Kagawa se vrátil do Borussie Dortmund

31.08.2014, 18:40
Aktuality
Shinji Kagawa těsně před koncem přestupového období odchází z Manchesteru United, kde se za dva roky nedokázal výrazněji prosadit a vrací se do Borussie Dortmund. BVB za japonského ofenzivního záložníka zaplatilo 8 milionů eur a podepsalo s Kagawou čtyřletý kontrakt...

Kagawa poprvé zamířil do Dortmundu před čtyřmi roky z Cerezo Osaka za pouhých 350 tisíc eur a prakticky okamžitě se zařadil mezi nepostradatelné hráče a opory Borussen. Za vestfálský celek stihl během dvouletého působení vyhrát dva ligové triumfy a DFB-Pokal.

Následně ale vyslyšel volání Manchesteru United a za 16 milionů eur se stěhoval na Old Trafford. Zde mu však od začátku pšenka příliš nekvetla, Rudí ďáblové hráli naprosto odlišným stylem, než byl Kagawa zvyklý z Dortmundu a také díky tomu se u ManUtd výrazněji neprosadil.

Opakovaně se tak spekulovalo o jeho odchodu, přičemž nejvíce převládala varianta s návratem do žlutočerného dresu, kde zažil Kagawa doposud nejlepší roky své kariéry. "Už když jsem odcházel, tak jsem řekl, že kapitola s názvem Dortmund pro mě ještě není uzavřená," řekl Kagawa. "Chtěl jsem si vyzkoušet Premier League, ale nyní jsem rád zpátky," doplnil.

Autor: Jiří Vojík / bvb.de

Komentáře (321)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele