Keržakov opustil Zenit, jaro stráví na hostování v Curychu

18.12.2015, 16:31
Aktuality
Aleksandr Keržakov se dočkal odchodu ze Zenitu Petrohrad. Trenér André Villas-Boas se zkušeným útočníkem na začátku letošní sezony přestal počítat a vyřadil ho z prvního týmu, ruský reprezentant si tak hledal jiné angažmá a nakonec zamířil na půlroční hostování do švýcarského Curychu...

33letý útočník spojil se Zenitem prakticky celou svou kariéru. Výjimku tvořil jenom rok 2007 a první dva měsíce z roku 2008, když si odskočil do Sevilly. Už během loňské sezony přišel o místo v základní sestavě a na tom se přes léto nic nezměnilo.

"Měl jsem nabídky z různých zemí a nakonec si vybral Curych, a to kvůli upřímnosti a podpoře ze strany prezidenta a také trenéra. I když se nejedná o nejšpičkovější ligu, mohu rychle znovu nabrat zápasovou praxi a vrátit se do národního týmu," zdůvodnil svou volbu Keržakov.

Keržakov za Zenit celkem odehrál 368 zápasů a se 161 góly je jeho nejlepším střelcem, k této porci přidal ještě 61 finálních přihrávek. Střelcům kraluje rovněž v ruském národním týmu, s nímž by se rád podíval na evropský šampionát do Francie.

Curychu se v letošní sezoně vůbec nedaří a po podzimu je až na předposledním místě tamní nejvyšší soutěže. Jeho trenérem je někdejší finský obránce Sami Hyypiä.

Autor: Tomáš Pavlík / fc-zenit.ru

Komentáře (14)

Přidat komentář
Manau

a co jako

Reagovat
smazaný uživatel

nic

Reagovat
smazaný uživatel

tisickrat lepsi nez miliontej clanek a trapnym cechovi v arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
smazaný uživatel

Shava > Kerzhakov

Reagovat
Murtago

Co to je?

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

další "ruské" nezaplatitelné dítě jako Matějovský, pryč s ním a Limberským a dalšíma nenažrancema, co berou velký prachy za hovno výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám koncepce chápu, že se jim nedaří, ale sadiku, gavra ani etoundi nebudou horší než vyčpělý keržakov...ale klidně borci sestupte, to máte za tu nenažranost s oberlinem

Reagovat
veikko

I když se nejedná o nejšpičkovější ligu, mohu rychle znovu nabrat zápasovou praxi a vrátit se do národního týmu

Jo, chlape, kde jsou ty časy ... Arťom je prostě už lepší.

Reagovat
Elliasson

Škoda, že nešel někam do Ruska. Myslím, že v Samaře či Ufě by se prosadil. Na současné áčko Zenitu ale už asi nemá. Nebo že by?

Reagovat
Felitel

Nemá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele