K postupu budeme potřebovat zázrak, připouští Garde

04.04.2014, 14:57
Aktuality
Hodně blízko do semifinále Evropské ligy má po včerejšku Juventus, který si odvezl z Lyonu jednobrankovou výhru a v odvetě příští týden bude mít všechny trumfy ve svých rukou. To připouští i trenér francouzského celku Rémi Garde, podle nějž bude jeho tým potřebovat zázrak...

Na Stade de Gerland se dlouho hrála vyrovnaná partie a Olympique byl favoritovi z Itálie vyrovnaným soupeřem, solidní bezbrankovou remízu ale nakonec neudržel. Sled chyb domácí defenzivy potrestal pět minut před koncem vítěznou trefou Bonucci.

"Ano, odvetný zápas bude složitý. Moc jsme chtěli udržet čisté konto. Jsme zklamaní, ale věděli jsme už před utkáním, že Juventus je jedním z nejlepších týmů v Evropě. Jsem ovšem spokojen s tím, co moji mladí hráči dnes večer předvedli," uvedl po zápase Garde.

"Měli jsme v prvním poločase lepší příležitosti, ale víme, že když na takovéto úrovni šance neproměníme, je to potom těžké. Myslím si, že v odvetě budeme potřebovat zázrak, abychom vstřelili dvě branky. Pro mé hráče to ale je vynikající zkušenost, je to jako kdybyste hráli sto zápasů v jednom. Pokusíme se myslet pozitivně a jet do Turína s cílem to otočit," dodal trenér aktuálně pátého mužstva Ligue 1.

Jeho turínský protějšek Antonio Conte byl pochopitelně spokojený, radost mu udělala dobrá fyzická připravenost jeho svěřenců. "Nikdy jsem si o fyzičku nedělal starosti, protože tento tým vždy pracuje tvrdě, ačkoliv už v této sezóně odehrál spoustu zápasů," uvedl pro Sky Sport Italia bývalý záložník Staré dámy, na jejímž stadionu se v květnu odehraje finále této soutěže.

"Dnes to nebylo snadné, protože Lyon nás po celém hřišti dobře pokrýval. V takových situacích musíte doufat, že se vaši hráči budou prosazovat v situacích jeden na jednoho. Ve druhém poločase Lyon ztratil intenzitu, my jsme se lépe pohybovali a vytvořili si několik šancí. Vítězství je to zasloužené, ale víme, že jsme ještě ničeho nedosáhli," dodal Conte.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (28)

Přidat komentář
Pinturicchio

Než přišli na hřiště Vuco a Seba, tak hráli slušně a klidně mohli jít do vedení oni. Ted už to budou mít v odvetě zatraceně těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Chjo, PJ / Kily, zabanujte už tohodle pakoně.

Reagovat
Gryphonheart

přidávám se k žádosti

Reagovat
Pinturicchio

Petice za ban pro Mrmleho.

Reagovat
Airus

ty jeho "konstruktivní" komentáře už ani nejsou vtipný. On snad jenom čeká až něco napíšeš

Reagovat
Pinturicchio

Jj, poslední dobou je to z jeho strany větší a větší křeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Za tvoji hloupost?

Reagovat
Pinturicchio

Jj, moji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radikal

Ban na Tebe, diskriminace fanoušků Chelsea!

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že tam měli takový náznaky a záblesky, jinak jsem věřil, že to Juve má ve svých rukou. Seba zahrál slušně, Mirkovi se moc nechce běhat či co, ale nedivím se v tom podržení balonu zády k bráně je fakt famozní. Na Pogbovi bylo vidět, že se chce doma ukázat, ale takovej normal výkon no. Asamoah výbornej, ten se mi fakt líbil včera. Isla s Marchisiem nic moc. Tevez nebezpečnej, průbojnej snažil se. Pirlo, ten mi poslední dobou přijde už fakt víc a víc pěší, ale takový nezištný pasy za obranu, v těch je zase pán no...

Reagovat
Pinturicchio

Jj, spíš pološance, ale třeba ten lob z malého vápna, to bylo hodně nebezpečný. S hodnocením hráčům vesměs souhlas, ... Vucovi se nechtělo běhat nikdy ... a Andrea poslední zápasy průměr, což se při jeho věku a fázi, ve které letošní sezona je, dalo chápat, ale mně strašně pije krev s tím machrováním a zbytečnýma ztrátama. Momentálně bych radši viděl v základu Claudia.

Reagovat
smazaný uživatel

U toho lobu bylo vidět, v první chvíli, jak se Buffon lekl. Ale Briand taky neni moc pohotovej, i když to měl na dlouhou, dalo se to dát. Jinak ten Pirlo, podle mě je to hodně o řízení tempa hry, to "machrování" . Takhle daleko nevidím no. Podle mě kolikrát předržuje i aby zpomalil hru.

Reagovat
Pinturicchio

Ale to tempo se dá zpomalit i líp, než tím, že, jak v Janově tuším, ztratíš míč před vlastním vápnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to každopádně stane se no

Reagovat
Pinturicchio

I nejlepším, no, přitom s jeho přehledem by se takové věci klidně mohl vyvarovat po celou kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro něj to musí něco znamenat, PU nebo EL ještě nevyhrál. Takže si myslim, že se bude snažit se chyb vyvarovat

Reagovat
Pinturicchio

Snad budeš mít pravdu a bude pokračovat v duchu odvety s Violou.

Reagovat
Airus

Reagovat
FC Porto FC

snad postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

neměli jste vyřazovat Plzeň, když na to nemáte

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne mal dať Gomisa od začiatku, ten by im tam troška potrápil stopérov

Reagovat
Andis

Plzeň by dostala od Juventusu bůra

Reagovat
Dufan

Při výkonu jako v Lyonu určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Zázrak potřebuje Valencie, Lyon prohrál o gól, tose ještě min. do prodlloužení dotáhnout dál. Tim neříkám, že jim to přeju víc než Juventusu, jen, že titulek je přehnaný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele