Kalouda: Všichni byli strašně milí

09.02.2008, 14:35
Rozhovory
Nezapomenutelné zážitky si odvezl z prvního srazu seniorské reprezentace talentovaný český záložník Luboš Kalouda. Jediné, co mu zkazilo náladu, byla smolná prohra v přátelském utkání s Řeckem, ve kterém odehrál celých devadesát minut.

Jaké máte pocity ze své premiéry v národním dresu?
Pocity mám jedině nádherné, ale trošku je kazí prohra, která si myslím nebyla podle průběhu zápasu spravedlivá. Jsou to pro mě obrovské zkušenosti do budoucna, zahrát si se všemi těmi hráči.

Byl jste před zápasem nervózní?
Samozřejmě, že jsem byl trochu nervózní, než jsme šli na hřiště. Řekové už měli rozběhnutou soutěž a my jsme teprve v přípravě. Ale jak jsem dal jednu, druhou nahrávku, tak to ze mě spadlo a snažil jsem se hrát co nejlíp.

Odehrál celých devadesát minut, zahrál jste si na dvou postech, byl jste spokojen se svým výkonem?
Se svým výkonem jsem byl v celku spokojen, ale pořád je co zlepšovat. Pro mě to byla obrovská zkušenost do dalších bojů. Pár situací jsem mohl vyřešit daleko lépe.

Hrálo se vám lépe na pravém kraji zálohy, nebo ve středu?
Jelikož v klubu v poslední době nastupuji většinou na postu pravého záložníka, tak se mi na tomto postu hraje nejlépe. Ale v prostředku mi to taky vyhovuje, tam se zase více dostanu do hry a do zakončení.

Sám jste si v zápase vypracoval jednu gólovou příležitost, a to když jste šel na gólman Chalkiase ze strany, střela vám ale nakonec nesedla. Litoval jste této nevyužité příležitosti hodně?
Ano, to je právě ta příležitost, kterou jsem měl vyřešit lépe... Počkal jsem si, jestli na mě obránce vystoupí, ale on ustupoval, tak jsem si řekl, že to vezmu na sebe a pokusím se zakončit, ale bohužel střela mi nesedala. Je to o štěstí a já ho v tu chvíli bohužel neměl.

Rozhodující gól Salpigidise padl z ofsajdu, mrzela vás prohra v tomto neoficiálním zápase hodně?
Mrzela mě, jelikož jsme si nezasloužili prohrát, podle průběhu zápasu by více výsledku slušela remíza.

Kvůli nemoci na Kypru reprezentaci netrénoval Karel Brückner. Proto tým v úterním zápase vedl asistent Petr Rada, jak na vás zapůsobil? Umíte si jej představit jako hlavního kouče?
Pan Rada je zkušený trenér, takže tam žádný problém nebyl...

Hvězdy jako Jankulovski nebo Rosický na soustředění vůbec neodjely, kdo z nominovaných hráčů na vás udělal nejlepší dojem?
Všichni kluci jsou úplně super, takže jsem si sraz pěkně užil. Nikdo si tam na nic nehraje, ba naopak. Na to, co kluci už dokázali, byli všichni strašně milí.

Co na váš první zápas v národním drese řekli vaši blízcí? Dostal jste hodně zpráv s blahopřáním?
Ano, od mých nejbližších a kamarádů jsem dostal spoustu smsek a moc mě potěšily, protože mě vždycky zahřeje na srdíčku, když vím, že mám kolem sebe tak skvělé lidi, kteří mě mají rádi a já se snažím jim dělat radost na hřišti.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I když takoví Suchý, Mazuch, Kúdela, Petr, Pekhart, Střeštík, Fillo, Holek či ˇv neposlední řadě Šimůnek jsou také obrovským příslibem pro budoucnosta fotbalu v Naší drahé zemičce....

Reagovat
alegre

Ale to by museli dostat příležitost! Zatím to vypadá tak, že jednou bude hrát Domov důchodců...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeháněj, na Kypr jich jelo docela dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele