Kariéru ukončil další německý mistr světa, hrát už nebude ani Höwedes

31.07.2020, 13:56
Aktuality
Před dvěma týdny pověsil kopačky na hřebík Andre Schürrle a dnes ho napodobil další člen zlatého německého týmu z mistrovství světa v Brazílii. V aktivní kariéře nebude pokračovat ani obránce Benedikt Höwedes, ten chce trávit více času se svou rodinou...

Dvaatřicetiletý Höwedes hrál dlouhé roky za Schalke a před třemi lety zamířil do zahraničí. Nejprve hostoval rok v Juventusu, následně přestoupil do Lokomotivu Moskva, s nímž se začátkem června dohodl na ukončení spolupráce.

"Na mojí situaci se vyptávaly kluby z Německa i zahraničí, ale už jsem nadále nechtěl být závislý na rozhodování ostatních. Chci jít svojí cestou," oznámil někdejší obránce, který se chce více věnovat především svému synovi.

Höwedes má na svém kontě 44 startů za německou reprezentaci a v roce 2014 nevynechal ani minutu na cestě za zlatem ze šampionátu v Brazílii. Z úspěšného týmu s fotbalem skončilo už sedm fotbalistů, vedle Höwedese a Schürrleho pověsili kopačky na hřebík také Philipp Lahm, Per Mertesacker, Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose a Roman Weidenfeller.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skvelé rozhodnutí, rodina je prednejší

Reagovat
icka

Proc vetsinou nemci konci tak brzo?

Reagovat
Spalovač šancí

Protože umí vyvažovat práci se zábavou. Úplně stejně to má drtivá většina Němců v "normální" práci. Padne a jde se domů/do hospody/za kulturou či sportem, i když hoří termíny

Reagovat
Seydou Doumbia

stejný to je s pauzami...zazvoní a lidi pouštějí věci co mají v rukou a jdou do prdele

Reagovat
Csaplárova past

Nenechají si srát na hlavu. Kdyby němec viděl, jak se tady k našim zaměstnancům chovají jejich firmy, tak by hodně čuměl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mne, co konkrétně by Němec u nás neunesl a v Německu je to jiné. Protože znám dost lidí, kteří buď z Německa utíkali zpátky, nebo tam z ostudy zůstali, aby se jim pak ostatní nesmáli. A spolužačka zvolila raději práci na Islandu než v Německu. Ale povídej.

Reagovat
Csaplárova past

Dělal jsem ve firmě, která se dělila o zakázky s německým střediskem. U nás se stále jen na němce vymlouvali, tvrdili nám, jak jsou přesčasy potřeba (že je němci taky dělají) a přitom stačilo jen otevřít interní systém a počítači se podívat, že němci vůbec přesčasy nedělali - a to i v případě, že byl v sezóně totální kotel zakázek. Oni to prostě neřešili. Zatímco v německu mají firmy i tzv. relaxační zóny a zaměstnanec se může jít kdykoliv protáhnout protáhnout, tak ta samá firma s českým vedením tady v ČR se k lidem chová jako prase. Pár známých dělá v jiné německé firmě, normálního dělníka, a tam je to teda úplná magořina. Siréna ohlásí začátek přestávkya konec, zpoždění znamená -500KČ a když jsi na toaletě, musíš si ty minuty poté nadělat.Nemusí to být pravidlem, ale znám takových alespoň 5 firem. V ČR budou vždy horší podmínky, protože česká pobočka se musí vždy zavděčit a vždy na úkor zaměstnance. A taky záleží na prac. pozici. Zatímco ty jen papouškuješ názory ostatních, já už něco viděl na vlastní oči ....

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak u nás je to podobný, jen s tim, že lidi pouštěji věci pul hodiny před pauzou a berou je zpět pul hodiny po pauze

Reagovat
smazaný uživatel

Normálka. Musí se přece připravit na pauzu a potom je potřeba, aby jim slehlo po svačině/obědě.

Reagovat
smazaný uživatel

V pristi sezone to budou vic testovaci kralici nez hraci .. nejspis mu par mesicu stacilo

Reagovat
stas87

Aber ich war vor Kurzem mit meiner Frau und Kind mit einem Campingbus in Südfrankreich unterwegs. Da habe ich gemerkt, wie krass es mich erfüllt hat, meinen Sohn hautnah zu erleben. Da wurde Fußball plötzlich so unwichtig für mich."

To je skvele vysvetlenie, uz nepotrebuje lietat 2x za rok na pripravu, cez vikend nevidiet dieta vdaka vyjazdu. Zabezpecny je, teraz si moze uzivat zivota a vidiet vyrastat dieta bez stresu a tlaku na vykon. To je luxus, ktory si profi hrac moze dovolit, pokial uz behom kariery premysla co so zivotom dalej po kariere.

Ze by sa z futbalu ako takeho u nemeckych hracov vytracala radost? Ta strata motivacie okolo 30-32 rokoch zrejme bude trend. Nemci navyse nemaju hviezdne maniere, dokazu vidiet dalej ako za najblizsi roh a ked citi, ze uz nemaju radost tak skonci. Ak zacnu hrat v 18-19 rokoch, tak kariera u nich je cca 12-13 rokov. Za ten cas inkasuju podpisove bonusy, pekne peniaze za postupy do CL ci v CL za semifinale. Samozrejme sa to tyka len tej uzkej spicky, hraci z Kölnu, FSV ci FCA pokracuju aj po 30 rokoch, kludne aj v 2.BL ci dokonca v 3.lige.

Reagovat
db18

Ono už dřív, když se začali hromadněji prosazovat mladší ročníky, že se pak i kvůli náročnosti očekává, že hráči nebudou odcházet do důchodu v 36 atp., protože ta délka "profesionálního života" zůstane pořád těch 10 - 15 let a aspoň u Němců se teď ukazuje, že to nejspíš bude pravda. Což vlastně Höwi těch 13 let taky odehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Na levem beku na MS docela zeď

Reagovat
Rudnevs

A pritom na ľavom beku dovtedy skoro vôbec nehrával.

Reagovat
Rudnevs

Škoda, že mu ten koniec moc nevyšiel. Doteraz nechápem, prečo ho Tedesco a spol. vyšachovali zo Schalke, najmä kvôli takýmto nezmyselným krokom je teraz Schalke tam, kde je. Na druhú stranu, Höwedes aspoň získal ligový titul v Taliansku, to by sa mu v GE zrejme nikdy nepodarilo.

Podobne ako v prípade Schürrleho, asi i tu je dobré rozhodnutie skončiť, keď ho to už nenaplňa. Našetrené má a vzhľadom na to, že patrí medzi tých inteligentnejších futbalistov, ho určite čaká dobrý osud i po skončení hráčskej kariéry. Vzhľadom na jeho status legendy ho možno ešte niekedy uvidíme aj na nejakej pozícii v Schalke.

Každopádne jeden z mojich najväčších obľúbencov. Ďakujem za krásne spomienky na obdobie v Schalke ale najmä na MS 2014. Škoda, že vo finále trafil len tyčku, bolo by perfektné, keby zrovna on strelil ten rozhodujúci gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z mých největších oblíbenců tehdejšího Nationalelf.

Reagovat
smazaný uživatel

Mrzí mě, že toho neodehrál v Juve víc. Patří mezi mé oblíbence. Byl jsem i na jeho představování v JuveStore, když přišel do klubu a ohromný sympaťák. Přeju mu do dalšího života je to nejlepší.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele