KAKÁ - BRAZÍLIE A MILÁN

19.12.2004, 22:33
Aktuality
Je mu 22 let a svět mu leží u nohou. Tedy ten fotbalový. Jo a pak taky ten plný obdivovatelek, které v něm vidí nejen vynikajícího fotbalistu. Vlastním jménem Ricardo Izecson Santos Leite, narodil se 22. dubna roku 1982, a již se může pyšnit ziskem titulu mistra světa a Scudettem italské fotbalové ligy...



Tento ofenzivní záložník přišel do Itálie v létě roku 2003 a od začátku dal jasně najevo, že je nejen velkým talentem, ale že také dokáže skloubit brazilský temperament spojený s fantazií a evropskou taktickou disciplínu. A to vše doplňuje pracovitostí, nápaditostí, schopností nejen přesným pasem uvolnit spoluhráče, ale také tvrdou střelou ohrozit branku soupeře. Má prostě vše, co potřebuje geniální fotbalista. V roce 2001 startoval na mistrovství světa juniorů, o rok později již nastoupil ke svému prvnímu reprezentačnímu startu za "A" tým a hned získal titul pro fotbalistu nejcennější. Dále nastupoval pravidelně za mužstvo do 23 let a dnes již je neodmyslitelnou součástí reprezentace v boji o postup na MS 2006, ač nebyl povolán ke startu na Copa América.

Jeho první fotbalové kroky vedly do São Paula, za které hrál 3 roky, nastoupil v 56 zápasech a vstřelil 22 gólů. Smlouvu měl sice až do roku 2004, ale když za něj AC Milán v červnu nabídl 8,5 miliónů eur, dostal k přestupu povolení. Ale nebylo to tak jednoduché, všemu předcházelo několik měsíců jednání plných spekulací. V prvním roce svého působení v AC Milán potvrdil naděje do něj vkládané, hrál pravidelně v Lize mistrů, v té italské dal 10 branek a výrazně se podílel na zisku titulu. A zajímavost na závěr tohoto představení jednoho z nejlepších fotbalistů současnosti: jeho první dotek míče v kvalifikace na MS 2006 proti Kolumbii znamenal gól Brazílie...

Kaká se stal v Itálii velice rychle oblíbeným fotbalistou a jeho výkony a velký podíl na zisku Scudetta mu popularitu jen zvýšily. A letos si milióny jeho příznivců na celém světě mohou po každém zápase přečíst, že Kaká byl zase nejlepší. Ale on sám je velice opatrný v úsudku. V době, kdy AC Milán šlape Juventusu na paty v Serii A a postupuje bez problémů také v LM, má neustále před očima loňské vyřazení v nejprestižnější evropské soutěži od Deportiva La Coruňa. Sám o odvetném zápase, který AC prohrálo 0:4, říká: "Toto utkání ve Španělsku bylo pro nás obrovskou lekcí v tom smyslu, že jsme si uvědomili jednu věc: každé utkání končí až po závěrečném hvizdu rozhodčího a vyhrát v prvním zápase 4:1 ještě neznamená postup do dalšího kola! Máme dnes velký tým, který se uchází o mety nejcennější, ale trofeje se nezískávají bez usilovné práce. Byla to tvrdá lekce, ale znamenala poučení!"



A vypadá to, že Kaká nemluví do větru. Postup do osmifinále Ligy mistrů, jen čtyřbodová ztráta na vedoucí Juventus v italské lize, to vše svědčí o vynikající formě, ale také psychické odolnosti. Kaká pokračuje: "Hrajeme opravdu dobře, daří se nám. Jen v té lize bych raději náskok držel a ne dotahoval. Ale budeme o titul bojovat až do posledního kola a myslím si, že letos máme tým na zisk jak Scudetta tak poháru za první místo v LM. Máme nejlepšího fotbalistu a držitele Zlatého míče Andrije Ševčenka, máme neustále se lepšícího Hernána Crespa, nezapomeňte na brzký návrat Fillipa Inzagiho, a jsem zde také já s troškou do mlýna! Strach ze soupeřů? Ne, ten opravdu nemáme. Jen respekt, ten musíme mít, Deportivo se opakovat nebude!"

Kaká je v Miláně spokojen, právě tak, jako s rolí, jakou hraje na zeleném trávníku: "Je to něco fantastického, hrát jakousi spojku mezi zálohou a útokem. Baví mě zatáhnout míč, dostat se do blízkosti branky, uvolnit spoluhráče, nebo sám vystřelit!" A kdo jsou jeho největší kamarádi v mužstvu? "No samozřejmě moji krajané z Brazílie, ale také se Ševčenkem vycházím velice dobře. Ale ono je to vlastně jedno, jsme vynikající kolektiv, táhneme za jeden provaz!"

Kaká má také jednu zálibu a tou je golf. "Naučil mě to Ronaldo a můžu vám říci, že tento sport mě chytil! Nehrát fotbal, budu mistrem světa v golfu!" Velkou zálibu našel v muzice, ale kdo z Brazilců ne? Doslova vášní je pro něj pak "gospel". Když slyší tóny tohoto hudebního žánru, je k neudržení. Právě tak, jako na hrací ploše...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*

Jeden z naj futbalistov na svete!!!

Reagovat
exmafie

Hmmm,ale mohl si zvolit jinou přezdívku...

Reagovat
smazaný uživatel

Owen je lepší

Reagovat
HOST*Brl

Reagovat
HOST*

seréé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*sansiro

At zije Kaká!!! Jen tak dal chlape... FORZA MILAN

Reagovat
Mr.Jindros

Já toho Kaku (ehm ) nemusim, ty zápasy s nim co jsem zatim viděl se skoro vůbec neprosazoval, defenziva ho úplně vymazala . Asi jsem měl zrovna smůlu.

Reagovat
jenage

owen aj kaka jsou sraci...

Reagovat
HOST*kakitka

Až budeš předvádět na hřišti tak skvělé výkony jako on můžeš si tvrdit co chceš.Teď je to na nic,protože všichni ví,že je nejlepší.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Společně s Cristianem Donim můj neojblíbenější hráč Serie A.

Reagovat
HOST*Kaka22

kaka je najlepsi fotbalista na svete potvrduje to v domacich a vo vonkajsich zapasoch ma este len 22 rokov a je uz v najlepsom klube na svete najprv hral za Sao Paolo a zrazu ACM to nevie len tak kdo hral za ACM len jeden rok a nastrielal 10golov z 30 zapasov to nespravi vela zaloznikov je jednym z mala ale je najlepsi ma toho este dost pred sebou kopa zapasov a golov let s go Kaka i am uoyr fanda FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Kaka22

podla mna je to najlepsi hrac sice som to uz pisal ale je to pravda hovori to vela ludi mohol by som o nom pisat hodiny a hodiny iba prisiuel do ACM a o chvilu vytlacil Rui Costu na stridacku je to talent dava perfektne goly a vie dobre tvorit htu a vie presne prihrat takze je to velmi dobry hrac vie to veal ludi a ten co povie ze je kaka supak tak sa nic vo fotbale nevyzna tak nech sem radsej nepise mi sa tiez nezaujimame o inych hracov tych ludi ktory sem pisu nejdeme hladat niekde kde sa da pisat o tych hracoch a nadavat im nemame to zapotrebie lebo sme nei debili ale priaznivci fotbalu fotbal je hra a nie nadavanie na hracov takzxe sem radsej ani nepiste ked vidite ze je tu Kaka tak preco sem lozite??najdite si Owena nebudem mu tu teraz nadavat nejsom debil ale fanda fotbalu asi so mnou suhl;asi vela fandov AV Milana nesta je zivy a zdravy skvele FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Jane

Myslim,ze je mlady a ma toho hodne pred sebou.Nechte ho zit.Preji mu vse nej a nejenom jemu,ale vsem klukum,kteri tenhle sport delaji.No mezi nami,ja radsi hokej,ale i dobrej fotbalek neni spatny.GO!!!!

Reagovat
HOST*Kakitka

Kaká je Bůh a netvrďte,že není,protože to umí všude a nejen na hřišti!A jeho děvka Caroline ho jen využívá kvůli penězům,ale já totak nenechám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele