Kapitán Phil Neville po sezóně opustí Everton

09.04.2013, 11:33
Aktuality
Po dlouhých osmi sezónách se rozejdou cesty Phila Nevilla a Evertonu. Zkušený defenzivní univerzál z liverpoolského klubu odejde po vypršení smlouvy, ve svých šestatřiceti letech se ale ještě nechystá pověsit kopačky na hřebík a podle svých slov chce dále hrát na té nejvyšší úrovni...

Neville přišel do Goodison Parku v srpnu 2005 z Manchesteru United, kde po celou kariéru zůstal jeho starší bratr Gary. Ten kariéru ukončil loni v únoru, Phil ovšem zatím něco podobného nechystá.

"Chci pokračovat na nejvyšší úrovni tak dlouho, jak to jen bude možné, a před rozhodnutím zvážím všechny možnosti," uvedl Philip John Neville pro klubový web Toffees. "Bylo pro mě ctí hrát za Everton a také mu dělat kapitána. Svůj čas tady jsem si vždy užíval a odejdu s ohromnou pýchou," dodal.

Rodák z Bury za osm let v Evertonu nastoupil dohromady k 303 zápasům. V této sezóně jich nasbíral pětadvacet a má svůj podíl na tom, že je tým Davida Moyese v tuto chvíli na výborné šesté příčce.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (506)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele