Kádr Žižkovských prochází změnami, přišli dva Slováci

25.07.2011, 14:06
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to je uz opravdy spatny kdyz se nakupuji takovi hraci do ceske ligy,navic ze 3. ligy.. tech prestupu sem si vsiml vic za posledni dobu,dokonce aji ve sparte,vseobecne ceskej fotbal de od roku 2005 do řiti..

Reagovat
honziss

Většina posil přichází pod pražskou televizní věž na roční hostování

A to je přesně to, proč česká liga nemá kvalitu. Tým postoupí do první ligy, nabere kupu podprůměrných hráčů, které odložily prvoligové kluby, pár hráčů z druhé ligy, všechno na hostování a pak jen doufají, že třeba se udrží. Žádná koncepce, skauting, nic. A není to jen Žižkov, loni Ústí, předtím Kladno... A mohl bych pokračovat. A bude to pořád stejné. Proto říkám, sestřelit počet týmů v lize na 10. To bude bohatě stačit.

Ale celkově tady v Česku to nefunguje tak, jak ve vyspělých fotbalových zemích. Tým hraje 30 ligových zápasů, do toho cca 2-6 zápasů v poháru a na to potřebuje kádr, který má aspoň 25 hráčů. Kluby si drží v kádrech průměráky, které pak jen každý rok pošle na hostování. Viz právě Zapalač z Baníku, tomu je už 24, v Baníku žádnou šanci nedostal a ani nedostane, protože na to prostě nemá, ale Baník si ho pořád drží.

Reagovat
naheCZ

já bych ten počet prostě nesnižoval ať to je jak to je naši ligu nespraví snížení počtu týmů, ale peníze, protože naše kluby nemají dost peněz a pak to vypadá jak to vypadá....co se týče těch hostování tak v tom souhlasím je to strašný. I kdyby se teď nějak zázračně udržely v první lize, tak se jim celej kádr rozpadne, protože se hráči vrátí do svých mateřských klubů, jen málo hráčům se hostování prodlouží a s čím budou hrát další sezónu? zase znova s kompletní jinou jedenáctkou?

Reagovat
honziss

Peníze, a kde je chceš sehnat? Když se sníží počet týmů, tak se kvalita bude soustředit do menšího počtu týmů. Je nasnadě, že se zvýší úroveň ligy, což by přitáhlo sponzory a tím i peníze. S 16 týmy v lize tady pořád budou týmy jako Kladno, Ústí nebo Žižkov. Tímhle naše liga ohromně strádá a půjde kvalitativně ještě dolů.

Reagovat
naheCZ

sponzoři, bohužel těm se nechce investovat....hold se na ty týmy bude muset zvyknout jednou nás třeba nějaký tým překvapí a bude hrát dobře

Reagovat
honziss

Dobrý systém by byl takový, ve kterém by v první i druhé lize bylo po deseti týmech. Hrálo by se systémem každý s každým 4x. Z první ligy by postupoval a sestupoval jeden tým, z druhé ligy by pak sestupovaly dva týmy. Třetí liga by byla rozdělena na dvě divize, západ a východ, každá by mohla mít taky po 10 týmech a z každé by postupoval jeden tým do druhé ligy.

První a druhá liga by byly plně profesionální. Mohla by být i třetí, ale nevím nakolik to je možné v našich podmínkách. Posun je aspoň to, že za dva roky (?) se vytvoří liga rezerv.

Ale to je stejně jen teorie, nikdo se k tady tomu kroku neodhodlá. Spíš čekám, že nějaký trouba přijde s návrhem rozšířit ligu na 20 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ve hře je i ta možnost Česko-Slovenské ligy, kde by, řekněme, bylo 10 Českých a 6 Slovenských klubů, nebo varianta s 14 týmy. Myslím si však, bohužel, že se ještě pár let nic měnit nebude. Ono taky přejít na systém, třeba jako navrhuješ Ty, by vůbec nebylo jednoduché, ačkoli se mi osobně ta varianta líbí. U nás ale taky asi bude problém v přípravě, kluby hrají mnohem méně zápasů než v jiných ligách, přesto se často (třeba po Evropském poháru a nepovedeném zápase v lize) vymlouvají na únavu atd...a přitom šířka kádru je srovnatelná, navíc je v tomto "alibismu" podporují často i novináři a "šiřší veřejnost". Asi bude někde chyba, přece profesionální hráč, který za to navíc bere velmi nadstandartní plat, si nemůže stěžovat, když odehraje cca 40 zápasů v sezoně

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu si všimni, že toto dělají kluby, které jsou chudé jak kostelní myš, viz. Kladno, Ústí a Žižkov, prostě jim nic jiného nezbývá.

Ohledně Baníku, tady už je marný cokoliv komentovat, vláčou Markoviče všude možně po republice až ho ztratí úplně ale tragédy si nechávaj

Reagovat
honziss

Ano, jsou chudé, v tom případě nemají co dělat v první lize. A i proto bych byl rád, kdyby se počet účastníků ligy snížil.

Jinak k Baníku: evidentně je v tom klubu něco shnilého. A teď nemluvím o Peterovi, protože tohle není v jeho kompetenci. Přijde mi, že v Baníku občas nedokáží rozeznat rozdíl mezi talentovaným hráčem a netalentovaným hráčem. Dávat šanci odchovancům jenom proto, že to jsou odchovanci je hloupé a držení jeho práv, jako v případě Zapalače, je ještě hloupější. Já sice Baník nesleduju nějak moc, ale co jsem se díval na podobu ligového kádru, tak musím říct, že nejsem přesvědčen, že všichni, kteří jsou na něm napsaní, na to mají (mluvím o odchovancích). Hlavně, že čítá 29, slovy dvacet devět, hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

tam to kurví všeuměl Werner, hlavně ve sportovním managmentu

Reagovat
smazaný uživatel

Není to náhodou Verner? Nějak se v těch jeho véčkách ztrácím.

Reagovat
smazaný uživatel

čeče, je to možný, někdy je s V, jindy zas s W

Reagovat
smazaný uživatel

Žižkov hlavní kandidát na sestup

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

něco se ti nezdá?

Reagovat
fabec1222

na testech tam byl i Petr Papoušek,takže s nim to nedopadlo?

Reagovat
exse

Bohužel ho nechtěli, přál bych Papenovi aby si zakopal ještě v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Pletu si tě s někým, nebo jsi to byl ty, kdo se poněkud nevybíravě vyjadřoval na adresu slovaňáckých veteránů? Mimochodem, co říkáš tomu, že Šilhavý zřejmě počítá s Nezmarem jako se středním obráncem?

Reagovat
Josifek

Žižkov je pro mě hlavní adept na sestup, docela bych si na to i vsadil a dost možná to i udělám..

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel ...díky bohu by tam mohla spadnout konečně Příbram.

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram každopádně už, ale jeden z Pražských klubů rozhodně taky, nejsem nějaký fanatický "antipražák", ale mít téměř třetinu klubů v lize z jednoho města mi nepříjde nejlepší. Mohl by tam postoupit Zlín/Brno a Jihlava/Opava

Reagovat
smazaný uživatel

Brno se vrátí bez problémů (přirovnal bych to Hertě Berlín v loňské sezóně), pak bych to přál Jihlavě neboť jsem z Vysočiny. Jinak Zlín a Opava momentálně na postup asi nemaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně mám dost obavy o Baník letos, nevypadá to vůbec dobře. Někdy mi připadá, že jediným cílem toho Petery je klub dostat z Bazalů, aby tam mohl rozvíjet své developerské projekty, chtělo by to nějakého majitele - srdcaře, který je z regionem spjatý a na Baníku mu záleží

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě chceš mecenáše co v klubu bude utápět miliony. A to já bych u svého týmu určitě nechtěl, nechtěl bych nějaké Shity, na takovej klub bych nikdy nechodil

Reagovat
smazaný uživatel

Říkal jsem snad něco takového? Nejde mi o to, aby tam někdo "rval" miliony, ale o to, aby těm dotyčným na Baníku záleželo - to znamená především REKONSTRUKCE Bazalů, na které by se majitelé domluvili z městem. Stavět nový stadion je momentálně nereálné a s stěhování do Vítek je rád pod pás všem fandům. Jednoznačně nejlepší i nejlevnější varianta jsou Bazaly, ale to právě Petera nechce

Reagovat
smazaný uživatel

na to jsi přišel až teď?

Reagovat
smazaný uživatel

Né, mám ten pocit už delší dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Bojim se, ze dokud tam je Starka tak nesestoupi...

Reagovat
smazaný uživatel

s takovym množstvím hostovaček udržení také nevěřim

Reagovat
smazaný uživatel

Žižkov nesestoupí a to zejména díky tomu, kdo je trénuje! Pulpit je svéráz, trochu blázen, hodně tvrďák, ale taky trenér, kterej umí pracovat s podceňovaným kádrem. Záchranu ukope, o to strach nemám. A posily zase až tak nekvalitní nejsou.

Lafrance na ligu bezesporu určitě má, měl na ni už když hrál nve Slavii a od té doby šel herně nahoru, Bartl s Folprechtem jsou taky solidní. Mach z MB již pod Pulpitem hrál a v té době hrál hodně solidně, dle mě hodně lidí překvapí, Nestorovski byl jedním z nej hráčů ze Slovácka!

Resumé - pokud budou chodit výplaty včas, tak ligu (záchranu) určitě ukopou

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo teda podle tebe spadne?

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla a Dukla. Myslim, ze uz to neustoji Pribram (bohuzel) a doufam, ze dolu spadne i Dukla Praha, ktera ma sice velmi solidni financni zabezpeceni, ale Kozel neni koucem ke hre o zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

no ale kádr má Dukla lepší...a Pulpit zas není kouč pro ligu..

Reagovat
smazaný uživatel

No ja bych zase neprecenoval kadr Dukly, nemyslim si, ze by meli nejak extra navrch! Maji hodne solidni financni zabezpeceni, ale kvalita kadru dle me tomu prilis neodpovida. Myslim si ze Zizkov posilil lepe. A Kozel neni urcite kouc pro boj o zachranu, oproti tomu Pulpit je dle meho nazoru hodne podcenovanej. Od nekolika hracu jsem na nej slysel "spinu", ale na druhou stranu jsem taky od nekolika hracu slysel, ze Ti, co si na ne stezuji, jsou jen lini lemplove, kteri nejsou ochotni akceptovat jeho treninkove davky a prisnost

Reagovat
smazaný uživatel

no já jsem převědčenej, že kádr Dukly je lepší...a k tomu Pulpitovi...podceňovaný...to bych neřekl...vždyť nic pořádnýho nepředvedl...v lize si ho pamatuju jen v Olomouci a myslim, že to zrovna byla dost bída

Reagovat
smazaný uživatel

Pulpit - ano, v lize pouze v Olomouci. A v jake situaci? Po kom tam nastoupil? Kolik casu mel na pripravu? Po kom prevzal kadr a v jakem stavu? Zkus si dohledat info (odpovedi na tyto otazky) a uvidis.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel? Spíš přejme si to !

Reagovat
deiw

, to mám nejradši takovy týmy

Reagovat
smazaný uživatel

Ivánku kamaráde je to pojištěný?

Reagovat
AjaxFans

Ilja je celkem simulant,na to,že byl největším talentem makedonské ligy,tak to zatím neukazuje

Reagovat
Robbie

Pulpit jeden z nejhorších trenérů divím se že postoupili

Reagovat
smazaný uživatel

Tvuj koment je spíš jeden z nejhorších!

Reagovat
Robbie

hroznej betonář

Reagovat
smazaný uživatel

Betonar? Pulpit? Ti j.be? :-)

Reagovat
Robbie

se podívej co minule hrál než šel na Žižkov

Reagovat
fabec1222

1.Sparta

2.Jablonec

3.Plzeň

4.Boleslav

5.Teplice

6.Olomouc

7.Slavia

8.Liberec

9.Hradec

10.Slovácko

11.Bohemians

12.Budějovice

13.Příbram

14.Žižkov

15.Ostrava

16.Dukla

Reagovat
smazaný uživatel

1. Plzeň/Jablonec

2. Plzeň/Jablonec

3. Boleslav

4. Olomouc

5. Sparta

6. Liberec

.

.

.

14. Ostrava

15. Dukla

16. Žižkov

Reagovat
goodbay

ač mistr může být znovu Plzeň, tak nevěřím tomu, že bude Sparta až 5. To by musela mít krizi jak asi před 6 lety, ale tehdy to taky bylo díky úzkému kádru a velmi špatné obraně. Pak v zimě přišel Řepka a už to bylo lepší a obrana je ve Spartě to poslední, co by měla nevyrovnané výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

když jsme u té obrany, tak Hoheneder odehrál za KSC 2x celých 90. minut a odnesl si hodnocení 5,0 a 4,0 (nutno ale říct, že se hrálo proti týmům, které pomýšlejí na postup - Duisburg a 1859+1 München)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tam zůstane Chovanec, budou dál hrát tragický fotbal a páté místo rozhodně není nemožné, kádr mají možná i na 3. místo, ale...

Reagovat
goodbay

To jo, ale 3. místo je minimum čeho by měli dosáhnout. To se s tebou klidně vsadím

Reagovat
smazaný uživatel

16. Olomouc (-30 bodů) doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka Žižkov, vzhledem ke své finační situaci, moc jiných šancí nemá, než zkoušet hráče na hostování. Uvidíme, jestli to bude na udržení v GL stačit, rozhodně jim sestup nepřeji. Je to historicky tradiční klub, který ale momentálně neprožívá nejlepší období (jako už tolikrát ve své bohaté historii).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele