Kania prý aktivoval opci, Liberec bude mít nového majitele

22.03., 11:48
Aktuality
Stadion u Nisy (© FC Slovan Liberec)

Slovan Liberec se může začít těšit na nového majitele. Podnikatel Ondřej Kania (31) totiž podle zpráv serveru inFotbal.cz ve čtvrtek aktivoval opci na koupi severočeského klubu, kterou vyjednal s dosavadním majitelem Ludvíkem Karlem (77) už před Vánoci.

Kania má podještědský klub převzít ze 75 % po Velikonocích. "Velice si vážím možnosti podílet se na budoucím směrování čtvrtého nejúspěšnějšího českého fotbalového klubu za poslední čtvrtstoletí," uvedl stále velmi mladý podnikatel před časem pro klubový web Slovanu.

"Mým jednoznačným cílem je ve střednědobém horizontu navázat na úspěchy, kterých Slovan konzistentně dosahoval v nedávné minulosti - tedy boj o nejvyšší příčky ve FORTUNA:LIZE a účast v evropských pohárech. Zároveň se chci osobně angažovat v rozvoji mládežnického a ženského fotbalu v rámci klubu," dodal Kania.

Kania, výkonný ředitel společnosti Consilium, která zřizuje sítě amerických škol v Česku, Španělsku a Chorvatsku, má se Slovanem velké plány. Už od zimy by totiž podle informací serveru inFotbal.cz mohl mít vliv na přestupovou politiku Jan Nezmar, jenž by měl pod Ještědem navázat na působení v roli sportovního ředitele z let 2012 až 2017.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
Kostomlat

Aktivoval opci? Jako fanoušek Brna říkám, že je ještě předčasné se radovat

Reagovat
AnthonyR

Jak to teď vůbec vypadá se Zbrojovkou? Bartoněk to pořád nechce pustit?

Reagovat
Greny

Teď se to nějak pokusil uklidnit že vše proběhne do 26.4. ale u té plesnivé kundy člověk neví, takže Bartoněk je hrobař Zbrojovky, dokud nebude hotovo, bude se protestovat.

I tak by mu měli zbyt nějaké akcie ale neměl by mít většinu

Reagovat
Bex5

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
insane

Bylo by fajn, kdyby Liberec zase hrál o poháry a navázal na ty úspěchy z 00s. Ale taky by chtělo, aby jim chodilo víc lidí na stadion, mají malej a útulnej stadion, ale ani těch 9 tisíc míst se jim nedaří důstojně zaplnit, což by se dalo svádět na sportovní úpadek klubu, na druhou stranu i v těch nejlepších sezónách byly tribuny na dost velkou část zápasů poloprázdný. Čím to je, může za to z velký části hokej? Ještě si pamatuju argumenty, jak v Liberci a Jablonci se na fotbal nechodí kvůli tomu, že je tam populární lyžování, ale to se mi teda fakt nezdá, proč by se to mezi sebou mělo bít...

Reagovat
Franta Jetel

Nám se nedaří zaplnit ani polovina stadionu. Fotbal v Liberci proti hokeji zaostává snad ve všem. Identita klubu, marketing, jakési ztotožnení se s mužstvem, ambice, výsledky...

Reagovat
insane

A přitom by se na těch (ne tak starých) úspěších dalo fakt dobře stavět. Tak snad to ten novej majitel rozhýbe a třeba ten marketing posune do 21. století, pod tím Karlem to bude asi hodně zanedbanej úsek.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Kania na marketing urcite hodne da, toho bych se nebal. Ac mi nekteryho jeho kroky neprijdou uplne koser (viz schuzka s Kovacem), tak si myslim, ze Kania s jeho elanem muze bejt pro Liberec jackpot.

Reagovat
Witcher

Kania se po převzetí týmu stáhne ze sociálních sítí

Reagovat
deporpepa

Z "X"

Reagovat
Alan_Shearer

Je to tak, ale obecne ma tady ten fotbal vetsi potencial. Pokud to Kania spravne maarketingove uchopi a klub hracsky stabilizuje, tak si myslim, ze Slovan muze byt klidne popularnejsi nez Tygri.

Reagovat
dontcallmeandre

tohle bych přesně čekal, že Kania změní. a imho je to důvod, proč je mu to Karl ochotný prodat

Reagovat
Lemond Laws

Tak ten fotbal má asi velký potenciál se teď zvednout ne?

Reagovat
insane

Já bych to Liberci rozhodně přál, navíc by to bylo samozřejmě fajn i pro českej fotbal, kdyby se Slovan stal znovu členem tý širší elity a v lize by přibylo těžších zápasů. Základy tam pro to mají.

Reagovat
Gryphonheart

Tak tak, je toho víc.. identita klubu, kterou tady nikdo trvale nerozvíjel (včetně třeba snahy navázat na původní DFC, inovovat logo aj.), neustálé točení a prodeje hráčů, v posledních letech už pak nebyly ani výsledky, ani ambice no.. teď se snad daří pracovat s akademií, tak nějaký základ tam vzniká, ale obecně ty kolektivní sporty tady nikdy moc nezapustily kořeny. Lidi jsou fakt zvyklí spíš sportovat individuálně, a tak logicky i ta podpora jde víc tímhle směrem..

Reagovat
insane

Plus teda Karl do toho klubu nevkládal moc peněz, co? Zisky z transferů se prý moc neinvestovaly k dalším vylepšením kádru a spíš jenom pomáhaly financovat běžnej chod klubu. Ví se už, jak se k tomu chce stavět Kania a jak moc objemnej je jeho měšec oproti tomu Karlovi?

Reagovat
vestinustarychdubu

No, nevkládal... velkou část dával ze "svýho" z Preciosy, a když se vydělalo evropou, tak si z toho něco zpět bral. Na druhou stranu, klub byl vždycky finančně stabilní, nikdy se ve Slovanu neřešilo, že by se byť jen zpozdila výplata. Že to bylo poslední roky na úkor sportovních výsledků je věc druhá, ale i tak se Slovan potácel alespoň okolo toho klidnýho středu.

On i Karl do toho historicky nasypával, paradoxně to ale nikdy nevedlo k úspěchu, vždycky se ten titul/pohár udělal v moment, kdy se to nečekalo.

Jakej m Kania připravený měšec, nikdo neví. Podstatný ale je, že vlastně celá částka, kterou Kania za Slovan dá, zůstane v klubu, plus k tomu něco málo přisype. Osobně rozhodně nečekám nějaký megalomanství typu Tvrdík & Slavia + ČÍna/Tykač - za prvý na to rozhodně nebude kapitál, tak bezedný kapsy jako Tykač/Křetínský Kania zdaleka nemá a nemůže si dovolit každý rok látat stamilionový ztráty jen tak z plezíru, za druhý faktor Nezmar, který preferuje dlouhodobou stabilitu a udržitelnost klubu. Za to jsem ale osobně rád, ať tu klidně rozherají Moneyball a ať se Slovan vrátí na pozici černýho koně ligy, který by mohl zatápět nejužší špičce, ale ať to není na úkor toho, že se vyhází stamiliony, nepovede to k ničemu, a Kania se se ztrátou popakuje do prdele.

Hlavně doufám, že to bude dlouhodobé partnerství. Přece jenom - ať už je Karl jakkoli kontroverzní, skoro tři dekády jsme se tu nemuseli bát, co bude s klubem, jestli hrozí nebo nehrozí krach a nestřídali se tu pochybní podnikatelé co přes klub jen properou/přetunelujou peníze a půjdou o dům dál. A to bych rád, aby v klubu zůstalo.

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
Salfovic

kontroverzní je hezký eufemismus.

Reagovat
vestinustarychdubu

It is what it is. Napříč ligou bys asi nenašel 100% čistýho majitele klubu. Ale řekl bych, že tady před tím nikdo moc nezavírá oči a netvrdí, že si to "odpracoval". Že Karl býval kurva, to byl, že udržoval kamarádšofty se Zemanem do posledních chvil (kšefty Preciosy s Čínou, Nezmarova kandidatura za Zemanovce atd.), hrdý na to tady asi nikdo neni, co si budeme.

Reagovat
ondrasch77

Karl je největší zmrd v lize a odpracovat si to nikdy nemůže, protože bolševická svině, která se coby velící osoba pracovního tábora už od roku 1969 podílela na likvidaci politických odpůrců komunismu zasloží leda tak provaz! Tady se nebavíme o cinklých zápasech nebo suchém hajzlu, ale o šikaně a likvidaci normálních lidí, kteří s těma sviněma netáhli za jeden provaz...

Reagovat
Sosi

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
didosh

Reagovat
naheCZ

Tak pro vás by teď mělo být hlavní dosadit si trenéra, kterému se dá důvěra a možnost sestavit si kádr (pokud to dobře chápu, tak s Kozlem se už nepočítá) a stabilizovat se. Tedy neměnit ty hráče jako ponožky a nespoléhat se tak moc na hostování. Pak se dá pomýšlet na vyšší cíle a řekl bych, že taková cesta může být atraktivnější i pro fanoušky.

Reagovat
Witcher

Kozla podrží dokud Radovi neskončí trest

Reagovat
Imos

Reagovat
vestinustarychdubu

Já doufám v toho Kováče. Nečekám v něm spasitele, ale mám pocit, že spojení Nezmar / Kováč, kteří se velmi dobře znají právě z působení ve Slovanu, by mohlo dobře fungovat. Posílit tým, dát mu 2-3 sezony a budovat nějakou dlouhodobou filozofii.

Kozel je celkem sympaťák, nic proti němu, takovej klasickej údržbář, což tu v zásadě splnil po tom, jak to Hoftych ve výsledku dojebal ke konci, ale nemyslim si, že je to trenér pro nějaký vyšší ambice.

Hostovaček už ve Slovanu moc není, základ týmu tu je solidní a perspektivní. Jen by bylo potřeba trochu nadstavby, posbírat pár nechtěných zkušených frajerů, pokud mají chuť ještě něco zkusit dokázat (třeba Pavelka, Pešek), útočníka a hned by to bylo veselejší.

Reagovat
naheCZ

Jo, Kováč by asi dával největší smysl pro obě strany.

Reagovat
Imos

já sice nečekám od kováče velké zlepšení oproti Kozlovi, možná větší zápal a to že si bude rozumět s Nezmarem, hádám že fotbal vyznávají podobný a všechno bude záležet na kádru (překvapivě)

Přesně Pavelku s Peškem bych čekal a doufám že přijdou ještě, pak nevím, Pulky? by to oproti Kulenovičovi byl asi upgrade

Reagovat
Imos

problém je, že celá obrana se v létě bude pravděpodobně měnit, tam je těch hostování požehnaně

Reagovat
skat

Krom Mariose, jsou všichni tři stopeři na hostování ( Chaluš, Plechatý, Prebsl). Plechatému v létě končí na Spartě smlouva, tak doufám, že se ho podaří přesvědčit, aby podepsal tady. To bych viděl jako velké plus, pokud by se dokázal dá takový plat těm nechtěným z S+S, aby tu chtěli zůstat a nechodili do PL, HUN, atd.... Pokud by se podařilo podepsat i Prebsla, se kterým se v SKS taky asi nepočítá, tak by byla obrana vlastně vyřešená a potřeba by byl jeden pořádný stoper. Potom už tu jsou na hostování jen Žambůrek a Horský. Co potřebujeme, je gólový útočník. Proč jsme teď v tabulce tam, kde jsme, krásně zdokumenoval na Slavii Kulenovič proti Staňkovi.

Reagovat
Imos

podpis Plechatýho by byla naprostá pecka, to si taky přeju. Prebsla možná, ale tam bych zase čekal nějaký předkupní právo a pořád bychom potřebovali 4. stopera a Chaluše nechat ve Švédsku

Horskýho bych nechal jiným a nevím jaká je šance, že bychom koupili Žambůrka to by bylo taky super.

S útokem souhlas, být místo Kulenoviče třeba Pulkrab tak věřím, že mu to tam bude padat lépe

Sečteno podtrženo bych rád viděl Plechatýho, Pavelku, Peška, Pulkraba, Žambůrka a ještě nějakýho stopera a asi i beka za Fukalu (nevím jestli na to třeba Hudák má)

Reagovat
Kucka

Reagovat
lampas

Reagovat
insane

Reagovat
Imos

Reagovat
Selänne

Reagovat
Jordi Alba

Důstojně. Snad pokaždý, co jsem tam za poslední 2 roky byl, byla návštěva vyloženě trapná a ubohá.

Reagovat
insane

Však jsem to tak myslel, že to má do důstojnosti daleko.

Reagovat
lampas

Poslední léta byla deklarovaná ambice ze strany klubu umístění do 10. místa. Dále přišla naprosto ponižující submisita vůči pražským klubům (zvláště Slavii) a naprosto nulová marketingová práce s fanoušky. Vzhledem k tomu, jak brutálně šla poslední léta nahoru cena lístků, tak si prostě obyčejný člověk musí některé kratochvíle odpustit a v konkurenci hokeje/divadla/kina/výletu je víkendový výdaj litr+ (za rodinu) za dívání se na farmu Slavie bez ambic poněkud vysoký.

Já každopádně chodím na Slovan rád a stále. Pokud je nízká návštěva, tak je aspoň malá fronta na pivo a klobásy. Pokud přijde totiž na stadion více jak 3k lidí, tak bufety absolutně zkolabují a na vstup na stadion čekáš deset minut.

Reagovat
Lemond Laws

OT: dresy repre spekulace

https://twitter.com/dresblog_cz/status/1770804956297118130

Ach jo, nuda nuda šeď šeď... už se na tu pumu vyserte

Reagovat
Lemond Laws

Bohužel teda asi né ani spekulace.. ale jenom to ještě neni ofiko vydaný. Ale mělo by to tak být

Reagovat
Greny

3 minuty v malovani

Reagovat
Nuno čomes

Mě spíš jako napadá, kdo to tam mohl dopustit? Jedeš na Euro a budeš hrát v tomto?

Reagovat
Jordi Alba

Ani Puma asi nevěřila, že to Euro uděláme.

Reagovat
Lemond Laws

Vždyt Puma už několik let všem repre úplně stejný dresy a jenom mění barvy ne?

Reagovat
thewall

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Manik...

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Nuno čomes

Nee.. Ten bílý, to je jako co? A ten barevný pruh kolem krku vypadá opravdu skvěle

Bída

Reagovat
Lemond Laws

Co kurva ten pruh na zádech spíš?

Reagovat
mistr129

Reagovat
Remt

Ten pruh na zádech, nad tím teda zůstává rozum stát

Reagovat
ratusek

to je něco příšernýho

Reagovat
Pablos

Nuda no …se asi dalo čekat.

Reagovat
Salfovic

Ta čára na zádech je naprostej hnus.

Reagovat
Lemond Laws

To je jak když to tam zapomněli z jiného projektu

Reagovat
Kucka

Už léta si chci koupit repre dres a každý rok doufám v nějaký povedený design, ale tvl vždyť to je pořád stejně o ničem a bez nápadu.

Reagovat
Blasphemer

Kdyby to nechali udělat Lidl, tak to bude vypadat líp. Humus.

Reagovat
Lemond Laws

O to víc je škoda, že nemáme adidas nebo nikde, kde se teď předhání, kdo udělá modernější dresy a moc se mi to líbí

Reagovat
kilobyte

Měli v Lidlu slevu na pyžama?

Reagovat
Lemond Laws

Klasickej dárek za nákup nad 1500 no...

Reagovat
r.mrazik

tyhle dresy snad nikdo nekupuje dobrovolne

ty se daji dostat leda jako sponzorsky dar nebo tak...

to je hrozna bida,jako kazdy rok a ukazuje to,jak na to vsechno FACR totalne sere

Reagovat
Lemond Laws

Otázka opět jestli to FAČR může teď ovlivnit nějak.. Asi nikdo moc nevíme jak jsou ty smlouvy s Pumou nastavený. A jak jsem psal výše, tak ty dresy jsou několik let všechny stejný atd..

Tak otázka jestli mají páku říct: je to humus, udělejte něco jiného a nebo to prostě "musí" nějak příjmout

Reagovat
r.mrazik

Neříkej, že nedostanou třeba nějaké varianty.

Každopádně puma je šílená a facr musí bokem dostávat prachy, že mají stále smlouvu.

Však je to směšný, jak je to špatný

Reagovat
Maximm9

Mne prijde, ze nase repre ma stejne dresy uz 20let, jen se zmeni treba barva limce a hotovo

Reagovat
JarousFCB

Místo Scanii státní znak a pohoda

Reagovat
HunterRomario

Stadion u Nisy by se měl vrátit k tradičnímu názvu "Pod chudobincem". Tento krok přinese vlnu nostalgie, ale bude taky symbolizovat návrat k hodnotám, které Liberec formovaly. Se staronovým názvem se fanoušci jistě rychle ztotožní.

Reagovat
jsemdement

Když mi dá mega za měsíc, já mu dám titul do tří let. Ale na to nemá koule.

Reagovat
Pablos

Však už je Mgr.

Reagovat
jsemdement

Tohle není žádná Plzeň, já mám kvalitní papír.

Reagovat
Salfovic

I co do něj.

Reagovat
jsemdement

Suchej hajzl to rozhodně nebude.

Reagovat
exse

Pro Kaniu je to super deal, zadarmo dostat takovej klub je naprostá pecka, navíc to stihl ještě v době, kdy ten sešup není tak velkej a je pořád v podstatě na co navazovat. Otázka je, jestli si to nemaluje až moc růžově, aby se nestřetl s realitou jako Křetínský, Brabec či Paukner.

Určitě se mu povede zvednout návštěvnost a obecně zájem o klub, stejně tak čekám že se pomalu začne zlepšovat kádr a s tím snad i postavení v tabulce. Ale prostě vstupovat do toho s tím, že se musí hrát co 4 roky poháry je dost velký riziko, protože to z velké části stojí na štěstí. A tím, že ten jeho finanční polštář není tak velkej, tak se klidně může stát, že za 5 let nastanou problémy. Ale minimálně rok teď bude velmi zajímavej, což je pecka.

Reagovat
Imos

zas pokud se podíváš na tu situaci pod top 3 tak to nejsou nereálné ambice, kdyby se letošek neodpískal tak taky to čtvrtý místo atakujeme úplně v pohodě

Reagovat
Dejvak69

Je pravda, že nemá tak velký polštář, přesto vše souvisí se vším -> větší návštěvnost a zájem o klub jak médií tak lidí=možnost nějakého nového sponzora, pokud se bude jednat se současnými sponzory lépe a na úrovni a ne jak teď = prodloužení spolupráce, případně i třeba lehké navýšení peněz. Navíc pár vazeb určitě má, tudíž třeba by mohl nějak přesvědčit někoho téže o investici. Otázka jak se to vše vyvrbí, ovšem takhle se nějaké finance po pár korunách dají najít.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Losinho

Začátek cesty do ligovýho suterénu.

Reagovat
Uwe háže buly

Taky si myslím, že si dlouhodobě nepolepší. Možná zvedne návštěvnost díky lepšímu přístupu k lidem a lepšímu pr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele