KFC LOMMEL MÁ PROBLÉMY

18.03.2003, 19:28
Aktuality
Belgický prvoligový klub KFC Lommelse SK, za který nastupuje i český fotbalista Richard Culek, má existenční problémy. Pro příští sezónu pravděpodobně nedostane profesionální licenci a bude nucen sestoupit do třetí ligy...

Licenční komise belgického fotbalového svazu (URBSFA) oznámila, že klub licenci pro sezónu 2003/2004 nedostane, pokud nevyřeší své finanční problémy. Musí splatit své finanční závazky vůči daňovým a sociálním úřadům a také samotné URBSFA, které prý dluží 400 tisíc eur. Kromě toho Lommel nemá zaplacené daně za minulý rok a od prosince dluží hráčům platy.

Hráči už se pomalu začínají poohlížet po novém angažmá, Carl Hoefkens už podepsal smlouvu do konce sezóny s KVC Westerlo. Také další hráči, mezi nimiž je i Richard Culek, hledají nové působiště. Lommel plánuje sezónu dohrát s týmem poslepovaným z juniorů a amatérů. Ovšem i přes tyto problémy se v poslední době klubu daří, se sestupovou hrozbou se pere statečně, poslední tři ligové zápasy vyhrál. Mimo to má velkou šanci na postup do finále poháru.

Podobný osud letos potkal už jeden klub belgické nejvyšší soutěže - kdysi slavný KV Mechelen. Ten se nachází v likvidaci, o licenci se ani neucházel a příští sezónu bude hrát třetí ligu, přidá se tak k Aalstu, který stejně dopadl před rokem. Menší problémy má dalších šest prvoligových klubů - Charleroi, Mons, Mouscron, Beveren, LaLouviere a Lierse.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele