Kanonýr Jonas nepolevuje. Do reprezentace patří, míní Neymar

20.02.2016, 16:54
Aktuality
V minulé sezoně se Portugalsko podivovalo nad 20gólovou sezonou jistého Jonase Gonçalvese Oliveiry, tentokrát už nikoho nic nepřekvapí. Brazilský kanonýr však přesto zvládá dál posouvat své hranice a v 31 letech si hlasitě říká o pozvánku do reprezentace, kam ho svým způsobem zve i hvězdný krajan Neymar...

Jonas do národního týmu poprvé nakoukl před pěti lety jakožto hráč španělské Valencie, za níž ve třech po sobě jdoucích sezonách dosáhl na hranici 10 ligových branek.

Naposledy potom dres Brazílie přetáhl přes hlavu v přátelském utkání s Čínou roku 2012. Od té doby byl Jonas trenéry Seleçãa ignorován, jeho parádní formu v dresu Benfiky však dál opomíjet jen tak nelze.

Zkušený forvard letos v portugalské nejvyšší soutěži registruje více než jeden gól na zápas (23 tref ve 22 startech) a navíc s 11 asistencemi patří i k nejlepším nahrávačům v lize. Před pár dny sestřelil Zenit v prvním osmifinále Ligy mistrů.

Proto není divu, že po další šanci pro 31letého ostrostřelce pomalu začíná volat celá širá brazilská veřejnost - největší hvězdu reprezentace nevyjímaje.

"Jonas je eso a navíc ve skvělém rozpoložení. Pro hráče na takové úrovni je v Seleçãu vždycky místo," nepochybuje Neymar o schopnostech nejlepšího fotbalisty uplynulé sezony Primeiry Ligy.

"Jsem Jonasovým fanouškem už od jeho štace v Santosu," vyznal se dále Neymar, sám odchovanec černobílých, mezi nimiž se Jonas pohyboval v letech 2006 až 2007.

K celé Jonasově situaci se nedávno vyjádřil dokonce i generální koordinátor národního týmu Gilmar Rinaldi, aby všechny ujistil, že ho Dunga bedlivě sleduje. Potvrdit či vyvrátit útočníkovo začlenění do příští nominace však zatím odmítl.

Kanárky v březnu čekají dva kvalifikační zápasy o účast na mistrovství světa 2018 s Uruguayí a Paraguayí. Pro Jonase by se případně jednalo o debut v soutěžním utkání.

Autor: Tomáš Daníček / desporto.sapo.pt, extra.globo.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
ryzskej

Já míním, že nepatří.

Reagovat
FC Porto FC

jasně vždyt Brazílie má hrotů.....

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně bych ho zkusil, nemůžou prohloupit

Navíc takový hrot Brazílii dlouhodobě chybí.

Reagovat
eden_h

je to kvalitný šutér

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Brazílie potřebuje kvalitního hroťáka. A hrát tam s Neymarem není ono. Určitě by tam měl být..

Reagovat
smazaný uživatel

No nikoho lepšího opravdu nemají, ale Jonas je fantastickej

Reagovat
FC Porto FC

Nevim co se tu řeší. Kolik že má brazílie hrotů co dají 20 golů za sezonu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jackson též střílel v portugalský lize, a...

Reagovat
Uwe háže buly

A neni Brazilec.

Reagovat
off-olda

Reagovat
FC Porto FC

James taky střílel goly v portugalský a....Falcao taky a.....Hulk taky a....... Lisandro taky a...... to že se Martínez za pul roku neprosadim furt nic neukazuje

Reagovat
smazaný uživatel

ale jako jasne, je to i tak uctyhodne a brazilci fakt nemaji utocníky

Reagovat
smazaný uživatel

prej uctyhodne. spis zahadne ne?

Reagovat
netopier

A my sme sa ho zbavili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele