K posílení jednoty země má Ukrajincům pomoci fotbal

10.03.2014, 19:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (64)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Leda by ten balon nekdo nakopnul tak, ze by doletel az do Ruska a sejmul Putina do palice.

Reagovat
JIMMY-PO

a potom by sa odrazil a sejmul tých debilov čo sa tam dosadili namiesto debila Janukoviča

Reagovat
Posledni Kovboj

jo, sem pro

Reagovat
smazaný uživatel

Drz hubu, ses akorat za saska, kterej si ani neumi zjistit, o co tam jde.

Reagovat
veikko

Tak v podstatě z našich médií se nikdo pravdy nedobéře. Naše média jsou buď prozápadní a nebo milují konspirace, takže pravdu musí normální člověk hledat mezi řádky.

Reagovat
smazaný uživatel

normální člověk a pravdu v jedné větě

Reagovat
veikko

Náhodou, pravda fakt existuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš jako bys ty věděl, co přesně se tam děje. Neví to totiž nikdo, pravda najevo jen tak nevyjde, tak se nedělej chytrým laskavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako ozbrojenci za pomoci nasili svrhnou legitimni vladu a prezidenta zvoleneho ve volbach, ktere i EU schvalila a ty jako nevis, ze se stalo neco spatne? Co vic se ma v demokraticke zemi jeste stat, aby te to trklo???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Posledni Kovboj

ja vim, sem OVCE

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
OVi.77

Tak zrovna Achmetov jako Tatar mě moc nepřekvapuje, že sympatizuje s podivnýma existencema v Kyjevě Ale Kurečnko teda překvapil, něco málo jsem pročetl, že Charkovu se předpovídají temné dny a možná i krach....

Reagovat
veikko

Já teda nevím, jestli ukrajinský fotbal dokáže usmířit ruské obyvatelstvo. A beze srandy, se Sevastopolí a Simferopolí je to blbost a provokace. Krym bude ruský a bude to demokraticky odhlasováno. A hlavně ať už je tam klid.

Reagovat
smazaný uživatel

bude to demokraticke a ne jak teroristi v Kyjeve!

Reagovat
BARBAROSSA

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej co za výplody místních diskutéru na toto téma se zde objeví... Najedou je každej expert na problematiku Ukrajiny a Ruska...

Reagovat
veikko

Takový expert neexistuje. Buď si prorusky orientovaný a nebo proukrajinsky orientovaný. V těchto konfliktech neexistuje dobrá strana a špatná strana. Pokud si Krym nezávislost v referendu odhlasuje, západ řekne, že to bylo zmanipulované, ale bude mít smůlu. A ukrajinská liga přijde o dva členy.

Reagovat
Atlético de Madrid

To referendum proběhne hlavně proto, aby se nějakym způsobem zlegalizovala ta protiprávní anexe. Rusko ze strategickejch a mocenskejch důvodů nechce přijít o Krym, takže na něj poslalo armádu, celej ho obsadilo a pak proběhne referendum, aby mohli říct že je vše v pořádku. Já bych bral, pokud by se Krym normálně rozhodnul, že chce do Ruský federace. Neberu to, že někdo poslal naprosto bezdůvodně armádu na území suverénního státu, čímž porušil mezinárodní dohody. Argument o ochraně ruskejch občanů je fakt chabej, těm Rusům na Krymu nehrozilo absolutně žádný nebezpečí. Celý je to jen geopolitická hra ve který má zatim Rusko těžce na vrch.

Reagovat
veikko

Vidíš, a já jsem zase slyšel, že prvně Krym prohlásil, že chce být součástí Ruska a až poté, co Banderovci přitáhli na Krym tlampače a pořvávali protiruská hesla se tam vydala armáda. A o tom to je, existuje 150 prav a nepravd o tom, jak to ve skutečnosti bylo. Pravdou je, že na Krymu žije více Rusů než Ukrajinců, takže Krym nejspíš připadne Rusku. P.S.: Já proti tomu nic namítat nebudu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Taky proti tomu skoro nic nemám, pokud by k tomu došlo bez tý ruský anexe. Co se týká Banderovců. Samozřejmě tam nežiju, takže nevím jak to bylo. Určitě ale platí, že v každý masový demonstraci či revoluci je určitý procento extrémistů, který jen využívaj nepřehledný situace. Celá ta věc s Banderovci je vlivem ruskejch médií ohromně nadsazená, v podstatě všichni zahraniční komentátoři který jsem na to téma četl se shodujou na tom, že Rusům na Krymu žádný nebezpečí nehrozí. Pokud by tam docházelo k nějakýmu utlačování nebo vraždění Rusů tak tady vidim důvod pro nějakou vojenskou intervenci. Ale tam se nic takovýho neděje.

Reagovat
veikko

Intervence. Rusové měli na Krymu vojenskou základnu, ze které se Rusové vyhrnuli. Momentálně se na internetu dočítám, že NEOZNAČENÍ vojáci dělali nějaký bordel. Čí ti vojáci skutečně byli? Já osobně fakt nevím. Že to byli Rusové vypadá logicky, ale nesmíme zapomenout na to, že války často začínají útokem na vlastní cíle. (1773, 1939, 1940) Čert aby se v tom vyznal. Každý obyčejný Ukrajinec a Rus se teď asi bojí, jak to dopadne, zatímco my (obecně Evropani) se dohadujeme o blbostech. Ať si to vyřeší mezi sebou a hlavně, proboha, ať se do toho zase nezačnou motat zaoceánští dobráci, šířící demokracii se zbraní v ruce.

Reagovat
smazaný uživatel

On nikdo pořádně neví co se tam děje. v úplně prvních informacích které o Krymu byly, tvrdil Kyjev že ozbrojenci jsou bývalí členové Berkutu. Čili Ukrajinci. Kde to vzali a jak si tím mohli být tak jistí, to je otázka. Asi proti nim chtěli šmahem obrátit veřejné mínění, páč na Ukrajině mají pochopitelně momentálně hodně špatnou pověst. Až pak se rétorika změnila na to, že jsou to Rusáci.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, Rusové tam mají základnu. A taky měli povoleno pohybovat se jen v určitym dosahu od tý základny a směl tam být určitej počet vojáků. Oboje samozřejmě překročili. Neoznačení sice jsou, ale zato maj stejnou výzbroj jako ruská armáda, na autech maj ruský SPZ, lítaj v ruskejch letadlech... Rozhodně to dává větší smysl, než že Kyjev poslal 30 000 neoznačenejch vojáků s ruskou výzbrojí, aby začal konflikt s Ruskem

Co se týká zapojení západu. Nemyslim si, že by USA měli šířit mír. Ale někdo by měl dát Rusku rozhodně najevo, že si nesmí dovoli obsazovat území suverénních států. Nebo si vezme další částí jinejch států, kde žije ruská menšina. A nebo si vezmou rovnou celou Ukrajinu, což je přání se kterým se netají mnozí ruští vrcholní politici. Rozhodně by mělo NATO a EU dát jasně najevo, zbytku Ukrajiny přispěchají na pomoc. A zavést alespoň ekonomické sankce, vojenská cvičení, odpálit cvičné rakety... Rusko nás potřebuje uplně stejně jako my Rusko. Tohle si prostě nikdo nesmí dovolit.

Reagovat
veikko

Tak pozor, ruský vnitřní trh se uživí i bez nás. My bez Ruska ne. A když Krym chce patřit pod Rusko, tak kde je problém? Proč jim v tom najednou někdo brání? Krym je Autonomní republika, má právo si o sobě rozhodovat a když se to někomu nelíbí ...

Reagovat
Godwinson

Podle vseho to pravo nema. A to, ze se chce pripojit, to je taky otazka.

Reagovat
veikko

Hm, právo silnějšího holt vždy vítězí. Ta druhá věc se rpzhodne v tom chystaném referendu, jehož výsledek bude zpochybněn, to je jasné už teď.

Reagovat
Godwinson

Tak to referendum je smesne i jako uboha zaminka.

Reagovat
veikko

Trošku zabrousím mimo téma. Myslím si, že za pár desetiletí se ozvou Moldavané s požadavkem navrácení jejich tradičního území (právoplatného, historického), tj. celá Moldávie, Budžak, Besarábie a Bukovina. Předpokládám, že budou posláni do pr..., ale to jen tak mimo téma.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč prorusky orientovaný. V Británii již od ledna píšou že se Němcům ta akce co vedou přes Brusel nevyplatí . A Británie se drží v celku bokem a čile z Rusama obchoduje . A vcelku jí vyhovuje že eurozóna dostává pošňupáku. To jsou Britové taky proruští?

Reagovat
veikko

Máš recht, zapomněl jsem na prospěchářskou bandu. Osobně si myslím, že nejlepší byl návrh Turecka, že nechá na své půdě jednat zástupce Ukrajiny a ruska, ať si to spolu vyříkají. Holt co není z hlavy západních mocnářů, to je špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hokejová liga se v pohodě hraje

Reagovat
veikko

Jen tak mimochodem, fotbal může někoho sjednotit??? Když přece třeba Kyjev porazí Doněck, tak si nepadnou bratrsky kolem ramen, ne?

Reagovat
Radin

Srabsti miliardari vzdy prchaji prvni po nakradeni si :-) Jinak Klitchko je borec, mohl si valet sunky v USA se spoustou penez, misto toho sel bojovat do sve zeme, ktera byla jedna z nejzkorumpovanejsich na svete

Reagovat
paver

Aby se po boku ultrapravicových radikálů násilnou cestou zmocnil vlády a přivedl Ukrajinu do záhuby jménem EU. Skutečně borec k pohledání...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Radin

Jo zrovna Klitschko, ktery odmitl nejznamejsiho boxerskeho promotera, ptz je to falesnej clovek, co pouziva svoje boxery jako loutky na penize( i kdyz teda nechapu, proc vubec o tom vrahovi uvazovali) V dokumentu o nich mluvili o politice uz predtim, ze nechce aby byla Ukrajina takova, poznal zapad, tak se mu to doma nelibilo. Klidne se na to mohl vysrat a nemusel na sebe nechat nadavat a hazet vajicka.

Reagovat
smazaný uživatel

pro ty komouše co to píšou, počkejte až se ruské vojsko objeví najednou v Karlových Varech, protože tam žije menšina rusáků to vám přejde ten úsměv volové.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

1. na Krymu jich je většina

2. Karlovy Vary nejsou strategickou oblastí

Reagovat
smazaný uživatel

Pockej, az te Obama posle do valky imperialisto. Za poslednich 20 let jede tuhle ofenzivni politiku jen USA, tak se rychle prober. Jugoslavie, Irak, Afganistan, Lybie atd. Dneska zrovna ukrajina.

Reagovat
veikko

V klidu, nás tam poslat nemůžou. Ale s tou expanzivní politikou je to pravda. Mimochodem, s jejich zbrojním průmyslem to ani jinak nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

A tak, realisticky vzato. USA za posledních asi sto let, nenapadli demokratickou zemi. Pokud by se u nás změnil režim natolik, aby nás Američani chtěli napadnout, tak by to jejich invaze za to aji stála. A nejspíš bysme je tady vítali. To že si muslimové neváží demokracie a liberalismu je jejich věc. U nás by s tím uspěli.

Reagovat
veikko

Dobrá nadvláda = nadvláda. Svobodní lidé si dokážou vládnout sami. Upřímně, radši si nechám diktovat něco od vlastních krajanů, než ohýbat hřbet před okupantem s "dobrými" úmysly.

Jen tak pro srandu, ta Libye se jim fakt povedla. Úchvatné vítězství západu nad arabskou špínou, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo neříká že by tady měli zůstat, tak přestaň kecat něco o nadvládě a nebo Libyi. Za prvé to byl Evropský projekt, a za druhé ju nikdo neokupuje. A i když je to tam teďka na nic, tak pořád lepší než za Kadáfího. Lidí se tam ztrácí o dost míň.

Reagovat
smazaný uživatel

navyše boli niektorým etnikám a kmeňom pridelené aj občianske práva

Reagovat
veikko

Tak lepší to není . A USA by se měli začít starat o sebe. Napadat suverénní státy taky není zrovna normální, nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, normální to není, tak z toho nedělej něco normálního, co USA dělají den co den.

Reagovat
veikko

Vždyť já jsem psal proti politice USA, tak co je? Z tohoto to vypadá, že jsme se shodli, ale podle "tónu" ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. No tak nic.

Reagovat
iamek

Reagovat
OVi.77

No lidí se možná ztrácelo sice míń, ale věci jako šaria (btw. nedávno schválená a zařazená do právního systému Lybie) tam šanci za plukovníka neměla. A to, že z Lybie se de facto stanou 4 státy, je pomalu ale jistě uskutečnitelné. Jak už tu padlo, svobodní lidé si nedokážou vládnout sami. Pokud jsou teda vyspělí v což věřím že evropa je, tak je tam aspoň jakžtakž šance, ale stačí se podívat do Iráku, Egypta atd....

Reagovat
OVi.77

Lidí se ztrácelo více samozřejmě, pardon

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vsak se to dnes a denne deje. Ty nevis, ze cesti vojaci byli nasazeni v Iraku a Afganistanu, ze jsme povolili ty vrazdy v Jugoslavii atd.. To jeste neznamena, ze musis byt okupovany, aby jsi mohl bojovat za nekoho jineho. Usa si z Eu vytvorila loutku a my jsme soucasti Eu!

Reagovat
iamek

Spojeni Vary a Rusko zustane asi uz naporad no. Ve Varech je rusu min a min. V posledni dobe tam jezdi jen sikmaci a tucnaci. Rusaci maji restaurace jen jako pracku penez a moc tam nezijou.

Reagovat
Sandstorm

Metalist asi půjde do hajzlu no. Už prý nějaký čas ani pořádně nevyplácí mzdy.

A jakto, že začíná nový ročník? Vždyt tam byla rozehraná sezona. Takže mistrem je Sachtar?

Reagovat
Shevchenko

A jak si přišel na to, že by měl začínat nový ročník?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele