Kaká získal další prestižní cenu

13.12.2007, 17:50
Aktuality
Brazilec Kaká z AC Milán vyhrál další prestižní cenu. Po zisku Zlatého míče ho čtenáři prestižního časopisu World Soccer zvolili nejlepším hráčem uplynulého roku. Kaká zvítězil drtivým způsobem – získal přes padesát procent hlasů.

Na druhém místě skončil Lionel Messi z Barcelony, třetí se umístil Cristiano Ronaldo z Manchesteru United. U čtenářů World Socceru tak bodovala stejná trojice, jako v anketě o Zlatý míč. Novináři oslovení France Footballem jen udělili stříbro Ronaldovi a bronz Messimu.

Mezi čtenáři amerického časopisu Kaká jasně dominoval, když získal hned 52,8 procent všech hlasů. Stal se teprve druhým hráčem, který v šestadvacetileté historii ankety padesátiprocentní hranici pokořil. Před ním to dokázal pouze Michel Platini v roce 1984.

Kaká tak letos zatím jasně vládne mezi fotbalisty. A to je ještě horkým kandidátem na další individuální trofej – vítěz ankety FIFA o nejlepšího hráče světa, ve které hlasují reprezentační trenéři, bude zveřejněn na konci roku.

Anketa World Socceru se týkala klubových trenérů a čtenáři volili také tým roku. Nejlepším celkem světa byl zvolen Irák, který senzačně triumfoval na mistrovství Asie. Nejlepším trenérem roku pak čtenáři určili Sira Alexe Fergusona z Manchesteru United před Juande Ramosem (Sevilla/Tottenham) a Carlem Ancelottim (AC Milán).

Autor: Radim Šantrůček / eurosport.yahoo.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pristi rok to bude leo messi,ole barca

Reagovat
sansiro

příští rok bych viděl Golden Ball na Zlatana a vše se bude podle toho odvíjet,,,

Reagovat
plechi

Příští rok to bude RAÚL

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

fuuuj Zlatana nikdy...Messi souhlasim

Reagovat
satan_666

souhlas,taky nesnasim toho zlatana,naopak Messi je ted opravdu nej

Reagovat
smazaný uživatel

ano milujte si volebalistu

volebalista je fakt dobry ale pre mna zostane asi este dlho veloebalistom.. mozno ma presvedci o tom ze to bola iba vynimka..

naj za minuly rok bol KAKA druhy Ronaldo a messi za minuly rok a ztreti ale najma kvoli zraneniam ak bude hrat tento rok cely vyborne a vyhra LM mozno ziska tie ocenenia ale volebalista by sa mal zmenit z rozmaznaneho a neferoveho Maradonu na cisteho kaku

Reagovat
smazaný uživatel

Zde se dají pouze použít slova bývalého vynikajícího trenéra Tomáše Pospíchala-fotbal nemá logiku

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry,ale dovol abych použil sva slova,,Tvoje tvrzeni nema logiku,,vubec nechapu jak to mysliš?:) njoumo....

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si zacal na fotbal koukat od sezony 2007/2008.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele