Keržakov vypadl z prvního týmu Zenitu, v zimě zřejmě odejde

30.09.2015, 13:54
Aktuality
Na vedlejší kolej se v Zenitu Petrohrad dostal Aleksandr Keržakov. Zkušený útočník nehraje důležitou roli v dalších plánech trenéra Andrého Villase-Boase a dokonce není členem prvního týmu ruského mistra. Nabízí se tak jeho odchod, který vidí reálně i generální ředitel Maxim Mitrofanov...

"Situace pochopitelně není optimální a všichni to vidí. Ale je taková, jaká je. S Keržakovem jsem mluvil, jsme připraveni nechat ho v zimě odejít, aby získal herní praxi," prohlásil Mitrofanov.

32letý útočník spojil se Zenitem prakticky celou svou kariéru. Výjimku tvořil jenom rok 2007 a první dva měsíce z roku 2008, když si odskočil do Sevilly. Už během loňské sezony přišel o místo v základní sestavě a na tom se přes léto nic nezměnilo, v tuto chvíli se navíc připravuje pouze s rezervním týmem.

Keržakov je nejlepším střelcem historie ruské reprezentace a rád by si vybojoval návrat do národního týmu. Možností ohledně další budoucnosti má více a už dostal i nabídku pracovat jako televizní spolukomentátor, což sám odmítl.

"Ano, Aleksandr je nejlepším střelcem ruské reprezentace, ale vedle dřívějších úspěchů a zásluh je to stále primárně hráč. A na hráče jsou kladeny požadavky, které určuje především trenérský tým. Pokud se trenér rozhodl ho nestavět a vyřadit ho z prvního týmu, má to nějaký důvod. A tyto důvody bych nerad komentoval. Aleksandr je a zůstane legendou Zenitu, ať už se stane cokoli. V tuto chvíli trénuje s rezervním týmem a dostává se do formy. Poté se může vrátit do prvního týmu, do ruské reprezentace, nebo také ukončit kariéru. Záleží na něm a na trenérech, musíme počkat, jak se věci vyvinou," nechal se dále slyšet Mitrofanov.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Priemerák

Reagovat
M.Vaza

Benteke?

Reagovat
smazaný uživatel

ted uz asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
osobnostx

Asi nadprůměrný talent s podprůměrnou pracovitostí...takže jo

Reagovat
Dufan

asi jako u vás Vittek???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechces snad srovnavat Kerzakova s Vittekem

Reagovat
Dufan

to bych si nedovolil.....jen jako ukázku nejlepších reprezentačních střelců...protože pak bych chtěl být ten největší průměrák u nás

Reagovat
smazaný uživatel

pravda v loserpoolu je to samej prumerák

Reagovat
Free_player

když si někdo myslí, že mu to tam patří tak to je potom těžký ....

Reagovat
stas87

Napis mi o tom viacej.

Reagovat
kubys

Jeden takovej byl a ten už tam dávno není...

Reagovat
smazaný uživatel

Shirokov?

Reagovat
arsavin

Denisov?

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych tak nejak rekl, ze uz je za "zenitem"

Reagovat
Elliasson

Škoda ho, už není nejmladší. Ale oživit hru umí, loni dobře nahrazoval Rondóna. Snad půjde někam v rámci ruské ligy, rád bych, aby zamířil třeba do Jekatěrinburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Spartaku s ním!

Reagovat
Elliasson

Moskevského nebo trnavského?

Reagovat
smazaný uživatel

Trnavský by musel predať štadión. :-D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele