Každý má své silné stránky, říká penaltový specialista Alves

08.10.2016, 16:15
Aktuality
Šestou sezonu ve Valencii letos načal Diego Alves. Brazilský brankář začal probíhající ligový ročník na lavičce náhradníků, rychle se ovšem vrátil mezi tyče a nemusí tak příliš litovat toho, že nevyšel jeho přestup do Barcelony, která se o něho v průběhu léta zajímala...

"Jsem zde spokojen. V průběhu léta se neustále debatuje a někdo někam přestupuje. Jsem tady šestým rokem a setrvání ve Valencii bylo mým cílem. Nedovedl jsem si představit odchod. V 31 letech cítím, že mám spoustu zkušeností. Jsem klidný a každým dnem se snažím zlepšit. Počítá se to, co předvedu na trávníku," uvědomuje si Alves.

Alves před dvěma týdny v utkání s Leganésem zneškodnil již sedmnáctou penaltu ve španělské lize a stal se novým rekordmanem soutěže, když o prvenství připravil legendárního Andoniho Zubizarretu. A svůj počin následně ještě vylepšil v duelu proti Atléticu Madrid, v jeho průběhu si na Brazilce nepřišli Antoine Griezmann ani Gabi. Alves ve Španělsku čelil 41 penaltám a 19 zlikvidoval sám, v jednom případě mu pomohlo břevno a jednou střelec netrefil bránu.

"Nejsou žádná tajemství. Každý fotbalista má své silné stránky a já jsem dobrý v chytání penalt. Brána je velká a exekutor pokutového kopu má spoustu možností. Ale už odmala jsem měl v tomto ohledu štěstí. Přišlo to přirozeně, ovšem nikdy jsem na nějaké rekordy nemyslel, zkrátka se to stalo," říká Alves.

31letý Jihoameričan o místo v základní sestavě Valencie bojuje s Mathewem Ryanem a dalším konkurentem je Jaume Doménech, s nímž vedení minulý měsíc podepsalo novou smlouvu. Aktuálně se všichni tři snaží o svých kvalitách přesvědčit nového kormidelníka, u týmu totiž před několika týdny skončil Pako Ayestarán, jehož nahradil Cesare Prandelli.

"Vždycky jsem trénoval poctivě. V úvodních dvou ligových zápasech měl trenér více možností a vybral někoho jiného. Akceptujete to, teď chytám a jsem šťastný. Nikdy jsem se s nikým nedohadoval ohledně toho, zda chytám, či nikoli. Stejně jako na všech ostatních postech, i v bráně je konkurence. V našem případě se o tom možná více debatuje na základě toho, že máme tři brankáře, ale to je normální," nechal se dále slyšet Alves.

"Prandelli je hodně nažhavený, jedná se o trenéra se spoustou let zkušeností. Pokusíme se co nejrychleji adaptovat na to, co po nás požaduje. Musíme pracovat a zlepšit se nejenom po fyzické, ale také taktické stránce. Na tom trenér v tuto chvíli pracuje," hodnotí několikadenní spolupráci s novým koučem.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Tu Griezmannovu penaltu chytil neskutečně..

Reagovat
Mr.Mike

penalta se dá jen dobře chytit

Reagovat
smazaný uživatel

Mne rozesmál Milik. V magazínu LM mlel o Neapoli. Prej úžasný, věčně zaplněný stadion, úžasní fandové....pokud je pro něj 22K z 60 zaplněný stadion...ok

Reagovat
ADM

Pre mňa osobne najlepšia alternatíva, ktorá k nám mohla prísť ešte za Valdésa.

Reagovat
Zark

pěkné vyjádření

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo z Netopýrů může říct, proč se vůbec uvažuje o Ryanovi s Jáumem??? Alvés je od Almérie TOP La Ligy

Reagovat
QooBo

Ryan asi hlavne preto lebo je mladý a perspektívny a Jaume lebo je odchovanec .. dúfal som, že v lete sa brankárska otázka vyrieši Diegovým odchodom do nejakého top klubu ale miesto toho ostal a stal za z neho zozačiatku náhrádník aj keď je kvalitatívne najlepší .. podľa mňa sú traja kvalitní brankári na súčasnú Valenciu brutálny luxux a v zime počítam s odchodom jedného z nich .. obzvlášť keď ešte na šancu čaká mladý Sivera

Reagovat
aurelio

Ale Ryan kvalitný nie je. Mladý a perspektívny aj hej, ale momentálne ani nepatrí medzi troch najlepších brankárov vo Valencii.

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt? Fantomas ho tu dost prechvaloval.

Reagovat
Tigerinho

Jaume neni odchovanec Vale

Reagovat
smazaný uživatel

1. Alves 2. Jaume 3. Ryan

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona se prý zajímá o bratry Hernándeze

Posily do obrany hledá Barcelona, která si údajně hned dva kandidáty vyhlédla v konkurenčním Atléticu Madrid. Do hledáčku Blaugranas podle informací deníku "AS" uvízli bratři Lucas a Theo Hernándezové, kteří by měli omladit stárnoucí defenzivní vozbu katalánského velkoklubu. (transfermarkt.de)

Bral by som ich, hned, bez vahania.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Visca el barca

Mimo téma. Bude mít penya lístky na podzimní clasico? A v jaké cenové relaci by se to přibližně pohybovalo?

Reagovat
Juan Román Riquelme

Neviem ako v BCN, ale v Madride ceny zacinaju na asi 70-80€

Reagovat
Visca el barca

Já vím, že sem háže vždy někdo zájezdy. Já v BCN byl už 3x. Ale clásico mě láká

Reagovat
Juan Román Riquelme

Do BCN lieta aj ryanair aj wizz. Ked si kupis dobru letenku, cele ta to vyjde na menej ako 300€, kde je aj ubytko a tapas

Reagovat
Visca el barca

Jo však jasně no Já koukal z mnichova ten termín za 2200, ale musím se přiznat, že shánění letenek není moji silnou stránkou

Reagovat
Juan Román Riquelme

Skusaj skyscranner a kayak....a potom klasicky stranky tipu cestujlevne. 2200 je vyborna cenu, za tu cenu sa to oplati

Reagovat
ADM

Pochybujem ze listky zozenieš pod sumu mesačnej výplaty

Reagovat
Visca el barca

A vždyt se tu konal zájezd už na jaře ne? A pochybuju, že Penya nedostává lístky v normáních cenách. přes zájezd bych si to nikdy nezařizoval

Reagovat
smazaný uživatel

Naše Penya má lístky na každý zápas.

Otázka je, kolik jich na El clásico dostaneme letos.

Na jaře jsme jich dostali 5, minulý rok 6.

Co se týká ceny, tak záleží na jaká místa nás dají. Ale vzhledem k zájmu a počtu žádostí to asi zase bude někde za branku. Letos na jaře stál lístek 4200 Kč.

Ty ceny jsou i na El Clásico docela v pohodě, ale nesmíš se dívat na internet, ale mít lístky přímo od klubu - což je na El Clásico hodně složité a pokud nejsi Socio nebo právě ve fanklubu, tak máš smůlu.

Jen by mě zajímalo, proč tento dotaz píšeš na EF a ne na fcbarcelona.cz nebo maily fanklubu?

Reagovat
Visca el barca

Registroval jsem se před týdnem a chtěl bych zaplatit poplatek, ale bohužel mi ještě nic nepřišlo Z nějakých důvodů mi nejde vytvořit profil tak, abych mohl přizpívat do diskuzí. Zájem o clasico mám veký Kdy budete vědět kolik dostanete lístků?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel tohle vždy trvá. Nové registrace vyřizuje pouze prezident fanklubu a ten toho má hodně.

To se bude vědět až tak 1 nebo 2 týdny před samotným zápasem. Záleží na počtu žádostí atd.

Ale upozorňuju, že co se týká El Clásica, tak mají přednost členové, co už jsou ve fanklubu alespoň 3 roky. Ale dostat se na tebe může tak jako tak. Překvapivě ten zájem o lístky není takový. Bylo 10 a 6 žádostí na poslední dvě a dostali jsme 6 a 5 lístků.

Reagovat
Visca el barca

Jasně já tohle chápu co se týče lístků, já bych ho chtěl, vidím jen problém v tom, že se na mě nedostane a co já pak s letenkou.

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbost, já třeba žádnou silnou stránku nemám

Reagovat
smazaný uživatel

On asi myslel predovšetkým prvoligových futbalistov

Reagovat
sokar

ale máš, sebavedomie sa počíta tiež

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele