realu.

Reagovat
Kinky7

Německa reprezentace

Reagovat
Salfovic

Na to je moc mladej a a navíc stojí momentálně za píču.

Reagovat
Beči

Však tam trénuje Nagelsmann, kerému je 36

Reagovat
Salfovic

No a? Top trenéři k repre chodí většino v pozdějším věku.

Reagovat
Beči

Jasně, narážel jsem jen na to, že je tam momentálně ještě mnohem mladší trenér, takže by mě to u Kloppa nijak nepřekvapilo.

Reagovat
pobody's nerfect

Doufal jsem, že na lavičce vydrží až do konce života a v jeho 100 letech ho klepne při poslednim zápase při jeho jubilejním třicátém titulu. Ale i tak odvedl neskutečný kus práce, klub posunul na neskutečnou úroveň. Stačí si vzpomenout, jak to vypadalo v 2015, kdy přišel.

Reagovat
Salfovic

Jeho vyšilování u lajny ve sto letech bych chtěl vidět

Reagovat
Front hell

V jedné ruce hůl a v druhé pytlík se chcankami

Reagovat
Salfovic

Tím by si u rozhodčích mohl získat respekt.

Reagovat
Front hell

Spíše lítost

Reagovat
Pasha

Ol!ver odkazuje: díky, šampión a legenda. YNWA! Držte sa všetci PS: Poprosím Xabiho ako náhradu.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fff

Uf, bez slov.

Kto dalej? Xabi? De Zerbi? Nikto iny ma ani nenapada.

Reagovat
insane

Achjo, ta percepce času se s věkem tak zkresluje.

Relativně nedávno jsem sám sebe dokázal přesvědčit, že Klopp do Liverpoolu skutečně nepřišel “někdy předloni”, ale že to příští rok bude celá dekáda, wut?

Reagovat
LyEX

škoda, rivalita upadne, vždy som chcel najlepších trénerov/hráčov v PL, týmto odíde 1 z 3 top na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát proč tohle načasování? Hrají o titul, zatím.. Nebylo lepší počkat do konce sezóny?

Reagovat
masina_LFC

tiež tomu veľmi nerozumiem, že prečo to zverejniť teraz...

Reagovat
pobody's nerfect

Motivace jak sviňa. Pro hráče i pro fanoušky. Rozloučit se s Jürgenem ziskem 4 trofejí.

Reagovat
sergi

Toto ich môže tiež nahecovať.

Reagovat
db18

Reagovat
vodka

Reagovat
Beči

Reagovat
SunFells

Sympatie rozhodčích, motivace hráčům a fanouškům.

Reagovat
martin.b

tohle se těžko ututlá, Klopp měl vliv na tolik věcí v rámci fungování klubu a tolik lidí bylo závislých na něm, že s tím musel ven minimálně interně, a riskovat, že to prosákne dřív, než to sám oznámí, asi nebylo vítáno.

Reagovat
Herbmeister

Myslím, že tohle je ideální čas. Naburcuje fanoušky a hráče. Hráči za něj nechají duši (a taky aby se ukázali novýmu trenérovi )

Reagovat
Salfovic

Neskončil nakonec kvůli málo burcujícím fanouškům?

Reagovat
Herbmeister

Reagovat
Lemond Laws

Právě naprosto ideální

Reagovat
janinho

kurde, len som dufal ze kupia toho Hancka, ale ked sa nevie kto tam bude trenerom tak by som pockal do leta.

Reagovat
krisa

náhrada Gerrard, moc pěkně prosím

Reagovat
db18

Ten teď podepsal doživotní smlouvu

Reagovat
krisa

jenže ho do půl roku vyrazí

Reagovat
db18

#freeTuchel

Reagovat
Johny203

YES!!!

Kloppool pri Tutatisovi staň sa Liverpoolom a je to konečne tu. 6 a pol roka temna čoskoro pominie a budeme môcť pokračovať tam kde sme 7.1.2018 skončili. Krásna správa a od leta budem môcť konečne sledovať môj milovaný klub, užívať si fandenie a snáď sa aj tešiť z kreatívneho herného prejavu, ktorý bol Liverpoolu vlastný od kedy som mu začal v 2004 fandiť až do osudného momentu predaja Coutinha a definitívneho opustenia identity klubu. Sláva.

Reagovat
sergi

Inak všetko v poriadku? Dúfam, že ťa teda nasrali získané tituly a najviac výhra premier league po 30rokoch.

Reagovat
Johny203

Nič čo sa stalo medzi 7 januárom 2018 a definitívnym koncom Kloppa, nepočítam za súčasť histórie Liverpoolu a to z dôvodu, že vždy, odkedy som Červeným fandil, produkovali pre mňa atraktívny-kreatívny herný prejav. Jedná sa hlavne o Gerrarda, neskôr aj Coutinha. V momente ako je dosiahnuté víťazstvo/úspech/trofej, herným štýlom ktorý ma nenaplní pocitmi radosti, nedokážem sa z neho tešiť a príde mi ako by to bolo dosiahnuté podvodom a dehonestáciou futbalu, aj preto považujem Guardiolovu Barcelonu, s miliónom zbytočných prihrávok za antifutbal.

V momente ako odišiel Coutinho, zmizol sním aj posledný kúsok kreativity. Do dnes s hrôzou spomínam na tie nekonečné prihrávky v strede ihriska medzy Van Dijkom a Lovrenom/Gomézom. V čase kedy som mal depresie a Liverpool bola jediná vec ktorá ma z nej dokázala aspoň na chvíľu vymaniť, som stratil aj to. Vydržal som to 2 roky, do februára 2020 a v momente, keď som už nedokázal znášať tie odporné pocity z herného prejavu, prestal som zápasy sledovať. Jedinou výnimkou boli duely s Man city, pretože ten kreativitou ovplýval a za tie roky, mi najviac radosti priniesol práve on (KdB).

Preto je koniec Kloppa pre mňa koncom nočnej mory a najhoršieho obdobia Liverpoolu a nádej na návrat starých, dobrých časov pretože radosť je pre mňa viac ako trofej.

Reagovat
pobody's nerfect

Co se stalo 7.1.2018?

Pamatuješ lfc pod royem? Tak si já představují noční můru. Hra úplně bez myšlenky, bez nejmenšího systému.

Reagovat
Johny203

8.1. 2018 odišiel Coutinho ako posledný kreatívny hráč tímu. Pod Hodgsonom to síce bola tragédia ale stále tam bol Gerrard ktorý tú kreativitu v sebe mal a tie zápasy ma bavili viac ako v rokoch 2018-2020.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
sergi

Starých dobrých časov keď boli 30 rokov bez zisku ligy ale ako píšeš na futbal podľa teba dalo pozerať. Ja si nie som celkom istý, že máš v hlave všetko v poriadku. A neber to ako urážku. Narozdiel od teba, podľa mňa sa na Liverpool dalo pozerať (nie každý zápas vyjde, ale to nikomu) a navyše vyhral s ním všetko čo sa dalo. Aj tých titulov by bolo viacej keby tam neni dominantý Pep s jeho City. Tvl.

Reagovat
Janek 7

Sorry, ale jsi totalne mimo.

Reagovat
krisa

Reagovat
Beči

Reagovat
Benzema

Wtf?

Reagovat
fenixLFC

wtf

Reagovat
Spasitel

Mourinha by som ti doprial do Liverpoolu

Reagovat
SCELO

tuto sezonu uz je to spat

Reagovat
Salfovic

Mám rád originální přístup

Reagovat
vceradnesazitra

konečně rozumný fanoušek v zástupu Kloppovcí

Reagovat
Manik...

Reagovat
Breze

Tuchel -> LFC, Xabi -> Bayern a Klopp -> Real

Reagovat
db18

Kéž by, ale Xabiho nám teďka vezmou.

Reagovat
Breze

Klopp konci az po sezone a dovtedy mame cas vyhodit Tuchela

Reagovat
db18

To by se Bayern nesměl kvalifikovat ani do LM. Hoenneß mu dal víceméně jistotu, že splní kontrakt.

Reagovat
Breze

Myslim, ze ak relativne rychlo vypadneme z LM a neziskame ani titul, tak Tuchel skonci. Plus to moze urychlit aj tento koniec Kloppa a riziko, ze Xabi bude na dlhsiu dobu nedostupny, ak prestupi do LFC.

Reagovat
Salfovic

Aspoň někdo má rozum

Reagovat
janinho

akoze top4 mu ma stacit? to by s tym kadrom dokazal snad ktorykolvek simpanz ktoreho som videl v mnichovskej zoo.. ak neurobia titul, tak musi na minutu letiet. uz minuly rok im ten titul spadol do "klina" jak zabaleny darcek od BVB. tuchela som mal rad, ale on je tam absolutne mimo.

Reagovat
pobody's nerfect

Snad se povede najít adekvátní náhradu. Ne jak u mě v práci, kdy jsem kvůli penězům odešel, náhrada byla tak tragická, že jsem byl za půlrok zpátky za skoro dvojnásobné prachy než původně.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, jakože, mně by to asi nevadilo, kdyby se za půl roku vrátil

Reagovat
masina_LFC

aj za trojnásobok kľudne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
avicii

Ešte že som sedel keď som to čítal... totálny šok, ale aj tak klobúk dole ako to Jurgen povedal, totálny frajer ktorý nám priniesol veľa futbalovej radosti, nebyť Guardiolu v City tak by to bola jeho éra v Anglickom futbale.. spojenei jeho osoby a LFC bolo dokonale.. je dobre ze sa vieme na to pripraviť, nám už ostáva dúfať ze jeho nástupca dokáže to co Paisley po Shnakleym

Reagovat
2miguel1

Takeho ako Klopp už nenajdete

Reagovat
avicii

To asi nie...ani nečakám ze budeme mat ďalšieho trénera na ďalších 8+ rokov.. snáď to ale bude niekto kto bude hrať dobrý futbal, vedieť pripraviť hráčov na súperov, hrať o trofeje.. zvyšok je na vedení

Reagovat
Beči

Jsem teda v řádném šoku, to jsem nečekal ani v nejčernějších snech. Ale v žádném případě za to nehodlám Kloppa hanit, očividně je už po těch letech vyhořelý a potřebuje si dát pauzu. My jako fanoušci LFC mu můžeme za vše jen děkovat, protože nás dostal z totálních sraček mezi evropskou smetánku a nebýt toho, že nás trénoval zrovna v éře téměř neporazitelných Citizens, bylo by těch trofejí ještě víc.

Za to vše budu Kloppovi navždycky vděčný a budu mu přát úspěchy, ať už se po pauze vydá kamkoliv. Navždy v našich srdcích, Kloppo

Reagovat
masina_LFC

presne tak

Reagovat
VP85

mistr řemesla.

V Mohuči byl 7 let, v Dortmundu také 7 let, tady už "přesluhuje". Zrovna včera jsem se o tom bavil, že je v Liverpoolu dlouho a že se blíží jeho konec (že to tak prostě má - a je to přirozené). Že ale hned druhý den si přečtu, že končí - je tedy velká náhoda.

Reagovat
13

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Maximm9

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
oli9

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Coutinho10

hezky napsáno

Reagovat
Kejza

Reagovat
Beči

A ještě bych doplnil, že jako jeho náhradu bych si hrozně přál Xabiho.

Reagovat
Busby babes

docela sok. Nastesti maj celkem ocividnou volbu v Xabim, ne? Ale pokud by z nejakeho duvodu nechtel, tak to taky budou mit zajimavy...

Reagovat
avicii

To je asi jasna voľba všetkých fanúšikov, uvidíme..

Reagovat
Kixi Syhimour

Pro FSG ideální kandidát, ti po něm musí jít, pro Xabiho laso z ničehonic, jenom otázka, jestli by radši nešel do Mnichova.

Reagovat
avicii

PL je väčšia výzva, uvidi sa co bude chcieť Xabi..

Reagovat
Beči

Jasná volba je to pro všechny fanoušky, ale těžko říct, jak bude uvažovat vedení klubu. Abychom ještě nedostali Tuchela

Reagovat
fenixLFC

akoze s tuchelom by sme hrali o titul v LM. lenze my chceme ligove tituly...

Reagovat
J0EL

Reagovat
MikeHavenaar

Jindra Trpišovský in

Reagovat
owny✨

Liverpool ho zničil

Reagovat
O.Giroud

neboj, Postecoglou už posiela životopis

Reagovat
fff

Ale neskutocne ako ten cas leti. Pamatm si este ako som tych cca 8 rokov dozadu hladal v sobotu v BB nejaky podnik, kde by som si mohol pozriet jeho prvy zapas so Spurs. To nadsenie, ktore vtedy do Liverpooli od zaciatku priniesol, to bolo neskutocne.

Opusti klub v absolutne odlisnom stave nez v akom ho preberal. V tomto smere to bude pre jheo nastupcu velka vyhoda. Na druhej strane byt manazerom po Kloppovi, to bude obrovsky tlak.

Reagovat
avicii

Reagovat
fff

Inak ono to celkom slusne vychadza na to, ze by zobral nemecku repre pred MS 2026, nie?

Viem si predstavit, ze to by bola jeho posledna vyzva a potom hotovo.

Vzdy vravel, ze potrebuje vediet jazyk, aby mohol niekde pracovat. V Anglicku uz ho nic dalsie necaka, v Nemecku pochybujem, ze by siel do Bayernu.

Reagovat
Salfovic

Vždyť mu je 56.

Reagovat
fff

A zda sa, ze je vyhorety.

"I don’t want to wait until I am too old for having a normal life. I need to at least give it a try at one point to see how it is and will I miss it."

Ja by som nebol prekvapeny, keby uz ziadny klub netrenoval.

Reagovat
O.Giroud

Ja hej

Reagovat
fff

Uvidime. Podla mna da repre skor ci neskor a inak hotovo.

Reagovat
avicii

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Reagovat
Jurgen

Katastrofa den , doufal jsem, že to bude alespoň 20 let, protože jeho roky u nás byla čistá radost z fotbalu drtivou většinu času . Nejsem fanoušek trofejí, ale fotbalu a v tom je Klopp genius. Tolik zápasů nahoru dolu, tolik vítězství v nich, tolik radosti.

Věřím, že naše vedení bude dobře připravené, za dobu co jsou v LFC nedělají ukvapená řešení podléhající hypu, ale systematickou analýzou a obklopeni správnými lidmi se od jejich příchodu moc chyb neudělalo. Škoda, že v tuhle dobu vládne dokonalé City, které má neomezené možnosti, což samo o sobě nic neznamená, ale má také správné lidi a většinou to byl ten minimální rozdíl. I tak to byla nejlepší éra, ve které jsem fandil a to už to bude čtvrtstoletí.

Nástupce může být Xabi, který má teď ten hype (stejně jako De Zerbi např.) a jeví se dobře. V jeho prospěch hraje jeho minulost u nás, proto se o něm bude hodně diskutovat. Osobně by mi nevadil, ale je rozdíl být v Leverkusenu a LFC...nemálo trenérů tohle semlelo, i když v menších klubech dokázali jet nad plán. V těchto posunech do lepšího klubu je to prostě 50 na 50. Stejný hype měl jeden dva roky i Gerrard, ale rychle nabyl, rychle pozbyl. Stejně tak Potter, který vyhořel, Moyes v UTD apod...

Já osobně bych sáhl po někom prověřenějším na této úrovni a to bez ohledu na pár výpadků. Osobně bych si přál Flicka. Teď je u veřejnosti v nemilosti, protože se mu nepovedlo angažmá, ale kvalita trenéra se nemění jedním nebo dvěmi angažmá. Je pravda, že může ujet vlak (Mourinho), ale on je poměrně mladý a není to ten případ. V Bayernu hrál krásný fotbal, který bych chtěl vidět v pokloppovské éře vidět u nás.

Výběr bude zkrátka loterie, trenéři na této úrovni jsou všichni kvalitní, ale tam je to hlavně o tom, jak si sedne filozofie s hráči, s jejich profily a snahou se přizpůsobit novému a ne pořád porovnávat, co po nich chtěl Klopp a jak to bylo za něj. Na to doplatili UTD i Arsenal po odchodu těch trenérských osobností. Nekoukal bych na nějaké výsledky za rok dva, ale na osobnost trenéra a jeho schopnost prosadit svoji vizi.

Osobně se také bojím, že to bude pro klub větší restart než jen Klopp. Nepřekvapilo by mě, kdyby chtěl odejít Salah, VVD. Na druhou stranu by měl nový trenér čistý stůl. Každopádně načasování sdělení o odchodu není podle mě ideál. Hráči budou chtít pro něj trofeje a budou makat, ale už několikrát se nám stalo, že nás velký očekávání spíš svázala...Jsme lepší jako ten underdog.

Jen ne prosím Tuchel, ten snad nikdy nikde nehrál atraktivní fotbal.

Reagovat
Rudnevs

Xabi by nemal problém s adaptáciou na tlak v Liverpoole. Predsa len, predtým ako hráč hrával za viaceré veľkokluby, to sa s trénerom ako je Potter nedá zrovnávať.

Flick inak zas tak mladý nie je, je mimochodom len o tri roky mladší než Mourimho.

Reagovat
Jurgen

Tak nejde ani tak o věk samotný, ale o léta na vrcholu. Trenér, kterému ve 40 leží svět u nohou a ovládá styl, který zrovna frčí, tak nemá tendenci se přizpůsobovat a za 10-15 let je z něj dinosaur. Flick nebyl dlouho někde známější a úspěšnější trenér a vylétl později.

Jinak ale u Xabiho netvrdím ani, že vyhoří...ono to ani nejde...je to zkrátka sázka do loterie a být trenér a hráč na té úrovni jsou dvě různé věci. Trenér toho na hřišti moc neovlivní, ten ovlivňuje dlouhodobým působením, denní prací, která není na první pohled vidět, ale na hřišti jsou pak už sami hráči. Mě se Xabi taky líbí, v LFC to byl jeden z mých největších oblíbenců za celou dobu, co fandím a fotbal hraje teď pěkný a výsledky má. Jen si myslím, že to zkrátka nemusí být záruka úspěchu, i když bude mít velkou výhodu v respektu k němu, jako měl např. Zidane. Veleúspěšný hráč, který v klubu působil a teď má i povedené angažmá jako trenér za sebou.

Reagovat
Rudnevs

Žiaden tréner nebude garancia úspechu, obzvlášť keď sa nahrádza stálica. Tréneri po Fergussonovi, Wengerovi etc. tiež vyhoreli. Čiže netreba čakať zázraky, aj keď, ako sa vyššie píše, Jürgen za sebou, narozdiel od iných, nezanechá potopu.

Xabi by však bol so svojim štýlom veľmi dobrá voľba. Dokonca asi aj najlepšia. U Flicka by som sa oveľa viac bál že vyhorí než u Alonsa.

Reagovat
Jurgen

Vždyť samozřejmě :), já psal nahoře to stejný. Nikdo nebude záruka úspěchu. Myslel jsem to tak, že bych se snažil podle mě zvýšit pravděpodobnost úspěchu, což je podle mě spíš Flick, podle tebe spíše Xabi. Tohle už je úhel pohledu.

Já sem moc nepřispívám, ale skoro vše čtu, každopádně tvoje názory čtu rád :). Kdo má pravdu se nikdy nedozvíme, protože oba dva současně v totožné situaci zaměstnat nemohou, takže to je jen teoretická debata, ale tvých názorů si vážím

Reagovat
Rudnevs

Ďakujem pekne, nieco také počujem vždy rád

Ja si toho Flicka neviem moc zaradiť kvôli nemeckej repre, tam ma sklamal. Na druhú stranu, predtým v Bayerne dobrý. Ako vravíš, asi sa to úplne nikdy nedozvieme.

Reagovat
drussbarb

Číst tu tento typ diskuze je osvěžující, piš víc

Reagovat
Jurgen

Bohužel na to není moc čas...mám samozřejmě práci, ale do toho poloprofesionálně trénuji a zabere to dost času, ve zbytku pak rodina a občas si v diskuzích chtějí lidi pouze honit ego v situaci, kdy stejně odpověď nedostanou a je to jen teoretický level. Jeden čas jsem přispíval, je to už dávno, ale trochu mě to odradilo se hádat o kravinách a to jsem měl ještě čas. Teď je čas nedostatkové zboží .

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Beči

Já osobně si nejvíc přeju právě Xabiho, ale souhlasím, že ani Flick by rozhodně nebyl vůbec špatný. Ano, angažmá u repre se mu nepovedlo, ale tomu se upřímně ani moc nedivím, protože Německá reprezentace poslední roky nestojí ani za zlámanou grešli a hoří tam skoro každý.

Reagovat
Jurgen

chápu současný chtíč po Xabim...já osobně mám ty priority obráceně, ale i u mě je Xabi do top 3, nicméně si myslím, že je to víc sázka do loterie.

Reagovat
fenixLFC

odchod salaha popravde cakam taky, vvd asi nie. nielen preto ze dostal pasku teraz, ale najma kvoli tomu ze onho taky zaujem ako o salaha nebude. ale mas pravdu v tom ze to bude kompletny restart, nielen manazer, ale aj cele sportove oddelenie, ktore sa aj teraz riesi len docasne. takze od leta nas caka nova doba. pre noveho manazera ale hra to, ze ma hodne pruzny kader, nie hracov do jedneho stylu hry ktory by musel x sezon prekopavat. s tym timom sa da flexibilne pracovat uz teraz

za mna teda ked uz nie xabi tak napriklad nagelsmann. nejak nie som fanusikom de zerbiho, jeho styl je fajn na pozeranie ked od toho timu nic moc necakas a len sa chces bavit. aj sassuolo aj brighton boli a su schopni hrozne nekontrolovatelnych vysledkov. samozrejme ze moze prist a vtedy sa budem rad mylit ale realne ked by som mal z brightonu nieco brat tak ich skautovacie oddelenie a trenera z nemecka

Reagovat
Jurgen

Kádr pružný máme, jde ale o to, jak moc jsou oddaní JK a jak moc vezmou nového trenéra. Je pravda, že na hřišti jsou tam hráči schopni zahrát více stylů, ale zkrátka bude otázka, jak moc hráči a novým trenérem půjdou. To bude největší kámen úrazu. Nagelsmann by nebyl tak špatná volba, i když v Bayernu byl na ty možnosti ten fotbal až moc pragmatickej a méně koukatelnej. Každopádně ho taky nesoudím podle jednoho angažmá. Ten by mi nevadil, i když bych rád Flicka a nebo třeba toho Xabiho. De zerbi by podle mě byl vhodnější do týmu držícího míč s tou jeho odvážnou rozehrávkou. Myslím, že budeme chtít zachovat trenéra s vyváženým stylem, který dokáže držet míč, ale přeci jen bude preferovat hodně rychlý fotbal nahoru do možných brejků, na což máme tu ofenzivu postavenou. Nunez a Jota na technický fotbal s obléháním vápna nemají. Ale s možným odchodem Salaha bude i možnost si tu ofenzivu částečně překopat případně.

Uvidíme, každopádně po dlouhém a skvělém období budeme muset řešit i jiné starosti a bude to období napínavé a po dlouhé době nejisté. I tak bude mít cenu LFC sledovat, i když bych preferoval mít Kloppa dál a žít v tom klidu a jistotě a radosti z fotbalu.

Reagovat
martin.b

No nezávidím tohle vedení a ani nástupci, po takové osobnosti nastupovat nechceš. Bylo jasný, že dřív nebo pozděj to přijde, možná lepší tu závislost na něm utnout dřív než ji ještě zvyšovat, ale řešit tohle v době, kdy nemáme vyřešenou pozici ani sporting directora, není vůbec ideální.

Reagovat
avicii

Byt tam Edwards tak som teda kurva optimista, takto neviem

Reagovat
db18

Tuchel je na to zvyklý.

Reagovat
nani92

aj Moyes

Reagovat
Talker

Mně přijde, že jeho nástupce to má připravené hodně slušně. Ten kádr je na to předpřipravený, zároveň pokud by odešel Salah, tak z něj vytřískají hromadu peněz a nový manažer bude mít nějaké finance na investice.

Reagovat
fenixLFC

problem je ale to zakulisie, tam sa bude zacinat uplne odznova

Reagovat
martin.b

přesně tak, ty standardy, který byly po těch 8 let budovány, se budou očekávat i od novýho kouče, a takovýho najít bude spíš nemožný, takže půjde o to jak si to sedne, jak bude okolí tolerantní k novýmu kouči a jak se on přizpůsobí, jaký si vybuduje respekt atd.. nezapomínejme i na to, že Klopp měl velkej vliv i na to, že hráči do klubu chtěli chodit a zároveň nechtěli odcházet.

Reagovat
Talker

Samozřejmě pro vás by bylo ideální, kdyby zůstal do konce kariéry, ale lepší aby odešel letos, kdy ještě Allison, VVD, Robertson vydrží pár let (otázka, co Salah, ale za něj dostanete přinejhorším obrovskou raketu od Arabů).

Za mě je to ideální načasování - lepší než před rokem/dvěma, kdy by musel nový kouč řešit nahrazování starších hráčů (Mané, Firmino, Hendo, Milner a spol) a zároveň lepší než za dva až tři roky, kdy budete muset řešit odchody VVD, Alissona a Robertsona.

Reagovat
fenixLFC

ved ja s tebou suhlasim v principe s tym ze lepsie odist ked je tim pripraveny (aj ked som nerad ze to je letos ), len doplnam to ze slusne to ma nastupca prirpavene iba z hladiska kadra, dalsie klucove veci ale su vo hviezdach

Reagovat
Salfovic

Takže jako u ManU.

Reagovat
minoLFC

Dalo sa čakať, že v Liverpoole nebude večne.

Reagovat
drussbarb

Ať se daří! Ještě teď si pamatuju na transparent Kopp for the Klopp před jeho nástupem. On v Barce by byl (nesplnitelný) sen

Reagovat
fff

On sam tvrdi, ze potrebuje vediet jazyk, aby niekde trenoval. Tym padom Anglicko alebo Nemecko.

Reagovat
pobody's nerfect

Nebo holt v Barceloně budou muset začít mluvit německy.

Reagovat
fenixLFC

tak frankfurt im ukazal ako na to

Reagovat
Salfovic

Za rok se naučí španělsky úplně v pohodě.

Reagovat
O.Giroud

za rok sa naučí

Reagovat
janinho

tak ked sa pep dokazal naucit nemecky, tak klopp sa moze takisto naucit spanielsky

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to na něj zkusí od léta pánové z INEOS ne?

Reagovat
Coutinho10

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
VP85

Respekt. Borec.

Velký vzor.

Reagovat
papos182

Tak to je v hajzlu. Ted to dopadne jako v ManU. Letos je posledni sance vyhrat PL na dlouhou dobu.

Reagovat
iamek

Reagovat
Salfovic

Budu vám fandit, jeden trapnej titul by byl málo.

Reagovat
13

Ok, last dance, pojdte se prosim rozloucit ziskem titulu.

Reagovat
hematop

A Liverpool opět spadne tam kam patří Už se těším na ty ksichty těch pazdrátů

Reagovat
iamek

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
martin.b

kam jako patří ? myslíš na čelo anglickýho fotbalu, kde dle počtu major trofejí aktuálně je ?

Reagovat
Salfovic

To jsou které ?

Reagovat
masly008

Liga, LM, FA Cup

Reagovat
Vopi11

Trapné.

Reagovat
O.Giroud

toho tu ešte dosť bude

Reagovat
Vopi11

Bohužel

Reagovat
hematop

Stejně trapné jako rudý nok na buranském ostrově 3,2,1 buu

Reagovat
oli9

máš blbě nick ... místo p máš mít M ty klaune

Reagovat
hematop

A ty místo 9 ž ty šašku

Reagovat
VTID94

https://twitter.com/Football__Tweet/status/1750843582901026942?t=YPYSXB8XlbWPseqzZZUA9Q&s=19

Vidieť toto na Anfield a k tomu "You’ll Never Walk Alone" bude veľmi silné

Reagovat
JessePinkman

Na tohle nejsem vůbec ready.

Reagovat
VTID94

To verím. Bude to silné aj pre mňa aj keď nejsom zainteresovaný

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
nani92

toto znamená aj odchod Salaha, nie? Pochybujem, že bude chcieť začínať nový projekt

Reagovat
81Tomas

A kdyz odejde, tak to bude vse pri starem pro nej, nebooo?

Reagovat
O.Giroud

no odchod Salaha sa očakával aj s Kloppom, ale tak kto vie keď už šeci zas zdrhajú od Arabov či ho to tam ešte láka

Reagovat
oli9

Tak se Salahem se tak nějak počítá ,že do dvou let odejde

Reagovat
Muffi

A kam by mel jit? PSG misto Mbappeho?

Saudska liga pote, co si vsichni stezuji dost tezko.

Reagovat
One-Real

Tchoua šel nahoru, minimálně na pohled líp dostupuje hráče, čistěji odebírá míče, líp předvídá hru, dopředu slušně drží "prostor", dej mu čas. S Camavingou souhlas, ten mě letos neuvěřitelně hodně sere, současně jsou ty jeho nedostatky pravděpodobně do budoucna odstranitelný, na základ v současný chvíli nemá, na prodej to není. Tři nejhorší vlastnosti letos, pozičně mimo (hlavně bez míče), ztráty v hloupých prostorech (kde soupeři darujeme 20-30 metrů bez příštího souboje) a každý zákrok smrdí faulem (chodí tam jak tank ) S vilpem souhlas že tam typologicky chybí mozek, ale možná se nikdo takovej ani hledat nebude.

Reagovat
One-Real

reakce na Matea, vilpa vejš

Reagovat
vilp

Uvidíme co Arda. Akorát letos podle mě nedostane víc minut, než by odehrál Hazard.

Reagovat
Mateo16

Tak po sezone konci Kroos aj Modric snad sa jeho pozicia zlepši ale musi odist Ancelotti , celkom si viem predstavit ze zase snim spravime niečo ako s Kubom

Reagovat
Mateo16

Tchua sa zlepšil okej ale Camavinga je podstate podobny hrac ako Tchua akurat o dost horsi vlastne sa biju medzi sebou.

Ja som nad Camavingom uz zrejme zlomil palicu , pre mna jeho najhosia vlasnost su hlupe straty ale aj priposrate prihravky na 5 metrov = nechodi do rizika.

Uz je tu 3 rok a progress ziadny.

Rodrygo , Vinicius, dokonca aj Brahim , vsetci mlady hraci robia neskutocny progress ale Cama ten progres nerobi

Reagovat
fff

Inak osobne by som teraz vymenil FA Cup, Ligovy pohar aj EL za vyhru v PL. To by bola nadhera a snad sa to podari.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak to bychom udělali každý rok

Reagovat
fff

Hm, tiez pravda .

Reagovat
fenixLFC

teraz? stale....skor som si spomenul na toho typka co by nevymenil LM za kloppa

Reagovat
mul

Kloppova prvá sezóna bola neúspešné finále EL, možno jeho úplne posledný zápas bude práve finále EL (pre zmenu úspešné).

Reagovat
martin.b

@donkopleone

On a more positive note, life is a temporary state and death comes to us all

utěšující fakt pro všechny Reds

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
MirdaLerionACS

Sir Alex Ferguson se nechal slyšet, že by si ještě rád splnil sen a trénoval tým, kde ještě nebyl (Fc Liverpool rozuměj...) Prej už ho nebaví každý den ráno na rybách a večer háčkovat ponožky.

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
Chittak_LFC

Klopp počkal, až SteveG prodlouží, aby byla jistota, že on jej nenahradí

Reagovat
martin.b

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
oli9

Reagovat
Cotton

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kejza

jestli jo, tak uf

Reagovat
bbbauch

Ten Hag mel pravdu, eras come to an end. ETH ho znicil.

Reagovat
LyEX

Prichádzal do PL s veľkou hubou, ale proroctvo bude naplnené tým, že obaja tréneri odídu na základe vlastného rozhodnutia až skoro po 2 rokoch mi teraz jeho slová dávajú vlastne zmysel

Reagovat
Busby babes

boji se INEOSu

Reagovat
Witcher

Jirka tu pauzu avizoval už v minulosti takže to takovej šok není.Nebyt Cov tam už tam dávno není

Reagovat
fenixLFC

beztak to klopp polozil aby mal EF zas diskusia s velkym poctom komentarov

Reagovat
forrest

A stejne tu bude mene komentaru, nez u jakyhokoliv zbleptu o Man United...

Reagovat
Acquanni

Tak to je normální, že víc lidí přijde na veřejný výsměch než na veřejnou poklonu

Reagovat
Kejza

Krásná éra, díky

Reagovat
Busby babes

koukam, ze konci i sportovni vedeni obecne... docela velky zmeny najednou...

Reagovat
martin.b

že trenéra následuje celý coaching staff je běžná věc, sportovní ředitel byl od začátku na překlenovací období, v tomhle žádný překvapení, ač u Ljinderse se trochu hlasitějš mluvilo jako o možným nástupci.

Reagovat
fenixLFC

sportovy riaditel bol jasny ze je docasne, tam to nie je prekvapenie alebo akakolvek novinka. asistenti chodili s kloppom aj predtym. jedine prekvapujuce (asi) je ten sef developmentu

Reagovat
Busby babes

ok

Reagovat
martin.b

tak Matos je taky Kloppův, potažmo Ljindersův člověk, kterýho si vzali jako spojku mezi u21 a áčkem. Tohle je prostě standard, že novej kouč si staví tým ze svých lidí včetně téhle spojky.

Reagovat
Swarley

když se k nim nedokazeme priblizit my, musi se oni priblizit k nam

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Busby babes

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Front hell

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Golasso

Reagovat
mithro

Reagovat
naheCZ

Reagovat
J0EL

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
avicii

Reagovat
Ligter

Reagovat
dantetomas

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Cotton

Reagovat
Čenda

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Neutron

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Wat

Reagovat
teenz

Reagovat
Bowie

Reagovat
Sosi

Bych ho na té fotce už ani nepoznal...

Reagovat
forrest

No jo no, nikdo nemládneme...

Reagovat
johnik

Reagovat
Unai

Here we go! Moja vestecka gula hovori, ze Klopp pojde po Eure k Nationalelf

Reagovat
SpecialOne

Přál bych mu v budoucnu klub, kde dostane, o co si řekne. Přeci jen v Dortmundu i Poolu kolikrát musel nejdřív prodat, aby mohl koupit. Tým, který toto pod ním nebude muset řešit, z toho by mohla být nějaká ta dynastie

Reagovat
Univerzál

Stejně je to zajímavé - Klopp udělal z Liverpoolu naprosto špičkový tým, ale přesto je možné, že celá jeho éra skončí pouze s jedním titulem.

Holt trochu smůla, že to padlo zrovna do období téměř nehratelného City.

Reagovat
Beči

Kdykoliv jindy by tyhle výkony stačily na několik titulů, jenže prostě City, no... Je šílené udělat sezónu s jedinou prohrou, získat 97 bodů a přesto nebrat titul, nebo skončit jen bod za prvním místem se ziskem 90+ bodů.

Reagovat
LyEX

Ale to je ta rivalita, ktorú si budú ľudia pamätať aj o niekoľko rokov, desaťročí, vzájomné zápasy a to nahánanie sa v tabuľke, kde ostatné kluby si hrali len o post v LM.

Reagovat
Beči

Samozřejmě, s tím souhlasím.

Reagovat
masly008

Něco jako AW v době Alexe.

Kdyby tam nebyl tak těch titulů máme taky víc.

Reagovat
Spalovač šancí

Ideální náhrada by byl Trpiš, ale ten naštěstí slíbil dalších 5 let ve Slavii

Reagovat
fenixLFC

a jedna dolezita vec- mozme sa dohadovat o tom ci pride xabi, nagelsmann alebo hocikto uplne iny. co bude ale najvacsim problemom je fakt, ze s kloppom neodidu iba jeho takticke schopnosti alebo schopnost prilakat spickovych hracov len vahou svojho mena. o co v prvom rade prideme je osoba ktora znova zjednotila cely klub, osoba okolo ktorej sa cele fungovanie toci a ktora pridava x faktor aj v ostatnych oblastiach. realne odchadza najvacsia superstar celeho timu. s tym ze ked takto odide hrac tak sa skusia prostriedky z neho rozlozit na viacero postov. tu to ale nepojde alebo bude velmi tazke. realne okrem pepa takato ludska a trenerska superstar neexistuje. takze by bolo idealne aby buduci trener prisiel bud ako vitaz ME alebo bundesligy (ked to bude naozaj xabi alebo nagelsmann), u ostatnych mam vazne pochybnosti o tom ci by to zvladli a ci by ich to nezomlelo

Reagovat
O.Giroud

Koho takého špičkového prilákal?

Reagovat
Kejza

Reagovat
pesky passer-by

Sledujem ho od čias, keď som fandil Dortmundu. Bol to môj vôbec prvý klub, ktorému som začal fandiť. A práve pod jeho vedením. BVB po jeho odchode bolo už viac-menej nepozerateľné a začal som naplno fandiť Arsenalu.

Podľa mňa by si mal dať rok až dva pauzu. A potom ísť do Barcelony.

Reagovat
LyEX

Prečo do Barcy? Tam potrebujú trénera, ktorý len bude pokračovať vo "filozófii" absolútne sa mi tam so svojim futbalom nehodí, nech si počká chvíľu a po Carlitovi prebrať Real.

Reagovat
pesky passer-by

Tam nepotrebujú žiadneho pokračovateľa pokrivkávajúcej a sčasti nefunkčnej filozofie. Tam potrebujú úplný rebuild spôsobu hry. A complete overhaul.

Reagovat
LyEX

No ale toho schopní nie sú, upustiť od systému. Možno keď zbankrotujú.

Reagovat
pesky passer-by

Naposledy tam vážne schopne hrqli v roku 2015 keď mali triple. Messi, Neymar, Suaréz. Vieme...

Odvtedy tam nič podobné nenastalo. Oni potrebujú rekonštrukciu spôsobu myslenia a hry. A to potrebuje aj Real. Ten klub je od odchodu Ronalda a spol. nemastný neslaný.

Reagovat
vladis271

Nevie jazyk. A pochybujem, ze si chce zasluzeny odpocinok kazit ucenim spanielciny.

Reagovat
fenixLFC

naco spanielcinu? v barcelone staci vediet nenapadne odovzdavat obalky alebo sa naucit ekonomickym čachrom

Reagovat
Swarley

Tak zase on se naucil/zlepsil v anglictine strasne rychle nebo si ho s nekym pletu?

Reagovat
Golasso

To si pleteš s Emerym

Reagovat
mithro

https://www.threads.net/@footyjokesofficial/post/C2kLtTePKTB

Reagovat
Ángel di María 22

Poznatky do budoucna z toho jeho rozhovoru:

- Kdybyste se mě teď zeptali, zda budu někdy ještě pokračovat jako trenér, tak řeknu ne. Ale taky vím, že nebudu schopný jen tak nic nedělat. Buď budu dělat něco jiného, nebo se k trénování vrátím. Nevím, teď ale potřebuju nabrat energii a zkusit najít další věci v životě, než jen trénování.

- Můžu slíbit, že nikdy nebudu v anglii trénovat jiný klub, než Liverppol.

- Můžu slíbit, že minimálně jeden rok určitě nebudu trénovat klub ani národní tým.

Z toho mi vychází, že prostě potřebuje vypadnout z toho koloběhu, načerpat síly.. ale zároveň nevěřím, že se do fotbalu nevrátí. Za rok až dva je zpátky.

I když tohle jsem si myslel i u Zidana a divim se, že doteď nikam nešel trénovat.

Reagovat
misinho7

ZZ chcel repre ale kedze tam predĺžili trenera tak sa na to vysral.

Reagovat
xjert02

no... myslim, ze ZZ je nastaven v hlave mozna jinak nez Zubatec. Ten obrovsky tlak hvezdy si uz odzil jako hrac, kdy je clovek mladsi a tedy i prizpusobivejsi a navic po te hlavicce na MS2006 uz je asi nastaven mentalne na uplne jiny level nez vetsina treneru, kteri tohle nikdy nezazili (zkratka to ma vice "v pici"). Asi i diky tomu nemel vubec problem bez dlouholetych zkusenosti nastoupit jako trener a zaroven byt hned takhle uspesny. Nasledne z kolotoce necekanae vystoupil a poslal nektere do prdele. V tomhle je persona jako malokdo.

Reagovat
Igoh

To mám ale radost! Snad taky Liverpool FC konečně půjde ke dnu a Man City další titul, yes

Reagovat
772jozef

Chápem fans LFC že budú sklamaný ale kde je napísané že s novým manažérom to nemôže byť ešte lepšie?

Reagovat
SCELO

Reagovat
nani92

9 years to win a League title, a Champions League and an FA cup. Fergie did that in 10 fucking days.

Reagovat
pobody's nerfect

Myslíš po 14 letech v klubu? Jo to je opravdu srovnatelné.

Reagovat
avicii

Úplne mimo

Reagovat
Kejza

Reagovat
Salfovic

Po třinácti

Reagovat
fenixLFC

pouzijuc tvoju matematiku klopp vyhral fa cup, ligu a LM pocas 9 rocneho posobenia, ferguson na to potreboval 26 rokov

Reagovat
Busby babes

26 let asi tezko, nemyslis? v 99 uz mel vsechny ty trofeje.

Reagovat
fenixLFC

a klopp mal vsetky tie trofeje "az" po deviatich rokoch? nie. preto upozornujem na to ze ta jeho provokacia ani nedava logicky zmysel

Reagovat
Busby babes

to je mozny, ale tech 26 let jako protiargument taky nedava smysl. aspon me, ale to je fuk. Nesrovnaval bych je

Reagovat
Kejza

no, právě tak to myslel, použil stejně nefunkční argument, aby na to poukázal

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Busby babes

no podle me ne, ale to je jedno. SAF toho za tech 26 let vyhral krapet vic. proto mi to nedavalo smysl. ale je to jedno

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Je toho málo, alespoň těch pohárů mohlo být více.

Reagovat
martin.b

“Can you rule out becoming new Liverpool manager next season?”.

Xabi Alonso: “Honestly… I don't have a direct answer (laughs). I'm happy here right now, that's for sure, and only thinking about Leverkusen”.

Reagovat
fenixLFC

nah, nepouzival by som to ako argument ani pre jednu stranu. proste sa teraz sustredi na leverkusen a buducnost bude riesit po sezone

Reagovat
martin.b

ale nic nevyloučil já teda ani nedokážu říct, jestli je to ten správnej nástupce, ale moc jiných mě nenapadá

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Salfovic

Určitě budete s výběrem nového trenéra čekat až na konec sezony.

Reagovat
misinho7

Nie ten musi ist do Realu o 2r

Reagovat
Salfovic

Přál bych mu klub, kde se nebude muset konečně finančně uskromňovat. Navíc ten kádr je pro něj jak dělanej.

Reagovat
xjert02

Kdo jej vice sledujete, myslite, ze pujde radeji do Liverpoolu (ted hned po sezone) nez do Realu (o rok ci dva pozdeji)?

Reagovat
Hachim Mastour

Takže Tuchel

Reagovat
Luc-Luc

Tak to je velka rana pro vsechny fanousky LFC Kloppo je absolutni legenda a bez nej se budem placat nekde kolem 5. - 7.mista s tim, jak je ochotnej zebrak Henry investovat do tymu. Xabi je sympatak, takze snad neprijde hned. Kdokoli, kdo to ted vezme po Kloppovi, tak shori.

Reagovat
Salfovic

Tak zrovna hráčská legenda by to měla dost usnadněné, podívej na skoro jmenovce.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bandita_Harry

Kamo treba sa ukľudniť trošku, máme top3 tím v Anglicku top 8 v Európe. Žebrak Henry spravil 2 rekonštrukcie štadióna a tréningové centrum, priviedol Kloppa

Reagovat
avicii

Reagovat
oli9

Tak první trojzubec Salah, Firmino, Mane .. .ted tohle ... no jdeme dál veřím,že budeme pořád šlapat

Reagovat
Bandita_Harry

Budeme

Reagovat
EL Gringo

toto som vôbec nečakal Jürgen, ďakujem ti za všetko čo si spravil pre klub, legenda klubu Spravme túto sezónu čo najkrajšiu

Reagovat
Nikikrew

Pocas 20 rocneho sledovania PL v Liverpoole urcite nebol lepsi trener. Radi sa medzi TOP manazerov a legendy PL, bez debaty. Sice mi nikdy nebol sympaticky ale vysledky hovorili za neho.

Inac v sucasnej dobe robit top trenera je tazka vec. Cez 60 odkoucovanych zapasov za rok + vsetok cestovanie a priprava si svoju dan vyziada. Darmo moze trener tento stress dlhodobo znasat, pauza je teda logicka.

Som zvedavy, kto sa ujme Poolu ale dnesna sprava je teda miernym sokom pre mna.

Reagovat
Swarley

To jeho magoreni je dost pres caru, ale co se tyce uspechu a toho predvedeneho fotbalu, tak je to podobne jak u Pepka... Vsude se resilo, jak nikdo tak dominantni ve vyrovnane PL byt nemuze a ono se to v podstate povedlo obema... A Klopp to jeste zvladl v porovnani s Pepkem za "drobné" z tymu a klubu, ktery na tom byl hur... Pro Liverpool a pro Kloppa skoda, ze trefili tu Pepkovu éru, ty vysledky mohly byt jeste jinde...

Reagovat
avicii

Reagovat
Front hell

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
oli9

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Aldeano

Reagovat
81Tomas

Reagovat
vladis271

Reagovat
Manik...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Bandita_Harry

❤️

Reagovat
eder

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Luc-Luc

Doufam, ze nam ted aspon rozhodci pujdou na ruku, aby se Kloppo rozloucil titulem. YNWA!

Reagovat
Man__United

A oni do teď nešli

Reagovat
Registrujisejenproto

Né ty pítcho, nešli

Reagovat
xjert02

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
O.Giroud

hej no, do ktorých celé roky cez zápasy hustil mu teraz pôjdu na ruku

Reagovat
Salfovic

Přesně

Reagovat
xjert02

jako ze ho ted na odchodnou pekne omastej

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Uteklo to jako voda, dodnes si pamatuju kdy podepisoval. Liverpool pozvedl a vrátil tam, kam historicky patří. Tituly udělal.

A pokud jim to fakt vyjde s Alonsem, mohlo by to fakt být zase hodně funkční na dost let dopředu.

Reagovat
mimi_united

Tak jeden titul za 1 rokov, ale Liverpool mal latku nastavenú fakt nizko

Reagovat
pobody's nerfect

Kolik titulů se dá udělat za jeden rok?

Reagovat
Cotton

liga, dva poháry, LM, superpohár, MS klubů

Reagovat
Salfovic

U pohárů se ale ,,titul´´ nepoužívá, ne ?

Reagovat
xjert02

Reagovat
xjert02

Reagovat
oli9

Co je to za větu?

Reagovat
avicii

Akú by si chcel vetu, v prípade tohoto užívateľa je ta spomínaná látka fakt nízko

Reagovat
oli9

Tak prvních šest slov nedává absolutně žádný smysl

Reagovat
Man__United

Steven Gerrard will be a great replacement for Klopp. Not only is he Liverpool through and through, he's also a fantastic manager. It's a no brainer.

Reagovat
Salfovic

23 let v zápřahu prakticky bez pauzy, to vydržel ještě dlouho.

Reagovat
Sigma Olomouc

šok

Reagovat
Ladas321

Vypadá zničeně, ale nedivím se. Koučovat celý rok a v létě přemlouvat majitele aby pustili nějakou libru musí dát zabrat.

Reagovat
xjert02

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Registrujisejenproto

Tak snad se rozlouci titulem, nebo alespon vyhranou EL

A po nem hlavne ne fakin Gerrarda, jinak mi to je jedno

Reagovat
O.Giroud

urcite by isli teraz po Gerrardovi

Reagovat
Neutron

Manazer co pride po nom to bude mat hodne narocne no. Aj pre ligu celkom strata.

Reagovat
vladis271

Ornstein v rozhovore s Riom:

- nakolko klub o tom vedel uz od Novembra vytkol profesionalitu tych co to vedeli, ze sa nic nedostalo von.

- Zmluva bola sice do roku 2026, ale vraj tam bola nejaka gentlemenska dohoda, ze je to do roku 2025, a ten 2026 mal byt v ramci "maybe, we will see/ we will talk". Teda, ak pocitam spravne povodny plan pocital s koncom po sezone 24/25.

-Alonso mal v plane dat Borussii aj dalsiu sezonu. Co bude teraz sa nevie. Ani kto su nase ciele.

-Klopp mal v poslednom obdobi ziskat v klube bezprecedentnu moc v rozhodovani s cim sa povodne nepocitalo. A aj to si mohlo vybrat dan v tom, ze vyhorel skor ako sa pocitalo.

Reagovat
81Tomas

hlavne ten posledni bod je pro tu budoucnost taky trosku nestastny, kdyz ti odejde on a dalsi lidi.. bude se muset poskladat i ta struktura, ne jen manazer..

Reagovat
Bandita_Harry

Našťastie sa v Tom tíme momentálne nemusí nič moc riešiť akurát predĺženie Salah a VVD To by nemusel byť problém, tím je vcelku komplet, možno ten jeden stopér ktorého možno stihne dohodnúť aj aktuálne vedenie

Reagovat
Ingimir

nebudú mať v Leverkusene problém s tým že chce Xabi dať dalšiu sezónu Borusii?

Reagovat
Bandita_Harry

Keďže je to len preklep tak asi nie

Reagovat
Grahf

Môj najobľúbenejší coach, hneď po SAFovi. Chvalabohu končí

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Kdokoliv teď přijde, bude to mít těžké. Dal bych tam Gerrarda na půl roku / rok na odlehčení tlaku a pro prdel

Reagovat
Salfovic

Tohle by byl dobrej krok, obětovat sezonu s Gerrardem, aby byl další trenér naprosto v klidu a bez tlaku.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Coutinho10

s odstupem několika hodin a zkouknutího celýho announcementu:

https://www.youtube.com/watch?v=mHYsAgAx5I4

tak si říkám, pojďme vyhrát vše, co jde a rozloučit se Kloppem s nejvíc trofejema, protože tahle super éra pod ním si ještě několik trofejí zaslouží a kdyby se to nepovedlo, tak stejně odchází jako král a jsem rád, že jsem až na pár výjimek skoro všechny zápasy viděl a mohl to prožívat aspoň tímto způsobem....byla a je radost ten tým sledovat

samozřejmě za tak dlouhou dobu vždy je období, kdy to úplně nejde, což byla ta minulá sezona a jak tam Klopp i říkal, tak jsme to dokázali překonat a ten tým dokázal znova nastartovat a nemusel se vyhazovat, což by bylo nedůstojný, takže jsem rád, že to skončí takto, že odchází v tento moment, kdy tým je ve formě a taky důležitá věc, že je čas na to vybrat správnýho nástupce a všichni se tedy na to můžeme připravit s předstihem a ne, že ze dne na den bude jak splašený to lepit nějakou ukvapenou volbou, takže načasování za mě je ok a pojďme si společně užít zbytek sezóny YNWA, díky Kloppo za vše

Reagovat
cubazi

Reagovat
ignor24

Reagovat
herbage

Chtělo by to na Emirates nějakou pěknou rozlučku, třeba vlastní gól van Dijka v 3. minutě nastavení Jinak je to borec, snad si rok odpočine a ještě se v nějaké roli do světa velkého fotbalu vrátí

Reagovat
masly008

Už vidím jak si říká : to seru už nechci hrát tam co Pep.Přejde do Realu a Pepek : hm asi půjdu pomoct Barce zase

Reagovat
masly008

Konečně.Ještě Pep a možná ten titul už dáme

Reagovat
r.mrazik

A to bych se ani nedivil, kdyby po sezoně odešel i Salah.

Přál bych jim zpátky Stevieho, ale se k nám více přiblíží

Reagovat
pobody's nerfect

Nasaďte G. Nevilla. Uvidíme, kdo se dřív dostane do championship

Reagovat
r.mrazik

to by byl slusny souboj kriplu

Reagovat
vladis271

Salah by odisiel aj keby Klopp zostal. Gerrard je mimo rovnice, nie sme blbi ako niekto.

Frontrunner bude urcite Xabi. Ak vyhra titul v Nemecku je to nobrainer.

Reagovat
r.mrazik

Však uvidíme

Reagovat
Busby babes

bych si spis myslel, ze ten fakt, ze to jadro toho uspesneho tymu (Salah, VVD, Alisson asi tolik ne, golmani drzi dlouho) se blizi ke konci toho vrcholu a bude treba prestavba, coz zas muze trvat par let... k tomu mohlo prispet, ze si rekl: na to ted uz kaslu, dam si pauzu.

Reagovat
r.mrazik

Možné to je. Ale ten kádr je věkově složený vlastně dobře.

Salah odejde a bude to těžké ho nahradit, ale křídla mají slušná. Virgil ještě v klidu dva tři roky dá. Robertson taky.

Příští manažer to bude mít v klidu bych řekl.

Ale máš pravdu, že náročné to je i tak.

Pokud navíc těch vlčáku bude zase víc a víc.

Reagovat
$dolar$

Krysa opousti potapejici se lod?

Reagovat
pobody's nerfect

Už v létě. Odešel do Bayernu.

Reagovat
Chittak_LFC

Co myslite,

A) Muze byt teoreticky nastupce (snad Xabi) dohodnuty a oznamen bude po konci Kloppa? Predpokladam, ze Klopp veseni informoval v predstihu.

B) Existuje teoreticka sance, ze by se Klopp do LFC jednoho den vratil?

Reagovat
pobody's nerfect

Nástupce se už určitě řeší, dost možná je vyřešeno. Ale pokud má někde angažmá, pravděpodobně se s oznámením počká na konec sezóny.

Osobně myslím že ne. Že i on by neměl zájem podruhé vstoupit do stejné řeky. Spíš to u Jürgena vidím na místečko u repre.

Reagovat
Luc-Luc

To s tou stejnou rekou takto mysleno neni

Reagovat
Salfovic

By mě zajímalo, kolik % Čechů to pochopilo správně, tipuji jednomístné číslo

Reagovat
pobody's nerfect

Reagovat
icka

Reagovat
martin.b

A) pochybuju, reálný rozhovory s adeptama budou tipuju až v následujících týdnech/měsících, tak dlouho dopředu mít dohodnutou náhradu je reálný jen v případě, že je aktuálně bez angažmá

B) tohle není Kloppův styl, k nám už se minimálně v roli kouče nevrátí. Podle mě ani on sám neví, co bude, jestli mu v pauze bude práce chybět nebo ne... možných je spoustu scénářů, ale kdybych si měl tipnout, tak variantou je spíš nároďák, Bundesliga ho už podle mě lákat nebude.

Reagovat
aragorn

Souhlasím s tím, že i on sám neví co bude. Vlastně to v rozhovoru i sám přiznal. Rozhodující bude jak dlouhou pauzu bude potřebovat a jaké místa pak budou volná.

Myslím si, možná jsem snílek, že nic jiný než Dortmund, německou repre nebo nás trénovat nebude. La liga, Série A podle mě pro něj nebudou lákadlo.

Návrat k nám si myslím, není úplně nereálný. Dokázal bych si představit, že novému kouči se nebude dařit a on by ho mohl po 2-3 letech vystřídat na nějakej přechodné období ale ne 7 let.

Reagovat
fenixLFC

B, ne, sam to povedal

Reagovat
Fairplay

Co to je zač ta expreska na sestavy Chelsea vs Aston Villa? Čtvrté kolo FA Cupu, to pro nás má být něco jako finále Ligy mistrů? Jako je pravda, že to je asi největší úspěch za poslední sezony no.. Tak dík

Reagovat
Talker

Jsou sestavy pro týmy, které sledují lidi, protože tu nejsou články.

Reagovat
Modroočko

Chceme článok o APN!

Reagovat
Chittak_LFC
Reagovat
xjert02

Reagovat
mr.Silver

EXCL: Brighton in negotiations with Leicester to sign Kiernan Dewsbury-Hall. #LCFC want ~£30m. Gap in valuations but talks ongoing. Competition from Brentford (Arsenal + Fulham admire too) but European football puts #BHAFC in driving seat @TheAthleticFC

parádní přestup pro všechny strany pokud to dopadne. Ale Arsenal mě tam celkem šokuje

Reagovat
xjert02

Mne taky prakvapuje zajem AFC. Jsem myslel, ze se chce LC vratit do EPL a byt konkurenceschopny a on by mel byt jeden z tech stavebnich kamenu ten konkurenceschopnosti.

Reagovat
Svandik68

Klopp pro nás bude navždycky král. Je mi upřímně úplně jedno, že PL vyhrál jen jednou, i když nebýt City s Pepem, tak by měl titulů stoprocentně víc. I na to jedno vítězství jsme čekali věčnost, přidal k tomu další trofeje. Za co mu budu ale do smrti vděčný, že díky němu se člověk zase těšil na zápasy Liverpoolu.

Pamatuju si, jak jsem byl šťastný když přišel a plně dostál tomu, co na první tiskovce prohlásil: „We have to change from doubters to believers.“ Ta nálada kolem týmu před jeho příchodem a teď, to je něco neuvěřitelnýho, co se mu povedlo dokázat.

Ač jsem hrozně smutnej, tak jsem zároveň šťastnej, že končí takto a ne nějakým vyhazovem. Byl bych moc nerad, kdyby odcházel po trápení se a při vzpomínce na něj zůstávala na jazyku nepříjemná pachuť, jako to mohou mít třeba fandové Arsenalu s Wengerem. Jen se netěším na ten poslední zápas, to nám fandům LFC rozerve srdce na cáry.

Byla to obrovská zábava. Díky za vše, Kloppo. I am so glad that Jürgen is a Red!

Reagovat
eder

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Vopi11

se trochu divim, že dávám první reakci. To je vtipné a trefné

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
cristiano.K.

Je to to nečekaný šok. Začínám litovat těch výherních zápasů, které jsem neviděl a teď do konce sezony se budu snažit ještě vidět naživo zápas pod jeho vedením. Jeho fotbal mě baví a stejně mám pocit,že má u nás nedokončenou práci... ale to i ostatně zmiňuje, že nejlepší moment by mohl teprve přijít...

Přiznám se, že jsem musel googlit kolik mu vlastně je po tom prohlášení, že už možná nebude trénovat. Byla by ohromná škoda pro celý fotbal, kdyby v 57 letech již nikoho netrénoval.

Osobně si myslím, že u něj větší pravděpodobnosti BVB /Leverkusen než Bayern. Na repre má ještě čas, ale sledovat německou repre pod ním by bylo určitě zajímavé.

Jestliže vedení ví od listopadu, že bude končit, tak už museli proběhnout i určitá jednání ohledně nového manažera a divím se zároveň, že se to takhle dlouho udrželo pod pokličkou.

Přeji si jako většina Xabiho, který se diplomaticky vyjádřil, že neví co bude a bla,bla

Už teď je legendou, i kdyby už nic s námi do konce roku nevyhrál. Věřím, že se rozloučí jako král, tedy výhrou v PL a nějaké dvě trofeje navíc

Reagovat
aragorn

Z lidského hlediska ho lze naprosto chápat. Odevzdal nám možná nejlepší roky své kariéry a čas v Liverpoolu se na něm upřímně dost podepsal. Když se člověk podívá na toho Kloppa co v 2015 přicházel a teď....

Už loni na něm byly vidět známky určité únavy, aspoň mi to přišlo ale toto jsem nečekal ani v nejhorším snu. Je to obrovská rána. Jeho odchod klub jednoznačně pocítí a proto by jsme letos měli vyhrát co nejvíce pohárů.

Vyhrát PL na rozloučenou by bylo hlavně pro něj naprosto fantastický

Reagovat
sensei25

Za 9sezon 1x vyhrat PL?Ani neviem co nato napisat.Je to uspech ci neuspech?

Reagovat
masly008

V PL neměl žádný jiný trenér poolu více, takže je to dost.

Reagovat
Igner Farnsworth

Vyhrál s Liverpoolem všechno co šlo, dokonce se mu to podařilo o několik let dřív než Pepkovi s City. Kolika trenérům se dejme tomu za posledních 30 let povedlo vyhrát s jedním klubem všechny cenné trofeje, věděl by někdo?

Reagovat
r.mrazik

Zidane, Ancelotti, Pepek, Fergie, Mourek, Jupp

Reagovat
Salfovic

herr Flick

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Igner Farnsworth

To není moc

Reagovat
oli9

S konkurencí v podobě anglické ligy je to ok. Sice mohly být tituly minimálně 2. Ovšem city byli v té době prostě absolutní válec.. A například 98 bodů a lfc 97 bodů a být druzí s jedinou prohrou v sezoně.. To už nejspíš nikdo na druhém fleku nebude mít víc bodů..

Pro mě hlavně změnil fotbal v Liverpoolu.. Ty zápasy bavili. To pojetí hry, presing, útočný fotbal.. Obránci jako Trent, Robertson.. Prostě po těch letech bídy jsem se zápasy bavil ať dopadly jakkoli

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
martin.b

To je právě to co nikdo od konkurence nepochopí, trofeje jsou fajn, ale Klopp dává/dal klubu mnohem víc, co nejde materiálně vyjádřit

Reagovat
aragorn

Reagovat
JavierZanetti4

Ranieri si nad tímhle honí malýho Claudia

Reagovat
aramaki

Úžasný tréner, dá si pauzu a určite sa k tomu vráti, starý ešte nie je. Liverpool už začal hľadať náhradu, ale jednoduché to nebude. United ju stále nenašli.

Reagovat
eder

Ani nenajdou, SAF byl jenom jeden...

Reagovat
Neutron

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele