Kanouté odsoudil násilí ve fotbale

16.10.2007, 20:55
Aktuality
Malijský útočník Frederic Kanoute na vlastní kůži pocítil, v co můžou vyústit nedostatečná bezpečnostní opatření na stadionech. V Togu byl se spoluhráčem Sidibem zraněn rozzuřenými fanoušky, kteří vtrhli na hřiště. Nyní Kanoute žádá FIFA, aby se nic podobného již nikdy nemohlo opakovat.

Hrůzné scény se odehrály po závěrečném hvizdu utkání Togo – Mali. Hosté zvítězili 2:0, což neunesli domácí fanoušci. Vtrhli na hřiště a napadli hráče vítězného týmu. Jejich řádění odnesl Frederic Kanoute po ráně přezkou od opasku zraněním zad, Mamadyho Sidibeho dokonce jeden z výtržníků bodl nožem do ramena.

Útočníka Sevilly Kanouteho scény ze zmíněného zápasu pořádně vyděsily. "Ze začátku to nevypadalo nijak hrozně," líčí. "Jenže to se rychle změnilo. Lidé nás začali napadat a snažili jsme se utéct do kabin. Jenže my stáli ve středu hřiště a nešlo to. Je to můj nejhorší zážitek."

Oba dva postižení mohou být rádi, že neskončili daleko hůř. Není divu, že Kanouté nyní požaduje po fotbalové asociaci (FIFA), aby se nic podobného již nemohlo opakovat. "Bylo to hodně vážné. Teď je to práce pro FIFA. Jsem si jist, že něco udělají. Musí," prohlásil Frederic Kanoute.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*haQ

nasili ve fotbale je svinstvo..stejne jako rasismus,terorismus,..!!!

Reagovat
HOST*

přesně,nesnašim ty co neudrži poražku

Reagovat
HOST*nowicky

je to tragédie sou vylízaný ty co to dělaj..ať se koukaj v televizi a rozbijou jí ale ať to nepřenášej na hřiště kruvy jedny

Reagovat
HOST*

to sú ludia, ktorý ani futbalu nerozumejú,oni sa chodia na štadiony predvádzat aký sú machri. Vymetené makovice

Reagovat
HOST*Koli

To je prostě afrika...

Reagovat
HOST*FF

Je to všude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele